Νέο Μέλος -Πρώτος Σκύλος ( Cane Corso )

oddie13

Member
4 Σεπτεμβρίου 2013
10
0
Ν.Ηράκλειο Αττικής
Καλησπέρα σε όλη την παρέα ,είμαι ο Οδυσσέας και είμαι νέο μέλος στο Φόρουμ καθώς και προσεχώς νέος σκυλομπαμπάς ;)!
(να διευκρυνήσω ότι το συγκεκριμένο ποστ αναρτήθηκε και εχτές αλλά από ότι φάνηκε ο αλλάχ δεν θέλει να παρω σκύλο :p:flip:).

Να αναφέρω αρχικά κάποια πράγματα για εμένα. Είμαι αρχιτέκτων μηχανικός και φέτος θα είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οπότε για τον επόμενο χρόνο θα μένω σε διαμέρισμα (75τμ.).Επίσης είμαι αρκετα αθλητικός άνθρωπος (καθημερινό τρέξιμο το πρωί ,kite surfing όλο το καλοκαίρι κ.α.) και ως προσωπικότητα είμαι αρκετά ήρεμος.

Τώρα όσον αφορά την απόφασή μου να γίνω σκυλομπαμπάς ήταν κάτι που παντα επιθυμούσα αλλα ποτέ δεν κατάφερα να το πραγματοποιήσω. Έτσι με τις περισσότερες υποχρεώσεις πίσω μου πλέον πήρα την μεγάλη απόφαση ύστερα από αρκετό διάβασμα και έρευνα για την όλη διαδικασία (απόκτηση-ανατροφή-διαβίωση).Ενδεικτικά αναφέρω ότι έχω διαβάσει 3 βιβλία του Ceasar Millan (How to Raise the Perfect Dog: Through Puppyhood and Beyond, Be the Pack Leader, Cesar's Way: The Natural, Everyday Guide to Understanding and Correcting Common Dog Problems) και έχω διαβάσει αρκετά για το ταμπεραμέντο και τον χαρακτήρα των φυλών που θα παραθέσω παρακάτω. Ύστερα από όλη την θεωρία αναφέρω ότι πάντοτε μου άρεσαν τα μεγάλα σκυλιά και ιδιαίτερα τα mastiff οπότε προσανατολίζομαι κυρίως σε φυλές όπως:

• Cane Corso(μεγάλη αγάπη και θαυμασμό για αυτή τη φυλή)
  • Presa Canario
  • Bullmastiff
  • Dogue de Bordeaux

χωρίς ωστόσω να αποκλείω τις άλλες φυλές που εσέις θα μου προτείνετε όπως Doberman και Amstaff που μου αρέσουν πολύ πέρα από τα mastiff .Τέλος να αναφέρω ότι το σκυλί σκοπεύω να το αποκτήσω κοντά στο πάσχα ούτος ώστε να προετοιμαστώ κατάληλα και για εμένα και για αυτό. Το οικονομικό κομμάτι το έχω καλυμένο και γνωρίζω αρκετά πέρι εκπαίδευσης σε Β.Υ. Να διευκρυνίσω τέλος ότι δεν έχω κάποιες απαιτήσεις φύλαξης για να επιλέγω αυτές τις φυλές που ανέφερα απλός είναι οι φυλές που πραγματικά μου αρέσουν και θέλω να ασχοληθώ .Παραθέτω τις ερωρήσεις μου προς εσάς (και κυρίως τους κατόχους Cane Corso):

