Νέο μέλος στην παρέα σας!

nikos_gr

New Member
20 Μαϊου 2018
2
1
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα :)

Μένω στην Αθήνα και στον επόμενο μήνα θα αποκτήσω ένα κουτάβι ακίτα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Καλησπέρα και καλωσήρθες.
Πες μας και λίγα περισσότερα, γιατί ακίτα, τι ακίτα, από που, πως, πότε κλπ.

• Like
Reactions: Δέλτα and Eroe

nikos_gr

New Member
20 Μαϊου 2018
2
1
Καταλήξαμε σε Akita Inu και λόγω εμφάνισης και λόγω χαρακτήρα (δεν έχω δει τη γνωστή ταινία - ακόμα τουλάχιστον).

Τέλη Ιούνη θα έρθει στο σπίτι αφού έχει γίνει 2 κ κάτι μηνών.
Προς το παρόν ξεφυλίζω ότι σχετικό άρθρο βρήσκω στο forum και στο internet!

Οι γονείς του είναι αυτοί
http://www.akitapedigree.com//testmating.php?dam=84720&sire=90960

• Like
Reactions: Eroe

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Καλωσήρθες και καλώς να δεχτείς το κουτάβι.
(θα κάνω μερικά copy paste από άλλο post μου για να μην ξαναγράφω ολόκληρο κατεβατό)

Από όσο έχω ακούσει τα ακίτα δεν είναι και ότι ευκολότερο για πρωτάρη ή ακόμη και για μέσο ιδιοκτήτη. Προσωπικά είμαι της άποψης ότι καλό είναι να επιλέγουμε λίγο πιο κάτω από τα "όριά μας", ώστε να έχουμε και τον αέρα να διαχειριστούμε κάποια ενδεχόμενη στραβή στο χαρακτήρα που μπορεί να μας τύχει - εσύ όμως ξέρεις καλύτερα από όλους τα όριά σου.

Ο εκτροφέας σου ανέφερε τις ιδιαιτερότητες διαχείρισης της φυλής αυτής?

Βλέποντας το pedigree που πόσταρες βλέπω διακρίσεις σε προγόνους. Να διευκρινίσουμε μόνο ότι οι διακρίσεις στους εκθεσιακούς στίβους αφορούν καθαρά και μόνο τη μορφολογία και ουδεμία σχέση έχουν με την υγεία - είναι δύο ξεχωριστά κεφάλαια. Δυστυχώς η πλειοψηφία εκτρέφει για τη μορφολογία.

Δεν γνωρίζω τον εκτροφέα που επέλεξες αλλά εδώ μερικά tips γενικά για την αναζήτηση εκτροφέα:

Η αναζήτησή σου για εκτροφέα καλό είναι να έχει ως προτεραιότητα την (πραγματικά) επιλεκτική εκτροφή με άξονα την υγεία. Πολύ δύσκολο έως ουτοπικό στις περισσότερες φυλές αν αποφασίσεις να εμμείνεις στην εγχώρια αγορά, δεν ξέρω για τη φυλή που επέλεξες εσύ τι παίζει. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι πρέπει να απαιτήσεις από τον εκτροφέα πιστοποιημένες εξετάσεις υγείας (σε έγγραφο) των γεννητόρων για τα θέματα υγείας που απασχολούν τη φυλή σου. Εάν αρνηθεί ή υπεκφύγει, δεν έχεις λόγο να μείνεις εκεί για προφανείς λόγους.

Επίσης, για να είσαι βέβαιος ότι το σκυλί που θα αγοράσεις είναι όντως αυτό που περιγράφεται και στο pedigree και όχι της παραδίπλα γέννας που δεν έβγαλε ποτέ χαρτιά για τους χψ λόγους, το dna test είναι το μόνο αποδεικτικό. Εάν και αυτό το αρνηθεί ο εκτροφέας, κάποιο λάκο έχει η φάβα - μην πέσεις εσύ μέσα στο λάκο.

Τέλος, επειδή οι στραβές μπορεί να γίνουν και στις καλύτερες των οικογενειών και για να διασφαλίσεις ότι δεν θα βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων (βλέπε θέματα όπως https://www.dogforum.gr/community/threads/daiji-yasashii-shidousha-διάγνωση-ορθοπεδικού.35006/
και
https://www.dogforum.gr/community/threads/Όταν-η-ηθική-εκτροφή-πάει-μπουζούκια.35064/) όπως βρέθηκε πρόσφατα μέλος εδώ μέσα με αγορά από κατά τ' άλλα ...ευπόληπτο εκτροφέα, και που τώρα το φυσάει και δεν κρυώνει, διασφάλισε κατά την αγορά σου:

1. Έγγραφες εξετάσεις υγείας γεννητόρων
2. Αποδεικτικό της συναλλαγής σου
3. Fair ιδιωτικό συμφωνητικό

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Αν δεν κάνω λάθος το κουτάβι του @Spyros-Akita είναι από το συγκεκριμένο εκτροφείο.

Spyros-Akita

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2016
356
783
26
Πράγματι, η μικρή ειναι απο το εκτροφείο αυτο. Μάλιστα η μαμα του παραπάνω κουταβιού είναι και μαμα της δικής μου, αλλα ο μπαμπάς της Izanami ειναι παππους του. Δεν εχει θέσει κανενα ερώτημα ο θεματοθετης ωστε να απαντήσω ανάλογα, ωστόσο οτι χρειαστεί ρωτα το και οτι εχω την ικανότητα να σου απαντήσω ,θα το κάνω!

• Like
Reactions: ΤLilith

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν