Νέο μέλος

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Συγνώμη ρε παιδιά αλλα γιατί δεν κοιτάζουμε να αναλύσουμε πως θα αναστρεψουμε την κατασταση αυτή?Και απο που προέρχεται η άγνοια των νεαρών αγοραστών??

Υ.Γ. Εχω τονίσει με bold αυτό που εννοώ!
Να σου απαντήσω απλά: για να μειώσουν το κόστος οι εκτροφείς πρέπει να παίρνουν όσα χρειάζονται σε μεγαλύτερες ποσότητες, άρα να κάνουν περισσότερες γέννες, άρα να γίνουν κουταβοπαραγωγοί. Επομένως πού θα διαφέρουν απ' τα puppy mills; Στις συνθήκες διαβίωσης; Και τί γίνεται με τη φυσιοπαθολογία και την καλή υγεία των χρησιμοποιούμενων γεννητόρων;
Άσε και το άλλο, επειδή τα pet shops είναι υπερδύναμη, αν ο εκτροφέας δίνει το Κόλι 500 ευρά, τότε θα αυξηθούν δραματικά οι κακές συνθήκες διαβίωσης στα puppy mills ώστε το pet shop να πουλάει 250 ευρώ το κουτάβι. Βέβαια μια ανάποδη λογική λέει ότι τότε θα παραγκωνιστούν ουσιαστικά οι byb αφού αν πουλάει ο εκτροφέας 500 και το pet shop 250 ποιός θ' αγοράζει απ' αυτόν; Αλλά επειδή όλοι βρίσκουν λύσεις πιθανότατα θ' αρχίσουν κι αυτοί να κόβουν τιμολόγιο και να πουλάνε στα pet shops, όχι πως τώρα δεν ακολουθείται αυτή η πρακτική από κάποιους, αλλά λέμε τώρα. Καλώς ή κακώς τα σκυλιά θεωρούνται ''είδος πολυτελείας'' επομένως και οι εκτροφείς πληρώνουν πολύ ακριβά τόσο το γενετικό υλικό όσο και τις απαραίτητες πρώτες ύλες. Όσο αυτό παραμένει μόνο τα puppy mills που αγνοούν τα πάντα μπορούν να πουλάνε φτηνά στο pet shop και το οποίο εν συνεχεία σου πουλάει ''ευκαιρίες''.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Συγνώμη ρε παιδιά αλλα γιατί δεν κοιτάζουμε να αναλύσουμε πως θα αναστρεψουμε την κατασταση αυτή?Και απο που προέρχεται η άγνοια των νεαρών αγοραστών??

Υ.Γ. Εχω τονίσει με bold αυτό που εννοώ!
Εσύ πιστεύεις ότι με την ενημέρωση ειδικά ο Έλληνας θα αλλάξει ρότα/μυαλά...?Ο Έλληνας θέλει φθηνό και ποιοτικό εδώ και τώρα...

Μόνο τα λεφτά σκέφτεται...τον σκύλο σαν ον το έχει γραμμένο έτσι και αλλιώς...

Εγώ σου λέω ότι και να αρχίσουν οι όμιλοι των φυλών στην Ελλάδα να ενημερώνουν τον κόσμο με οποιονδήποτε τρόπο, ε ο Έλληνας θα πάει να πάρει από τον γνωστό του το κουτάβι...τι και αν τον πεις, τι και αν τον αναπτύξεις επιχειρηματολογία για τον σκύλο...

Ο Έλληνας σαν σκέψη και σαν μυαλό δεν κοιτάει παραπέρα...δεν βλέπει και λίγο πιο πέρα, δεν σκέφτεται...όχι μόνο στον σκύλο αλλά σε όλα του...

Δεν ξέρω αν από την αρχή μέχρι το τέλος το post είναι καταστροφολογία αλλά δυστυχώς έτσι είναι...

Ο Έλληνας δεν θα εκτιμήσει το ποιοτικό και δεν θα το πληρώσει...γιατί δεν ξέρει να εκτιμάει την δουλειά που έχει πέσει πάνω...αλλά αντίθετα κατακρίνει...

Ο Έλληνας θέλει μασημένη τροφή, δεν ανοίγει τα ματάκια του, να κουνήσει τα χεράκια του...

Ευτυχώς στην σήμερον ημέρα η πληροφορία και η ενημέρωση είναι 2 λέξεις πολύ δυνατές και που μπορούμε να τις βρούμε από ΠΑΝΤΟΥ!

