Νέο μέλος στην οικογένεια

komori

Member
18 Μαρτίου 2020
8
25
50
Εδώ και λίγες μέρες αποκτήσαμε για πρώτη φορά γενικά ένα υπέροχο θηλυκό μαλτεζάκι 2 μηνών από εκτροφείο.
Γίναμε πλέον πολύτεκνοι, τα παιδιά ξετρελάθηκαν και μπορώ να πω ότι η οικογένεια ήρθε πιο κοντά.....
Η μικρή είναι σκέτη γλύκα και την απολαμβάνουμε κάθε λεπτό.
Σαν κουταβάκι που είναι την έχουμε κυρίως στο crate στο σαλόνι μαζί με την πάνα της το κρεβατάκι της και τα παιχνιδάκια της και τη βγάζουμε ανά δύο ώρες περίπου.Λόγω κορονοιού τη χαιρόμαστε ακόμα παραπάνω ως έγκλειστοι στο σπίτι.Το βράδυ είναι σχετικά ήρεμη και ξυπνάει κατά τις 7 το πρωί και θέλει να ξεσκάσει.
Λίγο με τις ανάγκες της το ψάχνουμε μιας και δεν είναι σταθερή ακόμα.Εννοείται πως θέλει ν' ανακαλύψει όλο τον κόσμο με τα δοντάκια της και δαγκώνει ότι βρει.Εσείς τι λέτε , τα χαλιά που έχουμε να τα σηκώσουμε για να γυρνάει ελεύθερη ή όταν τη βγάζουμε να τα σηκώνουμε τοπικά όπως κάνουμε τώρα?
Ποια είναι η ρουτίνα σας με ανάλογα κουταβάκια?Πόση ώρα τα έχετε μέσα στο crate?

• Like
Reactions: GRDANE and p__nat

Loretzos

Active Member
23 Μαρτίου 2020
32
6
36
Νέα Φιλαδέλφεια
Εδώ και λίγες μέρες αποκτήσαμε για πρώτη φορά γενικά ένα υπέροχο θηλυκό μαλτεζάκι 2 μηνών από εκτροφείο.
Γίναμε πλέον πολύτεκνοι, τα παιδιά ξετρελάθηκαν και μπορώ να πω ότι η οικογένεια ήρθε πιο κοντά.....
Η μικρή είναι σκέτη γλύκα και την απολαμβάνουμε κάθε λεπτό.
Σαν κουταβάκι που είναι την έχουμε κυρίως στο crate στο σαλόνι μαζί με την πάνα της το κρεβατάκι της και τα παιχνιδάκια της και τη βγάζουμε ανά δύο ώρες περίπου.Λόγω κορονοιού τη χαιρόμαστε ακόμα παραπάνω ως έγκλειστοι στο σπίτι.Το βράδυ είναι σχετικά ήρεμη και ξυπνάει κατά τις 7 το πρωί και θέλει να ξεσκάσει.
Λίγο με τις ανάγκες της το ψάχνουμε μιας και δεν είναι σταθερή ακόμα.Εννοείται πως θέλει ν' ανακαλύψει όλο τον κόσμο με τα δοντάκια της και δαγκώνει ότι βρει.Εσείς τι λέτε , τα χαλιά που έχουμε να τα σηκώσουμε για να γυρνάει ελεύθερη ή όταν τη βγάζουμε να τα σηκώνουμε τοπικά όπως κάνουμε τώρα?
Ποια είναι η ρουτίνα σας με ανάλογα κουταβάκια?Πόση ώρα τα έχετε μέσα στο crate?

Καλημέρα. Τσέκαρε εδώ .

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Να σας ζήσει το μικρούλι και ακριβώς επειδή είναι πάρα πολύ μικρούλη, σε μέγεθος βασικά, να προσέχεις τις κινήσεις των παιδιών, αν είναι κι αυτά μικρής ηλικίας, γιατί τα τόσο μικρόσωμα είναι πάντα εύθραυστα.

