Νέο μέλος από Θεσσαλονίκη -- Bull Terrier

mike_2408

Member
12 Φεβρουαρίου 2011
18
0
Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα στο site. Θέλω να αποκτήσω ένα bull terrier και θα ήθελα όσοι γνωρίζεται να μου πείτε εκτροφεία που υπάρχουν στην Ελλάδα...Πριν ξεκινήσετε να μου λέτε οι σχετικοί πόσο δύσκολο και πεισματάρικο είναι σαν σκυλί η συγκεκριμένη ράτσα να επισημάνω ότι ο αδερφός μου είναι κτηνίατρος ώστε να με προετοιμάσει για τα bull terrier και έχω ψάξει να ενημερωθώ εδώ και πολύ καιρό στο internet μέσα από διάφορα forum.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλώς Ήρθες :)

Φουριόζος μπήκες :D

Θα σε κατατοπίσουν οι γνώστες,
εύχομαι σύντομα να έχεις στην αγγαλιά σου το σκύλο που επιθυμείς!

Καλή διαμονή.

mike_2408

Member
12 Φεβρουαρίου 2011
18
0
Ευχαριστώ πολύ Sofouli... Ναι όντως μπήκα λίγο φουριόζος απλά μου την έχει σπάσει λίγο το θέμα με κάποιους εκτροφείς που και καλά στα site τους γράφουν ότι υπάρχει λίστα αναμονής και πρέπει όλοι να περιμένουν 1-2 χρόνια.

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Καλως ηρθες!
Σε ζηλευω τρελα που εχεις αδελφο κτηνιατρο και δεν θα αγωνιας τα σαββατοκυριακα ,αν τυχει κατι,που θα βρεις γιατρο!!!
Καλη συναιχεια

mike_2408

Member
12 Φεβρουαρίου 2011
18
0
Να 'σαι καλά Leda....Ναι όντως σε αυτό το θέμα είμαι αρκετά τυχερός όχι μόνο σε περιπτώσεις που θα χρειαστώ κάτι στο μέλλον αλλά πιο πολυ στην ενημέρωση γενικά για την ράτσα και για τους "εκτροφείς" που υπάρχουν στην Ελλάδα

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Επειδή τρέχουν δύο ίδια θέματα, αυτό θα παραμείνει για να σε καλωσορίσουμε και να συζητήσουμε για τα bull terrier και αυτό θα κλειδωθεί για να μην γίνει μπέρδεμα.

mike_2408

Member
12 Φεβρουαρίου 2011
18
0
Το 2ο το άνοιξα στην συγκεκριμένη κατηγορία των terriers ώστε να μπορούν να μου απαντούν οι πιό αρμόδιοι στα bull terries ή κάτοχοι αυτών...

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Ε, οπωτε τι σκας;
Στον εκτροφεα εχοντας τον αδελφο απο το μπρατσο για να κανει και μια επιτοπου εξετασουλα...και μαι χαρα σε βρισκω!
Το μονο που μενει ειναι να βρεις σωστο εκτροφεα και συνεργατη ,παν'απο'ολα.

mike_2408

Member
12 Φεβρουαρίου 2011
18
0
Αν καταφέρω ποτέ και βρώ έμπιστo εκτροφέα.... Βασικά τον τελευταίο καιρό μιλάω με έναν εκτροφέα ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα του το αρσενικό έχει pedigree ενώ το θηλυκό επειδή υιοθετήθηκε από μέρος που ζούσε σε άσχημες συνθήκες τα χαρτιά της χάθηκαν, οπότε δεν μπορεί να βγάλει χαρτιά για τα μικρά. Ο αδερφός μου με του το είπα τον απέρριψε αμέσως. Η γνώμη σας? Σε περίπτωση που δεν βρώ κάποιον εκτροφέα εσείς τι προτίνεται? Να προτιμίσω τον ιδιώτη που όπως πιστεύω και εγώ το θηλυκό μάλλον είναι ημίαιμο?

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
Καταρχάς πάρε τηλ στον ΚΟΕ και ρώτα για εκτροφεία στην Ελλάδα..αν δε βρείς κάποιο να σου κάνει δες και εξωτερικό..αν και απ'ότι γνωρίζω έχουμε καλό εκτροφείο στην Ελλάδα!Για να πάρεις απο ιδιώτη θα σου έλεγα ΟΧΙ όπως σου είπε και ο αδερφός σου!