Ειλικρινά δεν ξέρω που οφείλεται αυτή η...άγνοια των νεαρών αγοραστών...

thanos13

Active Member
28 Απριλίου 2011
43
0
ΑΘΗΝΑ
Πραγματικα καπια πραγματα δεν τα καταλαβενω..και ουτε μπηκα στο φορουμ να το πεξε εξυπνος,θελω να ρωτησω ποιες οι διαφορες πετ σοπ με εκτροφεα....σχετικα με την ρατσα...και οχι με την διαβιωση του σκυλιου....!αυτο το ξερουμε οτι δεν ειναι σωστο που τα βαζουν σε μικρα γυαλινα κλουβακια και τα ταλεπορουν!π.χ πριν κατι 13 χρονια ειχε ο ξαδερφος μου 1 ζευγαρι πιτ μπουλ!εκανε μια γεννα και μου εδωσε ενα αρσενικο μετα απο πολλα παρακαλετα σαν πιτσιρηκας που ειμουνα....γιατι τα πουλουσε αυτος και εβγαζε τα εξοδα των σκυλιων του.εκηνη την εποχη περνει απο εκτροφεα ενας γητονας με πολυ χρημα ενα πιτ μπουλ στην τιμη των 400χιλιαδων δραχμων τοτε...που αγωραζες μηχανη με αυτα τα λεφτα και μας το ελεγε και μας το ξανα ελεγε.με χαρτια κτλ κτλ,σας πληροφορω οτι ο δηκος μου ο σκυλος ηταν και πιο βαρις αλλα και πιο ψιλος!απο τοτε εχω να δω τετιο πιτ μπουλ και για αυτο δεν ξανα πηρα απο τοτε την ιδια ρατσα!δεν εχω δει κατι αναλογο να περναει απο μπροστα μου!δεν θιμαμαι τα κιλα του...δεν ηταν χοντρο και το ετρεχα πολυ τοτε τα μπροστηνα του ποδια ηταν πολυ γραμομενα!τι παρα πανω ειχε το σκυλι του γητονα που το ακριβοπληρωσε??οσο για τον βλακα τον ξαδερφο μου και τον λεω ετσι γιατι παρολο που εκανε συνεχεια γενες δεν κρατησε κανενα κουταβι μεχρη που το θυλικο κολισε καλαζαρ.....και ο γιατρος του ηταν για κλοτσιες που δεν το προλαβε!σας λεω καπια πραγματα που εχουν γινει και σε γνωστους σας αλλα και φιλους σας ολοι τα εχετε ακουστα!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Βρήκε ο γείτονας, πριν 13 χρόνια, εκτροφέα πιτμπουλ και μάλιστα με χαρτιά; :confused:
Επίσης, κατά την γνώμη σου, καλύτερο είναι το ψηλότερο και βαρύτερο;
Μάλλον δεν έχεις αφιερώσει και πολύ χρόνο στο διάβασμα του φόρουμ ε; :rolleyes:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Πραγματικα καπια πραγματα δεν τα καταλαβενω..και ουτε μπηκα στο φορουμ να το πεξε εξυπνος,θελω να ρωτησω ποιες οι διαφορες πετ σοπ με εκτροφεα....σχετικα με την ρατσα...και οχι με την διαβιωση του σκυλιου....!αυτο το ξερουμε οτι δεν ειναι σωστο που τα βαζουν σε μικρα γυαλινα κλουβακια και τα ταλεπορουν!π.χ πριν κατι 13 χρονια ειχε ο ξαδερφος μου 1 ζευγαρι πιτ μπουλ!εκανε μια γεννα και μου εδωσε ενα αρσενικο μετα απο πολλα παρακαλετα σαν πιτσιρηκας που ειμουνα....γιατι τα πουλουσε αυτος και εβγαζε τα εξοδα των σκυλιων του.εκηνη την εποχη περνει απο εκτροφεα ενας γητονας με πολυ χρημα ενα πιτ μπουλ στην τιμη των 400χιλιαδων δραχμων τοτε...που αγωραζες μηχανη με αυτα τα λεφτα και μας το ελεγε και μας το ξανα ελεγε.με χαρτια κτλ κτλ,σας πληροφορω οτι ο δηκος μου ο σκυλος ηταν και πιο βαρις αλλα και πιο ψιλος!απο τοτε εχω να δω τετιο πιτ μπουλ και για αυτο δεν ξανα πηρα απο τοτε την ιδια ρατσα!δεν εχω δει κατι αναλογο να περναει απο μπροστα μου!δεν θιμαμαι τα κιλα του...δεν ηταν χοντρο και το ετρεχα πολυ τοτε τα μπροστηνα του ποδια ηταν πολυ γραμομενα!τι παρα πανω ειχε το σκυλι του γητονα που το ακριβοπληρωσε??οσο για τον βλακα τον ξαδερφο μου και τον λεω ετσι γιατι παρολο που εκανε συνεχεια γενες δεν κρατησε κανενα κουταβι μεχρη που το θυλικο κολισε καλαζαρ.....και ο γιατρος του ηταν για κλοτσιες που δεν το προλαβε!σας λεω καπια πραγματα που εχουν γινει και σε γνωστους σας αλλα και φιλους σας ολοι τα εχετε ακουστα!
και ποιός σου είπε ότι το ψηλότερο και βαρύτερο επιβεβαιώνει το πρότυπο της φυλής;

