Νέο Μέλος....

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
το σκυλί πάρθηκε γιατί γουστάρω τα σκυλιά και συγκεκριμένα τα λυκόσκυλα και όχι για φύλαξη.
τα δικά σου τα σκυλιά που μένουν? κατά την γνώμη σου τι θα έπρεπε να κάνω?
Τα σκυλιά είναι σαφώς καλύτερα να μένουν μέσα στο σπίτι για χίλιους δυο λόγους.
Στην αυλή που μένει, ας έχει και δικό του σπίτι, ελοχεύουν ένα σωρό κίνδυνοι. Ενδεικτικά μόνο θα σου πω τη φόλα από έναν κακό γείτονα, και όχι μόνο.... κινδυνεύει επίσης να σου φύγει, να τον χτυπήσουν, και είναι σαφώς πιο επιρρεπής στις σκνίπες άρα και στο καλαζάρ.

Με το να μένει μέσα αφ' ενός γλυτώνει όλους αυτούς τους κινδύνους και αφ' ετέρου θα νοιώσει μέλος της οικογένειας/αγέλης (μην ξεχνάς ότι ο σκύλος είναι αγελαίο ζώο) με αποτέλεσμα σταδιακά και την καλύτερη ένταξη και κοινωνικοποίηση του.
Ένας λόγος παραπάνω για να το κάνεις αυτό είναι ότι δεν τον θέλεις για φύλαξη όπως λες. Αν και προσωπική μου άποψη είναι ότι οι καλύτερες φύλακες είναι αυτοί που είναι μέσα στο σπίτι, γιατί έξω σου είναι άχρηστοι.

Όσο για το που μένουν τα σκυλιά των περισσοτέρων μελών του φόρουμ - αν όχι όλων - η απάντηση είναι μία: εντός των τειχών ή μάλλον των τοιχών ....

stratos_007

Member
6 Σεπτεμβρίου 2011
16
0
ptolemaida
Τα σκυλιά είναι σαφώς καλύτερα να μένουν μέσα στο σπίτι για χίλιους δυο λόγους.
Στην αυλή που μένει, ας έχει και δικό του σπίτι, ελοχεύουν ένα σωρό κίνδυνοι. Ενδεικτικά μόνο θα σου πω τη φόλα από έναν κακό γείτονα, και όχι μόνο.... κινδυνεύει επίσης να σου φύγει, να τον χτυπήσουν, και είναι σαφώς πιο επιρρεπής στις σκνίπες άρα και στο καλαζάρ.

Με το να μένει μέσα αφ' ενός γλυτώνει όλους αυτούς τους κινδύνους και αφ' ετέρου θα νοιώσει μέλος της οικογένειας/αγέλης (μην ξεχνάς ότι ο σκύλος είναι αγελαίο ζώο) με αποτέλεσμα σταδιακά και την καλύτερη ένταξη και κοινωνικοποίηση του.
Ένας λόγος παραπάνω για να το κάνεις αυτό είναι ότι δεν τον θέλεις για φύλαξη όπως λες. Αν και προσωπική μου άποψη είναι ότι οι καλύτερες φύλακες είναι αυτοί που είναι μέσα στο σπίτι, γιατί έξω σου είναι άχρηστοι.

Όσο για το που μένουν τα σκυλιά των περισσοτέρων μελών του φόρουμ - αν όχι όλων - η απάντηση είναι μία: εντός των τειχών ή μάλλον των τοιχών ....
ευχαριστώ για το αναλυτικό σου post. εγώ προσωπικά δεν μπορώ να έχω τον σκύλο μου μεσα στο σπίτι γιατί δεν μένω μόνος μου.
το καλαζάρ τι είναι?
α! για τα αυτάκια του ξέρεις τίποτα?

