Νέο μέλος ψάχνει λύση...

Ελευθερία Κίρκη

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2011
61
268
Βολος
Φιλοι μου γεια σας.Με λενε Ελευθερια και ειμαι καινουρια στην παρεα σας.Ολη μου τη ζωη ειχα σκυλια και γατες που φροντιζα, δικα μου,η αδεσποτα που τα περιμαζευα και εκανα οτι μπορουσα γι αυτα.Μου εδιναν ολα μεγαλες χαρες και αφανταστη θλιψη οταν αναγκαζομουνα να αποχαιρετισω καποιον απ τους πιστους μου συντροφους.Μετα απο μια τετοια απωλεια-ενος αρσενικου γερμανικου ποιμενικου απο καλαζαρ και της θηλυκιας φιλης του απο φολα που καποιος υπανθρωπος εριξε στην αυλη μας ενω λειπαμε στις δουλειες μας-δηλωσα πως ποτε πια δεν θα ξαναποκτησω σκυλο,ομως απ τις μεγαλες αγαπες ως γνωστον δεν γλιτωνεις ετσι απλα και να μαι παλι
προ διετιας μ εναν ελληνικο ποιμενικο αυτη τη φορα.Η αγαπημενη μας Κιρκη που ως μαγισα εχει κλεψει την καρδια μας και που ομως ειναι πνευμα ανεξαρτητο και δεν επιδεχεται καμιας εκπαιδευσης.Ειναι πια δυο ετων,στειρωμενη,νωχελικη αλλα πολυ μα παρα πολυ γυριστρουλα...Το προβλημα.Ανοιγει παντου τρυπες,τρυπες απ τις οποιες δεν χωραν καλα καλα οι γατες μας να περασουν και ολη τη νυχτα γυρναει και επιστρεφει ευτυχισμενη το πρωι.Ματαια μαλωνουμε,δενουμε,τιμωρουμε,κυνηγαμε ολοι οικογενειακως.Αυτη εκει,με μανια να περναει ακομα και μεσα απο συρματοπλεγμα για την καθιερωμενη της βολτα.Και οκ,η γειτονια την ξερει και την αγαπαει,αλλα δεν παυει να ειναι ενα μεγαλοσωμο,βαρυ σκυλι που σε καποιες περιπτωσεις στην προσπαθεια της να παιξει,κατατρομαξε μεχρι λυποθυμιας μια φορα καποιους δυστυχους περαστικους που δικαιως μας διαολοστειλαν......Το θεμα παραμενει παρα τις απειρες προσπαθειες μας να οχυρωσουμε τον περιβαλλοντα χωρο.Καμια ιδεα,καμια προταση?Ευχαριστω για την υπομονη σας.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Καλώς την με την Κίρκη της.
Δεν μας γράφεις λεπτομέρειες για την περίφραξη που έχετε κάνει αν και φαντάζομαι ότι θα έχετε βάλει τα δυνατά σας. Η Κίρκη μένει έξω τα βράδια?

Ελευθερία Κίρκη

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2011
61
268
Βολος
καλως σας βρηκα!με ρωτας αν τη βγαζουμε εμεις βολτα,η,που βολταρει μονη της?γιατι η αληθεια ειναι οτι καθως η ευρυτερη αυλη μας ειναι τεσσερα στρεμματα,δεν την πηγαινουμε καπου αλλου,οχι τουλαχιστον πολυ συχνα.Οσον αφορα για τους μοναχικους της περιπατους,εχει θεαθει σε ακτινα μερικων χιλιομετρων απ το σπιτι μας που ειναι σε προαστιο με πολλα κτηματα τριγυρω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Τα βράδια δεν μπορείτε να την έχετε μέσα στο σπίτι;
Επιπλέον, σωστό είναι να μην καταργούνται οι βόλτες των σκύλων μας, επαναπαυόμενοι στην άνεση μιας μεγάλης αυλής.
Οι βόλτες, παίζουν πολλαπλό, ευεργετικό στις σχέσεις μας ρόλλο.

Ελευθερία Κίρκη

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2011
61
268
Βολος
καλως σας βρηκα sevah!η αυλη μας και κατ επεκταση της Κιρκης ειναι τεσσερα στρεματα που περικλειονται απο διαφορων ειδων περιφραξεις.υπαρχουν καγκελα απορθητα μεχρι στιγμης,συρματοπλεγμα ευαλωτο και πλινθοχτιστος τοιχος χαλαρα προσπελασιμος!

