Νέο μέλος [γερμανικό ποιμενικό]

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
καλημέρα σας και απο μένα!είμαι κ εγώ νέο μέλος και θα ήθελα την βοήθεια σας!Πριν 20 μέρες πήρα ένα γέρμανικο ποιμενικό ενος μηνου αλλά μας δαγκώνει συνέχεια και οσο ψαχνω για να βρώ ένα τρόπο να το χειριστώ τοσο μπερδεύομια παραπάνω ... αγόρασα ενα βιβλίο αλλα δεν με βοήθησε ιδιαιτερα.στα διάφορα site που ψαχνω ο καθένας εχει αλλη αποψη του τύπου"αστο ειναι μικρο ακομα" "τον ποναν τα δοντακια του " "μην το αφήνεις να σε δαγκωνει γιατι θα γινει επικινδυνος κ επιθετικός " εχω μπερδευτει τι να κάνω τελικα ???
Μηπως ξερει κανει να μου προτινει ενα καλο βιβλιο για την εκπαιδευση του,τα χαρακτηριστικα του ..
δεν θελω να γινει επιθετικος πως θα το ελεγξω ????

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Η άποψή μου είναι να μην τον αφήνεις να σε δαγκώνει!!Αλλο που και που κανα παιχνίδι και άλλο να του δείνεις συνέχεια τα χέρια για να σε δαγκώνει!!

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
για αρχη παρτου μασουλητηρια για την ηλικια του,καθε φορα που σε δαγκωνει φωναζε ενα δυνατο ...αααα...και αδιαφορησε για αυτον για κανα 3-5 λεπτα.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Aυτες τις συμπεριφορες θα τις διορθωνε σωστα η μανα του με την οποια επρεπε να βρισκεται αυτη τη στιγμη.
8+ εβδομαδων μπορουν να αποχωριστουν τη μητερα και τα αδερφια τους απο τους οποιους παιρνουν βασικα μαθηματα συμπεριφορας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
τεν τεν καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Να κάνουμε ένα βήμα πιο πίσω για κανά-δυό πολύ σημαντικά πράγματα.
Ενός μηνού, έπρεπε να βρίσκεται με την μάνα και τ'αδέλφια του. Εκτός αν τον βρήκες αδέσποτο τόσο μικρούλι. Αν σου τον έδωσε φίλος/γνωστός/συγγενής που ζευγάρωσε το σκυλί του....μέγα έγκλημα. Αν πλήρωσες κιόλας για να το πάρεις, ακόμη χειρότερα. Αν τον βρήκες από αγγελία και το πλήρωσες κιόλας, το ίδιο.
Με λίγα λόγια, για να σου μείνει κάτι σ'αυτό το φόρουμ που ήρθες...σκύλο παίρνουμε μόνο από καταφύγειο αδέσποτων και από σωστό εκτροφέα. Από πουθενά αλλού.
Το τόσο νεαρό της ηλικίας του, ενδέχεται να σου δημιουργήσει όντως πολύ περισσότερα προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να τα χειριστείς με τεράστια υπευθυνότητα και υπομονή, για να τα σώσεις το συντομότερο και στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.
Τα θέματα που αναφέρεις, έχουν συζητηθεί άπειρες φορές στο φόρουμ. Χρησιμοποίησε την "αναζήτηση" και θα βρεις πάρα πολλές σχετικές συζητήσεις.
Καλή τύχη με τον μικρό σου. Θα σου χρειαστεί.
Και εύχομαι να μην σου περάσει κι εσένα από το μυαλό, να τον ζευγαρώσεις κάποτε.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
συμφωνω με τoν mareco. αλλα αν δεν μπορεις να το πας πισω οταν σε δαγκωνει παρε τα χερια σου κανε αουτς η ααα και γυρνα του την πλατη φευγοντας απο το δωματιο.. ειναι μικρος και νομιζει οτι ειναι παιχνιδι... επισης δωστ του παιχνιδια και οταν δαγκωνει αυτα επιβραβευσε τον... αν τον πονανε τα δοντια του καποιος μ ειχε πει βαλε μια βρεγμενη πετσετα στην καταψυξη και αστην να παγωσει. μετα δωστην να την δαγκωσει για να ανακουφιστουν τα δοντια του. εγω το εκανα αλλα δεν τ αρεσε στον δικο μ.. σε σενα μπορει να εχει αποτελεσμα

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Ευχαριστώ πολύ mareco για τις πληροφορίες,εάν το ήξερα οτι δεν πρέπει να τον πάρω τοσο μικρό δεν θα το έπαιρνα.Τον πήρα απο ενα γνωστό κ τον πλήρωσα μάλιστα.δεν γνώριζα πότε μπορούν να αποχωριστούν την μαμα τους.Φαντάζομια ότι θα θέλει πολύ υπομονή για να μην γίνει επιθετικό .Πάντως θα ψαξω στο φορουμ για τις απαντήσεις μου κ θα προσπαθησω να κανω οτι καλύτερο μπορώ για τον τεν τεν μου.
φοβαμαι να σε ρωτησω αλλα θα το κανω.......γιατι να μην ζευγαρωσει ο καλος μου...??
σε ευχαριστω κ παλι

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
μην φοβασαι ο μικρος σου δε θα γινει επιθετικος επειδη σου δαγκωνει τα χερια. αυτος ειναι ο μονος τροπος που ξερει να παιζει γιατι ετσι παιζουν τα κουταβια μεταξυ τους. απλα το δικο τους δερμα ειναι σαφως πιο ανθεκτικο απο το δικο μας. μολις σου δαγκωνει τα χερια ή τα ποδια θα βγαζεις μια τσιριχτη φωνη πονου και θα σταματας καθε παιχνιδι και επικοινωνια μαζι του για 5 λεπτα. μπορει να παρει καποιο καιρο αλλα θα μαθει οτι το δαγκωμα ισουται με τελος παιχνιδιου και θα το κοψει. δωσε του εναλλακτικα αλλα πραγματα να δαγκωνει ( μπαλακια, μασουλητηρια, παγωμενη πετσετα κλπ)
επιθετικος μπορει να γινει ο σκυλος σου γιατι τον πηρες απο λαθος πηγη. οι προγονοι του κουταβιου σου μπορει να ειχαν τασεις επιθετικοτητας, αλλα ενας byb δεν ασχολειται με τετοια πραγματα οταν ζευγαρωνει το/τα σκυλια του.
ο λογος που παιρνουμε καθαροαιμο σκυλο απο σοβαρο εκτροφεα ειναι γιατι εκτος απο την καλη του υγεια διασφαλιζουμε και τον σωστο του χαρακτηρα ως προς το προτυπο της φυλης που επιλεξαμε.
ελπιζω το δικο σου σκυλακι να μην βγαλει κανενα προλημα υγειας ή χαρακτηρα και να εχετε μια καλη συμβιωση.

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
σε ευχαριστω πολυ ghost girl ηταν πολυ καθυσηχαστικη η απαντηση σου,προς το παρον ειναι καλα αλλα πραγματικα δεν ημουν γνωστης της καταστασης που επικρατει γυρω απο τα καθαροαιμα κ γενικως τα κουταβια δεν θα τον επαιρνα με αυτο το τροπο ουτε τοσο μικρο.πιστευω κ εγω να πανε ολα καλα με τον μικρουλη!!!

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
o κουταβος που πηρες απο τον κυριο που τον πηρες εχει δηλωσει την γεννα?(αν δεν την εχει δηλοσει και δεν ειναι και σοβαρος ανθρωπος και απλα ζευγαροσε τα σκυλια του με προβληματικη συμπεριφορα τοτε ειναι ενας κερδοσκοπος)

2. αν αυτος ο ανθρωπος εχει δηλωσει την γεννα και ειναι και δηλωμενος εκτροφεας και τα σκυλια του και μορφολογικα ειναι σωστα και εχουν τις απαραιτιτες εξετασεις για αναπαραγωγη και επισης ΔΕΝ εχουν ιστορικο με ανωμαλιες γενικα...και αλλα χιλια 2 που προσεχει ενας σωστος εκτροφεας... τοτε εχεις ενα κουταβι που αξια το πληρωσες και φυσικα θα παρεις το πεντιγκρι σου και θα ησυχασεις απο τον φοβο της προβληματικης συμπεριφορας+υγειας .αν ισχυουν ολα τα παραπανο τα δαγκωματα ευθυνονται στο νεαρο της ηλικιας του κουταβιου...

αν ισχυει το ακριβως αντιθετο τοτε περα απο τα θεματα υγειας ολα τα υπολοιπα διορθωνονται...μονο που χρειαζετε λιγο περισσοτερη προσπαθεια απο εσενα...

