Νέο μέλος - Πολλές απορίες!

vasoul

Active Member
8 Μαρτίου 2010
38
0
Γεια χαρά σε όλους σας!

Είμαι νέο μέλος και αυτό είναι το πρώτο μου ποστ.
Σε μερικούς μήνες σκέφτομαι να αποκτήσω ένα κουτάβι, ράτσας yorkshire terrier. Έχω επικοινωνήσει με τον ΚΟΕ και περιμένω με εμαηλ λίστα εκτροφέων της συγκεκριμένης φυλής.
Παρόλαυτα, θα ήθελα να μάθω κάποια βασικά πράγματα προτού καλωσορίσω το σκυλί στο σπίτι.

Για παράδειγμα, όσον αφορά στη διατροφή του. Είναι καλυτερη η ξηρά τροφή από τα μαγειρευτά? Γνωρίζω ότι τους πρώτους μήνες απαιτείται αποκλειστική διατροφή με ξηρά τροφή.
Σχετικά με την τουαλέτα. Σκεφτόμουν να καθιερώσω το σύστημα με τις πάνες σε ένα σημείο μέσα στο σπίτι. Είναι κατάλληλο αυτό ή υποχρεωτικά πρέπει να το βγάζω εκτός σπιτιού για την αναάγκη του;
Πώς θα σιγουρευτώ ότι ο εκτροφέας είναι αξιόπιστος και όχι λαμόγιο;

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Kαλως ηρθες!
Για τα θεματα που σε απασχολουν θα βρεις σημαντικες αναφορες στο φορουμ που θα σε βοηθησουν πολυ!

vasoul

Active Member
8 Μαρτίου 2010
38
0
Μόλις έλαβα απάντηση, από έναν εκτροφέα σχετικά με το άν έχουν γέννες:
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ 3 ΓΕΝΝΕΣ ΜΕ 11 ΜΩΡΑ ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΕΝΝΑ28-02-2010 ΜΕ 2 ΘΗΛΥΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝΕ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΕΣ ΓΕΝΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ.(ΟΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕ PEDIGREE-MICRICHIP ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ, ΑΠΟΠΑΡΙΣΣΙΤΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ)ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ YORKIES ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ...

Νομίζω κάπου διάβασα ότι το σωστό είναι μέχρι 2 γέννες/χρόνο. Ή κάνω λάθος;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλώς ήρθες κι από μένα!
Λοιπόν!

Υπάρχουν πολλά μοντέλα διατροφής, κι ο κάθε ένας από εμάς υποστηρίζει λιγότερο ή περισσότερο κάποιο από αυτά!
Σίγουρα δεν πρέπει οπωσδήποτε η τροφή τους πρώτους μήνες να είναι ξηρά, απλά μια καλής ποιότητας ξηρή τροφή μπορεί ίσως ευκολότερα απο το μαγειρευτό ή BARF, να προσφέρει τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες!
Τα άλλα δύο μοντέλα θέλουν περισσότερο διάβασμα πριν και περισσότερο χρόνο για την εφαρμογή τους!
Ψάξε στο κομμάτι της διατροφής του forum και θα βρεις πολλές λεπτομέριες κι απόψεις σχετικά!

Κάθε σκύλος πρέπει 2-3 φορές την ημέρα να βγαίνει βόλτα για να αλλάξει παραστάσεις, να εκτονωθεί, να κοινωνικοποιηθεί, να αλληλεπιδράσει με άλλα σκυλιά και το περιβάλλον του!Τώρα αν θα κάνει τότε τις ανάγκες του ή θα τις κάνει αυτοβοούλως στο σπιτι είναι δική σου επιλογή, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να μάθει να τα κάνει στην βόλτα του!
Αυτό αναζήτησέ το στο κομμάτι εκπαίδευσης και συμπεριφοράς!

