Νέο μέλος και εγώ!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
δεν το γνωρίζεις με το να φωτογραφίζεις το σκύλο στον κήπο.
Το κουτάβι είναι μέσα στο σπίτι. Τα απογεύματα που καθόμαστε έξω έρχεται και εκείνο μαζί. Συνήθως κάθεται στο μπαλκόνι αλλά πηγαίνει και στον κήπο όπου μαθαίνει να λερώνει εκεί.
άρα κάθεται έξω χωρίς να έχει ολοκληρώσει τα εμβόλια του. Τί αλλάζει; Ο λόγος που κάθεται έξω; Τα εμβόλια ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και το μαθαίνουν πως πρέπει να αντιδρά, δεν είναι έτοιμο όμως για να ανταπεξέλθει στο έξω.

Theoni

Active Member
22 Ιουλίου 2011
36
0
ημίαιμο πήρατε και τώρα

Το καθαρόαιμο προέρχεται αποκλειστικά από εκτροφεία? Σε καμία άλλη περίπτωση δεν μπορεί να είναι καθαρόαιμο?
Χωρίς παρεξήγηση, απλά ρωτάω. Μήπως βλέπετε κάτι στο κουτάβι που δείχνει οτι δεν είναι καθαρόαιμο? Πείτε μου αν είναι να μιλήσω με τον άνθρωπο που μου το έδωσε.

Theoni

Active Member
22 Ιουλίου 2011
36
0
άρα κάθεται έξω χωρίς να έχει ολοκληρώσει τα εμβόλια του. Τί αλλάζει; Ο λόγος που κάθεται έξω; Τα εμβόλια ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και το μαθαίνουν πως πρέπει να αντιδρά, δεν είναι έτοιμο όμως για να ανταπεξέλθει στο έξω.
Τότε από σήμερα, δεν θα το αφήσω να βγεί έξω στον κήπο ξανά. Δεν ήξερα οτι ήταν τόσο επικίνδυνο.(ήξερα οτι είναι επικίνδυνο το έξω από το σπίτι, νόμιζα οτι το περιβάλλον του σπιτιού είναι ο.κ.) Να ρωτήσω, στο μπαλκόνι μπορεί να βγαίνει ή καθόλου έξω?

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Τότε από σήμερα, δεν θα το αφήσω να βγεί έξω στον κήπο ξανά. Δεν ήξερα οτι ήταν τόσο επικίνδυνο.(ήξερα οτι είναι επικίνδυνο το έξω από το σπίτι, νόμιζα οτι το περιβάλλον του σπιτιού είναι ο.κ.) Να ρωτήσω, στο μπαλκόνι μπορεί να βγαίνει ή καθόλου έξω?
Μη επικίνδυνος υπό την αυστηρή έννοια δεν είναι κανένας χώρος, αλλά στην πράξη είναι ο χώρος που μπορούμε να ελέγξουμε τις περισσότερες παραμέτρους όπως το σπίτι μας. Ξέρω πως είναι σπαστικό μέσα στο καλοκαίρι να μη μπορείτε να καθίσετε με το σκυλάκο σας στον πανέμορφο κήπο σας, αλλά θα γίνει κι αυτό απλά όχι ακόμα.

Theoni

Active Member
22 Ιουλίου 2011
36
0
Η καθαροαιμία πιστοποιείται με το pedigree
Δηλαδή ένα κουτάβι εισαγωγής με pedigree αλλά αμφιβόλου συνθηκών γέννας και μεγαλώματος (puppy mills) είναι πιο υγιές ή καλού χαρακτήρα από ένα κουτάβι που γεννήθηκε σε σπίτι και που η μάνα είχε την φροντίδα και τις κατάλληλες συνθήκες?

Εγώ πιστεύω (μπορεί και φυσικά να κάνω λάθος) αλλά ένα ζώο (οποιοδήποτε ζώο αλλά και ο άνθρωπος) βασικά χρειάζονται αγάπη και φροντίδα και φυσικά ενασχόληση μαζί τους. Δεν νομίζω οτι ένας ζώο που το έχεις μεγαλώσει και αγάπη και προσοχή να γυρίσει να σε δαγκώσει στα καλά καθούμενα.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Και ποιός σου είπε ότι τα κουτάβια που πουλάνε τα πετ σοπ είναι καθαρόαιμα; Είναι φαινοτυπικά καθαρόαιμα και το πέντιγκρυ τους μούφα.

Theoni

Active Member
22 Ιουλίου 2011
36
0
Ναι αλλά απ' οσο ξέρω με pedigree δίνονται. Εστω και τυπικά. Και πως το κάνουν το σκανάρουν και συμπληρώνουν τα στοιχεία?
Τελος πάντων, απο pet shop δεν σκόπευα να πάρω σκύλο.