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Τι ρωτας; Η απαντηση εκμαιευεται απο μονη της.Καποιος που σεβεται τα σκυλια του και τα υπαρχοντα του δεν καθεται να λεει δικαιολογιες τυπου 'τα εχασα' 'το καημενο το εσωσα' κτλ.Απλα μην πας γυρευοντας...

mike_2408

Member
12 Φεβρουαρίου 2011
18
0
Έχω μιλήσει με τον ΚΟΕ αλλά μου έχει δώσει τα δύο γνωστά εκτροφεία που υπάρχουν στην Ελλάδα....Αλλά και τα δύο που βρίσκονται στην Αθήνα λειτουργούν με λίστες αναμονής και το ένα μου είπε σε 2 χρόνια να επικοινωνήσω αν έχουν διαθέσιμα. Τώρα για εξωτερικό milva δεν το έχω πολυψάξει αν και είιμαι λίγο διστακτικός στις συνθήκες ζωής και στην κατάσταση που ταξιδεύουν τα ζώα για να έρθουν Ελλάδα....Εσύ απο εξωτερικό ποιές χώρες μου προτείνεις να ψάξω?

mike_2408

Member
12 Φεβρουαρίου 2011
18
0
Τι ρωτας; Η απαντηση εκμαιευεται απο μονη της.Καποιος που σεβεται τα σκυλια του και τα υπαρχοντα του δεν καθεται να λεει δικαιολογιες τυπου 'τα εχασα' 'το καημενο το εσωσα' κτλ.Απλα μην πας γυρευοντας...
Και εμένα μου φάνηκε πολύ περίεργο να έχει καθαρόαιμο με pedigree που έχει χαθεί. Στην τελική θα μπορούσε να το ψάξει αν όντως υπήρχε pedigree μιας και ο κωδικός του θα ήταν μοναδικός.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
Κοίτα για εξωτερικό ίσως χρειαστεί να πάς εκεί για να δείς τις συνθήκες..οι σωστοί εκτροφείς δε στέλνουν κουτάβια σε όποιον να'ναι!Η λίστα αναμονής το ξέρω οτι είναι εκνευριστική..αλλά το καλό πράγμα αργεί..έτσι δε λένε?!Καλύτερα να περιμένεις για να πάρεις ενα υγιές σύντροφο που θα περάσετε πολλά όμορφα χρόνια μαζί..παρά ένα κουτάβι αμφιβόλου χαρακτήρα και υγείας απο κάποιον τυχαίο ή κάποιο puppy mill...!Αν έχεις χρόνο και χρήματα μπορείς να ψάξεις για εκτροφεία στο εξωτερικό και αφού μιλήσεις μαζί τους να κανονίσεις να πάς να δείς απο κοντά..αν δεν έχεις για μένα η λύση είναι μονόδρομος.. μπαίνεις σε λίστα αναμονής και περιμένεις!

mike_2408

Member
12 Φεβρουαρίου 2011
18
0
Την λίστα αναμονής την καταλαβαίνω μιας και μιλάμε για μία αρκετά περιζήτητη ράτσα στην Ελλάδα. Αλλά είναι σπαστικό να βλέπεις γνωστά εκτροφεία να κοιτούν αρχικά να βολέψουν τον γνωστό του γνωστού και να το τρώς στη μάπα. Τώρα όσον αφορά για την υγειά του σκυλιού έχω δει πολλά ημίαιμα που τα υιοθέτησαν φιλαράκια μου και ζούν ευτυχισμένα και υγειή σε σχέση με κάτι καθαρόαιμα που τα έχουν σαν διακοσμητικό κάτι πλουσιόπαιδα στην παραλία.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλησπερα και καλως ήρθες! Νομιζω υπαρχουν μέλη με τη φυλη που θες οποτε κανε λιγο υπομονη να συνδεθουν για να σου απαντησουν κι αυτοι, σιγουρα θα εχουν κατι παραπανω να πουν! Ο ιδιωτης δεν ειναι καλή επιλογη και η θυληκια του μαλλον δεν ειναι καθαροαιμη απο αυτα που λες. Τα εκτροφεια εχουν λιστα αναμονης γιατι δεν μπορουν να βαζουν τις σκυλιτσες τους να ζευγαρωνουν ανεξελεγκτα οπότε δεν εχουν πολλά διαθεσιμα κουταβια. Αυτο για μενα ειναι σημάδι ότι κανουν σωστή δουλειά καιι σέβονται τα ζωάκια τους.
Υπομονή ή ψαξε στο εξωτερικό όπως ακριβώς είπε και η milva :)

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
Επειδή μιλάς για συγκεκριμένη φυλή ο δρόμος είναι το εκτροφείο..αν θές ημίαιμο μπορείς να πάς σε κάποιο καταφύγιο ή να μαζέψεις κάποιο απο το δρόμο..όμως το οτι τα ημίαιμα που έχουν οι φίλοι σου είναι υγιή δε σημαίνει πως να πάρεις εσύ ή κάποιος άλλος θα είναι...δε ξέρεις τι και να θα παρουσιάσουν!Βέβαια θα σώσεις μια ψυχούλα απο το δρόμο και αυτό είναι το σημαντικό,όμως το να πάρεις μπούλ τεριέ απο κάποιον για εμένα είναι κακό απο πολλές απόψεις,πρώτον θα πληρώσεις για ενα σκύλο που ουσιαστικά δε θα γνωρίζεις αν θα είναι καθαρόαιμο,δε θα γνωρίζεις τυχόν κληρονομικά προβλήματα υγείας ή χαρακτήρα και δεύτερον θα βοηθήσεις να συνεχιστεί η κατάσταση με τις ανεξέλεγκτες γέννες ιδιωτών!Το να δίνουν κουτάβια στο γνωστό τους οι εκτροφείς δε το γνωρίζω..αλλά και πάλι αν δούν οτι είσαι κατάλληλος για ιδιοκτήτης κουταβιού τους και τα αγαπάς δε νομίζω εσκεμμένα να μη σου δώσουν,απλά σκέψου πως πολλοί θέλουν και τα κουτάβια είναι λίγα μιας και στα σωστά εκτροφεία οι σκύλες δεν είναι κουταβομηχανές!;)

Last edited:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Την λίστα αναμονής την καταλαβαίνω μιας και μιλάμε για μία αρκετά περιζήτητη ράτσα στην Ελλάδα. Αλλά είναι σπαστικό να βλέπεις γνωστά εκτροφεία να κοιτούν αρχικά να βολέψουν τον γνωστό του γνωστού και να το τρώς στη μάπα. Τώρα όσον αφορά για την υγειά του σκυλιού έχω δει πολλά ημίαιμα που τα υιοθέτησαν φιλαράκια μου και ζούν ευτυχισμένα και υγειή σε σχέση με κάτι καθαρόαιμα που τα έχουν σαν διακοσμητικό κάτι πλουσιόπαιδα στην παραλία.
Εμ, εσύ ομως θες μια συγκεκριμενη φυλη για την οποια εχεις διαβασει και σε εχει ενθουσιασει απ`οτι κατάλαβα. Οπότε πρέπει να παρεις απο σωστό εκτροφέα :)

ΥΓ Με προλαβε η milva το εθεσε πολυ καλυτερα το θεμα!

Last edited:

mike_2408

Member
12 Φεβρουαρίου 2011
18
0
Όντως με τη συγκεκριμένη φυλή έχω κόλλημα εδώ και πολλά χρόνια, απλά ήμουν μικρός για να συντηρήσω ένα τέτοιο σκυλί. Απλά θα περιμένω να μπουν στο forum και ιδιοκτήτες bull terrier να με ενημερώσουν από που τα απέκτησαν και αν έχουν να προτείνουν κάποια άλλα εκτροφεία εκτός από τα δύο γνωστά

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλώς ήρθες. Όπως είπαν τα παιδιά θα σε ενημερώσουν οι κατέχοντες. Για το εξωτερικό θα πρέπει μάλλον απο πλευράς σου να παίξει και ενα ταξιδάκι. Μην την πατήσεις όπως πολλοί απο εμάς.