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.571
5.993
Πειραιάς
καλως σας βρηκα!με ρωτας αν τη βγαζουμε εμεις βολτα,η,που βολταρει μονη της?γιατι η αληθεια ειναι οτι καθως η ευρυτερη αυλη μας ειναι τεσσερα στρεμματα,δεν την πηγαινουμε καπου αλλου,οχι τουλαχιστον πολυ συχνα.Οσον αφορα για τους μοναχικους της περιπατους,εχει θεαθει σε ακτινα μερικων χιλιομετρων απ το σπιτι μας που ειναι σε προαστιο με πολλα κτηματα τριγυρω.
εννοουσα αν τη βγαζετε εσεις μεγαλες βολτες...προφανως τα τεσσερα στρεματα δεν τις ειναι αρκετα.απο που την πηρες ;

Ελευθερία Κίρκη

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2011
61
268
Βολος
το δοκιμασαμε και αυτο αλλα υπαρχει πρακτικο προβλημα,το εξης.οπως ισως διαβασατε μενουμε σε μια περιοχη με πολυ λιγα σπιτια εκτος πολης και για λογους ασφαλειας το βραδυ στο σπιτι μπαινει συναγερμος.η Κιρκη καθως ειναι μεγαλοσωμη ενεργοποιει με την καθε της κινηση τα φωτοκυταρα με αποτελεσμα να ξεσηκωνουμε την γειτονια στο ποδι καποιες φορες.επισης αρκετες ειναι οι φορες που και η ιδια αρνειται πεισματικα να μας τιμησει με την παρεα της τις βραδυνες ωρες.οσο για τις βολτες,ειναι γεγονος οτι ειναι ευεργετικες και σ αυτον τον τομεα ,παραδεχομαι οτι υστερουμε οικογενειακως,ομως πραγματικα δεν πιστευω οτι κατι θα αλλαζε σχετικα με τις τασεις φυγης της αφου και μετα απο βολτα την εχει κανει κανονικα σε πολλες περιπτωσεις....

Ελευθερία Κίρκη

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2011
61
268
Βολος
οχι δεν την βγαζουμε οσο συχνα θα επρεπε ισως,αλλα και οταν τη βγαζουμε,ξαναβγαινει μονη της το βραδυ.Ξεκινησα απ τον Αρκτουρο ομως απο κει μπορεις να παρεις τσομπανοσκυλο μονο αν εχεις κοπαδι.ετσι καποιος αρμοδιος με παραπεμψε στον Λαρισαικο συλλογο φιλων ελληνικου ποιμεν ικου,μιλησα με τον υπευθυνο και μετα απο καποια γεννα ενημερωθηκα και την πηρα.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Ελευθερία μου θέλει πρόγραμμα κ τήρησή του μέχρι να μάθει η μικρή ότι τώρα έτσι έχουν τα πράγματα. Πράγμα που θέλει δέσμευση εκ μέρους σας να την πηγαίνετε βόλτα κ να παίζετε μαζί της για να εκτονώνει την ενέργειά της κ να μν περιμένει να βγει για να το κάνει μόνη της.

Κ για το βράδυ, εννοείται κτ πρέπει να κάνετε για να μένει μέσα η Κίρκη. Να μάθει ότι έτσι θα είναι. Τα φωτοκύτταρα του συναγερμού δν ρυθμίζονται πιο πάνω? Μια φίλη μου το έκανε για το πεκινουά της. Εχετε κ μεγάλο σκύλο, σκέψου σε αυτήν πόσο λάθος ήταν η ρύθμιση που έπιαναν το ζουμπανιάρικο! Ή ίσως να καλύπτατε ένα "μάτι" στν κουζίνα πχ κ να μένει εκεί το βράδυ περιορισμένη, αλλά τουλάχιστον ασφαλής.

Καλωσήρθες κ θέλουμε καμια φωτό ε? :p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Κι εγώ αυτό θα σου πρότεινα. Να απομονώσετε κάποια φωτοκύτταρα, ή ακόμη και να απενεργοποιήσετε το σύστημα στο εσωτερικό του σπιτιού. Η μικρή δεν λειτουργεί ως συναγερμός; Δεν ειδοποιεί αν ακούσει κάτι; Ετσι κι αλλιώς, αν σας βάλουν στο μάτι, όπως έχεις ήδη διαπιστώσει με τον άσχημο τρόπο, θα είναι πολύ εύκολο να την εξουδετερώσουν έξω στην αυλή. Αν βεβαίως την βρουν εκεί...:D

* Το θέμα της φόλας γενικώς το έχετε τακτοποιήσει; Μήπως υπάρχει και πάλι περίπτωση κάποιος καλός γείτονας να "ξαναταίσει" το σκυλί σας;

