Νέο μέλος - Labrador Retriever εν ονόματι FIDEL :)

fidel's mama

Member
8 Ιουνίου 2013
17
0
49
Xanthi, Greece
Το φιλικο μου ζευγαρι διαθετει ηδη ενα λαμπρατοζευγαρι, η οποια μαμα γεννησε για δευτερη φορα. Οσον αφορα στην υγεια του μικρου μου, απο την πρωτη στιγμη ειμαστε σε επαφη με τον γιατρο του και φυσικα ακολουθουμε κανονικα το προγραμμα εμβολιασμου και αποπαρασιτωσης! Ειμαστε υγιεστατοι, δεν μας λειπει τιποτα κ αυτο εχει σημασια! τα υπολοιπα σχολια θεωρω οτι ειναι περιττα ;)
Ουτε το πετ σοπτ είναι λύση για καθαρόαιμο...
Μόνο τα εκτροφεία, και πέρα απο την καθαροαιμία διακυνδηνεύεις και την υγεία του μικρού έτσι!
Φαντάζομαι η φίλη σου δεν μπίκε καν στον κόπο να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις στα σκυλιά της πριν την γέννα, και ποιος ξέρει απο πού τα πήρε και αυτή...
Αυτό που έκανες είναι να ενισχύσεις και εσύ ακόμα μια ανεύθυνη γέννα εκτροφέων της πίσω αυλής...
Θα μπορούσες να μαζέψεις χρήμματα και να αγοράσεις απο κετροφείο, ίσως όχι τώρα αλλά κάποια στιγμή σίγουρα θα συγκέντρωες ενα ικανοποιητικό ποσό.

Dogspirit

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
205
0
29
Θεσσαλονικη
Το φιλικο μου ζευγαρι διαθετει ηδη ενα λαμπρατοζευγαρι, η οποια μαμα γεννησε για δευτερη φορα. Οσον αφορα στην υγεια του μικρου μου, απο την πρωτη στιγμη ειμαστε σε επαφη με τον γιατρο του και φυσικα ακολουθουμε κανονικα το προγραμμα εμβολιασμου και αποπαρασιτωσης! Ειμαστε υγιεστατοι, δεν μας λειπει τιποτα κ αυτο εχει σημασια! τα υπολοιπα σχολια θεωρω οτι ειναι περιττα ;)
Nαι μάλλον είναι περιτό το γεγονός οτι πήρες κουτάβι απο ιδιότη, που δεν είναι ο σώστος τρόπος απόκτησης και το ήξερες αυτό!!! Τι να πω.... "μπράβο"

fidel's mama

Member
8 Ιουνίου 2013
17
0
49
Xanthi, Greece
Μου φαινεται Dogspirit βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δασος! Anyway, σευχαριστουμε πολυ για τον επαινο ;)
Nαι μάλλον είναι περιτό το γεγονός οτι πήρες κουτάβι απο ιδιότη, που δεν είναι ο σώστος τρόπος απόκτησης και το ήξερες αυτό!!! Τι να πω.... "μπράβο"

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
2η γεννα, καλη μπιζνα η σκυλα!! Μαλλον εκανα βλακεια που στειρωσα τη δικη μου...

Το οτι το κουταβι ειναι τωρα καλα δε σημαινει οτι δε μπορει να ειναι και γονιδιακα επιβαρυμενο, απο δυσπλασια πχ! Οι φιλοι σου ζευγαρωνουν κατι σαν λαμπραντορ, με αμφιβολη μορφολογια, αμφιβολη υγεια, κανοντας ετσι κακο στη ρατσα αλλα και στα κουταβακια που περιμενουν ενα σπιτι στις φιλοζωικες.
Κακο βεβαια κανεις κ εσυ με τη συμβολη σου.

Ευχομαι το σκυλακι να ναι παντα υγιες και να περνατε καλα

Dogspirit

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
205
0
29
Θεσσαλονικη
2η γεννα, καλη μπιζνα η σκυλα!! Μαλλον εκανα βλακεια που στειρωσα τη δικη μου...

Το οτι το κουταβι ειναι τωρα καλα δε σημαινει οτι δε μπορει να ειναι και γονιδιακα επιβαρυμενο, απο δυσπλασια πχ! Οι φιλοι σου ζευγαρωνουν κατι σαν λαμπραντορ, με αμφιβολη μορφολογια, αμφιβολη υγεια, κανοντας ετσι κακο στη ρατσα αλλα και στα κουταβακια που περιμενουν ενα σπιτι στις φιλοζωικες.

