Εκρεμμές ....άμα μου κάτσει και σε φωτο .....θα σαρώσω στον διαγωνισμό.oooooooooh myyyyyyy goooooooooood!!!!!!!!1
πιπέρι στο στόμα.............
Συμφωνώ εν μέρει αλλά δεν νομίζω πως κάποιο μαστίφ ή κάποιος ποιμενικός θα είχε ιδιαίτερη δυσκολία να ακινητοποιήσει κάποιον πιθανό εισβολέα.Ακόμα και οι μεγαλόσωμοι σκύλοι δύσκολα μπορούν να εξουδετερώσουν κάποιον ή κάποιους ληστή/ες. Πόσο μάλλον ένα μικρόσωμο σκυλί. Η εξουδετέρωση πρέπει να είναι δική σου υπόθεση και της αστυνομίας όχι του σκύλου. Αποστολή του σκύλου φύλακα πρέπει να είναι ο συναγερμός και όχι η γρήγορη μασέλα
Καλώς μας ήρθες με όλο σου το ασκέρι
Δεν ανήκω σε αυτή την κατηρορία ούτε ψάχνω για σκύλο δολοφόνο. Άλλωστε ότι σκυλίτσα, και να είχα μέχρι τώρα ήταν πάντα αδέσποτο ακαθόριστης ράτσας. Απλά σκέφτηκα ότι κάποια ράτσα, από τα λεγόμενα σκυλιά εργασίας, που έχει δημιουργηθεί και εξελιχτεί για φύλαξη θα ήταν πιο αποτελεσματικό. Λατρεύω τα κοπριτάκια για τη μοναδικότητα τους. Ποτε δεν με γοήτευαν τα σκυλιά ράτσας γατί είναι σαν να έχουν βγει από καλούπι. Για μένα ο σκύλος πρώτα είναι φίλος και μέλος της οικογένειας και μετά όλα τα άλλα. Στο θέμα όμως της φύλαξης θα την κάνω την κίνηση για απόκτηση κάποιου «καθαρόαιμου».Κακώς δεν το νομίζεις. Είναι πάρα πολύ εύκολο να εξουδετερωθούν όλα τα σκυλιά, κάποια ποιο γρήγορα κάποια λίγο ποιο αργά. Εξαρτάτε από το πόσο φρέσκο είναι το δόλωμα Όπως και να έχει προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις ότι δεν χρειάζεσαι έναν σκύλο δολοφόνο για να σε προστατεύσει, αρκεί ένας σκύλος που θα σε ειδοποιήσει για την εισβολή. Οι σκύλοι δολοφόνοι αφορούν κομπλεξικούς ιδιοκτήτες.
Καλα το πας...Δεν ανήκω σε αυτή την κατηρορία ούτε ψάχνω για σκύλο δολοφόνο. Άλλωστε ότι σκυλίτσα, και να είχα μέχρι τώρα ήταν πάντα αδέσποτο ακαθόριστης ράτσας. Απλά σκέφτηκα ότι κάποια ράτσα, από τα λεγόμενα σκυλιά εργασίας, που έχει δημιουργηθεί και εξελιχτεί για φύλαξη θα ήταν πιο αποτελεσματικό. Λατρεύω τα κοπριτάκια για τη μοναδικότητα τους. Ποτε δεν με γοήτευαν τα σκυλιά ράτσας γατί είναι σαν να έχουν βγει από καλούπι. Για μένα ο σκύλος πρώτα είναι φίλος και μέλος της οικογένειας και μετά όλα τα άλλα. Στο θέμα όμως της φύλαξης θα την κάνω την κίνηση για απόκτηση κάποιου «καθαρόαιμου».
Θα πρέπει υπολογίσεις και τα έξοδα εκπαίδευσης.Στο θέμα όμως της φύλαξης θα την κάνω την κίνηση για απόκτηση κάποιου «καθαρόαιμου».
Δεν το θέλει μεγάλο γιατί πιστεύει ότι όσο και εκπαιδευμένο να είναι αν βρίσκεται έξω μαζί του και είναι μόνη της, και κάτι του αποσπάσει το ενδιαφέρον δεν θα μπορέσει να το ελέγξει.Καλώς ήρθες κι από μένα!
Δεν έχω καταλάβει αν θες σκύλο που να τον εκπαιδεύσεις για φύλαξη (σε επαγγελματία εννοείται) ή που να βασιστείς απλά στο ένστικτο φύλαξης που έχει η φυλή.
Η γυναίκα σου γιατί δε θέλει μεγαλόσωμο; Είναι κάτι συγκεκριμένο που την απασχολεί;
Μπορεί να μην υπάρχουν στον χαρτιά του ΟΦΕΠ αλλά στα κοπάδια υπάρχουν και κάνουν και τη δουλειά τους ( τα βλέπω κάθε μέρα). Τον χαρακτηρισμό δεν τον έδωσα μόνος μου τον διάβασα σε σχετικό άρθρο που μόλις το εντοπίσω θα το παραθέσω.Το πρότυπο του Ελληνικού Ποιμενικού είναι ένα. Δεν υπάρχουν Ε.Π. ελαφρού ή βαρέως τύπου.