1. Πως σας φαίνεται η επιλογή των φυλών για πρώτο σκύλο(ιδιοκτήτης άπειρος αλλά με μεγάλη διάθεση και υπομονή)
  2. Ποια η γνώμη σας για τα εκτροφεία Valo roso Kennel και Cane Corso Italiano τα οποία θα επισκευτώ την προσεχή Πέμπτη
  3. Αρσενικό ή Θηλυκό(προτιμώ αρσενικά :):cool:)
  4. Επειδή προτιμώ με διαφορά τα Cane Corso και τα Presa Canario τι πιστεύετε ότι είναι πιο εύκολο σαν πρώτος σκύλος
  5. Επειδή με τον σκύλο θα ασχολούμαι και θα ευθύνομαι αποκλειστηκά εγώ έχει συναντήσει κάποιος ιδιοκτήτης Cane Corso ή Presa Canario προβλήματα με τη θάλασσα ή τις διακοπές γενικότερα (καθώς το καλοκαίρι είμαι απο νησί σε νησί για Kite Surfing:gafas2:)

Γνωρίζω ότι από την θεωρία στην πράξη η απόσταση μπορεί να είναι τεράστια οπότε τυχών συμβουλές ή ερωτήσεις σας είναι ευπρόσδεκτες!!!!!!
:):):)

Υ.Γ. Σόρρυ για το μακροσκελές Πόστ:)

Geranistas

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
51
0
Λάρισα
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!!! Μιας και βρίσκομαι κ εγώ στην αναζήτηση πληροφοριών για την απόκτηση μιας εκ των φυλών που παρέθεσες (Bullmastiff) αλλά όχι σύντομα, ίσως σε 1-2 χρόνια όταν και θα είμαι έτοιμος, σωματικά, πανευματικά και οικονομικά, θέλω να σου πω πως και οι 4 φυλές που παρέθεσες είναι υπέροχες.

Το εκτροφείο valoroso για τα cane corso έχει υπέροχα σκυλιά αλλά έχω ακούσει ότι έχουν σκληρό ταμπεραμέντο.

Τα βιβλία που διάβασες είναι πολύ καλά, έχω διαβάσει το πρώτο και σκεφτόμουν να πάρω το δεύτερο, αλλά τότε ήταν που γνώρισα τα bullmastiff...*agapoylas**agapoylas*

Last edited:

Geranistas

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
51
0
Λάρισα

1. Πως σας φαίνεται η επιλογή των φυλών για πρώτο σκύλο(ιδιοκτήτης άπειρος αλλά με μεγάλη διάθεση και υπομονή)
  2. Ποια η γνώμη σας για τα εκτροφεία Valo roso Kennel και Cane Corso Italiano τα οποία θα επισκευτώ την προσεχή Πέμπτη
  4. Επειδή προτιμώ με διαφορά τα Cane Corso και τα Presa Canario τι πιστεύετε ότι είναι πιο εύκολο σαν πρώτος σκύλος
  5. Επειδή με τον σκύλο θα ασχολούμαι και θα ευθύνομαι αποκλειστηκά εγώ έχει συναντήσει κάποιος ιδιοκτήτης Cane Corso ή Presa Canario προβλήματα με τη θάλασσα ή τις διακοπές γενικότερα (καθώς το καλοκαίρι είμαι απο νησί σε νησί για Kite Surfing:gafas2:)

:)
1.Για έναν αρχάριο θα πρότεινα τα cane corso (μην νομίζεις, αρχάριος είμαι και εγώ:p)

2. Το valoroso οπως είπα και πριν, ίσως το καλύτερο εκτροφείο στην Ελλάδα (προσωπική μου άποψη).

3. Τα θηλυκά είναι πιο υπάκουα απο τα αρσενικά αλλά έχω έναν ενδοιασμό όσον αφορά τον καιρό του οιστρου, μιας και που η δικιά μου όταν έχει οίστρο γίνεται το ελα να δεις στο σπιτι

4. Bullmastiff μακράν το καλύτερο, αλλά γουστα είναι αυτά:p. Το κόρσο απ' ότι έχω διαβάσει είναι πιο εύκολο σκυλί απο το πρέσα.

5. Κανένα πρόβλημα δεν έχει το κόρσο με το κολύμπι. Μπορείς να δεις σχετικά βιντεάκια στο youtube. Θα ποστάρω κάποια αλλά δεν ξέρω αν θα είμαι offtopic.