Πες μας για το σκυλάκι. Φωτό, το όνομά του, από ποιό εκτροφείο το πήρατε.
Αυτό με τα χαλιά, είναι δικό σας θέμα πως θα το χειριστείτε. Τα βασικά του κουταβιού βέβαια, ειδικά αν δεν γνωρίζετε από σκυλιά, πρέπει να σας τα πει ο εκτροφέας σας.

komori

Member
18 Μαρτίου 2020
8
25
50
Καλησπέρα κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
Σήμερα κλείνουμε 2 βδομάδες κοινής συμβίωσης.Αυτό που φοβόμουν κυρίως ήταν ο βραδινός ύπνος αλλά να μην τη ματιάξω πάμε πολύ καλά.Έχει μπει στους ρυθμούς μας, είναι ήσυχη όλο το βράδυ μέσα στο crate βέβαια και ξυπνά μαζί μας με τον πρώτο που θα σηκωθεί.Τώρα όταν βγαίνει από το crate παίζουμε αρκετά και κάποια στιγμή την πιάνει η τρέλα της και αρχίζει να δαγκώνει ότι βρει.Αν εξαιρέσω αυτό το γεγονός είναι πολύ ήσυχη και βολική.Προς το παρόν τα χαλιά υπάρχουν αλλά με τις πρώτες ζέστες έχουν φύγει.Τα παιδιά είναι μεγάλα σχετικά 13 χρονών τα οποία είναι ξετρελαμένα και ο μεγάλος 16.Μέσα στα πάμπολλα ονόματα που βλέπαμε για θηλυκά καταλήξαμε να τη βγάλουμε Ζιζού επηρεαζόμενος και λίγο από τον μεγάλο Ζιντάν(αν και είναι άντρας).
Για να μην θεωρηθεί διαφήμιση δεν ξέρω αν επιτρέπεται κιόλας, δε θα πω τον εκτροφέα.Αυτό που μπορώ να πω είναι πως έχουμε συνεχή επικοινωνία μαζί του , όποια απορία έχουμε είναι πάντα δίπλα μας, με πληροφορίες και ότι άλλο θέλουμε χωρίς δισταγμό.Θα ήθελα να τονίσω ότι δε το μετανιώσαμε καθόλου που επιλέξαμε αυτή τη λύση και πιο συγκεκριμένα τον ίδιο τον εκτροφέα από το να πάμε είτε σε pet είτε στο ίντερνετ κτλ.Φωτό θα βάλω μια καλή αργότερα.

• Like
Reactions: Loretzos

komori

Member
18 Μαρτίου 2020
8
25
50
Ξέχασα να πω πως το κρεβατάκι που είναι υφασμάτινο το έχει κατασπαράξει οπότε πάμε για πλαστικό......

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Δεν θεωρείται διαφήμιση. Αντιθέτως, επιβάλλεται κιόλας να ακουστεί ο εκτροφέας.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
καλως ηρθατε και να σας ζησει... Βαλτε και καμια φωτο να χαρουμε, δε θα τη ματιασουμε, το υποσχόμαστε :giggle:

Για τα υπολοιπα υπομονη , σε λιγους μηνες θα σας λειπουν οι διαολιες της :LOL:

saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
224
447
Athens
Είστε πολύ τυχεροί που ο εκτροφέας είναι δίπλα σας! Να έχετε μια απροβλημάτιστη και χαρούμενη ζωή μαζί με το μικρό σας.

p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Ολόσωστη η ορθογραφία και ολόσωστη η επιλογή! Όχι ευλογώντας τα γένια μου, επειδή και η δική μου είναι από το ίδιο εκτροφείο, αλλά γιατί δεν υπάρχει το παραμικρό θέμα που να έχει προκύψει, ή να με έχει προβληματίσει και να μην είναι εκεί, να μου δίνει οδηγίες και κατευθύνσεις.

Είμαι σίγουρη ότι θα έχετε μια υπέροχη συμβίωση!!

Loretzos

Active Member
23 Μαρτίου 2020
32
6
36
Νέα Φιλαδέλφεια
Καλησπέρα σε όλους. Είμαστε στο ψάξιμο για το κουτάβι μας. Λογικά μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε καταλήξει σε ποιόν εκτροφέα θα απευθυνθούμε. Θα μου πείτε , πάρε πρώτα το σκυλί και εδώ είμαστε
Απλά ψαχνόμαστε-ενημερωνόμαστε απο τώρα για να έχουμε έναν μπούσουλα. Το μεγάλο άγχος μας είναι η πρώτη νύχτα στο crate του και πού θα κάνει την ανάγκη του αν είναι κλειστό μίας και δεν είναι καλό να τα κάνει στο στον χώρο που κοιμάται. Έχω διαβεί αρκετά θέματα , έχω απευθυνθεί και σε κάποια μέλη του φόρουμ (τους ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια) και πάλι όμως όσο να'ναι ψαχνόμαστε-ενημερωνόμαστε.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Ο εκτροφέας είναι η Phoeliada maltese αν το γράφω σωστά.
Ολόσωστη η ορθογραφία και ολόσωστη η επιλογή!
Θα μου επιτρέψετε μόνο, να πω και στις δύο, ότι "πρέπει" να αναφέρετε τα εκτροφεία σας. Οχι μόνο αν είστε ευχαριστημένοι (πόσο μάλλον δηλαδή), αλλά γενικά. Dogforum είμαστε, όχι σελίδα του fb "Μαλτεζομαμάδες". Είναι από τις πληροφορίες που πρέπει να ακούγονται. Και πρέπει να γνωρίζετε τα πάντα γι'αυτό. Το σωστό του όνομα, το εκτροφικό όνομα του σκύλου σας, τους γονείς του.
@komori έχεις πάρει το pedigree ή όχι ακόμη;
Για να βοηθήσετε και κάποιον από τους πολλούς, που μπαίνουν αναζητώντας εκτροφεία (y):)

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Το μεγάλο άγχος μας είναι η πρώτη νύχτα στο crate του και πού θα κάνει την ανάγκη του αν είναι κλειστό μίας και δεν είναι καλό να τα κάνει στο στον χώρο που κοιμάται.
Βάζεις ξυπνητήρι κάθε τρεις ώρες και το οδηγείς στην πάνα. Θα υπάρξουν και αστοχίες που θα τα κάνει στο crate αλλά η περίοδος είναι παρόμοια με ένα βρέφος που δεν το αφήνεις όλη νύχτα με λερωμένη πάνα. Αν δεν έχετε παιδιά είναι καλή προπόνηση :)

Ακόμα και όταν αρχίσει να τα κάνει έξω αλλά είναι ακόμα σε μικρή ηλικία ετοιμάσου για νυχτερινές εξόδους, αυτό τουλάχιστον έκανα εγώ, με αρκετά γερμανικά νούμερα ( στρατιωτική έκφραση ). Αν τύχει να είναι καλός ο καιρός απολαμβάνεις μικρές βόλτες 2 ή 4 το πρωί.

Είναι βαριά η καλογερική.

p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Θα μου επιτρέψετε μόνο, να πω και στις δύο, ότι "πρέπει" να αναφέρετε τα εκτροφεία σας. Οχι μόνο αν είστε ευχαριστημένοι (πόσο μάλλον δηλαδή), αλλά γενικά. Dogforum είμαστε, όχι σελίδα του fb "Μαλτεζομαμάδες". Είναι από τις πληροφορίες που πρέπει να ακούγονται. Και πρέπει να γνωρίζετε τα πάντα γι'αυτό. Το σωστό του όνομα, το εκτροφικό όνομα του σκύλου σας, τους γονείς του.

Για να βοηθήσετε και κάποιον από τους πολλούς, που μπαίνουν αναζητώντας εκτροφεία (y):)
Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει αυτήν σου την παρέμβαση, ούτε το λόγο που μας “μάζεψες” να μας κουνήσεις το δάχτυλο, άλλα ούτε και τον παραλληλισμό σου με τις μαλτεζομαμάδες… Το όνομα του εκτροφείου αναφέρεται ξεκάθαρα: Phoeliada Maltese. Τί παραπάνω θέλεις να ειπωθεί? Στο δικό μου νήμα δε, αναφέρω και το πλήρες εκτροφικό της όνομα.