Πες τα γιατί μόνο εγώ φαίνεται να είμαι η κακιά εδώ πέρα..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Fidel's mama ποιός βλέπει το δάσος και ποιός το δέντρο νομίζω είναι φανερό.
Δεν υποχρεώνει κανείς κανέναν να πληρώσει ένα σεβαστό ποσό για να αγοράσει καθαρόαιμο σκύλο. Υπάρχουν πανέμορφα ημίαιμα λαμπραντοροειδή σε καταφύγια τα οποία χρειάζονται όλα ένα καλό σπίτι. Όταν κάποιος θέλει σκύλο ημίαιμο που να μοιάζει με λάμπραντορ δεν χρειάζεται να υποστηρίξει μια ανεύθυνη γέννα. Μπορεί κάλλιστα να πάρει ένα σκυλάκι από καταφύγιο και να έχει και τον σκύλο που θέλει σε εμφάνιση αλλά και να έχει κάνει μία σωστή κίνηση. Αν θέλουμε να σταματήσουμε τις γέννες των ιδιωτών που σε αυτές οφείλονται τα περισσότερα αδέσποτα σκυλάκια πρέπει να σταματήσουμε να τις συντηρούμε παίρνοντας κουτάβια με αυτό το τρόπο.
Αντί γι αυτό επιλέγουμε να κλείσουμε τα μάτια μας στο πρόβλημα, και να πείσουμε τον εαυτό μας ότι σιγά, εγώ θα αλλάξω τον κόσμο; Ti με νοιάζει εμένα για τον ανεύθυνο που έκανε γέννα των δύο λαμπ του και θα ξανακάνει, χωρίς εξετάσεις των γονιών για κληρονομικές ασθένειες, χωρίς κανένα έξοδο και με βοήθεια μόνο την τύχη για να μην του πεθάνει η σκύλα ή τα κουτάβια; Eμένα με νοιάζει μόνο να αποκτήσω καθαρόαιμο λαμπ με λιγότερα χρήματα. Και τελικά αυτό που αποκτούν όλοι αυτοί είναι ένα ημίαιμο που πλήρωσαν. Αυτό είναι το δάσος φίλη μου.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Απεκτησες ενα ημιαιμακι που μοιαζει σαν λαμπραντορ, μιας και δεν συνοδευεται απο κανενα πεντιγκρι...Τοσα και τοσα υπαρχουν σε φιλοζωικες και περιμενουνε καποιον να τα υιοθετησει...
Οποτε δεν θα λες οτι εχεις λαμπραντορακι, οχι στο φορουμ τουλαχιστον, γιατι εδω ξερουν τι ειναι η καθαροαιμια η οποια πιστοποιειται μονο απο ενα πεντιγκρι που παει γενιες πισω παντα με καθαροαιμα σκυλια
τι ειναι σωστοι γεννητορες απαλλαγμενοι απο γονιδιακα προβληματα υγειας που πανε απο γενια σε γενια, τι ειναι μορφολογικα σωστοι γονεις που εχουν κριθει αξια δειγματα φυλης σε εκθεσεις.
Ευχομαι ,αν και εκανες πολυ κακη επιλογη και δυστυχως εν γνωσει σου οπως λες, να ειναι υγιεστατο το κουταβι σου με σωστο ταπεραμεντο. Εχει κλεισει τους 2 μηνες?Το πληρωσες μηπως κιολας??

Last edited:

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5

Η απάντηση βρίσκεται σε αυτά που σου έκανα bold..

Να σου ζήσει ο fidel, να περνάτε πάντα υπέροχα κ εύχομαι να είναι πάντα υγιής!!
Αλλά προσπάθησε να τους πείσεις να στειρώσουν την σκύλα τους..είναι εγκληματικό αυτό που της κάνουν..κ βγάζουν κ λεφτά από πάνω..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω τη φράση "δεν έχω λεφτά για σκύλο από εκτροφείο".

Αύριο όταν αρρωστήσει το κουτάβι και χρειαστείς 1000 ευρώ για θεραπείες, τι θα κάνεις, θα το αφήσεις να πεθάνει;

Για όλα τα υπόλοιπα, με πρόλαβαν τα παιδιά.. το γνώριζες και όμως το πήρες... κρίμα.

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
γειά σου,να τον χαίρεσαι και αν κάτσεις θα μάθεις πολλά εδώ μέσα.

βρέ παιδιά πρέπει να γίνεται χαμός εδώ στην ελλάδα απο γέννες ιδιωτών λαμπραντόρ.δεν έχει να κάνει μόνο πώς τα μισά δηλαδή όλα θα είναι κακό δείγμα αλλά ποιός τα παίρνει δηλαδή σιγά τώρα μην είναι όλοι σωστοί ιδιοκτήτες.

Last edited:

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Να σου ζήσει ο Fidel.

Συμφωνώ με όλους τους φίλους παραπάνω. Ο μικρούλης σου δεν συνοδεύεται από τα απαιτούμενα χαρτιά για να μπορεί να λέγεται καθαρόαιμος...άρα μοιάζει με λαμπραντόρ.
Μακάρι να είναι γερός και να μην σου βγάλει πρόβλημα, αλλά με την επιλογή που έκανες αυξάνεις τις πιθανότητες να σου εμφανίσει κάποια κληρονομική ασθένεια.

Ααα και να μην ξεχάσω.....αφού είναι φίλοι σου αυτοί που πήρες το σκυλί, πες τους να στειρώσουν την σκύλα......έχουμε αρκετά ''λαμπραντοράκια'' στα καταφύγια που ψάχνουν σπίτι!