Για το τελευταίο που ρωτάς είναι λίγο δύσκολο και θέλει να διαβάσεις αρκετά και να ξέρεις κάποια πράγματα, ας πούμε πρέπει να ξέρεις πολύ καλά το πρότυπο της φυλής!
Προτυπο Γιορκσάιρ(αγγλικά)
ΕΠίσης, διάβασε πολύ καλά και προσεκτικά το θέμα Πως διαλέγουμε Εκτροφέα που σε καθοδηγεί στο τι να αναζητήσεις σε έναν καλό και σωστό εκτροφέα!

Καλό διάβασμα και καλή επιλογή εκτροφέα!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
2 γεννες το καθε θηλυκο τον χρονο!Αν εχουν 2-3 θηλυκα τοτε εχουμε και τις αναλογες γεννες!

vasoul

Active Member
8 Μαρτίου 2010
38
0
Tι ακριβώς είναι το BARF?
Να ρωτήσω κάτι άλλο; Οι τιμές είναι γύρω στα 1000Ε? :eek:...Πώς θα καταλάβω αν το κουταβάκι τείνει να γίνει ξανθούλικο?
Εννοώ, θα προτιμούσα ένα γιορκι με ξανθή μουρίτσα, όχι σκουρόχρωμη. Υπάρχει κάποιος τρόπος που φάινεται αυτό από την ηλικία των 2 μηνών?
Πχ:

yorkshire..jpg

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
BARF είναι η διατροφή με ωμά προιόντα!Αν βάλεις στην Αναζήτηση του forum την λέξη, θα βρεις αρκετές πληροφορίες!

Σε τι τιμές κυμμαίνονται τα γιόρκι και το πως μπορείς να καταλάβεις αν θα είναι ξανθούλικο που λες δεν ξέρω να σου πω...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Tι ακριβώς είναι το BARF?
Να ρωτήσω κάτι άλλο; Οι τιμές είναι γύρω στα 1000Ε? :eek:...Πώς θα καταλάβω αν το κουταβάκι τείνει να γίνει ξανθούλικο?
Εννοώ, θα προτιμούσα ένα γιορκι με ξανθή μουρίτσα, όχι σκουρόχρωμη. Υπάρχει κάποιος τρόπος που φάινεται αυτό από την ηλικία των 2 μηνών?
Πχ:

View attachment 5908
Ένα είναι το χρώμα , γεννιούνται black and tan και μεγαλώνοντας γίνονται βάσει του fci standard

COLOUR : Dark steel blue (not silver blue), extending from occiput to root of tail, never mingled with fawn, bronze or dark hairs. Hair on chest rich, bright tan. All tan hair darker at the roots than in middle, shading to still lighter at tips.

vasoul

Active Member
8 Μαρτίου 2010
38
0
"Ένα είναι το χρώμα , γεννιούνται black and tan και μεγαλώνοντας γίνονται βάσει του fci standard "

Δηλαδή ανάλογα με την εξέλιξη τριχώματος των 3 προηγούμενων γενιών που πιστοποιεί το πεντιγκρι? Αν λέω κοτσάνες, συγχωρέστε με!!

vasoul

Active Member
8 Μαρτίου 2010
38
0
Βρε παιδιά... Συγγνώμη. Αλλά διαβάζοντας ορισμένα θρεντς εδώ.. έχω χάσει λίγο τη μπάλα. Εγω ήξερα ότι για να έχει κάποιος το κεφάλι του ήσυχο και να μην αγοράσει ένα άρρωστο κουτάβι, η καλύτερη επιλογή είναι το εκτροφείο. Διαβάζω όμως ότι τα εκτροφεία που έχουν πιστοποιηθεί από τον ΚΟΕ δεν είναι απαραίτητα και τα πλέον αξιόπιστα. Επίσης ότι κάποιοι εκτροφείς μπορεί να έχουν "καλά" σκυλιά, αλλά να μην δίνουν πεντιγκρι, όχι επειδή δεν έχουν, αλλά για άλλους λόγους. Επίσης διαβάζω ότι μπορεί τα χαρτιά που δίνει κάποιος να είναι και πλαστά... Τελικά... πώς μπορεί κάποιος να σιγουρευτεί ότι θα ξεπαραδιαστεί δίνοντας τουλάχιστον 1000Ε αλλά τελικά θα βγει ασπροπρόσωπος???

