στην αυλη δεν θα ειναι ελευθερο αλλα θα φροντισω να εχει ενεν δικο του μικρο περιφραγμενο χορο...
αν σινεχισω να ακολλουθω το ιδιο προγραμμα? και να το πηγενω παλι βολτες για την τουαλετα λεσ παλι να επιρεαστει?
δε νομίζω ότι έχει διαφορά στο αν θα κάνει ανεξέλεγκτα την ανάγκη του το αν θα έχει στη διάθεση του όλη την αυλή ή όχι, δεν χρειάζεται να τον έχεις περιορισμένο σε ένα μέτρο γη για 2,5 μήνες κάθε χρόνο, απλά θα πρέπει να του μάθεις πως δεν πρέπει να τα κάνει στην αυλή και να περιμένει πότε θα το βγάλεις έξω.
Παίζει πολύ ρόλο αν εχει μάθει να τα κάνει μόνο σε χώμα όπως τα περισσότερα σκυλιά. για παράδειγμα ο δικός μου μόλις βγει στην αυλή σημαδεύει μια συγκεκριμένη γωνία επειδή έχει χώμα, τα πολλά τα αφήνει για τη βόλτα αλλά όταν δει χώμα θα την κάνει την κουτσουκέλα του. Τι έκανα λοιπόν; μόλις πήγαινε να κατουρήσει σε κάποιο σημείο με χώμα ή χόρτα στην αυλή του έλεγα μη, μέσα σε μια βδομάδα είχε μάθει και δεν τα έκανε γυρω γύρω σε όλη την αυλή. Έτσι θα το μάθεις και εσύ.
Αυτά όσον αφορά την ανάγκη του, διότι η σκνίπες, τα τσιμπούρια, τα παράσιτα, οι φόλες, η απομόνωση και τα υπόλοιπα άσχημα της αυλής θα παραμένουν.
ΥΓ. Πάντως γενικά θα είναι ψιλομπελάς, δεν το αφήνεις για αργότερα καλύτερα (εγώ αυτό έκανα όταν ήμουν φοιτητής και δεν το μετάνιωσα)