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Η ασθένεια καλαζάρ στους σκυλους

Τα αυτάκια του θα σηκωθούν μόνα τους, είναι μωρό ακόμα.
Και αφού δεν μπορείς να τον βάλεις μέσα στο σπίτι (είσαι σίγουρος ότι προσπάθησες αρκετά να πείσεις τους άλλους?), τουλάχιστον φρόντισε να τον προστατεύσεις όσο μπορείς περισσότερο.

stratos_007

Member
6 Σεπτεμβρίου 2011
16
0
ptolemaida
Η ασθένεια καλαζάρ στους σκυλους

Τα αυτάκια του θα σηκωθούν μόνα τους, είναι μωρό ακόμα.
Και αφού δεν μπορείς να τον βάλεις μέσα στο σπίτι (είσαι σίγουρος ότι προσπάθησες αρκετά να πείσεις τους άλλους?), τουλάχιστον φρόντισε να τον προστατεύσεις όσο μπορείς περισσότερο.
τους άλλους δεν μπόρεσα να τους πείσω για τον σκύλο οσο για την προστασία του κάνω ότι μπορώ για να τον προστατέψω!
ευχαριστώ για την βοήθειά σου!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
το σκυλί πάρθηκε γιατί γουστάρω τα σκυλιά και συγκεκριμένα τα λυκόσκυλα και όχι για φύλαξη.
τα δικά σου τα σκυλιά που μένουν? κατά την γνώμη σου τι θα έπρεπε να κάνω?
Tα δικά μου σκυλιά μένουν μαζί μου σε διαμέρισμα 55 τετραγωνικών. Και μεγάλωσα σε σπίτι 80 τετραγωνικών με 2 στρέμματα κήπο και 4,5 στρέμματα συνεχόμενο χωράφι και τα τέσσερα σκυλιά που είχαμε τότε και πάλι μέσα μένανε.

Καλά κάνεις και γουστάρεις τα σκυλιά, αλλά κι εκείνα γουστάρουν να ζουν μαζί σου να είναι μέλη της οικογενείας σου κι όχι παιχνίδια με on και off και να είναι προστατευμένα από σκνίπες, φόλες, ζέστη, ψύχος.

stratos_007

Member
6 Σεπτεμβρίου 2011
16
0
ptolemaida
καλημέρα και καλό μήνα!
HELP!
πριν δύο μέρες συνάντησα τα αδέρφια του Όσκαρ πανέμορφα και τα δύο και με αυτιά σαν ραντάρ!! ο Όσκαρ μου όμως ακόμα δεν τα έχει σηκώσει. που μπορεί να οφείλετε αυτό? είναι 3 μηνών ακριβώς..

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
αν δεν είναι γονιδιακό το πρόβλημα.........., ίσως να χρειαστεί να περιμένεις για μερικούς μήνες ακόμα....
μπορεί να τα σηκώσει μπορεί και όχι.....

stratos_007

Member
6 Σεπτεμβρίου 2011
16
0
ptolemaida
αν δεν είναι γονιδιακό το πρόβλημα.........., ίσως να χρειαστεί να περιμένεις για μερικούς μήνες ακόμα....
μπορεί να τα σηκώσει μπορεί και όχι.....
δηλαδή λες να είναι γονιδιακό το πρόβλημα? να το έχει το δικό μου σκυλί μόνο και όχι τα τέσσερα αδέρφια του?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
οι γεννήτορες δεν είναι καθαρόαιμα σκυλιά...
άρα υπάρχει μεγάλη γονιδιακή ''ποικιλομορφία''...
αυτό δημιουργεί μη σταθερά μορφολογικά χαρακτηριστικά....

δηλ.κάποια κουτάβια της γέννας μπορούν να βγούν με τα αυτιά κάτω , άλλα μπορεί να παρουσιάζουν διαφορά χρώματος ή τριχώματος , μεγέθους , χαρακτήρα κλπ.κλπ.

Last edited:

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
να ναι καλα και εσυ και αυτος και σου ευχομαι, συντομα μεσα στο σπιτι για να τον ευχαριστηθεις πολυ πολυ περισσοτερο.