Νέο μέλος [κουτάβι golden retriever]

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Δεν λεχω αδέλφια, όχι...Είμαι 21..
Φρόντισε να δώσεις να καταλάβουν ότι θα είσαι άκρος και καθ’ ολοκληρία υπεύθυνη για το σκύλο και όσο είναι μικρός κράτησε το στο δωμάτιο σου και πάντα μαζί σου , όταν λείπεις σε crate .
Εκμεταλλεύου το χρονικό αυτό διάστημα να μελετήσεις πολύ καλά και τη ράτσα αλλά και όσα περισσότερα μπορείς σχετικά με την συμβίωση με ένα σκύλο.
Αλλά πάνω απ’ όλα απαίτησε και διεκδίκησε το δικαίωμα σου στην ευτυχία ενός σκύλου.

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Κοίτα χωρίς να θέλω να σε κανακέψω δυστυχώς όσοι δεν είχαν σκύλο πριν λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Κάνουν ένα πλάνο στο μυαλό τους και όταν αυτό αποτύχει βρίσκονται σε αδιέξοδο και κάνουν βεβιασμένες κινήσεις με θύμα σχεδόν πάντα τον σκύλο . Οπότε δεν είσαι άχρηστη απλά έκανες λάθος χειρισμούς. Το θέμα δεν είναι να βυθιστείς σε απογόητευση αλλά από δω και πέρα να κάνεις το καλύτερο για το κουτάβι. Εγώ πιστεύω ότι το καλύτερο θα είναι να το κρατήσεις, να αναλάβεις τις ευθύνες του ώστε οι γονεις να μην έχουν πατήματα και να το βάλεις μέσα. Αλλά δεν μπορώ να ξέρω εάν μπορείς να το καταφέρεις αυτό. Οπότε η απόφαση είναι δική σου, και πρόσεξε αν θα το δώσεις το που, πολλοί θα βρεθούν που θα θέλουν έναν σκύλο αυτής της φυλής αλλά λίγοι θα είναι άξιοι για αυτό.

Lavernne

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2011
1.976
4.034
Περιστέρι
www.facebook.com
Άχρηστη δεν νομίζω..
Οι γονείς μπορούν να φέρουν πολλά εμπόδια όμως...
Και εμένα η μάνα μου, δεν ήθελε σκυλιά στο σπίτι, αλλά μία ωραία νύχτα που ο μπαμπάς μου, μου έφερε δύο μωρά δύο ωρών,(πριν ακούσω καντήλια, η σκύλα είχε κάνει 14 κουτάβια και δεν τα τάιζε όλα και έτσι τα έδωσε ο ιδιοκτήτης) και τα δέχτηκε και τα αγάπησε και τα έκλαψε όταν έφυγαν...
Προσπάθησε να την πείσεις!!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Νομίζεις δεν ξέρω οτι θέλουν παρέα;Κι εγώ συνέχεια μαζί του είμαι όλη μέρα!Το βράδυ που θέλω να κοιμηθώ γίνεται χαμός!Τώρα κοιμάται εδώ και μια ώρα αλλά σε λίγο θα ξυπνήσει πάλι και ξανά τρέξιμο...Ενώ θέλω τόσο πολύ το σκυλί,αισθάνομαι άχρηστη να αποκτήσω τελικά :/
Αχ βρε annie αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα! Πολλά ξενύχτια πολύ κλάμα πολύ τρέξιμο! Είναι μωρό!!!! από την άλλη δεν είσαι άχρηστη απλά δεν ήξερες τι σημαίνει μεγαλώνω κουτάβι και συν τοις άλλοις είσαι εξαρτώμενη!
Καλύτερα να του βρεις άλλο σπίτι!

annie_a

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2011
57
0
Κοίτα χωρίς να θέλω να σε κανακέψω δυστυχώς όσοι δεν είχαν σκύλο πριν λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Κάνουν ένα πλάνο στο μυαλό τους και όταν αυτό αποτύχει βρίσκονται σε αδιέξοδο και κάνουν βεβιασμένες κινήσεις με θύμα σχεδόν πάντα τον σκύλο . Οπότε δεν είσαι άχρηστη απλά έκανες λάθος χειρισμούς. Το θέμα δεν είναι να βυθιστείς σε απογόητευση αλλά από δω και πέρα να κάνεις το καλύτερο για το κουτάβι. Εγώ πιστεύω ότι το καλύτερο θα είναι να το κρατήσεις, να αναλάβεις τις ευθύνες του ώστε οι γονεις να μην έχουν πατήματα και να το βάλεις μέσα. Αλλά δεν μπορώ να ξέρω εάν μπορείς να το καταφέρεις αυτό. Οπότε η απόφαση είναι δική σου, και πρόσεξε αν θα το δώσεις το που, πολλοί θα βρεθούν που θα θέλουν έναν σκύλο αυτής της φυλής αλλά λίγοι θα είναι άξιοι για αυτό.
Έχεις δίκιο...δυστυχώς όμως η λύση του σπιτιού δε είναι εφικτή όσο και να προσπαθήσω..Αν έμενα μόνη μου δεν θα είχα πρόβλημα..τώρα όμως δεσμεύομαι :/ Άρα δεν έχει λόγο να κάνω υπομονή μέχρι να μεγαλώσει λίγο το σκυλάκι για να ηρεμήσει :/

annie_a

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2011
57
0
Πάντως και μέσα στο σπίτι απ'ότι ξέρω έχε στο νού σου και το θέμα τρίχωμα!!Γιατι η μαμά θα φρικάρει!!!
Xαχαχα!!Καλά για αυτό είναι ενήμερη!Έχουμε πάρει ήση βούρτσα για να το συνηθίσει και καλά,αλλά δεν κάθεται με τίποτα...Αλλά τι συζητάμε;Το σπίτι έχει απορριφθεί!

annie_a

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2011
57
0
Ευχαριστώ πολύ!!Έχει ταλαιπωρηθεί η κουταβίνα μου :/ Μέχρι και ψύλλο είχε και κάνουμε θεραπεία, και θα πάρει και αντιβίωση για ουρολοίμωξη :/ Τι να πεις; :/

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
τα σκυλιά δεν κάνουν για house και garden proud ανθρωπους. μαδανε, μασουλανε, σκαβουν, μυριζουν, βγαζουν σαλια κλπ κλπ. Ειναι ζωα. Αν δεν μπορειτε να συμβιβαστειτε με τα ελλατωματα του τοτε η συμβιωση ειναι ανεφικτη.
Ομως οι σκυλοι ειναι πολυ προσαρμοστικα οντα. Το μικρο σου ειναι μωρακι και μολις αλλαξε περιβαλλον. Δωστου λιγο χρονο να προσαρμοστει στα καινουρια δεδομενα. Βαλτου μια μικρη ζεστη φωλιτσα στο χωρο του, με μια θερμοφορα ζεστη κατω απο ενα υφασμα ή τυλιγμενη σε μια μπλουζα σου για να σε μυριζει. προσπαθησε να πηγαινεις συχνα να το βλεπεις αλλα οχι τη στιγμη που κλαιει. θα εμφανιζεσαι μπροστα του οταν ειναι ηρεμο εστω και για δευτερολεπτα. μιας και δεν εχει συνεχως την παρουσια της οικογενειας του θα πρεπει να του παρεχεις αρκετη εκτονωση. βγαλτο στον κηπο με λουρακι και επιβλεψη, δωστου παιχνιδια, τρεξε μαζι του, κουρασε το και μετα βαλτο στο χωρο του για υπνο. να το βγαζεις εξω στην αγκαλια σου για βολτα μεχρι να τελειωσουν τα εμβολια, για να γνωριζει τον κοσμο.
εγω πιστευω οτι μπορεις να τα καταφερεις. θελει κοπο και ενασχοληση. αν τελικα ζει στο γκαραζ τοτε πρεπει να ασχολεισαι περισσοτερο μαζι του. πιο πολλες βολτες για εκτονωση, παιχνιδια σε παρκα, τρεξιμο, εκπαιδευση κλπ για να μην του λειπει το δεσιμο με εσενα που θα γινεις ο κοσμος του ολος...

annie_a

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2011
57
0
Το θέμα είναι οτι δεν σταματάει να κλαίει :/ Επίσης, αυτό καλύτερα να το κάνω την ημέρα γιατί το βράδυ χαλάει τον κόσμο και φοβάμαι μην μας κάνουν και καμία παρατήρηση οι γείτονες :/

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Δε διαβασ ολο το θεμα λογω ωρας

Αν.δε.σκοπευεις να το εχεις.σπιτι, δωστο σε.καποιον που θα του φερθει οπως πρεπει. Τα γκολντεν ριτριβερ οπως και τα λαμπραντορ, ειναι.πολυ ανθρωποκεντρικα για να μενουν μονα τους εκτος.σπιτιου.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Τελικα δεν αντεξα και το διαβασα..τι το θελα??? Ξαναλεω λοιπον... Δωσε τον σκυλο ΧΘΕΣ!!! Οταν καποια στιγμη πας σε δικο σου σπιτι, η οι γονεις σου αλλαξουν αποψη, τοτε θα παρεις.

Προς ολους: μαμω τους bybs!!!!! Ποιος εκτροφεας θα δινε κουταβι να ζησει στο γκαραζ?? Ποιος δε θα μιλαγε για το γλιστερο πατωμα???

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Σιγουρα ενας σκυλος εχει περισσοτερα ερεθισματα οταν ζει μεσα στο σπιτι και την ευκαιρια να νιωθει την παρουσια των δικων του ανθρωπων, ομως ρε παιδια μην αφοριζουμε και τους ιδιοκτητες αυτους που εχουν σκυλια εκτος σπιτιου. μπορει να εχει το σπιτακι του εκτος σπιτιου αλλα να βγαινει κανονικα τις βολτες του, να κανει δραστηριοτητες με τους σκυλογονεις του, να εκπαιδευεται, να πηγαινει μαζι τους εκδρομες, να συναντιεται με αλλους σκυλους/ανθρωπους. Αν δηλαδη οι ιδιοκτητες φροντιζουν για την καλη σωματικη και ψυχικη υγεια του σκυλου τους, που ειναι το κακο αν κοιμαται στο γκαραζ? Δεν υποστηριζω ότι ειναι σωστοτερο αλλα αν δεν υπαρχει η λυση του σπιτιου αλλα ολα τα υπολοιπα ειναι φροντισμενα, ε δε θα παθει και τιποτα το ζωντανο. νομιζω οτι την κοπελα πρεπει να την καθοδηγησουμε ως προς το πως θα καλυψει τις σωματικοπνευματικες αναγκες ενος golden για να ειναι ευτυχισμενο το σκυλακι της.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
@ghost girl.. εχουμε ενα κουταβι που μενει στο γκαραζ και βγαινει λιγο στο (γλιστερο) μπαλκονι. Μεσα στο σπιτι δε το θελουν αλλα ουτε στο κηπο μπορει να παει γιατι θα τον χαλασει. Για ποια ζωη μιλαμε λοιπον??!

Η κοπελα.μπορει να εχει καλες προθεσεις αλλα απ τη στιγμη που οι γονεις της δε το γουσταρουν, δε μπορει να γινει τιποτα.

annie_a

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2011
57
0
Καλά αν είναι έτσι, ούτε στο σπίτι μπορεί να μπει γιατί έχουμε ξύλο παντού :p