Τα σκυλιά είναι σαφώς καλύτερα να μένουν μέσα στο σπίτι για χίλιους δυο λόγους.το σκυλί πάρθηκε γιατί γουστάρω τα σκυλιά και συγκεκριμένα τα λυκόσκυλα και όχι για φύλαξη.
τα δικά σου τα σκυλιά που μένουν? κατά την γνώμη σου τι θα έπρεπε να κάνω?
ευχαριστώ για το αναλυτικό σου post. εγώ προσωπικά δεν μπορώ να έχω τον σκύλο μου μεσα στο σπίτι γιατί δεν μένω μόνος μου.Τα σκυλιά είναι σαφώς καλύτερα να μένουν μέσα στο σπίτι για χίλιους δυο λόγους.
Στην αυλή που μένει, ας έχει και δικό του σπίτι, ελοχεύουν ένα σωρό κίνδυνοι. Ενδεικτικά μόνο θα σου πω τη φόλα από έναν κακό γείτονα, και όχι μόνο.... κινδυνεύει επίσης να σου φύγει, να τον χτυπήσουν, και είναι σαφώς πιο επιρρεπής στις σκνίπες άρα και στο καλαζάρ.
Με το να μένει μέσα αφ' ενός γλυτώνει όλους αυτούς τους κινδύνους και αφ' ετέρου θα νοιώσει μέλος της οικογένειας/αγέλης (μην ξεχνάς ότι ο σκύλος είναι αγελαίο ζώο) με αποτέλεσμα σταδιακά και την καλύτερη ένταξη και κοινωνικοποίηση του.
Ένας λόγος παραπάνω για να το κάνεις αυτό είναι ότι δεν τον θέλεις για φύλαξη όπως λες. Αν και προσωπική μου άποψη είναι ότι οι καλύτερες φύλακες είναι αυτοί που είναι μέσα στο σπίτι, γιατί έξω σου είναι άχρηστοι.
Όσο για το που μένουν τα σκυλιά των περισσοτέρων μελών του φόρουμ - αν όχι όλων - η απάντηση είναι μία: εντός των τειχών ή μάλλον των τοιχών ....
τους άλλους δεν μπόρεσα να τους πείσω για τον σκύλο οσο για την προστασία του κάνω ότι μπορώ για να τον προστατέψω!Η ασθένεια καλαζάρ στους σκυλους
Τα αυτάκια του θα σηκωθούν μόνα τους, είναι μωρό ακόμα.
Και αφού δεν μπορείς να τον βάλεις μέσα στο σπίτι (είσαι σίγουρος ότι προσπάθησες αρκετά να πείσεις τους άλλους?), τουλάχιστον φρόντισε να τον προστατεύσεις όσο μπορείς περισσότερο.
Tα δικά μου σκυλιά μένουν μαζί μου σε διαμέρισμα 55 τετραγωνικών. Και μεγάλωσα σε σπίτι 80 τετραγωνικών με 2 στρέμματα κήπο και 4,5 στρέμματα συνεχόμενο χωράφι και τα τέσσερα σκυλιά που είχαμε τότε και πάλι μέσα μένανε.το σκυλί πάρθηκε γιατί γουστάρω τα σκυλιά και συγκεκριμένα τα λυκόσκυλα και όχι για φύλαξη.
τα δικά σου τα σκυλιά που μένουν? κατά την γνώμη σου τι θα έπρεπε να κάνω?
δηλαδή λες να είναι γονιδιακό το πρόβλημα? να το έχει το δικό μου σκυλί μόνο και όχι τα τέσσερα αδέρφια του?αν δεν είναι γονιδιακό το πρόβλημα.........., ίσως να χρειαστεί να περιμένεις για μερικούς μήνες ακόμα....
μπορεί να τα σηκώσει μπορεί και όχι.....