Νέο μέλος [dogo argentino]

Status
Κλειδωμένο θέμα

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καταρχην τις μεθοδους εφημεριδα, ξυλια στον ποπο, του ριξα μια σφαλιαρα κλπ να τις ξεχασεις.
Αυτου του ειδους οι μεθοδοι θα ειναι "πετυχημενες" πιθανον μεχρι την ηλικια των 10-12 μηνων και εσυ χαρουμενος θα λες στους φιλους σου οτι ελεγχεις το σκυλο σου και τον εχεις σουζα. Μετα θα ξυπνησεις μια μερα, ο Ντιεγκο σου θα εχει γινει 45-50 κιλα, συνειδητοποιωντας οτι ειναι πιο δυνατος απο σενα και οτι δεν εχει πια να φοβαται τιποτα. Εκει θα τρεχεις και δε θα φτανεις... πολυ κακο αυτο οταν εχεις ντογκο με εντονο θηρευτικο ενστικτο :p
Καταλαβε οτι εχεις ενα ζωηρο, αντιδραστικο, επιμονο, ξεροκεφαλο κουταβι γεματο ενεργεια. Δειξε υπομονη, επιμονη και σταθεροτητα. Πρεπει να εχει διπλα του εναν δικαιο συντροφο που του δειχνει τι ειναι ή δεν ειναι σωστο, οχι ομως με τσαμπουκα και χειρονομιες, κατι που δεν αρεσει ετσι και αλλιως καθολου στη φυλη. Κλαιει και γκρινιαζει γιατι δε γινεται αυτο που θελει? Καλα να παθεις! Θα το κανει σε ολη του τη ζωη! Dogo πηρες. Η γκρινια ειναι ενα απο τα γνωρισματα τους. Κανε τον κινεζο, μη του δινεις σημασια. Παρε ωτοασπιδες στην τελικη. Στην αρχη θα σταματαει σε 30 λεπτα, μετα απο λιγο καιρο σε 20 και μετα σε 2 λεπτα. Βαλε κανονες στην καθημερινοτητα σας. Προγραμμα.
Η φυλη ειναι ιδιαιτερα ανθρωποκεντρικη και δενετε πολυ με τον ανθρωπο της. Επισης, το dogo μαθαινει ευκολα το λαθος και ξεμαθαινει ΠΟΛΥ δυσκολα.
Ο αλλος σκυλος που εχεις ? Αρσενικο ή θηλυκο? Πως ειναι με τον κουταβο? Θα μπορουσε να ειναι πολυ χρησιμος στο μεγαλωμα του μικρου...

giannis dogo

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2012
191
0
ο αλλος ειναι 15 χρονων κανις....τα βαζω μαζι αλλα δν εχει ορεξη ο barney για παιχνιδια...κ ο μικρος περνει τις στασεις που βλεπουμε με τα λιονταρια που κυνηγανε κ σιγα σιγα τον φτανει κ του ορμαει με την προυποθεση να παιξει...ακομα τουλαχιστον ο μεγαλος γαυγιζει ο μικρος το χαβα του

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
γιαννη...
εισαι βλακας.
ετσι απλα.
εισαι ενας ακομα βλακας που κατηγορει ολο τον κοσμο οτι οι ελληνες ετσι κ οι ελληνες αλλιως και κανει τα ιδια και χειροτερα. σου κανω επιθεση. σε ειρωνευομαι. παρτο οσο στραβα θελεις,δεν εχω προβλημα,22 σελιδες μετα απο τοοοοοοοοοοοοοσα λογα απο τοοοοοοοοσα ατομα και συνεχιζεις να μη σηκωνεις μυγα στο σπαθι σου.
κριμα στο σκυλο. οχι για σενα. εσυ οτι παθεις (γιατι θα παθεις αν συνεχισεις να συνετιζεις το σκυλο με το ξυλο) σου αξιζει,και κυριως οτι γιατι δεν ηξερες,οχι γιατι δε ρωταγες,αλλα γιατι δεν ακουγες.

εχουμε αναλωθει τοοοοσο πολυ με τα τοσα λαθη σου,και δεν παραδεχεσαι τιποτα,ολα τα κανεις σωστα,και κυριως οποιος σου μιλησει με υφος ελαχιστα διαφορετικο απο το "αγαπητε μου φιλε γιαννη θα μου επετρεπες να σου πω οτι το και το" θεωρεις οτι σου κανει επιθεση,οτι σου τη λεει κτλ κτλ. ναι σου τη λεει γιατι δεν ακους.
κοψε τα αυτια
δωσε ξυλο
κανε ζευγαρωμα
εκπαιδευσετον εσυ

ελα,μπορεις να κανεις κ αλλα λαθη,σιγουρα θαχεις μια λιστα με τα λαθη που θες να κανεις και καθε φορα βαζεις κ ενα τικ σε καθε λαθος.

