Καλησπέρα Αριάδνη
. Ξεκινώντας, πρέπει να σε ενημερώσω, ότι οι περισσότεροι από εδώ μέσα, συμπεριλαμβανομένων και εμένα, σκεφτόμασταν την αγορά από πετ σοπ ή ιδιώτες. Αυτό μέχρι να κατανοήσουμε δυο-τρία βασικά θέματα περί σκύλου...Το κίνητρο για τέτοιου είδους γνώση-για μερικούς-δόθηκε με πολύ άσχημο τρόπο.
Εφόσον, δηλώνεις ήδη ενήμερη, δεν θα επεκταθώ περισσότερο, όσον αφορά αγορά από πετ σοπς, ούτε περί puppy mills και την φρίκη που τα συνοδεύει. Σκέψου όμως, ότι οι περισσότεροι ιδιώτες ζευγαρώνουν σκυλιά αγορασμένα από πετ σοπς. Επομένως, το βρίσκω απίθανο, τα σκυλιά ή οι απόγονοί τους, να μην "συνοδεύονται" από σοβαρά κληρονομικά προβλήματα σε υγεία ή μορφολογία. Πχ. Άν ένας πρόγονος πάσχει από επιληψία ή δυσπλασία, που μαστίζει σχεδόν όλες τις φυλές σκύλων, (ενημερώσου λίγο για τα προβλήματα υγείας που μπορεί να εμφανίσουν τα lab), ακόμα και αν δεν το έχουν εμφανίσει οι συγκεκριμένοι γεννήτορες, υπάρχει στο γονίδιο τους και θα περάσει στους απογόνους. Μπορεί να σου εγγυηθούν ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί με το κουτάβι που θα περάσει στα χέρια σου?
Ένας σωστός εκτροφέας, δεν είναι θεός για να εξαλείψει κάθε πιθανή ασθένεια που μαστίζει μια φυλή,
είναι όμως σε θέση να σου εγγυηθεί ότι έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διαφυλάξει την υγεία των ζώων του. Μόνο και μόνο γι αυτό, δεν αξίζει τον κόπο να το ψάξεις λίγο παραπάνω? Θα μπορούσες να μιλήσεις με εκτροφείς, από περιέργεια. Έτσι απλά για την εμπειρία. Δεν θα σου κοστίσει κάτι. Υπάρχουν κάποια σπουδαία εκτροφεία για lab εδώ.
Αριάδνη, εγώ προσωπικά δεν θέλω να ακούω να πετάει κάποιος ένα "οκ, δεν θα πάρω το συγκεκριμένο κουτάβι". Θέλω και να κατανοεί
γιατί δεν πρέπει να το κάνει. Θέλω να κατανοεί στάσεις ανθρώπων, που τώρα χαρακτηρίζει ως "επιθετικές". Θέλω και ο ίδιος αργότερα, να γίνει ένας "τέτοιος" άνθρωπος.