αυτα που μπορεις να κανεις ειναι πολυ καλη κοινονικοποιηση για να μπουνε καλες βασεις και μετα να μην βιαστεις για τιποτα οπως στην ασκηση πχ....ξεχνας σκαλες ξεχνας+πολλες ωρες μπαλακι η τρεξιμο μεχρι να χρονισει και να συγουρευτεις μερικως για την δομη και την ποιοτητα του σκελετου του γερμανικου σου....(λεω μερικως γιατι καπου εκει μπορεις να εχεις μια καλη εικονα απο την δομη του σε ακτινογραφιες)

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Απο ολα αυτα που εχετε απαντησει μεχρι στιγμης καταλαβαινω πως μεγαλυτερη ευθυνη φερω εγω που πηρα τον τεν τεν μου απο αυτον τον κυριο παρα ο ιδιος,καθως αυτος πραγματικα εκανε την ΔΟΥΛΕΙΑ του.Προφανως πιαστηκα αδιαβαστη δεν ηξερα οτι πρεπει να προσεξεις τοσο πολυ πριν παρεις σκυλακι.
προς το παρον θεωρω οτι ειναι καλα αλλα αυτο που με φοβιζει ειναι να μην γινει επιθετικος γιατι δαγκωνει πολυ κ νευριαζει πολυ.ενω σε ειναι πολυ ησυχος σχεδον δεν ακουγεται ,παιζουμε μαζι παμε βολτες μικρες (γιατι ειναι ακομα στην περιοδο που περιμενουμε να κανει το δευτερο εμβολιο)κοιμαται εξω στο σπιτακι του χωρις να στεναχωριεται εχει μαθει κ την αναγκη του την κανει εξω στον κηπο, εμαθε να καθεται να ξαπλωνει κ να δινει το χερακι του χωρις δυσκολια.τα λεω ολα αυτα για να παρετε μια πιο συγκεκριμενη εικονα για να με βοηθησετε!!!εχει πολυ ενεργεια αλλα υπαρχουν στιγμες που φαινεται μελαγχολικος δεν εχει πολυ ορεξη κ ουτε που μας δινει σημασια.
αυτο που με κανει να ανησυχω (οσο αφορα την επιθετικοτητα)προχθες γυρισα σπιτι κ επαιζε με τον φιλο μου μπαινω μεσα κ ερχεται τον χαιδευω του κανω χαρουλες κ αυτος το ιδιο μετα ηθελα να μου φαει τα παπουτσια μου πραγμα που δεν τον αφηνω γιατι ηδη μας εχει παρει ολες μας τισ παντοφλες κ τις εχει κανει παιχνιδια του.κ του λεω "μηηη τεν τεν "κ χτυπαω το ποδι μου δυνατα κατω......
τι ηθελα να το κανω ...με κολαει στον τοιχο κ αρχισε να μου γαυγιζει λες κ του εβρισα την μαμα του ...πραγματικα φοβηθηκα το 2 μηνων σκυλακι μας.ηρθε ο φιλος μου κ τον πηρε.
τον εβγαλα εξω μετα γιατι με αγχωσε ...απο τοτε ειναι παλι πολυ καλος αλλα δεν θελει να βλεπει τα παπουτσια μου οποτε τα βλεπει γαυγιζει σαν τρελος κ οποτε του λεμε ΜΗ απα παπαπα τρελενεται..πως θα γινει να ειναι καλος .
μηπως φταιει ο φιλος μου που οταν παιζουν του δημιουργει υπερενταση...τρεχουν , παιζουν με τις σκουπες ,τον αφηνει να τον δαγκωνει ,του τραβει τα παιχνιδια του ,τραβαει ο ενας απο δω ο αλλος απο εκει εχουν σε γενικες γραμμες εχουν πολυ εντονο παιχνιδι.
αααα κ κατι ακομα προχθες πηγα στο πατρικο μου που ηταν τα ανιψια μου εκει ο μεγαλος 6χρονων κ ο μικρος 2χρονων οπου εχουν κ αυτα σκυλακι στο σπιτι κ "ξερουν" στον μεγαλο ο τεντεν γαυγιζε παρα πολυ ενω στον μικρο καθολου ....
τι να κανω ????μηπως ολα αυτα ειναι φυσιολογικα απλα εγω ειμαι υπερβολικη κ καπως ασχετη ??????
μια τελευταια απορια γιατι ξυνεται παρα πολυ? κ κοκκινιζουν τα ματια του???