ο σκυλος θα σε φαει.

μας εχεις δειξει ενα απεριγραπτο προφιλ και τοσα ατομα εχουν προβλημα μαζι σου.
εφοσον θεωρεις οτι ολοι κανουμε λαθος,γιατι δεν πας καμια βολτα κ μη γραφεις στο φορουμ? δε συμφωνεις με κανεναν (τη στιγμη που ολοι θελουν να σε βοηθησουν ο καθενας με τον τροπο του)

αν ολα αυτα τα γραφεις ετσι για να κανεις ενα θεμα φλειμ,τοχεις καταφερει.

συμφωνω το θεμα να γινει στικι με τιτλο ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ-ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΛΑΘΗ ΜΕ ΕΝΑ ΝΤΟΓΚΟ

εισαι βλακας

Προς αντμιν,φορουμ μοντερειτορς κτλ οποιαδηποτε ποινη προβλεπεται για αναρμοστη συμπεριφορα 101% αποδεκτη.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Φίλε zenio,

Το διάβασα το post σου... και το ξαναδιάβασα... και προσποιήθηκα ότι δεν το διάβασα...

Αλλά, επειδή έχει γράψει και άλλο μέλος μετά από σένα, να πω κάτι:
Είναι "πιασιάρικο" θέμα, όμως, δεν μπορείς να πεις... έχουμε τσιμπήσει οι περισσότεροι... 23 σελίδες έχουμε γεμίσει!!!

Σε έχω ευχαριστήσει και πάλι, σε άλλο post που έγραψες στο θέμα...
Και συνεχίζω να θεωρώ ότι, παρότι πιστεύω ότι είναι flamming, από την αρχή ως το τέλος, αυτό το θέμα είναι αφιερωμένο στον "άγνωστο επισκέπτη"... που θα θέλει να μάθει...
ή, έτσι, τουλάχιστον, προσπαθώ να δικαιολογήσω τον χρόνο που "επενδύουμε" όλοι στο θέμα...

Υ.Γ. Εχεις προσωπικούς χαρακτηρισμούς, όμως, στο κείμενό σου... που απαγορεύονται από τους κανονισμούς του dogforum...
Αλλά, θα περιμένω κι εγώ να δω πως θα το χειριστούν τα πιο "senior" μέλη της διαχείρισης... ότι και να αποφασίσουν, μαζί τους.

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
johnk οτι και να αποφασισουν και εγω μαζι τους,ειπα 101% αποδεκτο

για τα υπολοιπα...δεν καταλαβα τι θες να πεις,αν ειναι ευκολο κ αν εχεις χρονο στειλε μου πμ,ευχαριστω

