Νέο μέλος- Πολλές απορίες!

XrisPap

Banned
Banned
11 Σεπτεμβρίου 2013
14
0
Γειά σας, με λένε Χριστίνα και θα γίνω φοιτήτρια σε λίγο καιρό!

Ετσι, αποφάσησα να πάρω ενα σκυλάκι για παρέα. Η αλήθεια είναι οτι δεν είχα ποτέ άλλοτε σκύλο καθαρά δικό μου.

Εχω μεγαλώσει με σκυλιά αλλά δεν τα φρόντιζα εγώ. Λοιπόν αν και μου αρέσουν οι μεγάλες φυλές, μετά απο συζήτηση με την οικογενειά μου καταλήξαμε πως η καλύτερα λύση θα ήταν ενα μιρκόσωμο σκυλάκι, για να είναι εύκολη η μεταφορά του (καθώς θα σπουδάζω σε άλλη πόλη και δεν έχω αμάξι).

Ψάξαμε, αλλά για να πώ την αλήθεια δεν μου άρεσε κάποιο ιδιαίτερα (σε εμφάνιση μιλάω πάντα), αλλά τώρα τελαυταία μου έχει μπει στο μυαλό το Πουντλ μινιατούρα (μακάρι να μπορούσα να πάρω το στάνταρ!). Καθώς έψαχνα λοιπόν για την φυλή αυτή, έπεσα πάνω στο φόρουμ σας!

Διάβασα αρκετά αλλά θέλω και την δική σας γνώμη!

• Κάνει ενα τέτοιο σκυλί για εναν αρχάριο;

• Ικανοποιείται με 3 μεγάλες βόλτες την ημέρα, οι οποίες θα έχουν τρέξιμο, περπάτημα και παιχνίδι;

• Θα είναι όντως πιο εύκολο να το μετααφέρω όπου χρειάζεται λόγω του μεγέθους του ή πάλι θα έχω προβλήματα;

• Θα μπορώ να το κουμαντάρο; Δηλαδή είναι κυριαρχικό σκυλί ή όχι;

• Είναι όντως πανέξυπνο και εύκολο στην εκπαίδευση;

Είδα κάποια βίντεο και μου φάνηκαν πολύ καλά και γλυκά σκυλάκια!

Εγώ δεν θέλω κάτι παραπάνω απο μια συντροφία, γι αυτό άλλωστε δεν επιλέγω μεγάλου τύπου φυλές όπως το γερμανικό ποιμενικό, που είναι κατάλληλο και για φύλαξη και γενικά ξέρω οτι θέλει πολύ "δουλειά".

Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ οτι οποιοδήποτε σκυλι δεν θέλει "δουλειά", απλά εφόσον δεν αναζητώ κάτι παραπάνω απο απλή συντοφιά και τα "στάνταρτς" μου δεν είναι τόσο ψηλά, νομίζω πως δεν χρειάζομαι κάποια φυλή εργασίας, εφόσον δεν είμαι και τόσο έμπειρη.

Φυικά θα του προσφέρω οτι καλύτερο μπορώ και θα πηγαίνουμε ωραίους περιπάτους στην εξοχή και σε παραλίες. και θα έχει πάντα μια ζεστή αγκαλιά, πολύ αγάπη και πολλά χάδια!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Όλα καλά και καλώς ήρθες Χριατίνα αλλά την επιλογή του σκύλου σου πρέπει να την κάνεις εσύ και κανένας ξάδερφος. Έχουμε καλούς εκτροφείς πουντλ στην Ελλάδα και πραγματικά είναι μια υπέροχη φυλή με φοβερή εξυπνάδα. Πολύ καλή επιλογή σου εκτός από το εκτροφείο στην Βουλγαρία. Ακόμα και αληθινό εκτροφείο να είναι και να μην πρόκεται για κουταβοεργοστάσιο δεν εμπλέκεσαι εσύ στην επιλογή του κι αυτό είναι λάθος και θα το βρεις μπροατά σου.
Ο εκροφέας αν είναι σωστός θα βρίακεται κοντά σου στα πρώτα βήματα του σκύλου σου και πρέπει να χτίσεις προσωπική σχέση μαζί του.
Αφιέρωσε χρόνο και επισκέψου εκτροφεία ατην Ελλάδα και κάνε την επιλογή του σκύλου ΣΟΥ δική σου υπόθεση όπως θα είναι και αυτός.

