Νέο μέλος

ilias medi

Active Member
28 Ιανουαρίου 2011
25
0
Γεια κ χαρα σας παιδια,Ηλιας απο Καρδιτσα,κατοικο στο Διδ/χο λογο επαγγελματος.
Περιμενω σε 15 μερες περιπου το πρωτο μου κουταβι,ενα american akita απο εκτροφειο τις ουκρανιας,αλλα οπως ειπα εινε το πρωτο μου δεν εχω την εμπειρια κ θα ηθελα καποιος της ομαδας κατοχος akita να με βοηθισει.Msn facebook :)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
καλως ηρθες!:)

δεν το αφηνες Ουκρανιας...τι το ηθελες το τυπογραφικο λαθος.:D

ομορφη φυλη,πολυ δυσκολη σε χαρακτηρα,χρειαζεται γνωση μεγαλη ειδικα στο θεμα του χειρισμου της.

ψαξε λιγο το φορουμ,θα βρεις θεματα που αφορουν το American Akita.

θα σε βοηθησουν και αλλα μελη.

θα σου βαλουν οι mods και τα καταλληλα links.:)

ilias medi

Active Member
28 Ιανουαρίου 2011
25
0
Οχι δυστιχος δεν εχω δει τους γονεις του σκυλου απλα εχω δει το ακιτα ενως γνωστου μου που εινε απο το ιδιο εκτροφειο,κ ετσι του ζητησα να μου φερει μια λευκη :D.Μου υποσχεθηκε θα κανει οτι μπορει το κουταβι που θα φερει να εινε το καλητερο που μπορουσε να βρει.εγω απλα περιμενω να περασουν αυτες οι 10-15 μερες για να ερθει κ ελπιζω..:D

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Διάβασε εδώ

Η Ουγγαρία είναι χώρα με πολλά puppy mills,
και δυστυχώς μάλλον από τέτοιο "εκτροφείο" θα έρθει ο σκύλος σου.

ilias medi

Active Member
28 Ιανουαρίου 2011
25
0
Ο "γνωστος" που θα μου φερει το κουταβι απο το ιδιο εκτροφειο που πηρε το δικο του (το εχω δει κ εινε τελειος) εινε κ ο ιδιος εκτροφεας μου μιλουσε για το συγκεκριμενο εκτροφειο με πολυ καλα λογια λεγοντας οτι εινε πολυ πολυ καλητερο απο οποιο διποτε εκτροφειο στιν Ελλαδα.Και σε αποψη εγκαταστασεων κ σε πολλα αλλα.Ναι υπαρχει η πιθανοτιτα να λεει ψεματα,αλλα τον εμπιστευτικα κ πιστευω οτι το αποτελεσμα θα εινε αυτο που θελω :D

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Κανένας σωστός εκτροφέας δεν θα έδινε σκύλο σε μεσάζοντα για να το δώσει σε κάποιον που ούτε καν γνωρίζει.
Αυτό λέει πολλά.
Διάβασε και εδώ για να ενημερωθείς στο τι σημαίνει σωστός εκτροφέας.

ilias medi

Active Member
28 Ιανουαρίου 2011
25
0
Πολυ σωστα,αλλα απο την αλλη,ο "μεσαζοντας" στη περιπτωση μας γνωριζει τον εκτροφεα,εχει επισκευτει το εκτροφειο του και ακουω τα καλητερα λογια,ξαναλεω μπορει να εινε ψεματα ναι,ο εκτροφεας λοιπων γνοριζει τον μεσαζοντα κ ο μεσαζοντας εμενα.Ο μεσαζοντας εινε κ ο ιδιος εκτροφεας.Δεν διαφονω μαζι σου,απλα αναφερω τα γεγονοτα κ μπορει το κουταβι να εινε "οτι ναναι" μπορει να εινε κ τελειο! Αλλα οπως κ να εχει δε θα αλλαξει τη συμπεριφορα μου απεναντι του.Οπως ειπα δεν εχω εμπιρεια με κουταβια,τα Akita τα γνωρισα μεσο ενως καλου φιλου που εχει ενα akita inu πλεον 8 χρονων.Ειδα το Akita που ο "μεσαζοντας" πηρε απο τον συγκεκριμενο εκτροφεα κ μπορω να πω οτι εινε τελειος.Εξαλου δεν νομιζεται οτι ενας ανθρωπος με τοση εμπιρεια στα σκυλια δε θα επερνε σκυλο απο ενα αλλο εκτροφειο αν δε το θεωρουσε καλο?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Οπως ειπα δεν εχω εμπιρεια με κουταβια,τα Akita τα γνωρισα μεσο ενως καλου φιλου που εχει ενα akita inu πλεον 8 χρονων.Ειδα το Akita που ο "μεσαζοντας" πηρε απο τον συγκεκριμενο εκτροφεα κ μπορω να πω οτι εινε τελειος.
Κάποιος που δεν έχει εμπειρία δεν μπορεί να κρίνει ένα σκυλί ως τέλειο.
Τέλειο είναι-όλα τους είναι-akita είναι όμως;

Είναι στο πρότυπο της φυλής;
Φέρει την μορφολογία και τον χαρακτήρα ενός Akita;
Έχεις μελετήσει το πρότυπο της φυλής;

Θα σου πρότεινα να ακυρώσεις την παραγγελία και να βρεις ένα καλό εκτροφείο να πάρεις τον σκύλο.
Εκτός από τα πολλά προβλήματα που εγκυμονεί η αγορά από puppy mill,και εκτός του ότι ενισχύεις οικονομικά την άθλια αυτή εκμετάλευση υπό χείριστες συνθήκες των σκύλων (γράψε puppy mills στη google και δες τις εικόνες),
θα ήθελα να σου πω πως είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε αν ο σκύλος-συντροφός για πολλά έτη, μας ταιριάζει σαν χαρακτήρας,
πρέπει να γνωρίζουμε τις απαιτήσεις του.

ilias medi

Active Member
28 Ιανουαρίου 2011
25
0
Σε ευχαριστω για τη συμβουλη.Ναι τα εχω μελετησει την φυλη,οπως ειπα εχει ενας καλος μου φιλος ενα Akita Inu κ ξερω πολλα χαρακτιριστικα της φυλης.Σιγουρα οχι περισοτερο απο αλλους μεσα σε αυτο το forum γιαυτο εγινα κ μελος.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ωραία λοιπόν.

Εφόσον λοιπόν υπεύθυνα αποφάσισες πως θέλεις ένα τέτοιο σύντροφο,
φαντάζομαι θα θέλεις να είναι και υγιής.

Αν είδες όντως τις φωτογραφίες φανταζομαι δεν θα πιστεύεις πως ο σκύλος έχει πολλές πιθανότητες να βγει υγιής.

ilias medi

Active Member
28 Ιανουαρίου 2011
25
0
Ναι ειδα φωτογραφιες κ βιντεο.Ειχα σκοπο να παω σε ελληνικο εκτροφειο στη θεσσαλονικη για Akita inu μεχρι που γνωρισα τον "μεσαζοντα" ειδα τα σκυλια του μιλησαμε κ τα 2 απο τα 5 σκυλια του εινε απο αυτο το εκτροφειο (ενα το american akita που ειδα) κ ετσι αποφασισα.Επιδει ειδα τι σκυλια βγαζει αυτο το εκτροφειο.Ξερω τι "καμπανακια" μου χτηπας το καταλαβενω αλλα επιδει ειδα :D Και παλι σε ευχαριστω ειμε βεβαιος οτι κοντα σας θα μαθω πολλα :D