Νέο μέλος (Πάνος) bull terrier

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Cisse η σκέψη που παραθέτεις παραπάνω μπορεί να οδηγήσει κάποιον στον ακόλουθο συλλογισμό..

''.....ε αφού δεν με ενδιαφέρει παρά ένα υγιές σκυλί και δεν πρόκειται να το δείξω πουθενά για να πάρω την γνώμη κανενός για την μορφολογική ή όχι επάρκεια του ...γιατί να πάρω εκτροφικό σκυλί με pedigree αφού υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια..... ''

δεν λέω ότι ο φίλος λέει αυτό ...απλά εξελίσσω την σκέψη του που κατά την γνώμη μου έχει λάθος αφετηρία....

Καταλαβαινω τι λες ΑΚΡΙΒΩΣ γιατι μιλαμε για καποιον σε αυτο το θεμα που δεν εχει κ πολλες γνωσεις κ μπορει να εκλάβει τα γραπτα μας διαφορετικά απο καποιον που εχει γνωσεις πανω στο θεμα !! Σωστα ?

Σε αυτο που ρωτησα αν δεν το εγραφα σε αυτο το θεμα αλλα καπου αλλου δεν ειναι σωστο ?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
τα ελλατώματα που είναι εμφανή στα κουτάβια απο την πολύ μικρή ηλικία και τα οποία μπορούν να τα βγάλουν εντελώς απο την διαδικασία κρίσης είναι πολύ λίγα....

για τα υπόλοιπα προβλήματα που μπορούν να εμφανιστούν και μέχρι να σιγουρευτούμε γι΄αυτά στις περισσότερες των περιπτώσεων χρειάζεται να περάσουν κάποιοι μήνες ….

στην πραγματικότητα τα περισσότερα κουτάβια μιάς καλής γέννας έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν με αξιοπρέπεια σε μια μορφολογική κρίση….(δεν επεκτείνω το θέμα στο πόσο βοηθιέται και μαθαίνει ο ιδιοκτήτης για το σκυλί του μέσα από αυτή την διαδικασία…)

Η αλήθεια είναι ότι και η πρώτη επιλογή της τοκετοομάδας εμπεριέχει για τον εκτροφέα ένα μεγάλο ρίσκο το οποίο ξεπερνιέται στον βαθμό που γνωρίζει καλά την φυλή και τις γραμμές που εκτρέφει….

Πάντως για να ξαναγυρίσουμε στο θέμα του φίλου μας με το ΒΤ….
Άλλο να λέω δεν θέλω την 1η επιλογή κουταβιού για οικονομικούς ή άλλους λόγους (γιατί και η απόκτηση ενός τέτοιου κουταβιού έχει την ευθύνη του)…
... και άλλο να λέω εξ΄αρχής ...'' δεν με ενδιαφέρει να κατεβάσω ποτέ το σκυλί μου σε έκθεση''….

εκεί ‘’πέφτει'' αυτόματα ο πήχης για λόγους που ο καθένας μπορεί να καταλάβει πολύ εύκολα….

gogelos

Member
30 Μαϊου 2011
13
0
Είσαι μια σουπιά εσυ . . . !!! :D

@gogelos
Φίλε τα δύο εκτροφεία που ανέφερες είναι μια χαρά. Δεν καταλαβαίνω τί περισσότερο ψάχνεις.
Το ένα έχει miniature γέννα οπότε έχω μόνο ένα εκτροφείο, δεν θα ήταν καλό να βρω άλλο 1? ;)

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
@gogelos : το εκτροφείο είναι μονόδρομος, ειδικά για τα bullterrier. Πέρα από τα θέματα δυσπλασίας, στα bullterrier είναι βασικό και το θέμα χαρακτήρα του σκύλου καθώς και κάποια δερματικά προβλήματα που βγάζουν ορισμένες φορές. Το θέμα του χαρακτήρα δεν χρειάζεται να το αναλύσω, νομίζω καταλαβαίνεις τι εννοώ. Για τα δερματικά μεγάλη ιστορία. Ψάξε στο google και θα βρεις απίστευτες εικόνες. Εάν ο εκτροφέας είναι σοβαρός, όλα αυτά θα τα αποφύγεις ( και πίστεψε με, εάν μπλέξεις με αυτά το σκυλί θα σου βγει πολύ πιο ακριβό από τα περίπου 1000 ευρώ που ζητάνε εδώ στην Ελλάδα). Επίσης ο σοβαρός εκτροφέας θα είναι δίπλα σου όταν χρειαστείς συμβουλές ή βοήθεια για τον σκύλο σου, διότι πέραν της πώλησης που θα κάνει, θα ενδιαφερθεί και ο ίδιος για τον σκύλο. Φαντάσου ότι ο εκτροφέας που πήρα εγώ τον σκύλο μου, παρ'όλο που είναι από το εξωτερικό, και χωρίς να τον "ενοχλήσω", μου τηλεφώνησε πάμπολες φορές, για να με ρωτήσει για την υγεία του σκύλου, για το πως τα πάει, μου ζήτησε μάλιστα να του στείλω και φωτογραφίες για να τον δει. Άσε που τώρα που θα έρθει διακοπές στην Ελλάδα, θα περάσει να τον δει και από κοντά. Όσον αφορά τις "φιλικές" γέννες, τις προτιμούνε πολλοί, γιατί το κόστος αγοράς είναι πολύ μικρότερο. Φίλος μου, και ενώ του είχα πει τα 1002 όσον αφορά τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να βγάλει ο σκύλος αν δεν το πάρει από εκτροφείο, προτίμησε να πάρει Bull δίνοντας 300 ευρώ από γνωστό του, παρά να δώσει λίγα παραπάνω και να έχει μεγαλύτερη σιγουριά όσον αφορά την ποιότητα του σκύλου και τα πιθανά μελοντικά του προβλήματα. Από την άλλη μεριά, άλλος γνωστός μου που πήρε bull από εκτροφείο δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από τον χαρακτήρα του σκύλου γιατί είναι πολύ...ήρεμος και φοβιτσιάρης. Τι να πω, μην σου κάτσει η στραβή είναι.