Νέο μέλος [American Staffordshire Terrier]

Icedknot

New Member
26 Απριλίου 2013
1
0
Καλησπέρα,

Είμαι καινούριος στο dogforum.gr και ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση, ενδιαφέρομαι να πάρω ένα μπλε με άσπρο american staffordshire terrier αλλά δυστυχώς για κάποιο λόγο το συγκεκριμένο χρωμα είναι πολύ δυσεύρετο. Έχω ρωτήσει στα 2 ελληνικά εκτροφεία με american staff στην Πάτρα και κανένα δεν έχει. Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει που μπορώ να ψάξω εντός Ελλάδος (εκτροφειο η ιδιωτης δεν εχω προβλημα), και εάν δεν υπάρχει λύση θα αναγκαστώ να κοιτάξω εξωτερικό, σας ευχαριστώ πολύ.

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Σου προτείνω να απευθυνθείς σε εκτροφεία εκτός Ελλάδος. Μην πάρεις σε καμιά περίπτωση απο ιδιώτη! Εφόσον οι 2 έλληνες εκτροφείς σου ξεκαθάρισαν οτι δεν έχουν αυτό που ψάνχεις κοίτα να το βρεις έξω, με τον σωστό πάντα τρόπο, ο οποίος είναι εκτροφείο και μόνο! Καλώς ήρθες!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.404
10.588
Athens
Το να είναι το μόνο σου κριτήριο το χρώμα το θεωρώ λάθος.
Εστίασε στα βασικά κριτήρια, όπως σωστή εκτροφή, υγεία, χαρακτήρας.

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Το να είναι το μόνο σου κριτήριο το χρώμα το θεωρώ λάθος.
Εστίασε στα βασικά κριτήρια, όπως σωστή εκτροφή, υγεία, χαρακτήρας.
Εφόσον θα το πάρει απο κετροφείο έχει εξασφαλίσει και τα 3, οπότε γιατι να μην κοιτάξει το χρώμα;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.404
10.588
Athens
Εφόσον θα το πάρει απο κετροφείο έχει εξασφαλίσει και τα 3, οπότε γιατι να μην κοιτάξει το χρώμα;
Το χρώμα να το κοιτάξει αφού έχει βρει όλα τα άλλα.
Το χρώμα δεν είναι βασικό κριτήριο - προέχουν άλλα σε βαρύτητα.
Τα χρώματα έχουν κάψει φυλές - όταν βλέπεις να ζητάνε τάδε χρώμα γιατί είναι της μόδας, ως εκτροφέας κόφτεσαι περισσότερο να βγάλεις τα μοδάτα χρώματα και όχι τα υγιή και σωστά σκυλιά.

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Το χρώμα να το κοιτάξει αφού έχει βρει όλα τα άλλα.
Το χρώμα δεν είναι βασικό κριτήριο - προέχουν άλλα σε βαρύτητα.
Τα χρώματα έχουν κάψει φυλές - όταν βλέπεις να ζητάνε τάδε χρώμα γιατί είναι της μόδας, ως εκτροφέας κόφτεσαι περισσότερο να βγάλεις τα μοδάτα χρώματα και όχι τα υγιή και σωστά σκυλιά.
Προφανώς και θα κοιτάξει το χρώμα αφου βρει τα άλλα, αλλά αφού θα πάρει απο εκτροφείο, δεν θα είναι τόσο δύσκολα να "πετυχει" τα άλλα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.404
10.588
Athens
Προφανώς και θα κοιτάξει το χρώμα αφου βρει τα άλλα, αλλά αφού θα πάρει απο εκτροφείο, δεν θα είναι τόσο δύσκολα να "πετυχει" τα άλλα.
Άμα βρεις τόσα πολλά αγγελικά πλασμένα εκτροφεία που έχουν λύσει όλα τα άλλα προβλήματα, παράγγειλέ μου κι εμένα ένα ριγέ φούξια κουτάβι να το ταιριάξω μ' ένα συνολάκι που 'χω για γάμους-βαφτίσια.

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Άμα βρεις τόσα πολλά αγγελικά πλασμένα εκτροφεία που έχουν λύσει όλα τα άλλα προβλήματα, παράγγειλέ μου κι εμένα ένα ριγέ φούξια κουτάβι να το ταιριάξω μ' ένα συνολάκι που 'χω για γάμους-βαφτίσια.
Μα γι' αυτο δεν υποτιθεται οτι υπάρχουν τα εκτροφεία; Για να είσαι σίγουρος για το τί παίρνεις; :rolleyes:

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
..
ναι αμα ειναι απο εκτροφειο σημερα παραγγελνεις και σκυλο με 4 αυτια και 6 ποδια ==))

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
..
ναι αμα ειναι απο εκτροφειο σημερα παραγγελνεις και σκυλο με 4 αυτια και 6 ποδια ==))
Εγώ νόμιζα οτι αυτό κάνουν στα πετ σοπ και τα συναφεί.

