@gogelos : το εκτροφείο είναι μονόδρομος, ειδικά για τα bullterrier. Πέρα από τα θέματα δυσπλασίας, στα bullterrier είναι βασικό και το θέμα χαρακτήρα του σκύλου καθώς και κάποια δερματικά προβλήματα που βγάζουν ορισμένες φορές. Το θέμα του χαρακτήρα δεν χρειάζεται να το αναλύσω, νομίζω καταλαβαίνεις τι εννοώ. Για τα δερματικά μεγάλη ιστορία. Ψάξε στο google και θα βρεις απίστευτες εικόνες. Εάν ο εκτροφέας είναι σοβαρός, όλα αυτά θα τα αποφύγεις ( και πίστεψε με, εάν μπλέξεις με αυτά το σκυλί θα σου βγει πολύ πιο ακριβό από τα περίπου 1000 ευρώ που ζητάνε εδώ στην Ελλάδα). Επίσης ο σοβαρός εκτροφέας θα είναι δίπλα σου όταν χρειαστείς συμβουλές ή βοήθεια για τον σκύλο σου, διότι πέραν της πώλησης που θα κάνει, θα ενδιαφερθεί και ο ίδιος για τον σκύλο. Φαντάσου ότι ο εκτροφέας που πήρα εγώ τον σκύλο μου, παρ'όλο που είναι από το εξωτερικό, και χωρίς να τον "ενοχλήσω", μου τηλεφώνησε πάμπολες φορές, για να με ρωτήσει για την υγεία του σκύλου, για το πως τα πάει, μου ζήτησε μάλιστα να του στείλω και φωτογραφίες για να τον δει. Άσε που τώρα που θα έρθει διακοπές στην Ελλάδα, θα περάσει να τον δει και από κοντά. Όσον αφορά τις "φιλικές" γέννες, τις προτιμούνε πολλοί, γιατί το κόστος αγοράς είναι πολύ μικρότερο. Φίλος μου, και ενώ του είχα πει τα 1002 όσον αφορά τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να βγάλει ο σκύλος αν δεν το πάρει από εκτροφείο, προτίμησε να πάρει Bull δίνοντας 300 ευρώ από γνωστό του, παρά να δώσει λίγα παραπάνω και να έχει μεγαλύτερη σιγουριά όσον αφορά την ποιότητα του σκύλου και τα πιθανά μελοντικά του προβλήματα. Από την άλλη μεριά, άλλος γνωστός μου που πήρε bull από εκτροφείο δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από τον χαρακτήρα του σκύλου γιατί είναι πολύ...ήρεμος και φοβιτσιάρης. Τι να πω, μην σου κάτσει η στραβή είναι.