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Γνώμη μου....βάλτε το σκυλί μέσα...και κλείστε τον συναγερμό....
Δεν μου ακούγεται καθόλου νορμάλ να φεύγει από την φωλιά του τσοπάνος....
Σίγουρα θέλει ή εκτόνωση...ή να δεθείτε κι άλλο...
Εκπαίδευση γίνεται,,,μέχρι και Agility κάνουν κάποιοι....Agility practise

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Η σκύλα απλά βαριέται! Φροντίστε ν' ασχοληθείτε σοβαρά μαζί της, με βόλτες, παιχνίδια.
Επίσης μπορείτε να προσθέσετε στο συναγερμό σημεία επαφής αντί για φωτοκύταρα, και το σκυλί να μένει μέσα τα βράδυα.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
O τσοπάνος Sea-mol φεύγει ανετότατα από τη φωλιά του όταν δν έχει κτ άλλο να κάνει! :p K η Κίρκη προφανώς βαριέται κ περιμένει να κοιμηθούν όλοι να πάει τη βόλτα της! Ετσι έμαθε. Πρέπει όμως να ξεμάθει γτ είναι επικίνδυνο για πολλούς λόγους. Κ αφού ο μόνος λόγος που δν μένει μέσα το βράδυ είναι ο συναγερμός, αυτό τακτοποιείται. Εννοείται πρέπει να αλλάξει η ρουτινα της κ την ημέρα κ να μάθει ότι το σπίτι είναι το σπίτι της, όχι η αυλή, όσο μεγάλη κ να είναι.
Η mareco έχει δίκιο στο ότι η βόλτα έχει πολλές σκοπιμότητες, κυρίως το δέσιμο με το αφεντικό. Οπως κ το ότι το σκυλάκι πρέπει να μοιράζεται τον ίδιο χώρο με τους ανθρώπους του 24/7...

Ελευθερία Κίρκη

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2011
61
268
Βολος
ειναι αληθεια οτι ειμαστε και μεις αρκετα αμελεις πραγμα ομως που οφειλεται σε βαρυ προγραμμα και οχι σε σε αλλο λογο.κανουμε καθημερινα ενα μικρο ταξιδι μεχρι την πολη οπου εργαζομαστε και απο το μεσημερι και μετα με τα εξωσχολικα του γιου μου που καιρος για βολτες....ευχαριστω ολους σας για την προσοχη και συμμετοχη στο μικρο μου προβλημα,θα τα λεμε και εννοειται οτι θα εχω και φωτογραφιες προσεχως οταν καταλαβω πως ακριβως δουλευει εδω το συστημα.προς το παρον ψαχνομαι..δεν ξερω καν αν τις απαντησεις μου τις διαβαζουν ολοι οι φιλοι με τους οποιους μιλαω ταυτοχρονα,ωστε να μη γραφω τα ιδια και τα ιδια και γινομαι κουραστικη.οποιαδηποτε βοηθεια δεκτη με ευγνωμοσυνη!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Να'σαι καλά Ελευθερία!
Αν διαβάσεις εδώ θα σου λυθούν οι απορίες. Αν δυσκολεύεσαι ακόμα με κτ, στείλε προσωπικο μνμ σε κάποιον (μοντ ή όποιον άλλο θες ;)) κ θα σου πει

