Νέο Μέλος

radionuclide

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
660
11
Athens
Χαιρετώ όλοι τη παρέα. Ονομάζομαι Νικος και αν και είμαι πολύ καιρό μέλος σε γατοφορουμ μόλις σήμερα έγινα στο δικό σας..Στο σπίτι λοιπόν είμαστε 5 τα μέλη της οικογένειας 2 γατούλες και ένα ψάρι. Τους τελευταίους μήνες υπάρχει έντονη η επιθυμία να μεγαλώσει κ'άλλο η οικογένεια αποκτώντας και ένα σκυλάκι.
Η πρώτη ερώτηση που θα ήθελα να κάνω και λαμβάνωντας υπόψη την παρουσία των γατιών και τον περιορισμένο χώρο του διαμερίσματος ποιές ράτσες είναι ενδυκνιόμενες για τέτοια συμβίωση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή σας και ελπίζω πως θα τα λέμε συχνά από δω και πέρα.

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Γεια σου !!
Η φαση με τη συγκατοικηση σκυλου-γατας ειναι πως θα το παρουν οι γατες! Εμας παντα τα σκυλακια μας θελανε τις γατες (ημιαιμα σκυλακια-δε μπορω να σου πω ρατσα) κ οι γατες το παιζανε δυσκολες...οχι ολες,ειχαμε 2 που πραγματικα λατρευαν τα σκυλακια μας .
Οποτε φερε κανα σκυλακι(απο κανενα γνωστο) που αγαπαει τις γατες, σπιτι σου να δεις πως θα αντιδρασουν.
Ο παππους μου εχει ημιαιμο βελγικο λυκοσκυλο κ πραγματικα προσεχει τις γατες του...μεχρι κ απο το φαι του τις αφηνει να φανε.Κ μιλαμε για πολυ μεγαλοσωμο σκυλο.
Εγω ειχα γιορκσαιρ κ τρελαινοταν με τις γατες τις ηθελε παρα πολυ...τωρα πηρα ενα ημιαιμο πινσερακι,κ παει κουνιεται στις γατες να παιξουνε κ χωνεται απο κατω τους.

Οποτε τσεκαρε τις γατες σου ,αν φοβουνται υπερβολικα θα ειναι δυσκολα να τις εχεις συνεχεια σε χωριστα μερη. Αν φοβουνται σε φυσιολογικο βαθμο,δηλαδη απλα κρατανε αποσταση,ειναι θετικο γιατι θα μαθουν να συμβιωνουν.

Παντως εχει πολυ πλακα η συμβιωση σκυλου-γατας κ σου ευχομαι να αποκτησεις κ το σκυλακι που επιθυμεις.

:)

radionuclide

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
660
11
Athens
Κατερίνα σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.Καλή η ιδέα να φέρω στο απίτι σκυλάκι από κάποιο γνωστό αλλα πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον. ΟΙ γάτες σου πόσο χρονών είναι? αυτές πως αντέδρασαν στο νέο μέλος?

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Οι δικες μας ειναι μαθημενες με τους σκυλους...απλα αδιαφορουνε. Ουτε μαλωνουνε ουτε παιζουνε.Ειχαμε μια γατουλα πολυ φιλικη που εκανε τρελα παιχνιδια με τη σκυλιτσα μου αλλα δυστυχως κ η γατουλα κ η σκυλιτσα μου μας αφησαν :(
Τωρα εχουμε δυο γατες 3 κ 5 ετων κ στη γειτονια τρθγυρνανε ολων των ηλικιων οι γατες (μενουμε σε χωριο κ σπανια στειρωνουν ,δυστυχως,τις γατες τους )
Γενικα στη γειτονια μου εχουν ολοι οι γειτονες γατες κ σκυλους ,που ζουνε ομως στην αυλη,κ δεν εχω δει σκυλο με γατα να μαλωνουν...μονο γατες μεταξυ τους !
Οι γατες σου γενικα ειναι αγριες ή ζουζουνιαρες ? Δηλαδη σε ανθρωπους που ερχονται σπιτι σου,πηγαινουν για αγκαλιες κ ειναι φιλικες ? Πιστευω μια φιλικη γατα πολυ σπανια να αγριεψει σε σκυλο .

Last edited:

radionuclide

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
660
11
Athens
Ναι οι γατες μου είναι πολύ φιλικές με όσους έρχονται στο σπίτι. Αλλά άλλο ανθρωπος και άλλο σκύλος...