anezatom

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2011
45
0
Εσύ πιστεύεις ότι με την ενημέρωση ειδικά ο Έλληνας θα αλλάξει ρότα/μυαλά...?Ο Έλληνας θέλει φθηνό και ποιοτικό εδώ και τώρα...

Μόνο τα λεφτά σκέφτεται...τον σκύλο σαν ον το έχει γραμμένο έτσι και αλλιώς...

Εγώ σου λέω ότι και να αρχίσουν οι όμιλοι των φυλών στην Ελλάδα να ενημερώνουν τον κόσμο με οποιονδήποτε τρόπο, ε ο Έλληνας θα πάει να πάρει από τον γνωστό του το κουτάβι...τι και αν τον πεις, τι και αν τον αναπτύξεις επιχειρηματολογία για τον σκύλο...

Ο Έλληνας σαν σκέψη και σαν μυαλό δεν κοιτάει παραπέρα...δεν βλέπει και λίγο πιο πέρα, δεν σκέφτεται...όχι μόνο στον σκύλο αλλά σε όλα του...

Δεν ξέρω αν από την αρχή μέχρι το τέλος το post είναι καταστροφολογία αλλά δυστυχώς έτσι είναι...

Ο Έλληνας δεν θα εκτιμήσει το ποιοτικό και δεν θα το πληρώσει...γιατί δεν ξέρει να εκτιμάει την δουλειά που έχει πέσει πάνω...αλλά αντίθετα κατακρίνει...

Ο Έλληνας θέλει μασημένη τροφή, δεν ανοίγει τα ματάκια του, να κουνήσει τα χεράκια του...

Ευτυχώς στην σήμερον ημέρα η πληροφορία και η ενημέρωση είναι 2 λέξεις πολύ δυνατές και που μπορούμε να τις βρούμε από ΠΑΝΤΟΥ!

Ειλικρινά δεν ξέρω που οφείλεται αυτή η...άγνοια των νεαρών αγοραστών...
Δεν θέλω να σε απογοητευσω αλλα ναι ειναι καταστροφολογία και δυστυχως δεν μπορουμε να μιλαμε υποθετικά!Οπως και η επιστημη βασίζεται στο πειραμα για να εξαγει συμπερασματα οχι στις υποθεσεις!Και στην τελικη τι προτιμας φιλε stelios?Το να καθομαστε απο τον καναπε μας μεσω του Η/Υ και να κραζουμε τον καθε απειρο είναι πιο αποτελεσματικό πιστευεις??

Υ.Γ.1 Για να μην επαναλαμβανομαι αν θες ριξε μια ματια σε μια δημοσιευσή μου σε αυτό το λινκ στην τελευταια σελίδα
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?14703-%CE%9D%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-Akita-Inu!

Υ.Γ.2 Φιλε grifos ποιος μίλησε για μείωση του κόστους των εκτροφείων και για μετατροπή τους σε παπι μιλς?Μιλησα για την προβολή τους και για την γνωστοποίηση τους στο δυνητικό ελληνικό αγοραστικό κοινο!Και για το γεγονος οτι οι ίδιοι ειναι αγνωστοι σε εμας τους Ελληνες λόγω της έλλειψης παιδείας μας σε αυτά τα θέματα και όχι άδικα καθώς δεν κατέχουμε και τα πρωτεία όσον αφορά την εκτροφή σκύλων κατα παραδοση σε αντιθεση με άλλες χωρε ς του Ανατολικού Μπλοκ(Ουγγαρία,Πολωνια κτλ) και οχι μόνο (Γερμανια,Αγγλία κτλ)!Για αυτό και οι ίδιοι θα πρεπει να είναι πιο ενεργοι και δραστήριοι!Και δεν εννοώ μόνο με την παρουσία τους σε εκθεσεις μορφολογίας ή διαγωνισμούς οπου εκει οπως και να έχει συμμετεχουν και παρακολουθουν οι ήδη γνώστες του αντικειμένου!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν θέλω να σε απογοητευσω αλλα ναι ειναι καταστροφολογία και δυστυχως δεν μπορουμε να μιλαμε υποθετικά!Οπως και η επιστημη βασίζεται στο πειραμα για να εξαγει συμπερασματα οχι στις υποθεσεις!Και στην τελικη τι προτιμας φιλε stelios?Το να καθομαστε απο τον καναπε μας μεσω του Η/Υ και να κραζουμε τον καθε απειρο είναι πιο αποτελεσματικό πιστευεις??
Υποθετικά?Δες πάνε δες την ενότητα "αδέσποτα" εδώ στο forum μας...για πάνε δες την ενότητα "ανεύθυνα ζευγαρώματα" και τις γέννες από τους ιδιώτες...

Καταρχήν δεν έκραξα κανέναν...δεν κάθομαι σε κανέναν υπολογιστή και κράζω...ούτε κάθομαι στον καναπέ...
Ασχολούμαι με το κομμάτι που λέγεται "εκτροφή", ασχολούμαι με το κομμάτι που λέγεται "αδέσποτο", ασχολούμαι με το κομμάτι που λέγεται "ανεύθυνα ζευγαρώματα" και με το κομμάτι που λέγεται..."άνθρωπος και ενημέρωση αυτού" και μπορώ να πω μια άποψη...!Βλέπω, ακούω, ενημερώνομαι, αναθεωρώ και μιλώ...

Δεν είναι κράξιμο να λες την αλήθεια που βασανίζει το μυαλό ενός ολόκληρου λαού χροοοοονια τώρα...σε όλα τα επίπεδα...γιατί δεν είναι μόνο το κεφάλαιο "σκύλος", είναι τα πάντα στην ζωή του Έλληνα...

Η επιστήμη δεν κολλάει πουθενά με αυτό που λέω εγώ...η επιστήμη ψάχνει, αναθεωρεί, κάνει έρευνα, εξετάζει, βλέπει και ανάλογα εξελίσσεται...ο υποψήφιος ιδιοκτήτης σκύλου τι κάνει?Ωχαδερφίζει...
Έλα μωρέ, θα πάρουμε από την θηλυκιά του γείτονα που ζευγάρωσε!Για να πάρεις αμάξι ποιο πολύ χρόνο κάνεις και πιο πολλά πράγματα εξετάζεις...

Άρα τι πληροφόρηση θέλεις?Αφού δεν κάνεις τίποτα...δεν αναφέρομαι σε σένα...

DogzLover

Well-Known Member
16 Μαϊου 2010
384
0
Neverland
Λοιπον Θανο καταρχας καλως ηρθες και να χαιρεσαι τον ''πιτσιρικο'' σου!
Μερικα κουταβια απο αγγελιες πανε σε καποιους ατυχους (οπως εσυ, ειδες τι καταληξη ειχε το πρωτο σου σκυλι), τα υπολοιπα πανε στα πετ σοπ!
Με λιγα λογια και τα δυο σου σκυλια ειναι απο αγγελια (ιδιωτες, ΒΥΒ)
Αν θες να παρεις ενα σκυλι, το σωστο ειναι ή απο εκτροφειο ή αλλιως μπορεις να σωσεις καποιο αδεσποτο...
Τωρα αν θες να ζευγαρωσεις το σκυλο σου απλα ξεχνα το!Αν σε ενδιαφερει να ασχοληθεις με την εκτροφη εχεις πααααρα πολυ δρομο και πρεπει πρωτα απο ολα να παρεις σκυλι απο εκτροφειο.Απο τη στιγμη που ο σκυλος σου δεν ειναι απο εκτροφειο τοτε το θεμα περι ζευγαρωματος, για αυτον αλλα και για αλλους λογους σταματαει εδω...