Ελευθερία Κίρκη

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2011
61
268
Βολος
η αληθεια ειναι οτι μαλλον τζαμπα τον βαλαμε τον συναγερμο δεδομενου οτι ειναι απενεργοποιημενος στα περισσοτερα δωματια του σπιτιου λογω υπαρξης και αλλων ζωντανων στο χωρο.εχουμε ενα ινδικο χοιριδιο και μια γατουλα,βαλε και τις κρεβατοκαμαρες μας,τελικα μονο στον χωρο σαλονοκουζινοτραπεζαριας οπλιζουμε και παλι οταν μας κανει την τιμη η Κιρκη ουτε καν εκει που ειναι και το πιο πιθανο μερος προσβασης κακοβουλων ατομων.και ναι η Κιρκη γαυγιζει οταν δει υποπτη κινηση,ομως την ακουμε μονο οι σπιτικοι,ενω τον συναγερμο τον ακουν και οι σε αρκετη αποσταση γειτονες οι οποιοι προς το παρον δειχνουν προθυμοι οι ανθρωποι να τρεξουν σε περιπτωση αναγκης.τωρα το αν θα μας σωσουν ειναι αλλο θεμα..... οσο για τις φολες εχουμε και την προσπαθεια μας να μην τρωει απ οπου να ναι και ελπιζουμε να αποδωσουν τα μαθηματα...ελπιζουμε...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
η αληθεια ειναι οτι μαλλον τζαμπα τον βαλαμε τον συναγερμο δεδομενου οτι ειναι απενεργοποιημενος στα περισσοτερα δωματια του σπιτιου λογω υπαρξης και αλλων ζωντανων στο χωρο.εχουμε ενα ινδικο χοιριδιο και μια γατουλα,βαλε και τις κρεβατοκαμαρες μας,τελικα μονο στον χωρο σαλονοκουζινοτραπεζαριας οπλιζουμε και παλι οταν μας κανει την τιμη η Κιρκη ουτε καν εκει που ειναι και το πιο πιθανο μερος προσβασης κακοβουλων ατομων.και ναι η Κιρκη γαυγιζει οταν δει υποπτη κινηση,ομως την ακουμε μονο οι σπιτικοι,ενω τον συναγερμο τον ακουν και οι σε αρκετη αποσταση γειτονες οι οποιοι προς το παρον δειχνουν προθυμοι οι ανθρωποι να τρεξουν σε περιπτωση αναγκης.τωρα το αν θα μας σωσουν ειναι αλλο θεμα..... οσο για τις φολες εχουμε και την προσπαθεια μας να μην τρωει απ οπου να ναι και ελπιζουμε να αποδωσουν τα μαθηματα...ελπιζουμε...
Kαλησπέρα και από εμένα και να σου ζήσει η μικρή αλλά και τα άλλα σου ζωάκια!
Είναι πολύ σοβαρό το πρόβλημα του να κυκλοφορεί η Κίρκη ελεύθερη τις νύχτες, και πολύ επικίνδυνο. Για τους άλλους είναι ψυχοφθόρο γιατί δεν γνωρίζουν όλοι να αναγνωρίσουν τον χαρακτήρα ενός σκύλου που κάνει χαρές και μπορεί να τρομάξουν υπερβολικά με άσχημες συνέπειες και για εσάς αλλά και για την Κίρκη. Έπειτα κινδυνεύει από φόλες, δηλητήρια που μπορεί να μην προορίζονται για σκύλο αλλά μπορεί να τα φάει, αυτοκίνητα ίσως αν πάει σε κεντρικό δρόμο, κλπ κλπ. Πρέπει να το λύσετε άμεσα, κρατήστε την μέσα και πηγαινετέ την έστω μία μεγάλη βόλτα αργά το απόγευμα. Με 4 στρέμματα νομίζω μία μεγάλη βόλτα να μυρίσει παντού και να γεμίσει και με άλλες παραστάσεις είναι υπεραρκετή.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Ελευθερία, τον συναγερμό μπορείτε να τον ρυθμίσετε. Οχι να τον αχρηστεύσετε.
Βάλτε παγίδες αντί για φωτοκύτταρα, που να συνδέονται με πόρτες, μπαλκονόπορτες και πατζούρια.
Εγώ, θα έβαζα και ανιχνευτή κίνησης στην αυλή, να ενεργοποιεί προβολείς, που να κάνουν την νύχτα μέρα.
Και οπωσδήποτε, βρείτε τρόπο να "εξουδετερώσετε" τον κίνδυνο "φόλα". Μην το αφήνετε στην τύχη.
Για μένα είναι πρωτεύον ζήτημα.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Εμεις εχουμε και συναγερμο και 2 σκυλια που μενουν μεσα στο σπιτι και το βραδυ. Αυτο που καναμε ηταν αυτο ακριβως που λεει και η mareco αλλα και οι υπολοιποι. Παγιδες σε ολα τα ανοιγματα του σπιτιου (πορτες, παραθυρα, μπαλκονοπορτες) και ανιχνευτες κινησης εσωτερικα του σπιτιου. Αλλα αναλογα με το τι εχουμε σκοπο να κανουμε ρυθμιζουμε αναλογα και τον συναγερμο. Πχ φευγουμε ολοι απο το σπιτι (και τα σκυλια μαζι) μπαινουν ολα σε λειτουργια. Οταν ειμαστε σπιτι απλα δεν ενεργοποιουμε τους ανιχνευτες κινησης.
Ετσι και αλλιως αν ο κλεφτης καταφερει και παραβιασει πχ την πορτα χωρις να ακουστει ο συναγερμος αλλα και χωρις να ακουστει η Froggy που ξεσηκωνει τον κοσμο στα γαυγισματα δεν θα μας σωσουν οι ανιχνευτες.

υγ τα μηνυματα σου φαινονται κανονικα σε ολους δεν χρειαζεται να ξαναγραφεις τα ιδια.