Πήραμε την Λίλη, και είμαστε όλοι χαρούμενοι!!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
@Theoni, Η αληθεια ειναι οτι δεν πρεπει να δινουμε χρηματα σε ανθρωπους που ζευγαρωνουν τα σκυλια τους, και πουλανε τα κουταβια χωρις πιστοποιητικα καθαροαιμιας.
Δεν ειναι κατι που σε αγγιζει πλεον, απλα το επαναλαμβανουμε για ''ακαδημαϊκους'' λογους...

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
ειναι πλαστα τα χαρτια...
να ρωτησω κατι;;;
τι σε οδηγησε σε αυτη την κινηση ενω ειχες ενημερωθει για τους εκτροφεις ιδιωτες και ενω επικοινωνησες με εκτροφεια;;; ειλικρινα το εχω απορια. Να σου ζησει ευχομαι η μικρη.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Να σου ζήσει η κουτάβα σου....
Είναι πανέμορφη....

Όσο για τα υπόλοιπα....
Όλοι όσοι έχουν μιλήσει έως τώρα, περί καθαροαιμίας, pedigree, εκτροφέων (κανονικών) κτλ....έχουν "μυρωδιά" του θέματος σκύλος...
Επ' ουδενί μην θυμώσεις ή παρεξηγηθείς....ακόμα κι αν καμιά φορά ο τόνος είναι λιγάααακι πιο έντονος...απλώς και μόνο μιλούν, ορμώμενοι από την αγάπη τους για τα σκυλιά....(όλα, για να μη παρερμηνευθώ.....) και προσπαθούν να αποτρέψουν περιπτώσεις αντίστοιχης με τη δική σου....(που αγοράζουν σκύλο από "εκτροφέα").

Theoni

Active Member
22 Ιουλίου 2011
36
0
ειναι πλαστα τα χαρτια...
να ρωτησω κατι;;;
τι σε οδηγησε σε αυτη την κινηση ενω ειχες ενημερωθει για τους εκτροφεις ιδιωτες και ενω επικοινωνησες με εκτροφεια;;; ειλικρινα το εχω απορια. Να σου ζησει ευχομαι η μικρη.
Λοιπόν, δεν κρύβω οτι το οικονομικό ζήτημα για αγορά από εκτροφέα είναι ένα θέμα από μόνο του. Ξέρω οτι θα διαφωνήσετε μαζί μου, αλλά θεωρώ αρκετά υψηλό το κόστος για απόκτηση σκύλου από εκτροφείο και δεν ανήκω σε ομάδα που τους περισσεύουν τα χρήματα. Ναι μίλησα και με εκτροφείς και με τον εκπαιδευτή που ήταν πρόθυμος να μου προμηθεύσει κουτάβι και γνώρισα και αυτον τον κύριο τον ιδιώτη.

Ο ιδιώτης στην συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ οτι όσον αφορά την εγκυμοσύνη και την γέννα της σκύλας προσέφερε την ανάλογη φροντίδα προς την μάνα και τα κουτάβια και είχε και τα ανάλογα έγγραφα που πιστοποιούσαν την υγεία της.

Να πώ σε αυτό το σημείο ότι αν ήμουν μόνη μου θα είχα ήδη πάρει ημίαιμο σκύλο από φιλοζωικό σωματείο, αλλά επειδή είμαι παντρεμένη οι αποφάσεις παίρνονται από κοινού.

Ετσι καταλήξαμε να το πάρουμε από τον κύριο αυτό, μιας και υπήρχε και το θέμα του χρόνου (δηλαδή θέλαμε σχετικά άμεσα να αποκτήσουμε ένα σκύλο, μιας και για να φτάσει στο επίπεδο του "φύλακα" χρειάζονται αρκετοί μήνες και όπως θα ξέρετε και στα εκτροφεία δεν έχουν πάντα διαθέσιμα κουτάβια υπάρχουν και οι μελλοντικές γέννες.

Μπορεί να είμαι και προκατειλημμένη ή να μην έχω τις γνώσεις ή την εμπειρία την δική σας ( το παραδέχομαι) αλλά και το όλο θέμα του εκτροφείου μου κάνει και λίγο "κύκλωμα" να το πώ? δεν ξέρω. Δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν και ξαναλέω οτι δεν έχω γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και τα ημίαιμα που δεν έχουν pedigree, διακρίσεις και πτυχία, μια χαρά και πανέξυπνα είναι και με καλό χαρακτήρα.

