Νέο μέλος - Τι σκύλο να πάρω;

Svetlana

Member
24 Ιανουαρίου 2013
8
0
Αθήνα
hroes.yolasite.com
Καταλαβαίνω πως όλοι εδώ θέλουν να λύσουν το ζήτημα, αλλά και ταυτόχρονα να βοηθήσουν να βρει ένα αδέσποτο σπίτι. Όμως, όταν υπάρχουν παιδιά είναι καλύτερα το σκυλί να μεγαλώσει μ' αυτά, να είναι κουτάβι λίγων μηνών. Ένα ενήλικο σκυλί έχει περάσει άγνωστα περιστατικά στη ζωή του, μπορεί να το έχουν κακοποιήσει, το άφησαν στο δρόμο κτλ. Δεν ξέρουμε τί εμπειρίες έχει, πόσο στρες πέρασε. Από την άλλη, εφόσον έχει τελειώσει η αλλαγή δοντιών, η εφηβεία, ίσως ξέρει που να πάει για την ανάγκη του, μπορεί να φαίνεται πιο εύκολο για τον καινούργιο ιδιοκτήτη. Όμως, περισσότερο θα δεθεί ένα κουτάβι με τα παιδιά και, επίσης, θα αποφευχθούν πιθανά λάθη στο μεγάλωμα του σκυλιού, θα γνωρίζει ο ιδιοκτήτης το σκυλί του και το τί μπορεί να περιμένει από αυτό.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Αυτά που λες ισχύουν αν πάρεις ένα σκυλί ενήλικο απ`ευθείας από το δρόμο.
Όταν πρόκειται για υιοθεσία σκύλου που έχει φιλοξενηθεί είτε σε σπίτι είτε σε καταφύγιο, ο χαρακτήρας του είναι γνωστός σε αυτούς που τον φροντίζουν και μπορούν να απαντήσουν στην όποια απορία του εκάστοτε ενδιαφερόμενου.

Όσο για το μεγαλύτερο δέσιμο, δεν ισχύει καθόλου μα καθόλου. Μπορείς να ρωτήσεις όποιον έχει υιοθετήσει σκύλο.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Καλησπέρα πατρίδα,

Αυτά που ζητάς μπορεί να στα προσφέρουν πολλές φυλές σκύλων.

Ιδανικά θα έλεγα :

1. ένα σωστά κοινωνικοποιημένο ημίαιμο
2. Rough Collie
3. Boxer

Svetlana

Member
24 Ιανουαρίου 2013
8
0
Αθήνα
hroes.yolasite.com
Εγώ στα παιδιά μου δε θα έπαιρνα ενήλικο σκυλί αδέσποτο με τίποτα. Ακόμα και όταν λέω Γερμανικό Ποιμενικό εννοώ καθαρόαιμο από καλό εκτροφέα που σημαίνει από άνθρωπο που εγγυάται για την ποιότητα των σκυλιών του, πριν απ’ όλα για το καλό χαρακτήρα τους. Γιατί, δυστυχώς, υπάρχουν και επιθέσεις, διάβασα ότι σαν ράτσα θεωρείται ο Γερμανικός Ποιμενικός ότι δεν είναι ασφαλής για τα παιδιά, αλλά το δικό μου είναι από εκτροφέα που προσέχει να έχουν καλό χαρακτήρα οι Γερμανικοί Ποιμενικοί του, να είναι όντως όπως πρέπει να είναι αυτά τα υπέροχα σκυλιά. Τέτοιο σκυλί εννοώ και δε συμβουλεύω κανένα γονιό αλλιώς.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Άποψή σου :)
Εγώ θα έπαιρνα σίγουρα ας πούμε!
Καθένας όπως τα σκέφτεται τα πράγματα!
Το σημαντικό είναι να έχουμε όλα τα σωστά δεδομένα και βάση αυτών να παίρνουμε τις αποφάσεις μας. Και το οτι ένα ενήλικο ισορροπημένο σκυλί, πρώην αδέσποτο, είναι ακατάλληλο για οικογένεια με παιδιά, δεν είναι σωστό δεδομένο. Πιο ανασφαλής θα ένιωθα με ένα κουτάβι που δεν ξέρω πως μπορεί να εξελιχθεί.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.799
7.352
Και το οτι ένα ενήλικο ισορροπημένο σκυλί, πρώην αδέσποτο, είναι ακατάλληλο για οικογένεια με παιδιά, δεν είναι σωστό δεδομένο. Πιο ανασφαλής θα ένιωθα με ένα κουτάβι που δεν ξέρω πως μπορεί να εξελιχθεί.
+ από μένα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.780
7.977
Άποψή σου :)
Εγώ θα έπαιρνα σίγουρα ας πούμε!
Καθένας όπως τα σκέφτεται τα πράγματα!
Το σημαντικό είναι να έχουμε όλα τα σωστά δεδομένα και βάση αυτών να παίρνουμε τις αποφάσεις μας. Και το οτι ένα ενήλικο ισορροπημένο σκυλί, πρώην αδέσποτο, είναι ακατάλληλο για οικογένεια με παιδιά, δεν είναι σωστό δεδομένο. Πιο ανασφαλής θα ένιωθα με ένα κουτάβι που δεν ξέρω πως μπορεί να εξελιχθεί.
Συμφωνώ με αυτή την άποψη.
Svetlana υπάρχουν πολλοί σκύλοι μεγαλωμένοι σε σπίτια τόσο μα τόσο λάθος που όχι σε παιδί δίπλα δεν θα τα άφηνα αλλά ούτε στους σκύλους μου.
Οπότε για την σωστή ανατροφή ενός κουταβιού υπάρχει ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που μόνο δεδομένο δεν είναι. Ένας καλός ιδιοκτήτης.

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
Svetlana said:
αλλά το δικό μου είναι από εκτροφέα που προσέχει να έχουν καλό χαρακτήρα οι Γερμανικοί Ποιμενικοί του,
πως το κάνει αυτό?
τα κρατάει μέχρι τα 3 χρόνια και μετά τα δίνει?

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Το σκυλί μου δεν είναι ούτε εκτροφικό ούτε "θεωρείται" κατάλληλο σκυλί για οικογένεια από την πλειονότητα του μέσου Έλληνα.
Θα ήθελα πολυ να σε διαψεύσω Svetlana ανεβάζοντας φωτογραφίες από το σκυλί μου που υπήρχε σε μια οικογένεια που πρώτα υπήρχε αυτό και μετά το παιδί.
Θα ήθελα επίσης να ανεβάσω βίντεο του πως συμπεριφέρεται σε πιτσιρίκια αφότου ήρθε σπίτι μου.

Δε μπορώ βέβαια, καθώς τα παιδιά δεν είναι δικά μου και δε μπορώ αν τα εκθέσω. Οπότε ας μη μιλάμε με γενικές εκφράσεις τύπου "δεν παίρνω ενήλικο σκυλί για τα παιδιά μου" γιατί πιστεύω ότι δεν είναι μόνο το δικό μου σκυλί έτσι, αλλά και πολλά άλλα.

gact

Member
26 Ιανουαρίου 2013
9
0
Καταλαβαίνω πως όλοι εδώ θέλουν να λύσουν το ζήτημα, αλλά και ταυτόχρονα να βοηθήσουν να βρει ένα αδέσποτο σπίτι. Όμως, όταν υπάρχουν παιδιά είναι καλύτερα το σκυλί να μεγαλώσει μ' αυτά, να είναι κουτάβι λίγων μηνών. Ένα ενήλικο σκυλί έχει περάσει άγνωστα περιστατικά στη ζωή του, μπορεί να το έχουν κακοποιήσει, το άφησαν στο δρόμο κτλ. Δεν ξέρουμε τί εμπειρίες έχει, πόσο στρες πέρασε. Από την άλλη, εφόσον έχει τελειώσει η αλλαγή δοντιών, η εφηβεία, ίσως ξέρει που να πάει για την ανάγκη του, μπορεί να φαίνεται πιο εύκολο για τον καινούργιο ιδιοκτήτη. Όμως, περισσότερο θα δεθεί ένα κουτάβι με τα παιδιά και, επίσης, θα αποφευχθούν πιθανά λάθη στο μεγάλωμα του σκυλιού, θα γνωρίζει ο ιδιοκτήτης το σκυλί του και το τί μπορεί να περιμένει από αυτό.
έχεις καποιο δικιο. Τους καλους εκτροφεις πως τους βρισκεις όμως?...κανενα σκυλι δεν γεννιεται επιθετικο ή ακατάλληλο για οικογενεια ...απλα τα βιώματα του χτιζουν τον χαρακτήρα του δεν ειμαι λατρης των καθαροαιμων ...μου αρεσει ο γερμανικος ποιμενικος...προτιμω να τον παρω απο κουτάβι για να δεθει με τα παιδια και τα παιδια με αυτό

Svetlana

Member
24 Ιανουαρίου 2013
8
0
Αθήνα
hroes.yolasite.com
πως το κάνει αυτό?
τα κρατάει μέχρι τα 3 χρόνια και μετά τα δίνει?

Όχι, κουτάβι το πήραμε. Αλλά, οι γονείς είναι ισορροπημένα σκυλιά, εκπαιδευμένα χωρίς βία, υγιή, και για αυτό βεβαιώθηκα μεγαλώνοντας το δικό μου κουτάβι. Είναι προσεχτική, υπάκουη, ήρεμη, παιχνιδιάρα, αλλά όταν πλησιάζει ξένος από το γαύγισμα και μόνο καταλαβαίνει ότι δεν μπαίνει στην αυλή χωρίς τον ιδιοκτήτη.