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Πραγματικα καπια πραγματα δεν τα καταλαβενω..και ουτε μπηκα στο φορουμ να το πεξε εξυπνος,θελω να ρωτησω ποιες οι διαφορες πετ σοπ με εκτροφεα....σχετικα με την ρατσα...
η απαντηση λοιπον .....
Σωστες απαντησεις και συμβουλες για την καθε φυλη ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ και οχι το pet shop ... οπως ουτε και οι περισσοτεροι απο εμας του forum
Ξεκινησες το θεμα κανοντας την ερωτηση για το μεγεθος (51 κιλα κτλ) και ποσο θα πρεπει να γινει....(!)
Aν ειχες εκτροφικο σκυλο και οχι απο pet shop θα γνωριζες τους γονεις και δεν θα εξεφραζες την απορια στο αρχικο σου post , περι μεγεθους και βαρους...
Αν ... λεω αν καποια στιγμη "ζευγαρωσεις" και διαθεσεις τα κουταβια ..(οπως λες) ,ποιος ειναι υποχρεωμενος να δωσει απαντηση σε αναλογου περιεχομενου ερωτησεις που τυχον θα εχουν οι μελλοντικοι κατοχοι των κουταβιων σου ...?
Εγω ειμαι καλοβολος και φυσικα δεν περιμενω απαντηση .... στην υποθετικη ερωτηση που σου κανω ....
οι μελλοντικοι ομως κατοχοι δεν ξερω αν θα ειναι τοσο καλοβολοι ......

Last edited:

anezatom

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2011
45
0
Υποθετικά?Δες πάνε δες την ενότητα "αδέσποτα" εδώ στο forum μας...για πάνε δες την ενότητα "ανεύθυνα ζευγαρώματα" και τις γέννες από τους ιδιώτες...

Καταρχήν δεν έκραξα κανέναν...δεν κάθομαι σε κανέναν υπολογιστή και κράζω...ούτε κάθομαι στον καναπέ...
Ασχολούμαι με το κομμάτι που λέγεται "εκτροφή", ασχολούμαι με το κομμάτι που λέγεται "αδέσποτο", ασχολούμαι με το κομμάτι που λέγεται "ανεύθυνα ζευγαρώματα" και με το κομμάτι που λέγεται..."άνθρωπος και ενημέρωση αυτού" και μπορώ να πω μια άποψη...!Βλέπω, ακούω, ενημερώνομαι, αναθεωρώ και μιλώ...

Δεν είναι κράξιμο να λες την αλήθεια που βασανίζει το μυαλό ενός ολόκληρου λαού χροοοοονια τώρα...σε όλα τα επίπεδα...γιατί δεν είναι μόνο το κεφάλαιο "σκύλος", είναι τα πάντα στην ζωή του Έλληνα...

Η επιστήμη δεν κολλάει πουθενά με αυτό που λέω εγώ...η επιστήμη ψάχνει, αναθεωρεί, κάνει έρευνα, εξετάζει, βλέπει και ανάλογα εξελίσσεται...ο υποψήφιος ιδιοκτήτης σκύλου τι κάνει?Ωχαδερφίζει...
Έλα μωρέ, θα πάρουμε από την θηλυκιά του γείτονα που ζευγάρωσε!Για να πάρεις αμάξι ποιο πολύ χρόνο κάνεις και πιο πολλά πράγματα εξετάζεις...

Άρα τι πληροφόρηση θέλεις?Αφού δεν κάνεις τίποτα...δεν αναφέρομαι σε σένα...
stelios το καταλαβα οτι δεν αναφεροσουν σε εμενα ουτε και εγω αναφερομουν σε εσενα και συγνωμη για την τυχον παρεξηγηση!Το θεμα με αυτο που είπα είναι το "κραζω δεν πήγαινε σε εσενα αλλα μιλουσα αόριστα και μαλιστα συμπεριελαβα και τον ευατό μου "κραζουμε " είπα!Ομως επιμενω να πιστευω πως πρεπει να κινηθει ο καθενας απο εδω μεσα πιο δραστηρια!Και κυρίως οι εκτροφεις!Επιμενω να πιστευω πως με λιγη ενημερωση και προβολη πολλα θα αλλαζαν!Αφού το βλέπεις πως σε τουλαχιστον 1 στα 2 ποστ νεων μελών αφορούν την αγορά τους απο τα πετ σοπ!Πρεπει να κινηθουμε διαφορετικά τόσο εμεις όσο και εκτροφεις!

Υ.Γ.
Θα επανελθω για το θέμα λόγω έχω να σου παραθέσω και κατι άλλο λόγω πίεσης χρόνου πρεπει να φύγω!