Αυτά από μένα, λυπάμαι αν "στεναχώρησα" κάποιους με την επιλογή μου, προφανώς ξέρετε περισσότερα από εμένα για να έχετε αυτήν την στάση προς τους ιδιώτες. Πάντως να πω σε αυτό το σημείο, ότι εγώ σαν άνθρωπος δεν θα μπορούσα να εμπορευτώ κουτάβια, αλλά είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα.

Ελπίζω να με βοηθήσετε με το ίδιο ενδιαφέρον και σε μελλοντικά ζητήματα. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον όλους σας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Ετσι καταλήξαμε να το πάρουμε από τον κύριο αυτό, μιας και υπήρχε και το θέμα του χρόνου (δηλαδή θέλαμε σχετικά άμεσα να αποκτήσουμε ένα σκύλο, μιας και για να φτάσει στο επίπεδο του "φύλακα" χρειάζονται αρκετοί μήνες και όπως θα ξέρετε και στα εκτροφεία δεν έχουν πάντα διαθέσιμα κουτάβια υπάρχουν και οι μελλοντικές γέννες.

Επειδή αυτό το κριτήριο το είχαμε ξεχάσει τόση ώρα...μην εκπλαγείτε αν το σκυλάκι σας μεγαλώνοντας, τρέμει και την σκιά του. Δεν είναι τελείως ξεκάθαρο αν οι φοβίες είναι κληρονομήσιμες ή επίκτητες.

Μπορεί να είμαι και προκατειλημμένη ή να μην έχω τις γνώσεις ή την εμπειρία την δική σας ( το παραδέχομαι) αλλά και το όλο θέμα του εκτροφείου μου κάνει και λίγο "κύκλωμα" να το πώ? δεν ξέρω. Δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν και ξαναλέω οτι δεν έχω γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και τα ημίαιμα που δεν έχουν pedigree, διακρίσεις και πτυχία, μια χαρά και πανέξυπνα είναι και με καλό χαρακτήρα.

Ενα ημίαιμο μπορεί να είναι έτσι, μπορεί και όχι. Δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις πως θα εξελιχθεί. Την ίδια αγωνία θα περιέχει και το μεγάλωμα του δικού σας κουταβιού. Θα πρέπει γι' αυτό, να δώσετε πολύ μεγάλη σημασία, στην κοινωνικοποίηση και την εκπαίδευσή του.

Αυτά από μένα, λυπάμαι αν "στεναχώρησα" κάποιους με την επιλογή μου, προφανώς ξέρετε περισσότερα από εμένα για να έχετε αυτήν την στάση προς τους ιδιώτες. Πάντως να πω σε αυτό το σημείο, ότι εγώ σαν άνθρωπος δεν θα μπορούσα να εμπορευτώ κουτάβια, αλλά είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα.

Εμένα προσωπικά με "στενοχώρησες" με την επιλογή σου. Δίνεις τα κίνητρα σε αυτούς που κάνουν τέτοιες γέννες, να συνεχίσουν απτόητοι. Και βεβαίως και εμπορεύτηκες κουτάβι. Το πλήρωσες, δεν το πλήρωσες; Το ότι έδωσες λιγότερα χρήματα, δεν σε κάνει λιγότερο υπεύθυνη.

Ελπίζω να με βοηθήσετε με το ίδιο ενδιαφέρον και σε μελλοντικά ζητήματα. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον όλους σας.
Βεβαίως και θα σε βοηθήσουμε. Αυτό εννοείται. Αν ξέρουμε βεβαίως. Απλώς είναι κάπως απογοητευτικό, να "βοηθάς" και να μην σε λαμβάνουν υπόψιν.

* Βοήθεια πρώτη, μετά την απόκτηση: πρόσεχε τα γλυστερά πατώματα, τις σκάλες και τα πολλά χοροπηδηχτά. Απαγορεύονται.

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το θέμα δεν είναι αν μας στεναχωρείς
το θέμα είναι να καταλάβεις ακόμα κι εσύ (κι ας είναι το σκυλάκι σου απο "λάθος" πηγή)
ότι ΠΡΕΠΕΙ να μποΰκοτάρουμε αυτές τις λάθος πηγές γιατί κατα 99% τα σκυλιά βασανίζονται και τα κουτάβια τους τοποθετούνται λάθος ενώ η παντελής έλλειψη ελέγχου επιδεινώνει το τεράστιο πρόβλημα των αδέσποτων
...άσε που η έλλειψη γνώσεων ή υπευθυνότητας προκαλεί επιδείνωση των κληρονομικών παθήσεων σε κάποιες φυλές

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
η υπομονή είναι η μητέρα κάθε αρετής. Εύχομαι στο θέμα εκπαίδευσης της μικρής, τα κριτήρια σας οικογενειακως , να είναι σωστά και να μην βασιστούν πάλι στη βιασύνη η το οικονομικό. Τότε θα έχετε κάνει μια σωστή επιλογή.. :) Η μικρή είναι μέλος πλέον της οικογένειας σας που της βάζετε την εργασία της φύλαξης. Άρα είναι υπερπολύτιμο μέλος. Όπως στα παιδιά σας φανταζόμαι δεν διαλέγετε το πιο φτηνό φροντιστήριο η τον πιο φθηνό γιατρό, έτσι θα πρεπει να είναι και για την μικρή. Δεν είναι εργαλείο, είναι ένα μέλος σας που θα είναι πρόθυμο να δώσει τη ζωή του για την ασφάλεια τη δικιά σας και των παιδιών σου. Εύχομαι να της φερθείτε όπως της αξίζει :)

Theoni

Active Member
22 Ιουλίου 2011
36
0
Αισθάνομαι ήδη άσχημα γιατί προφανώς έχετε πολύ περισσότερους λόγους να μπουκοτάρετε τους ιδιώτες.
Δεν μπορώ να πιστέψω πως τα σκυλιά ενός ιδιώτη μπορεί να βασανιστούν σε μια γέννα, αλλά φαντάζομαι οτι για να το λέτε έτσι είναι. Ισως γιατί ο κύριος που γνώρισα εγώ δεν έδινε αυτήν την εικόνα.

Για το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι οτι την δικιά μας κουταβούλα θα την στειρώσουμε (αυτό έχει ήδη προαποφασιστεί) οταν έρθει η ώρα όπως επίσης έχουμε αποφασίσει οτι θα της αρχίσουμε εκπαίδευση σε 2-3 μήνες για σωστή καθοδήγηση.

* Βοήθεια πρώτη, μετά την απόκτηση: πρόσεχε τα γλυστερά πατώματα, τις σκάλες και τα πολλά χοροπηδηχτά. Απαγορεύονται.

Σκάλες δεν έχω στο σπίτι, το κουτάβι είναι μέσα στο σπίτι όπου έχουμε πλακάκι (όχι το γυαλιστερό όμως ούτε το εντελώς ματ) κάνει?
Χοροπηδητά τι εννοείς? Αυτό τρέχει να έρθει στα πόδια μας μες την καλή χαρά , κάνει σαν χοροπηδητό βέβαια , προσπαθεί να ανέβει επάνω μας. Αυτό εννοείς?
Και πως το κόβεις στο κουτάβι να μην χοροπηδάει?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Εσύ θα κρίνεις, αν το πάτωμά σας είναι πρέπον. Τσέκαρέ την, να δεις πόσο δυσκολεύεται όταν τρεχαλίζει, ή όταν σηκώνεται. Να δεις πχ αν "φεύγουν" τα ποδαράκια της. Χοροπηδηχτά εννοώ, αυτά τα παιχνίδια που κάνουμε καμμιά φορά με τα κουτάβια, που τα προτρέπουμε να προσπαθήσει να πιάσει κάποιο παιχνίδι πχ που το κρατάμε ψηλά. Και βεβαίως και τις προσπάθειες που κάνει για να ανέβει πάνω μας, αν αυτές είναι τόσο πολύ έντονες. Και αυτά τα σταματάς εύκολα, με ένα "μη", με σταμάτημα του "επικίνδυνου" παιχνιδιού, ή ακόμη και με περιορισμό του σε ένα crate πχ.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Αγαπητή Θεώνη
ακόμα κι αν ο κύριος που πήρατε εσείς το κουτάβι σας δεν βασάνισε οφθαλμοφανώς τα σκυλάκια του
θα ήθελα να μου πείς σε τι ηλικία άρχισε να δίνει τα κουτάβια τους
γιατί ,απλά απο αμάθεια, αν τα έδωσε πρό των 2 μηνών , μιλάμε ήδη για πολύ σοβαρό λάθος το οποίο δεν μπορώ να μην θεωρήσω είδος βασανισμού
κατάλαβες τι εννοώ γενικότερα :)
και πέρα απο αυτό
ο συγκεκριμένος ας δεχτούμε ότι είναι ο Αγιος Φραγκίσκος της Ασίζης (γνωστός φιλόζωος) και ότι φρόντισε με τον ίδιο τρόπο τα κουτάβια όσο και οι καλύτεροι Εκτροφείς
Τι γίνεται με όλους τους υπόλοιπους όμως που κανείς δεν μπορεί να ελέγξει και που οσμιζόμενοι εύκολο χρήμα δένουν δύο σκυλιά στην πίσω αυλή και πουλάνε 6 κουτάβια το 6μηνο υποβάλλοντας την σκύλα τους σε συνεχείς γέννες ας πούμε?