labrador27

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2009
209
0
thessaloniki
Δεν εχω ιδεα για την συγκεκριμενη ρατσα αλλα πιστευω πως αν βαλεις εδω μεσα το ονομα του εκτροφειου που σε ενδοιαφερει ολο και καποιος θα εχει την αναλογη εμπειρια για την μοιραστει μαζι σου

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Διάβασμα, μελέτη και πάλι διάβασμα ώστε να ξέρει τι θέλει και τι να ζητήσει....

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Βρε παιδιά... Συγγνώμη. Αλλά διαβάζοντας ορισμένα θρεντς εδώ.. έχω χάσει λίγο τη μπάλα. Εγω ήξερα ότι για να έχει κάποιος το κεφάλι του ήσυχο και να μην αγοράσει ένα άρρωστο κουτάβι, η καλύτερη επιλογή είναι το εκτροφείο. Διαβάζω όμως ότι τα εκτροφεία που έχουν πιστοποιηθεί από τον ΚΟΕ δεν είναι απαραίτητα και τα πλέον αξιόπιστα. Επίσης ότι κάποιοι εκτροφείς μπορεί να έχουν "καλά" σκυλιά, αλλά να μην δίνουν πεντιγκρι, όχι επειδή δεν έχουν, αλλά για άλλους λόγους. Επίσης διαβάζω ότι μπορεί τα χαρτιά που δίνει κάποιος να είναι και πλαστά... Τελικά... πώς μπορεί κάποιος να σιγουρευτεί ότι θα ξεπαραδιαστεί δίνοντας τουλάχιστον 1000Ε αλλά τελικά θα βγει ασπροπρόσωπος???
Να ερθεις σε επαφη με τους εκτροφεις, να τους γνωρισεις απο κοντα, να δεις τις εγκαταστασεις τους,να δεις τους υποψηφιους γονεις του σκυλου που θα διαλεξεις, να παρεις συστασεις και τελευταιο μετα απο ολα αυτα, να ακολουθησεις το ενστικτο σου.

vasoul

Active Member
8 Μαρτίου 2010
38
0
Μπορώ να αναφέρω συγκεκριμένο εκτροφείο, να μου πεί κάποιος τυχόν εμπειρία ή τι φήμη κυκλοφορεί?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ναι, επιτρέπονται οι δημόσιες αναφορές σε εκτροφεία στο forum!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Νομίζω ότι το συγκεκριμένο εκτροφείο έχει αναφερθεί και παλαιότερα!
Αν θες βάλε το blue genesis στην αναζήτηση του forum να δεις τι είχε αναφερθεί τότε!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Με έρευνα αγοράς..το "όπλο" κάθε υποψήφιου αγοραστή στα πάντα..

vasoul

Active Member
8 Μαρτίου 2010
38
0
Ευχαριστώ για τα λινκ παιδιά. Από ίσα διάβασα, έχω συμπεράνει τα εξής, για τα υπάρχοντα εκτροφεία γιορκι:
- Το blue genesis είναι καλό, αφού δίνει χαρτιά, κατεβαίνει σε εκθέσεις και εκτρέφει μόνο μια φυλή
- Το Lazaros kennel ειναι byb
- Το άλλο στη Θάσο δεν δίνει χαρτιά, δεν κατεβαίνει σε εκθέσεις και έχει παραπάνω σκυλιά από το προτιμητέο
Αυτά... Υπάρχει κάτι άλλο;
Θα τηλ. στο πρώτο εκτροφείο. σκέφτεστε καμιά ερώτηση που εμένα μπορεί να μου διαφεύγει, για να τους ρωτήσω;