neneia

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
112
30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Καταρχήν να σου ζήσει το κουτάβι! Είναι όντως πανέμορφο. Σου εύχομαι να είναι πάντα υγιής και να έχετε μια όμορφη συμβίωση. Εγώ 25η Μαρτίου πήρα απο ιδιώτη ένα ντογκο αρσενικο τον Άρη.΄ο παππούς του υποτίθεται πως ήταν πρωταθλητης Αργεντινής σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδιώτη. Δεν είχαμε ενημερωθεί για το πως να πάρουμε ένα σκύλο καθαρόαιμο και καταφύγαμε σε αυτή την επιλογή. Πρέπει να τονίσω πως δεν το μετανιώνω και τον λόγο θα στον εξηγήσω παρακάτω. όλα λοιπόν πήγαιναν καλά με τον Άρη. Απίστευτος χαρακτήρας, πολύ εύκολος στην εκπαίδευση και τον λατρεύαμε πραγματικα. μετά απο 2 μήνες ο Άρης άρχισε να εχει προβλήματα υγείας. τρέξαμε σε γιατρούς και βρήκαμε πως είχε μία ασθένεια πάρα πολύ σπάνια και δυστηχώς δεν θεραπεύοταν. παρόλα αυτά τον πήγαμε μέχρι και σε χειρούργο να τον ανοίξει μήπως το σκυλί σωθεί (υπάρχει κ σχετικό ποστ με λεπτομέρειες αν θέλεις να διαβάσεις πως εξελήχτηκαν όλα). το αποτέλεσμα ήταν να γίνει ευθανασία, να ζω σε ένα σπίτι άδειο με τους τοίχους να με πλακώνουν και με μία τεράστια πληγή που δεν θα κλείσει ποτέ. Ο λόγος που δεν μετάνιωσα που πήρα τον Άρη είναι ότι έζησα 2 υπέροχους μήνες μαζί του και πάλεψα να τον σωσω ακόμα και όταν όλες οι πιθανότητες ήταν εναντίον μου. Αν με ρωτήσεις όμως αν θα ξανάπερνα απο ιδιώτη θα σου έλεγα όχι και ας ήταν και ο ίδιος ο Θεός. Τα ντόγκο είναι σχετικά καινούρια φυλή και κανείς δεν ξέρει ακόμα με σιγουριά σε ποιες ασθένειες έιναι επιρρεπή. Με το να πέρνεις σκύλο απο ιδιώτη μεγαλώνεις τις πιθανότητες να έχει κάτι το κουτάβι σου απο άλλες γενιές που ίσως μεταφερθεί σε αυτό όπως έγινε με εμένα. ενώ με τους εκτροφείς έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. μπορεί να είναι πιο ακριβά αλλά πίστεψε με, με τα λεφτά που έδωσα για να σώσω τον Άρη θα είχα πάρει πρωταθλητή πρωταθλητων. Ευτυχώς που η Αμαλία μου άνοιξε τα μάτια και έμαθα πολλά πράγματα για τις γέννες, για τους ιδιώτες και πάνω απο όλα για τα σκυλιά που υποφέρουν στις φιλοζωικές, ημιαιμα και καθαρόαιμα. Πήγα λοιπόν σε μία φιλοζωική μαζί της και είδα ένα ντόγκο το οποίο ήταν παρατημένο στην πάρνηθα θύμα πολλών ανεύθυνων ιδιοκτητών που μετάνιωσαν για την επιλογή τους και τελικά βρέθηκε στα δικά μου χέρια και ήδη ζούμε 2.5 μηνες μαζί. Δυστηχώς η δική μου ιστορία περιλαμβάνει όλα όσα θέλουν να σου πουν τα παιδιά εδώ. Εγώ τα κατάλαβα με τον άσχημο τρόπο, ευχομαι εσύ να είσαι τυχερός και πίστεψε με υπάρχουν πολύ αξιόλογα άτομα εδωμέσα και καλό θα ήταν να "εκμεταλευτείς" τις γνώσεις τους και την αγάπη τους για την φυλή γιατί έχουν πολλά να σε μάθουν.

giannis dogo

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2012
191
0
zenio το που σε γραφω ειναι προφανες,...οσο για τους διαχειρηστες που επιτρεπουνε τετοια σχολια οσο κ λαθος να ειμαι τι να πω.... neneia ευχαριστω για το σχολιο σου...

Makis77

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2009
146
0
47
www.speedtest.me
του εριξα 2 ,3 στο ποπο εννοω
Αν συνεχίσεις έτσι σε βλέπω χωρίς χέρι...

Να τον μαλώσεις ΟΤΑΝ τον δεις, να τον γράψεις λίγο κ μετά από λίγο να του δλωσει πάλι προσοχή χωρίς όμως υπερβολές κ θα δεις ότι σε 1-2 εβδομάδες θα πάρει χαμπάρι τί παίζει.

Last edited:

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
καλημερα...σημερα στις 6 το πρωι αρχισε να κλαιει ο μικρος..λεω θα θελει να κανει την αναγκη του. τον παω εξω την κανει μετα απο λιγο κ τον βαζω μεσα να κοιμηθει παλι...αρχισε να κλαιει κ γαυγιζε...τελικα πιρα μια εφημεριδα κ με τα πολλα με τα λιγα εμαθε κ την εντολη εκει κ ηρεμησε....εχω κανει πολλες φορες υπομονη κ εχω κοιμηθει με διπλα τα κακακια του αλλα σημερα επρεπε να γινει μια αρχη..
Να σε προσγειώσω λίγο στην πραγματικότητα......λες ότι πήρες μια εφημερίδα και με τα πολλά και με τα λίγα έμαθε την εντολή εκεί και ηρέμησε, και εγώ σου λέω πως δεν έμαθε την εντολή απλά σε φοβάται. Αν θέλεις να έχεις ένα φοβικό σκύλο που θα τρέμει σε κάθε σου κίνηση συνέχισε έτσι, μπράβο σου είσαι μάγκας.

Όπως σου είπαν και παραπάνω τα dogo είναι ξεροκέφαλα, με επιμονή και ανθρωποκεντρικά σκυλιά. Μάλλον δεν διάβασες καθόλου για τη ράτσα που έχεις να δεις και τα ''μειονεκτήματα'' τους για να αποφασίσεις αν σου ταιριάζουν αυτά τα σκυλιά.....έτσι απλά το πήρες από έναν ανεύθυνο που σε παραμύθιασε ότι έχει παππούδες πρωταθλητές, σου άρεσαν και σε εμφάνιση και είπες γιατί όχι, ας το πάρω.

Ο σκύλος πρέπει να σε σέβεται, να σε αγαπάει και όχι να σε φοβάται.....αυτές τις χειρονομίες που κάνεις θα τις πληρώσεις σοβαρά. Κάποια μέρα και ενώ θα έχει μεγαλώσει θα στην έχει φυλαγμένη ο σκύλος σου και τότε ποιος σε σώζει από τα δόντια του.....πράγμα που απεύχομαι να γίνει.

Στην τελική έτσι είναι η κουταβίσια περίοδος....έχει σκατά, κατούρια και πολύ κλάμα.....έπρεπε να προ νοήσεις πριν πάρεις κουτάβι. Δηλαδή αν γίνεις πατέρας και σε ξυπνάει το 3 μηνών μωρό σου, μη μασάς πάρε κάτι και άρχισε να το χτυπάς στον ποπό και θα μάθει................Θεέ μου τί διαβάζω εδώ μέσα!!!

Βάλε λίγη υπομονή στη ζωή σου και θα δεις ότι τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα.

giannis dogo

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2012
191
0
φιλε μου arrigo απο εξυπναδες κ εσυ κ συμπερασματα κ εσυ δν πας πισω...ποιος σου τα ειπε ολα αυτα οτι δν το εψαξα κ λες κ λες κ λες ποποοοοοο δν παιζεσαι ευγε παλικαρι μου!

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
φιλε μου arrigo απο εξυπναδες κ εσυ κ συμπερασματα κ εσυ δν πας πισω...ποιος σου τα ειπε ολα αυτα οτι δν το εψαξα κ λες κ λες κ λες ποποοοοοο δν παιζεσαι ευγε παλικαρι μου!
Ρε συ Γιαννη γιατι αναλωνεσαι σε αψιμαχιες και κοντρες με ολα τα μελη. Γραφεις σε ενα φορουμ που ειναι θησαυρος γνωσεων για τα σκυλια και τις αναγκες τους γιατι δεν το εκμεταλευεσαι? Εχεις ενα πανεμορφο αρσενικο dogo που οπως λενε και οι παραπανω φιλοι δεν ειναι και τα ευκολοτερα σκυλια μεγαλωνοντας. Δεν θελεις να συμμετεχεις ακουγοντας, μαθαινοντας για τη φυλη που επελεξες? Μεχρι τωρα μονο αρνητικο ενδιαφερον ζητας και παιρνεις!

giannis dogo

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2012
191
0
αν ο αλλος με προκαλει κ το παιζει εξυπνος χωρις να γνωριζει ουτε εμενα ουτε απο dogo τι να κανω...εγω βλεπεις μονο αμυνομε δν επιτεθεμαι σε κανεναν πρωτος!!!!!!!!

μακαρι να μπορουσα να συζητησω εδω μεσα...αλλα να μου επιβαλει ο αλλος την αποψη του δν το δεχομαι

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Γιάννη,

Φιλικά και χωρίς να στην λέω
έχεις μπερδέψει λίγο το τι είναι άποψη και τι είναι πραγματικότητα.
Όταν σου λέμε ότι χωρίς pedigree το σκυλί σου δεν θεωρείτε καθαρόαιμο και δεν μπορείς να συμμετέχεις σε καμία έκθεση δεν είναι άποψη είναι πραγματικότητα.
Όταν σου λέμε ότι το να κόψεις τα αυτιά είναι παράνομο δεν είναι άποψη είναι πραγματικότητα
Όταν σου λέμε ότι εάν χτυπάς το σκυλί σου θα έχεις προβλήματα δεν είναι άποψη είναι πραγματικότητα

Όταν υπάρχουν 20-30 άνθρωποι που σου έχουν γράψει ακριβώς τα ίδια πράγματα μήπως είναι πιο πιθανό να έχουν αυτοί δίκιο?