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Αυτό που λένε είναι ότι ακόμα κ να βρει το χρώμα που θέλει , δεν είναι απαραίτητο πως θα έχει προκύψει μετά από σωστή εκτροφή. Θα πρέπει να ελέγξει τα εκτροφεία και να καταλήξει σε αυτό που επιθυμεί, χωρίς να έχει σαν βασικό κριτήριο το χρώμα, αλλά όλα τα υπόλοιπα.

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Αυτό που λένε είναι ότι ακόμα κ να βρει το χρώμα που θέλει , δεν είναι απαραίτητο πως θα έχει προκύψει μετά από σωστή εκτροφή. Θα πρέπει να ελέγξει τα εκτροφεία και να καταλήξει σε αυτό που επιθυμεί, χωρίς να έχει σαν βασικό κριτήριο το χρώμα, αλλά όλα τα υπόλοιπα.
Ναι εννοείται οτι πρωτα θα βεβαιωθεί για την ποιοτητα του εκτροφείου και των κουταβιών, αλλά αφού θέλει συγκεκριμένο χρώμα γιατί να μην το κυνηγήσει; Τί στο καλό δεν θα υπάρχει εκτροφείο με ποιότητα στα σκυλιά του με μπλε χρώμα κουταβιών;

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Ναι εννοείται οτι πρωτα θα βεβαιωθεί για την ποιοτητα του εκτροφείου και των κουταβιών, αλλά αφού θέλει συγκεκριμένο χρώμα γιατί να μην το κυνηγήσει; Τί στο καλό δεν θα υπάρχει εκτροφείο με ποιότητα στα σκυλιά του με μπλε χρώμα κουταβιών;
Ειλικρινά, δεν ξέρω..φαντάζομαι πως θα υπάρχει..
Αλλά καλό είναι να κατευθυνθεί σωστά κ με τα σωστά κριτήρια..!

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Εδώ θα συμφωνήσω με τη Nefelaki. Δεν είναι κακό να θέλει ένα συγκεκριμένο χρώμα αν πρώτα κοιτάξει όλα τα άλλα. Και εγώ τώρα ψάχνω ένα κουτάβι κόκκινο. Πρώτα από όλα τα εκτροφεία της Ευρώπης ξεχώρισα τα πρωτοκλασάτα. Μετά τους πήρα όλους για να μάθω αν σχεδιάζουν κάποια γέννα. Μετά έκατσα και κοίταζα τα pedigree των προγόνων, αν με ενδιαφέρουν οι γραμμές και τα θέματα υγείας των προγόνων 4 γενιές πίσω. Από αυτά ξεχώρισα αυτούς συνδυασμούς που μπορούν να δώσουν κόκκινα κουτάβια. Κατέληξα σε τρεις εκτροφείς και είμαι σε αναμονή. Και πάλι δεν είναι σίγουρο αν γεννηθούν κόκκινα. Όμως θα επιμένω. Θέλω να πω ότι, το να κυνηγήσεις κάτι δεν είναι κακό αρκεί να το κάνεις με σωστό τρόπο. Και όχι να λες: θέλω μπλε κουτάβι και το θέλω σε ένα μήνα, δεν γίνεται έτσι.

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Εδώ θα συμφωνήσω με τη Nefelaki. Δεν είναι κακό να θέλει ένα συγκεκριμένο χρώμα αν πρώτα κοιτάξει όλα τα άλλα. Και εγώ τώρα ψάχνω ένα κουτάβι κόκκινο. Πρώτα από όλα τα εκτροφεία της Ευρώπης ξεχώρισα τα πρωτοκλασάτα. Μετά τους πήρα όλους για να μάθω αν σχεδιάζουν κάποια γέννα. Μετά έκατσα και κοίταζα τα pedigree των προγόνων, αν με ενδιαφέρουν οι γραμμές και τα θέματα υγείας των προγόνων 4 γενιές πίσω. Από αυτά ξεχώρισα αυτούς συνδυασμούς που μπορούν να δώσουν κόκκινα κουτάβια. Κατέληξα σε τρεις εκτροφείς και είμαι σε αναμονή. Και πάλι δεν είναι σίγουρο αν γεννηθούν κόκκινα. Όμως θα επιμένω. Θέλω να πω ότι, το να κυνηγήσεις κάτι δεν είναι κακό αρκεί να το κάνεις με σωστό τρόπο. Και όχι να λες: θέλω μπλε κουτάβι και το θέλω σε ένα μήνα, δεν γίνεται έτσι.
Aκριβώς αυτό! Εφόσον έχεις μια εικόνα στο μυαλό σου για τον σκύλο που θες, γιατί να μην σε νοιάζει και το χρώμα, εφόσον όλα τα άλλα λύνονται;