XrisPap

Banned
Banned
11 Σεπτεμβρίου 2013
14
0
Παιδιά, ο ξάδερφός μου έχει γνωστό εκεί πέρα, και το δικό του σκυλί απο εκεί το πήρε νομίζω, γενικά έχει πολλούς γνωστόυς απο διάφορες φυλές σκύλων!
Γι αυτό άλλωστε του είπα εγώ να επιλέξει το κατάλληλο κουτάβι για μένα! Με ξέρει πάρα πολύ καλα! Οι τιμές εδώ στην Ελλάδα δυστυχώς για οποιαδήποτε φυλή είναι τελείως απρόσητες για εμένα που είναι φοιτήτρια!
Γι αυτό επέλεξα την Βουλγαρία.

XrisPap

Banned
Banned
11 Σεπτεμβρίου 2013
14
0
Το οποίο εκτροφείο λέγεται...?
Δεν γνωρίζω ακόμα το όνομα, καθώς τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Απλά ο ξάδερφός μου, μου είπε οτι όποτε θελήσω κουτάβι, μπορεί αυτός να μου βρεί!
Οταν καταλήξουμε, θα σας ενημερώσω! :D

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
δεν είναι απαραίτητο να πληρώσεις για να αποκτήσεις ένα καλό σκυλί, απλώς οι περισσότεροι έχουν το κόλλημα να αποκτήσουν κουτάβι (για να το μάθουν απο μικρό) ... λές και είναι εκπαιδευτές και θα μεγαλώσουν τον τέλειο σκύλο.

Ενα μεγαλύτερης ηλικίας σκυλάκι που έχει διαμορφώσει χαρακτήρα και εμφάνιση είναι σαφώς ασφαλέστερη επιλογή, αρκεί να είναι κάποιος αποφασίσει να αποκτήσει σκύλο για τους σωστούς λόγους.

XrisPap

Banned
Banned
11 Σεπτεμβρίου 2013
14
0
δεν είναι απαραίτητο να πληρώσεις για να αποκτήσεις ένα καλό σκυλί, απλώς οι περισσότεροι έχουν το κόλλημα να αποκτήσουν κουτάβι (για να το μάθουν απο μικρό) ... λές και είναι εκπαιδευτές και θα μεγαλώσουν τον τέλειο σκύλο.

Ενα μεγαλύτερης ηλικίας σκυλάκι που έχει διαμορφώσει χαρακτήρα και εμφάνιση είναι σαφώς ασφαλέστερη επιλογή, αρκεί να είναι κάποιος αποφασίσει να αποκτήσει σκύλο για τους σωστούς λόγους.
Και πάλι δεν πληρώνεις για καθαρόαιμο ενήλικο σκύλο;

Υ.Γ. Δεν θέλω ημίαιμο, γιατί μαδάει, και η μάνα μου έχει αλλεργίες και γενικά εμένα δεν μου αρέσουν οι τρίχες, αυτός είναι και ένας απο τους λόγους που επέλεξα αυτή την φυλή.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Υ.Γ. Δεν θέλω ημίαιμο, γιατί μαδάει, και η μάνα μου έχει αλλεργίες και γενικά εμένα δεν μου αρέσουν οι τρίχες, αυτός είναι και ένας απο τους λόγους που επέλεξα αυτή την φυλή.
δεν αποκλείεται να βρεθεί σκύλος που δεν μαδάει σε φιλοζωική, και φοβάμαι την πηγή απο το φτηνό σκυλάκι απο την Βουλγαρία

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
εξαιρετική επιλογή φυλής, τα έχω εκτιμήσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια βοήθησε βεβαια ότι γνώρισα κάποια εκτροφικά σκυλιά με χαρακτήρα πουντλ :) βέβαια και αυτή σαν φυλή έχει τα πρβληματάκια υγείας και χαρακτήρα αν δεν ειναι σωστή εκτροφή. Γιαυτό προσεχτική επιλογή εκτροφείου :)

XrisPap

Banned
Banned
11 Σεπτεμβρίου 2013
14
0
Παιδιά είναι κανονικό εκτροφείο!
Τα κουτάβια είναι με πέντιγκρι!
Δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια να πάρω απο ελληνικό εκτροφείο, απο άριστους γονείς με πολλά λεφτά...

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
δεν είπα ότι δεν είναι, το ίδιο θα σου έλεγα αν έψαχνες απο Ελλάδα, προσεχτική επιλογή εκτροφείου όπως σε όλες τις φυλες :)

XrisPap

Banned
Banned
11 Σεπτεμβρίου 2013
14
0
δεν είπα ότι δεν είναι, το ίδιο θα σου έλεγα αν έψαχνες απο Ελλάδα, προσεχτική επιλογή εκτροφείου όπως σε όλες τις φυλες :)
Ναι εννοείτε!
Ευχαριστώ πολύ! :D