Επίσης δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς συγκεκριμένα για dogo για να σου πει 5 βασικά πράγματα για να σε βοηθήσει.

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
φιλε μου arrigo 1. απο εξυπναδες κ εσυ κ συμπερασματα κ εσυ δν πας πισω...
2. ποιος σου τα ειπε ολα αυτα οτι δν το εψαξα κ λες κ λες κ λες ποποοοοοο δν παιζεσαι
3.ευγε παλικαρι μου!
Φίλε μου Γιάννη, αν έχεις καταλάβει όλοι φιλικά και από ενδιαφέρον μιλάμε στο θέμα σου. Αν εσύ δεν θέλεις να καταλάβεις οκ αλλά ο μόνος που επιτίθεται εδώ μέσα είσαι εσύ!

1. Δεν λέω εξυπνάδες και δεν βγάζω συμπεράσματα είναι η πραγματικότητα. Αν συνεχίσεις με την ίδια τακτική πολύ λυπάμαι ότι θα το χάσεις το παιχνίδι με το σκύλο σου. Αν θες να μάθεις 10 πράγματα παραπάνω κόψε την ειρωνεία και απλά άκου τις γνώμες και τις τακτικές που σου προτείνουν τα μέλη και δεν θα χάσεις. Ο χαρακτήρας των dogo είναι δύσκολος, αυτό δεν σημαίνει ότι το να το χτυπάς με την εφημερίδα για να μάθει κάτι είναι λύση.....δεν εξαλείφεις το πρόβλημα απλά το καλύπτεις και κάποια μέρα θα σου γυρίσει μπούμερανγκ.

2. Φαίνεται ότι δεν το έχεις ψάξει το θέμα γιατί πρώτον δεν θα έπαιρνες σκύλο από ιδιώτη αν το είχες ψάξει και δεύτερον δεν θα χρησιμοποιούσες τέτοιες τακτικές με τον σκύλο σου για την εκμάθηση κάποιων απλών πραγμάτων......απλά υπομονή θέλει και εσύ φίλε μου μάλλον δεν την έχεις....όλους μας ξύπνησαν τα κουτάβια μας και στις 4 και στις 6 τα ξημερώματα. Επειδή μας χάλασαν τον ύπνο έπρεπε να τα χτυπήσουμε?

3. Μάλλον πρέπει να αναιρέσεις το ''εύγε παλικάρι μου'' γιατί είμαι γυναίκα ;). Ο άντρας μου δεν ασχολήθηκε με το θέμα σου.

Δεν το παίζει κανένας έξυπνος εδώ μέσα απλά μοιραζόμαστε απόψεις.....δεν σου επιβάλλει κανένας την άποψη του, άμα θέλεις την ακούς και πράττεις ανάλογα.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Καλώς όρισες και να χαίρεσαι τον κούταβο.:)

Μπορείς να μπεις και να διαβάσεις (δεν ξέρω αν δεν το έχεις κάνει ήδη) όλα τα υπομνήματα στο κομμάτι "εκπαίδευση και συμπεριφορά". Εκεί θα δεις και πώς θα μάθεις το σκυλί σου να τα κάνει έξω, και πώς να μεγαλώσεις ένα κουτάβι, και διάφορα άλλα.

Πάνω απ'όλα όμως, κράτα το μυαλό σου ανοιχτό! Έτσι μόνο μπορείς να μάθεις δυο πράγματα, για το καλό του σκύλου πάνω απ'όλα!!!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Τι μου ήρθε τώρα... Ένα ταξίδι στο παρελθόν (ή και στο μέλλον;...)
Τα θέματα διαβάζονται με τη σειρά από κάτω προς τα πάνω. Περίπου 2-3 από αυτά είναι άσχετα. Τα υπόλοιπα διαβάζονται σαν κεφάλαια μιας ενιαίας ιστορίας.

Σε περίπτωση που τα περί κουταβιού ισχύουν και που ισχύει και το "πείτε μου να μάθω".

Επίσης πολλά άρθρα σχετικά με το μεγάλωμα κουταβιού υπάρχουν εδώ: Άρθρα

Και τα υπομνήματα της εκπαίδευσης είναι τα πρώτα θέματα εδώ: Εκπαίδευση & Συμπεριφορά

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.244
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi