Aν και δεν μου ειναι επιθυμητη η προσωπικη αντιπαραθεση,δεν ειχα κανενα τετοιο σκοπο,σεβομενος την αξιοπρεπεια μου και δεχομενος ενα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ σχολιο απο εναν αγνωστο ελαφρα τη καρδια πως σκεπτομαι ως 14χρονος ανωριμος,ΟΦΕΙΛΩ να απαντησω δημοσιως,οπως και ειδα να ποσταρεται αυτο το ποστ...(θα μπορουσες αν επιθυμουσες πριν ποσταρεις δημοσια,να με ρωτησεις και με ΠΜ τι καπνο φουμαρω και να αποφυγουμε να κουραζουμε πιθανον και τους υπολοιπους με τα "δικα μας")!Τετοια απάντηση σε ένα 17 χρονο παιδί που στο κατω κατω έψαξε να βρεί ένα φόρουμ για να ενημερωθεί και μάλιστα δεν είναι ισχυρογνώμων αλλα μέχρι τώρα ακολουθεί όσες σοβαρές συμβουλες του δίνονται, μονο από ενα 14χρονο θα μπορουσε αν είχε δωθει.
Αναρωτιέμαι δε, τι προσέφερε αυτή η απάντηση στην συζήτηση.
Σου παραθετω τα πιο κατω,τα οποια ισως σου διεφυγαν στα προηγουμενα ποστ:
...ολοι ξερουμε την Παττυ..ι.Ξερει λοιπον κανεις απο εσας το σκυλι που εχει τι ρατσας ειναι; Ρωταω γιατι προκειτε να παρω απο μια γνωστη ενα κουταβι κριφφον με διασταυρωση την ρατσα που ψαχνω και θελω να δω ποσο θα μεγαλωσει περιπου..
Βασικα σημαθητρια μου ειναι
μολις 10 ημερων Τα εμβολια ειναι απαρετητα?
Τα διαβασες αυτα;Βλεπω ενα 17χρονο,πιθανοτατα ανωριμο για σωστη επιλογη σκυλου,που μαλιστα δεν εχει καμμια στηριξη πιθανον απο τους γονεις του για κατι τετοιο και παρα τις ΠΟΛΛΕΣ αντιδρασεις των παιδιων εδω,προχωρα στο να παρει το σκυλο,απο "εκτροφειο" συνομιληκη του ανωριμη επισης,η οποια μαλιστα εγκληματει με τα σκυλια...Και συνεχιζει να ποσταρει οτι το πηρε 10 ημερων και δεν εχει ιδεα ουτε να ταϊσει-φροντισει-περιθαλψει...Και επικαλειται το Θεο να βοηθησει...τι να πω ο θεος βοηθος
Πιστευεις οτι η ηλικια δινει αλλωθι στο να ταλαιπωρουμε και πιθανο εγκληματουμε στα ζωα;Πιστευεις οτι η "εκτροφικη"ικανοτητα της συμμαθητριας του πρεπει να συνεχιστει;Πιστευεις οτι τετοιες ερωτησεις και περιπτωσεις σαν αυτη που συζηταμε πρεπει να περνα ελαφρα τη καρδια στηριζοντας τον καθε μελλοντικο τετοιο "ιδιοκτητη";Πιστευεις οτι τα ζωα ειναι αντικειμενα "τροχου της τυχης";Πιστευεις οτι πρεπει να διαιωνιζουμε τετοιες καταστασεις και να αφηνουμε στηριζοντας μαλιστα λαθος τετοιες επιλογες;Πιστευεις οτι αν η κορη μου εκανε ενα τετοιο σοβαρο λαθος δεν θα την διορθωνα με αυστηροτατο τροπο αποτρεποντας την;........
Αν οι προβληματισμοι μου αυτοι,μεσα απο ενα "παραλληλισμο" με τον Μπερλουσκονι,ελπιζοντας να πιασει το νοημα,ειναι αδικοι και σκεπτομενος ως 14χρονος τοτε μαλλον εχω ερθει σε λαθος χωρο.Εχω αλλη σκεψη για τα ζωα.Εχω αλλη σταση ζωης για την σχεση και "ιδιοκτησια" ενος σκυλου.Εχω διαφορετικη νοοτροπια στο να διορθωσω αυστηρα καποιον πριν διαπραξει ενα μεγαλο λαθος......
Οχι φιλε μου.Το πρωτο πραγμα που κοιταζω σε ποιον απαντω δεν ειναι η ηλικια του.Ειναι τα γραφομενα του και αν κατι απο αυτα που διαβαζω ειναι τραγικα λαθος θα απαντησω με αυστρηρο υφος μπας και ΣΩΣΩ ΕΝΑ ΖΩΟ!Μπας και συνετισω ενα παιδι που θα μπορουσε να ειναι συνομιληκο με το δικο μου παιδι.Μπας και παψουν επιτελους τα τραγικα λαθη ολων οσων εχουν την ιδια "λογικη" ταλαιπωροντας τα ζωα που ερχονται στη ζωη απο λαθος ανθρωπους και τυρανιουνται μια ζωη καταληγωντας πιθανοτατα σε θανατο ή εγκαταλειψη...
Γραφεις μαλιστα οτι το παιδι ειναι αξιεπαινο γιατι εψαξε να βρει ενα Φορουμ και να ενημερωθει.Ναι εψαξε και ακουσε απο ΟΛΟΥΣ οτι ειναι λαθος το σκεπτικο του...Ε και;Αλλαξε τιποτα;Αλλαξε αποφαση;Αλλαξε νοοτροπια;Τους εγραψε-αψηφισε ολους,με μεγαλη γνωση στο θεμα λοι και το αποδυκνειουν καθημερινα στο Φορουμ και απλα εκανε αυτο που του επεβαλε η δικη του λογικη:Να προχωρησει στο εγκλημα.Για ποιο παιδι μιλας λοιπον που αξιζει επαινου που βρηκε ενα φορουμ;Για να μαθει μπηκε και να προβληματιστει να παει στη σωστη επιλογη ή για να ανακοινωσει απλα οτι προκειται και ΘΑ ΚΑΝΕΙ(οπως κι εκανε)ενα τεραστιο λαθος....
Αυτο ειναι το σκεπτικο της ανωτερω απαντησης μου.Σοβαροτητα επεδειξα αλλά μεσα απο μια συγκαλυμμενη απαντηση.Γιατι ΟΛΑ τα παιδια τού εδωσαν να καταλαβει οτι ειναι λαθος το σκεπτικο του ΠΡΙΝ παρει το ζωακι και τους εγραψε ολους στα παλια του υποδηματα.Και τωρα προσπαθουν ολοι το αυτονοητο:Να κοιταξουν να σωσουν το καημενο το ζωακι που αμφιβολο που θα καταληξει..........
Αν εσενα σου δειχνει λοιπον "14χρονη" η λογικη μου και η απαντηση μου,θα πω με βεβαιοτητα και ευχαριστηση οτι χαιρομαι που παρεμεινα παιδι και δεν μπηκα στη "λογικη" του ενηλικα που θελεις.
Φιλικα...και πραγματικα ευχομαι απο αυτη την κατασταση και δυσκολια το σκυλακι να βγει νικητης και το 17χρονο να μαθει για να μην ξανακανει ιδια λαθη...
Last edited: