Αυτό που έκανα εγώ με τον εκπαιδευτή μου ειναι να το ταιζω εγώ κάτι νοστιμο και οι ξενοι που έρχονταν σπίτι τροφη που δεν του αρέσε όπως μπιφτέκι με πολύ πιπέρι, ετσι το σκυλακι μαθαινει οτι απο μας μονο παιρνει την σωστη γευση που του αρέσει.Επίσης έβαζα κάτω το πίατο με το φαγητό και της έλεγα κάτσε και μετά από μερικά δευτερόλεπτα της έλεγα κροκέτα που είναι η εντολή για το φαί,όταν πήγαινε να φάει από μόνη της της έλεγα την εντολή μη και σταματούσε δεν έκανε κίνηση.Άλλοι εκπαιδευτές χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό κολάρο και άλλοι κυρίως σε κυνηγόσκυλα καπνό και χαστούκια.Δεν θα κρίνω εδώ αν συμφωνώ ή όχι,το αποτέλεσμα σε μας είναι στην βόλτα να μην τρώει από κάτω ή όταν βρεί τυρόπιτα κλπ που έχουν πετάξει να πηγαίνει προς τα εκεί αλλά ακούει το μη και σταματάει και με κοιτάει για να της πω αν πρέπει να το φάει ή όχι.Στο σπίτι φυσικά ζητιανευει χωρίς θόρυβο γιατί πολύ απλά οι φίλοι μας της δίνουν κανονικό φαγητό για να παίξουν οπότε τζάμπα κόπος αλλά με κοιτάει μερικές φορές αν είναι να το πάρει,να της δώσω δηλαδη το οκ.Βέβαια εμείς την έχουμε πάντα σε έλεγχο αν βρεθεί μόνη της έξω δεν ξέρω τι πρόκειται να κάνει.Το κάτσε και το μη , το μέινε και τη λεξη κροκέτα το κάνω κάθε μέρα οταν ειναι να σερβιριστεί το φαγητό της,για να μην ξεχνάει ότι εγώ θα της επιτρέψω να φάει,τώρα είναι αδιάφορη έξω στις μυρωδιές εκτος και αν μυρίσει φαγητό που πετούν κάτω,οπως ειπα πιο πάνω αλλά από εμένα θα πάρει το οκ.