Όσο για το αν βοηθάμε εκείνους που μπαίνουν αναζητώντας εκτροφεία, το κάνω και με το παραπάνω, όπως φαίνεται εδώ και εδώ.

Σελίδα του fb θα ήμασταν αν πήγαινα κάτω απο την κάθε μια που ενδιαφέρεται για μαλτέζ και της έγραφα “Πήγαινε στην Δανάη, γιατί έχει τα καλύτερα”, όχι όταν τους παροτρύνω να κάνουν τη δική τους έρευνα, για να καταλήξουν στην ορθότερη, για εκείνους, επιλογή…

• Like
Reactions: saras and Loretzos

komori

Member
18 Μαρτίου 2020
8
25
50
-Ο μόνος λόγος που μπορώ να φανταστώ τόση ένταση είναι η κλεισούρα λόγω κορονοιού.Χαλαρά.
-Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω φίλε-η mareco πως μπορεί το κουταβάκι να είναι θηλυκό αλλά εγώ δεν......ολόκληρος άντρας 2 μέτρα που λέει ο λόγος.
-Το θέμα σκυλάκι ξεκίνησε ανάποδα.Στην αρχή ψάχναμε γενικά και αόριστα. Ίντερνετ, πετ,μήπως κανένας γνωστός, από κτηνίατρο κτλ.Επειδή θέλω να έχω μια γενικότερη εικόνα σε όποιο θέμα με απασχολεί μπήκα στο νετ ,στο φόρουμ και διάβασα για puppie mill ,για τις συνθήκες που μεγαλώνουν όλα τα ζωάκια εικόνες και λέξεις άγνωστες για μένα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Εδώ έμαθα και για τους εκτροφείς. Έχω μιλήσει αν όχι με όλους αλλά με τους περισσότερους. Από όλους κατάλαβα πως αγαπούν αυτό που κάνουν και ήταν πρόθυμοι να με κατευθύνουν σε όποια απορία είχα. Περισσότερο με κάλυψε όμως το εν λόγω εκτροφείο και πιστεύω πως οτι χρειαστεί θα είναι εκεί χωρίς δισταγμό. Νιώθω μια σιγουριά. Άλλωστε είμαι και ο τελευταίος που θα μπορούσε να μιλήσει με επιχειρήματα πάνω στο θέμα λόγω απειρίας και σύντομης συμβίωσης . Παντως δεν το μετανιώσαμε καθόλου που πήραμε κουταβάκι από εκτροφείο και μάλιστα απο το συγκεκριμένο και όχι από όπου να'ναι(νετ κτλ).Το μικρούλι ήρθε μαθημένο,προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στις συνθήκες του νέου του σπιτιού.Μόνο τα δύο πρώτα βράδια ήταν ανήσυχο. Την μεγαλη ανάγκη του την κάνει στην πάνα,λίγο με τα τσισα το παλεύουμε αλλά με υπομονή και αγάπη θα τα καταφέρουμε.
Είναι η αδυναμία όλων των μελών της οικογένειας και τη χαιρόμαστε τώρα με τον εγκλεισμό κάθε λεπτό.

Loretzos

Active Member
23 Μαρτίου 2020
32
6
36
Νέα Φιλαδέλφεια
Καλησπέρα σε όλους! Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη και καλή υπομονή
Ξέρει κανένας που μπορώ να αγοράσω crate με διαχωριστικό; Ρώτησα και συνήθως δεν δίνουν διαχωριστικο μαζί για να μικραίνει το κλουβί όταν είναι κουτάβι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
  • Like
Reactions: Loretzos

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Καλησπέρα σε όλους! Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη και καλή υπομονή
Ξέρει κανένας που μπορώ να αγοράσω crate με διαχωριστικό; Ρώτησα και συνήθως δεν δίνουν διαχωριστικο μαζί για να μικραίνει το κλουβί όταν είναι κουτάβι
Δίνουν. Ρώτα την κυνοτρόφο και θα πάρεις την απάντηση αμέσως.