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
αγριεματα και εντασεις δεν νομιζω πως χρειαζετε τα ενστικτα που του ξυπναμε πρεπει να ειμαστε ετοιμοι να τα καλιεργισουμε...πρεπει να καθισετε ενα απογευμα μαζι με τον κυριο σας και να βγαλετε απο κοινου τις εντολες που θα λετε στον αγαπουλη σας ... να συμφωνισετε ποτε γινετε μαλωμα ποτε γινετε τιμορια ποτε και πως θα τρωει πιος ειναι το αφεντικο της αγελης (πιος πρεπει να βλεπει ο μικρος για αφεντικο του).

ο μικρος προσπαθει να σε φαει λαχανο...τα σκυλακια ειναι σαν τις ριζες του φυτου αν βαλεις πετρα σταματανε..αν βρισκει χωμα μαλακο προχωραει.. οταν τον εχετε αναμεσα σας να εχετε απο ενα παιχνιδι στο χερι μολις παει να τσιμπισει τακ στο στομα το παιχνιδι και τον αφηνεις να παιξει με αυτο που του εδωσες.

υπομονη επιμονη και διορθωση...

οσο για το αν τρελενεται με το ΜΗ .... οταν τρελενεται μπορεις να τον περιοριζεις στο χωρο του ..αλλα ποτε μην κανεις πισω και τον βγαλεις απο τιμορια αν δεν ησυχασει..το λεω γιατι εκεινη την στιγμη θα γυρισει τον κοσμο αναποδα για να γινει το δικο του...

9 Δεκεμβρίου 2011
20
0
Amaliada
απο οτι καταλαβαινω δεν εισαι τοσο εμπειρη για να εχεισ ενα γερμανικο ποιμενικο...πρεπει να δινεισ να καταλαβει ο σκυλοσ ποιοσ ειναι το αφεντικο...μη σου παιρνει τον αερα γιατι θα εχεισ μελλοντικο προβλημα..ενασ καλοσ τροποσ ειναι το φαγητο...πρωτα θα γινεται αφτο που θελεισ κ μετα θα τρωει...πχ.να καθεται..διαωασε τα παντα για τη ρατσα που εχεισ...αν σου παρει τον αερα θα φοβασε να τον πλησιασεισ...

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
καταρχην θα σε συμβουλευα αφου δεν εχεις καθολου εμπειρια με σκυλια, να συμβουλευτεις εναν εκπαιδευτη γιατι αυτο που εσυ μπορει να αντιλαμβανεσαι σαν επιθετικοτητα μπορει να μην ειναι στην πραγματικοτητα τιποτα ή μπορει να ειναι και η αρχη μιας επικινδυνης συμπεριφορας. εμεις μονο απο τα γραφομενα σου, δυσκολα μπορουμε να εκτιμησουμε την κατασταση και να σε συμβουλεψουμε καταλληλως.
οσον αφορα τα παιχνιδια με τον σκυλο, θα πρεπει ολοι οσοι ασχολουνται μαζι του να ακολουθουν την ιδια εκπαιδευτικη γραμμη. οταν εχουμε εναν δυναμικο σκυλο και καθολου εμπειρια μαλλον ειναι καλυτερο να ξεχασουμε τα παιχνιδια που περιλαμβανουν διεκδικηση (τραβαω εγω απο δω και ο σκυλος απο κει), δαγκωματα, γρυλισματα, γαυγισματα.
οταν βλεπεις εσυ ή ο φιλος σου οτι ο σκυλος εξιταρεται και αρχιζει τα παραπανω, θα κοβετε το παιχνιδι αμεσα και θα αδιαφορειτε για αυτον μεχρι να ηρεμησει. Καλυτερα να αντικαταστησετε τα "δυναμικα" παιχνιδια με μπαλακι, ιχνηλασια, κρυφτο (προσοχη ΟΧΙ κυνηγητο), kong, και πολυ κοινωνικοποιηση. Ακολουθηστε τη συμβουλη εκπαιδευτη για να εκτιμησει σωστα το χαρακτηρα του σκυλου σας και να σας κατευθυνει ως προς την προσεγγιση που πρεπει να εχετε απεναντι του.
Αα και επισης ειναι κριμα να μενει ο σκυλακος εξω (αν καταλαβα καλα).

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Oxi να μην σου παρει τον αερα,
να εισαι τιμια απεναντι του και ικανη ηγετης της αγελης .
Διαβασε ,ακου, ρωτα.

Βεβαια αυτα επρεπε να τα εχεις κανει πριν ,αλλα ποτε δεν ειναι αργα!

Last edited: