Νέο μέλος [english bulldog]

karenito

New Member
30 Απριλίου 2012
2
0
Καλησπέρα σας, ομολογώ πως και εγώ έχω κολλήσει με αυτήν την φυλή. Εδώ και 1 μηνα κάθε μέρα ψάχνω πληροφορίες για αυτήν την φυλή, καθώς και εκτροφεία, pet shops, εκπαιδευτές και γενικά ότι έχει σχέση με σκύλο. Ομολογώ πως κατά κάποιο τρόπο είμαι "ερωτευμένος" με αυτήν την φυλή. Εκτος από αυτό χαζεύω στο διαδίκτυο με εικόνες από βρετανικά (αγγλικά) bulldogs, βίντεο κ.α.
Θα παρακαλούσα τον φίλο μου zebo, που είναι και νέος ιδιοκτητης αγγλικού bulldog, να μου πει μερικές πληροφορίες σχετικά για τον χαρακτήρα του σκύλου του, την συμπερηφιορα του στο σπίτι, τις σχέσεις του με την υπόλοιπη οικογένεια, την διατροφή του, τις σχέσεις με τα υπόλοιπα σκυλιά, την υγεία του και τις απαιτήσεις του.
Επιπλόεν θα ήθελα να σας ρωτήσω κάποια πράματα σχετικά για αυτά τα σκυλιά.
1.Χρειάζομαι αρκετό χόρο στο σπίτι για να μπορέσω να κρατήσω ένα bulldog ευτυχισμένο?
2.Στην οικογένεια μου ποτε δεν τους άρεσε τα σκυλιά, και ειδικά η μητέρα μου τα σιχαίνεται, μήπως περνώντας αγγλικό bulldog να δημιουργηθεί προβλήματα στο σπίτι? Υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν στάση με τον καλο χαρακτήρα αυτού του σκύλου?
3.Είναι εύκολο να μάθω στον σκύλο να κάνει την ανάγκη του έξω από το σπίτι(είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που δεν θέλει η μητέρα μου σκύλο στο σπίτι).
4.Είναι επικίνδυνα? Μπορούν να γίνουν επιθετικά στα υπόλοιπα μέλη της οικογενειας?
5.Επειδή είμαι μαθητής ακόμα σε λύκειο και δεν έχω δικά μου λεφτά, δηλαδή είμαι κατά κάποιο τρόπο εξαρτημένος οικονομικά από την οικογένεια μου οικονομικά, θα ήθελα εάν μπορείς να μου πεις ποσα περίπου ξόδεψες για να πάρεις αυτό το σκύλο και από που το αγόρασες (π.χ. εκτροφέα, pet shop, ιδιώτη), είναι σημαντικό διότι θέλω να ξέρω εάν θα επιβαρύνω τους γονείς μου η όχι, σε καμια περίπτωση δεν θέλω να δώσουν χιλιάδες ευρώ μονο και μονο να πάρω κάτι που μου έγινε εμμονη.
Ζητω συγγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη
Σας ευχαριστώ εκ των προτερων

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Καλώς ήρθες στο φόρουμ και μπράβο σου που κάνεις την έρευνά σου, πριν.
Πολύ σημαντικό, πολύ ώριμο και συνήθως η λύση στα περισσότερα προβλήματα.

Καταρχάς, αν μένεις Αθήνα, καλό θα ήταν το σκ που μας έρχετε, να προσπαθήσεις να κάνεις μια βόλτα από την έκθεση του KOE [www.koe.gr] στον Μαραθώνα, όπου θα έχεις την ευκαιρία, να γνωρίσεις από κοντά εκτροφείς και ιδιοκτήτες και να τα πείτε.

Από κει και πέρα:

1. Οχι. Δεν χρειάζεσαι χώρο. Χρειάζεσαι απόλυτη συγκατάθεση των γονιών σου σε όλα τα επίπεδα, χρόνο και αγάπη απέναντι στον μελλοντικό σου σύντροφο.

2. Δεν μπορείς να στηρίζεσαι, στην πιθανότητα να αλλάξει γνώμη η μητέρα σου. Αν τα σιχαίνεται, μην πάρεις σκύλο, όσο μένεις με τους γονείς σου. Μπορεί να αλλάξει γνώμη, μπορεί και όχι. Και τότε, τι θα γίνει αφού τον σκύλο θα τον έχεις πάρει πια; Σκέψου το.

3. Υπάρχουν στο φόρουμ άπειρες σχετικές συζητήσεις. Κάνε μια αναζήτηση και θα τις βρεις. Οσο εύκολο ή δύσκολο κι αν αποδειχτεί, θα υπάρξουν αρκετά "ατυχήματα". Κι εφόσον η μητέρα σου έχει σοβαρό πρόβλημα με αυτό, μην πάρεις σκύλο όσο μένεις με τους γονείς σου.

4. Θα μπορούσαν, ναι. Αν είνα από λάθος πηγή [pet shop ή αγγελία]. Θέλει τεράστια προσοχή και γνώση του τι βάζεις στο σπίτι σου.

5. Το..."άθλημα" είναι ιδιαίτερο δαπανηρό. Κοστίζει και η αγορά ενός πραγματικού αγγλικού μπουλντόγκ με τα όλα του και με την όσο γίνεται άριστη υγεία του και η συντήρησή του.
Αν δεν είσαι οικονομικά ανεξάρτητος, τόσο όσο να συντηρείς 100% με τις δικές σου δυνάμεις το φιλαράκι σου, μην επιβαρύνεις τους γονείς σου, που ούτως ή άλλως δεν το πολυθέλουν κιόλας. Θα περάσετε πολύ άσχημες στιγμές και ο μόνος που θα την πληρώσει, θα είναι ο μόνος που δεν θα φταίει σε όλο αυτό.
Ειδικά αν πάρεις σκύλο από pet shop ή ιδιώτη, υπάρχει τεράστιο ρίσκο να σου προκύψει με κάποιο σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, το οποίο μεταφράζεται πάντα σε πολλά ακόμη και χιλιάδες ευρώ.

Επίσης, λες είσαι ακόμη μαθητής. Και τι θα γίνει ο σκύλος σου, αν εσύ περάσεις σε κάποια σχολή εκτός της πόλης σου; Και ακόμη χειρότερα, όταν πας φαντάρος; Οταν θα θέλεις να βγαίνεις με τους φίλους σου; Οταν θα θέλεις να πηγαίνεις διακοπές; Οδηγείς; Εχεις δικό σου μεταφορικό; Δεν νομίζω ε...άρα...όταν χρειάζεται ποιός θα τον μεταφέρει σε γιατρό ή οπουδήποτε χρειαστεί; Εχουν οι δικοί σου μεταφορικό μέσο; Θα είναι πάντα διατεθειμένοι να εξυπηρετήσουν;

Αυτά...σαν πρώτοι προβληματισμοί. Σκέψου τα και δες τι απαντήσεις μπορείς να δώσεις, σε όλα τα παραπάνω. Ισως σου έρθει αυτόματα η απάντηση...:)

Last edited by a moderator:

karenito

New Member
30 Απριλίου 2012
2
0
Καλημέρα σου mareco οι συμβουλές σου με βοήθησαν και με προβλημάτισαν αρκετά για την αγορά σκύλου. θα ξανασκεφτώ για την αγορά σκύλου και θα προσπαθήσω να δω το θέμα σφαιρικά. Ομολογώ πως υπήρχαν πράματα που δεν το σκέφτηκα, παραδείγματος χάρι για το βαρή πρόγραμμα που έχω καθημερινά καθώς και την έλλειψη μου πολλές ώρες από το σπίτι. Υπάρχουν όμως αρκετές πιθανότητες να μπορέσω να κρατήσω το σκύλο στο σπίτι αλλα εάν σε περίπτωση που δεν το καταφέρω αυτό θα αποδεχθεί σκληρό και για μένα και για τον ίδιο το σκύλο, διότι σε καμια περίπτωση δεν θέλω ούτε να αφήσω στο "δρόμο" ένα σκύλο ούτε να το μεγαλώνω με χίλια δυο προβλήματα. Προτιμώ να μην πάρω καθόλου παρα να γίνει κάτι παρόμοιο.

Manogr

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2012
149
31
50
Glyfada, Greece
www.dogpark.gr
Αν και τα Bulldogs έχουν κάποια πλεονεκτήματα για τους πολυάσχολους ανθρώπους (δεν απαιτούν για παράδειγμα καθημερινά τις τεράστιες βόλτες και την εκτόνωση που χρειάζονται άλλες φυλές) δεν παύουν να είναι σκυλιά με ανάγκες και απαιτήσεις. Παράλληλα είναι μία φυλή που έχει ανάγκη να είναι μαζί με την "οικογένεια" της όσο περισσότερο γίνεται και χρειάζεται κάποια καθημερινή φροντίδα που αφορά το δέρμα, το τρίχωμα κτλ (όχι κάτι τρομερό αλλά χρειάζεται).

Από εκεί και πέρα υπάρχει το οικονομικό θέμα. Γενικά ΔΕΝ αγοράζουμε σκυλιά από pet-shops και αγγελίες... υπάρχουν δεκάδες συζητήσεις εδώ που αναλύουν τους λόγους (ενίσχυση puppy mills, προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς και πολλά άλλα) αλλά με τα Bulldogs υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο θέμα αφού οι κληρονομικές ασθένειες ευθύνονται για ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων υγείας της φυλής! Το γνωστό πρόβλημα αναπνοής πχ είναι ελάχιστο σε καλά εκτροφικά σκυλιά σε σύγκριση με τα σκυλιά από petshops... άλλα προβλήματα περιλαμβάνουν δυσπλασίες, καρδιά και πολλά άλλα.
Η γνώση των προγόνων των Bulldogs (και των άλλων φυλών γενικότερα) είναι απαραίτητη πρώτα απ' όλα για την υγεία τους!
Όπως είναι λογικό η αγορά σκύλου από εκτροφέα είναι πιο ακριβή από ότι σε pet shops αν και μελλοντικά η διαφορά εξανεμίζεται στους κτηνιάτρους και στις θεραπείες.
Αν λοιπόν δεν έχεις τη συγκατάθεση της οικογένειας πως θα συγκεντρώσεις το μεγάλο ποσό που χρειάζεται; και μετά πως θα συντηρήσεις ένα σκύλο που χρειάζεται καλές τροφές κτλ κτλ

Λατρεύω τη φυλή και θέλω όσο τίποτα να γίνει πιο δημοφιλής απαλλαγμένη από προκαταλήψεις (για τις οποίες ευθύνονται κυρίως τα petshops) αλλά δε νομίζω ότι μπορείς να τα καταφέρεις στην παρούσα φάση της ζωής σου... τα χρόνια όμως περνάνε γρήγορα και κάπου μετά το στρατό είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις!

Μπράβο για την έρευνα και την υπευθυνότητα που δείχνεις!