καλησπερα σας.ευχαριστω για το ενδιαφερον σας να με βοηθησετε,προσπαθω πραγματικα να βρω μια λυση τοσο για να την προφυλαξω οσο και για να προστατεψω και τους ανυποψιαστους που μπορει να τρομαξουν στ αληθεια απο ενα τοσο μεγαλοσωμο ζωο.στην γειτονια υπαρχει ενα παληκαρι με ενα καυκασιο ποιμενικο ο οποιος ειναι 70 cm και 80 kgr και ο οποιος φυσικα βγαζει βολτα χαλαρα το αφεντικο του και ειναι φυσει επιθετικο σκυλι.προσωπικα τις λιγες φορες που τους συναντησα ετρεμε η καρδια μου στη σκεψη οτι ενα τετοιο σκυλι μπορει να κυκλοφορει ελευθερο,και εχω ζωα και παρα πολλη εξοικιωση μ αυτα.ειμαι σε πληρη απελπισια και απογνωση γιατι τρεμω και για την Κιρκη αλλα και για αυτους που μπορει να βρεθουν στο δρομο της και ας ειναι προβατο.θα ξεκινησω με τις βολτες λοιπον που οι περισσοτεροι προτεινετε και θα δω τι μπορω να κανω με το θεμα του συναγερμου.προς το παρον νιωθω τελειως ανεπαρκης σε σχεση με τους υπολοιπους που ειχαν τη καλοσυνη να με βοηθησουν και που φανταζουν στα ματια μου ανθρωποι απολυτως ικανοι να διευθετησουν οτιδηποτε προκυψει σε σχεση με τους τετραποδους συντροφους μας.καποιος φιλος με συμβουλευει καπως αυστηρα ν ασχοληθω σοβαρα με το σκυλο μου-αυτο πιστευα οτι εκανα μεχρι σημερα-και τον ευχαριστω για την προταση.ισως γι αυτο να εχω αυτο το ενοχλητικο συναισθημα οτι υπαρχουν πραγματα που ενω εξαρτωνται απο μενα καπως τα αγνοω η δεν τα κανω σωστα.λογω ελλειψης σοβαρης ενασχολησης,ισως.θα διορθωθω.υποσχομαι......