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Νομιζω οτι η επιλογη σου για πουντλ...και δη για αρχαρια εινα απο τις καλυτερες...ειναι πανεξυπνα πλασματα...με το καταληλο κινητρο(μεζεδακι η αγαπημενο παιχνιδι) μπορουν να μαθουν πολλα πραγματα....εννοω και περαν απο την βασικη εκπαιδευση...μπορει να μαθει εντολες-τρικ,αν και εφοσον εχεις ορεξη να ασχοληθεις!
Οσο για το οτι δεν μαδαει...ειναι ενα μεγαλο (+) μιας και εχετε αλλεργια στην τριχα....αλλα να ξερεις οτι επειδη ειναι ετσι σγουροτριχο...θελει συχνη περιποιηση με βουρτσα ωστε να μη κανει κομπους η γουνα του! κατα τα αλλα...ειναι μια υπεροχη φυλη...πολυ λαιμαργη σε θεμα φαγητου....οποτε φροντισε οτι εχεις απο φαγωσιμα σε ντουλαπια στο σπιτι χαμηλα,να τα απομακρυνεις...γιατι θα τα βρεις ολα καταβροχθισμενα....!Αααα,και οσο αφορα τις βολτες σας...ειναι μικροσωμο σκυλακι(10-12kg)....περαν των 5-6μικρων περιπατων κατα την junior ηλικια...οταν ενηλικιωθει....με 1,5-2ωριτσες συνολο την μερα για βολτα και καποιο παιχνιδι στο σπιτι...με κανα μπαλακι...νομιζω θα ναι ενα ισορροπημενο σκυλακι! Επισεις η μετακινηση σας θα ναι παιχνιδακι...αφου τα μικροσωμα ειναι πολυ ευκολο να μετακινηθουν με κουτι μεταφορας τοσο σε κτελ-αμαξι-αεροπλανο οσο και σε πλοιο! Με το καλο να το δεχτεις και να ξεκινησεις την νεα σας συγκατοικηση!

XrisPap

Banned
Banned
11 Σεπτεμβρίου 2013
14
0
Νομιζω οτι η επιλογη σου για πουντλ...και δη για αρχαρια εινα απο τις καλυτερες...ειναι πανεξυπνα πλασματα...με το καταληλο κινητρο(μεζεδακι η αγαπημενο παιχνιδι) μπορουν να μαθουν πολλα πραγματα....εννοω και περαν απο την βασικη εκπαιδευση...μπορει να μαθει εντολες-τρικ,αν και εφοσον εχεις ορεξη να ασχοληθεις!
Οσο για το οτι δεν μαδαει...ειναι ενα μεγαλο (+) μιας και εχετε αλλεργια στην τριχα....αλλα να ξερεις οτι επειδη ειναι ετσι σγουροτριχο...θελει συχνη περιποιηση με βουρτσα ωστε να μη κανει κομπους η γουνα του! κατα τα αλλα...ειναι μια υπεροχη φυλη...πολυ λαιμαργη σε θεμα φαγητου....οποτε φροντισε οτι εχεις απο φαγωσιμα σε ντουλαπια στο σπιτι χαμηλα,να τα απομακρυνεις...γιατι θα τα βρεις ολα καταβροχθισμενα....!Αααα,και οσο αφορα τις βολτες σας...ειναι μικροσωμο σκυλακι(10-12kg)....περαν των 5-6μικρων περιπατων κατα την junior ηλικια...οταν ενηλικιωθει....με 1,5-2ωριτσες συνολο την μερα για βολτα και καποιο παιχνιδι στο σπιτι...με κανα μπαλακι...νομιζω θα ναι ενα ισορροπημενο σκυλακι! Επισεις η μετακινηση σας θα ναι παιχνιδακι...αφου τα μικροσωμα ειναι πολυ ευκολο να μετακινηθουν με κουτι μεταφορας τοσο σε κτελ-αμαξι-αεροπλανο οσο και σε πλοιο! Με το καλο να το δεχτεις και να ξεκινησεις την νεα σας συγκατοικηση!
Σας ευχαριστώ πολύ!
Η αλήθεια είναι οτι έχω κάποιους ενδοισμούς για το μέγεθος...
Οπως είπα δεν μου αρέσουν το μιρκόσωμα...
Εχω ενα κόλλημα αυτό το θέμα όσο να ναι!
Η άποψή μου είναι οτι εαν το σκυλί δεν είναι αρκουδίτσα, να το αγκαλιάζεις και να γεμίζει η αγγαλιά σου, "δεν είναι σκυλί" :p
Ακούγετε τελείως χαζό, αλλά επειδή μεγάλωσα με μικρόσωμα σκυλάκια είναι το άχτι μου το μεγάλα!
Γι αυτό σκέφτομαι να πάρω το στάνταρ.. αλλά...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα