Νέο μέλος σε αναζήτηση για Γαλλικό μπουλντόγκ

noel

Member
19 Μαρτίου 2011
8
0
Συνεχίζοντας το ψάξιμο και αφού έχω μιλήσει με δεκάδες άτομα έχω ακούσει τα τέρατα για τον ΚΟΕ . Είναι αλήθεια ότι ο ΚΟΕ κάνει μήνες και μήνες για να σου βγάλει ένα απλό pedigree ? Και πόσο σημαντικό είναι αυτό το χαρτί τελικά ? Όταν κάποιος εκτροφέας το παρέχει χωρίς να του το ζητήσεις τι σημαίνει αυτό ? είναι τόσο αξιόπιστο αυτό το χαρτί ? μπορώ να το χρησιμοποιήσω σαν κριτήριο για να δω αν ο εκτροφέας είναι καλός ή το ότι δεν έχει σημαίνει ότι απλά δεν τα πάει καλά με τι γραφειοκρατία ? παρεμπιπτόντως ακόμα περιμένω το φαξ και σήμερα όλη μέρα δεν σήκωσαν ούτε μια φορά το τηλέφωνο … GG

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Συνεχίζοντας το ψάξιμο και αφού έχω μιλήσει με δεκάδες άτομα έχω ακούσει τα τέρατα για τον ΚΟΕ . Είναι αλήθεια ότι ο ΚΟΕ κάνει μήνες και μήνες για να σου βγάλει ένα απλό pedigree ?
Ναι. Είναι αλήθεια.

Και πόσο σημαντικό είναι αυτό το χαρτί τελικά ?
Πολύ σημαντικό.

Όταν κάποιος εκτροφέας το παρέχει χωρίς να του το ζητήσεις τι σημαίνει αυτό ?
Οτι είναι πολύ πιθανό, να είναι από τους σωστούς.

είναι τόσο αξιόπιστο αυτό το χαρτί ? μπορώ να το χρησιμοποιήσω σαν κριτήριο για να δω αν ο εκτροφέας είναι καλός ή το ότι δεν έχει σημαίνει ότι απλά δεν τα πάει καλά με τι γραφειοκρατία ?
Κατά κανόνα είναι αξιόπιστο. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις. Το pedigree είναι από τα βασικά κριτήρια, εγκυρότητας ενός εκτροφέα. Και κάθε σωστός εκτροφέας που σέβεται το όνομα και τα κουτάβια του, δεν βαριέται να βγάλει pedigree και δεν το διαπραγματεύεται στην τιμή πώλησης.

Είναι απαραίτητο, να έχει το κουτάβι σου pedigree, αν σου λένε ότι είναι καθαρόαιμο. Αυτό το χαρτί, είναι ο μόνος τρόπος να το αποδείξει όποιος σου το πουλάει. Προσοχή στα ψεύτικα pedigree.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Κατι ασχετο που χρειαζονται τα pedigree και ειναι τοσο συμαντικα? η απλος ειναι για να ξερεις τι σκυλο εχεις παρει?
Nταβίνα,
έχουμε πολλά θέματα για το Pedigree όπου μπορείς να ενημερωθείς εκτενώς.

Σε γενικές γραμμές το χαρτί αυτό είναι ο γεννεαλογικός χάρτης του σκύλου,
και τυπικά το μόνο πιστοποιητικό για την καθαροαιμία του.

Εκδίδεται από τον Κυνολογικό Όμιλο της εκάστοτε χώρας,
εφ'όσον δηλωθεί η γέννα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

'Ενας σωστός εκτροφέας αναγνωρισμένης φυλής,
δεν έχει λόγο να μην δώσει pedigree,
το ότι δεν δίνει ή ότι ζητάει πολλά επιπλέον χρήματα πρέπει να μας βάλει σε σοβαρές υποψίες!

Χωρίς αυτό επίσης δεν μπορείς να συμμετέχεις σε εκθέσεις μορφολογίας,
και ούτε θεωρητικά στην αναπαραγωγή.

Αυτά λίγο περιληπτικά :)

Νταβίνα

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
1.579
688
Βύρωνας-Καρέα
www.facebook.com
ωστε αυτο ειναι το pedigree θα διαβασω μερικα πραγματα για να ξερω αν και δεν νομιζω πως αγορασω ποτε σκυλο! τοσα χαριζονται. παντος για οσους αγωρασουν ειναι πολυ σιμαντικο για να ξερουν απο που προερχεται ο σκυλος τους γενικα ετσι?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Ακριβώς. Και να ξέρει, τι κληρονομικά προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς μπορεί να έχει.

noel

Member
19 Μαρτίου 2011
8
0
Μετά από μια εβδομάδα και καθημερινά τηλεφωνήματα σήμερα ο κοε μου έστειλε ένα εντελώς άχρηστο φαξ με τις γέννες του 2009 . Και γενικά επειδή δεν βλέπω φως από αύριο αρχίζω το ψάξιμο σε κτηνιάτρους … καμιά συμβουλή ? ( έψαξα και για site στο εξωτερικό αλλά καμιά τύχη )

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Σε κτηνιάτρους να βρεις τι?
Ελπίζω να γνωρίζεις πως υπάρχουν κτηνίατροι πως κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά με τα pet shops,εισάγουν δηλαδή από puppy mills.

Υπάρχουν πάρα πολλά εκτροφεία στο εξωτερικό,
πως είναι δυνατόν να μην βρήκες;

noel

Member
19 Μαρτίου 2011
8
0
Δεν μπορεί να μην υπάρχει ένας σωστός πουθενά …. Και όσο για το εξωτερικό όσα site εκτός Αμερικής βρήκα κανένα δεν είχε διαθέσιμα .

msantas

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
170
0
38
Π.Φάληρο
Σκύλο θες και τον θες και τώρα;

Εγώ 7 χρόνια παιδευόμουν μέχρι να τον πάρω!!!
Αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνο και υπομονή!!!

Σου είπαμε ένα εκτροφείο ρώτησες;
Γιατί από ότι ξέρω θα έχει γέννα πάλι φέτος!

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
Δεν μπορεί να μην υπάρχει ένας σωστός πουθενά …. Και όσο για το εξωτερικό όσα site εκτός Αμερικής βρήκα κανένα δεν είχε διαθέσιμα .
γεια σου και απο μενα μπορω εγω να σου πω εγω εκτροφειο και απο οτι ειδα εχει τωρα γεννα .Βεβαια εχει περισσοτερα χρηματα αλλα πρεπει να συνυπολογισεις και τα εξοδα μεταφορας στην Ελλαδα