Πάντως ότι και να επιλέξεις θα τα πας περίφημα μιας και έχεις πολύ όρεξη όπως λες.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. Καλησπέρα σε όλη την παρέα ,είμαι ο Οδυσσέας και είμαι νέο μέλος στο Φόρουμ καθώς και προσεχώς νέος σκυλομπαμπάς! ...

2. ...για τον επόμενο χρόνο θα μένω σε διαμέρισμα (75τμ.).

3. Επίσης είμαι αρκετα αθλητικός άνθρωπος (καθημερινό τρέξιμο το πρωί, kite surfing όλο το καλοκαίρι κ.α.)...

4. ...ως προσωπικότητα είμαι αρκετά ήρεμος...

5. ...αναφέρω ότι πάντοτε μου άρεσαν τα μεγάλα σκυλιά και ιδιαίτερα τα mastiff οπότε προσανατολίζομαι κυρίως σε φυλές όπως:
  • Cane Corso(μεγάλη αγάπη και θαυμασμό για αυτή τη φυλή)
  • Presa Canario
  • Bullmastiff
  • Dogue de Bordeaux

6. ...χωρίς ωστόσω να αποκλείω τις άλλες φυλές που εσέις θα μου προτείνετε όπως Doberman και Amstaff που μου αρέσουν πολύ πέρα από τα mastiff...

7. ...το σκυλί σκοπεύω να το αποκτήσω κοντά στο πάσχα ούτος ώστε να προετοιμαστώ κατάληλα και για εμένα και για αυτό...

8. ...δεν έχω κάποιες απαιτήσεις φύλαξης για να επιλέγω αυτές τις φυλές που ανέφερα απλός είναι οι φυλές που πραγματικά μου αρέσουν και θέλω να ασχοληθώ...

9. ...Πως σας φαίνεται η επιλογή των φυλών για πρώτο σκύλο (ιδιοκτήτης άπειρος αλλά με μεγάλη διάθεση και υπομονή)...

10. ...Αρσενικό ή Θηλυκό(προτιμώ αρσενικά)

11. ...Επειδή προτιμώ με διαφορά τα Cane Corso και τα Presa Canario τι πιστεύετε ότι είναι πιο εύκολο σαν πρώτος σκύλος...

12. ...Επειδή με τον σκύλο θα ασχολούμαι και θα ευθύνομαι αποκλειστηκά εγώ έχει συναντήσει κάποιος ιδιοκτήτης Cane Corso ή Presa Canario προβλήματα με τη θάλασσα ή τις διακοπές γενικότερα (καθώς το καλοκαίρι είμαι απο νησί σε νησί για Kite Surfing...

13. ...από την θεωρία στην πράξη η απόσταση μπορεί να είναι τεράστια...

14. ...Σόρρυ για το μακροσκελές Πόστ
1. Γειά σου Οδυσσέα και καλώς μας ήλθες!:)

2. Είναι μιά χαρά, εφόσον τηρούνται οι κανόνες που ξέρεις για βόλτες - εκτόνωση κλπ...

3. Με το kite surfing... σκέφτομαι ότι μπορεί να σε "χάνει" ο (οποιοσδήποτε - και κυρίως οι ανθρωποκεντρικές φυλές που αναφέρεις!) σκύλος σου για ώρες... ποιός θα τον κρατάει?
Και, μάλιστα, ΟΛΟ το καλοκαίρι?

4. Αυτό είναι καλό... και για σένα και για το σκύλο!;)
Ομως, πρέπει να αναρωτηθείς τι "χαρακτήρα και ταμπεραμέντο" έχεις, πέρα από την ηρεμία:
- Είσαι κυριαρχικός ή υποτακτικός?
- Είσαι δυναμικός ή πράος?
- Διαθέτεις γερά νεύρα ή είσαι "νευρικός"? μάλλον το δεύτερο, φαντάζομαι...
κλπ...

5. Οι 4 πρώτες φυλές που αναφέρεις, ανήκουν σε μία ομάδα σκύλων που είναι "φυσικοί φύλακες", δυνατά σκυλιά, ανθρωποκεντρικά, όσο δεν πάει άλλο... είναι όλες "μακρινά ξαδέλφια" (ή και κοντινά, κάποιες από αυτές)... Ο Αγγλος, ο Ισπανός, ο Γάλλος και ο Ιταλός εξάδελφος...
Για να σου το πω κι αλλιώς: Κάνε μιά ανασκόπηση στον μέσο άνθρωπο αυτών των χωρών (έστω, τον λίγο παλαιότερο άνθρωπο των χωρών αυτών)... και, αντίστοιχα, θα έχεις και την εξωτερίκευση των σκυλιών!:cool:
Λατρεία και οι 4... με διάφορες μικρές (αλλά ουσιαστικές!) διαφορές...

6. Οι άλλες δύο φυλές που αναφέρεις, είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικές από τις προηγούμενες... κυρίως, το Doberman... το τυπικό δείγμα της φυλής, είναι πολύ "εκπαιδεύσιμο" και πολύ ενεργητικό... απαιτεί μεγάλη εκτόνωση!!!
Να σου το πω και πάλι αλλιώς: Αν μου άρεσε πολύ το Doberman (όχι ότι δεν μου αρέσει), θα το έβαζα στην "σύγκριση", ας πούμε, με το Beauceron... και όχι με τα μαστίφ ή το Amstaff...

Ψάξε πολύ... και, από τις περιγραφές, σε sites, σε βιβλία, ή τις δικές μας, ψάξε "between the lines", όπως λέμε κι εμείς οι Ελληνες... Ο διάβολος κρύβεται ΠΑΝΤΑ στις μικρολεπτομέρειες!!!

7. Πολύ σωστός... και θα ήσουν ακόμα πιο σωστός, αν πρόσθετες ότι θα περιμένεις, επιπλέον και την "κατάλληλη" γέννα του εκτροφείου που θα αποφασίσεις...:)

8. Ομως... ΟΛΕΣ αυτές οι φυλές (εκτός από το Amstaff) έχουν ένα κοινό (ΒΑΣΙΚΟ) χαρακτηριστικό, που θα σε συνοδεύει, είτε το θέλεις, είτε όχι: Πάνω στο μέτωπό τους γράφει "φύλακες"!!!
Και αυτό θα σε βάλει σε μερικές "μαγικές" λέξεις: Επιφυλακτικός... Καχύποπτος... "One man's Dog"... Κυριαρχικός... Εκπαίδευση... Εκπαίδευση... Εκπαίδευση... Εκπαίδευση.................

9. Η μεγάλη διάθεση και υπομονή είναι σημαντικοί (θετικοί) παράγοντες...
Παρότι οι "γραφές", για όλες αυτές τις φυλές, λένε: "Απαιτείται έμπειρος ιδιοκτήτης, με σημαντική πνευματική και σωματική δύναμη"...

10. Και, μάλιστα, για πρώτος σκύλος... ΘΗΛΥΚΟ ασυζητητί!!!:cool:

11. Εξαρτάται από τις "γραμμές αίματος" του σκύλου... γι' αυτό σου είπα να ψάξεις πολύ...
Γενικά, το Cane Corso νομίζω ότι είναι πιο εύκολο... όχι σαν πρώτος σκύλος, αλλά σε σχέση με το Presa Canario... και πάλι, όμως, ψάξε πολύ! έχω ήδη γίνει κουραστικός, έ?:D

12. Εδώ σε θέλω!!! Εξαρτάται από το σκύλο, σε τελική ανάλυση...
Πάντως, κανένα από αυτά (τα δύο, τουλάχιστον) δεν είναι (μιλάμε για τυπικά δείγματα) το σκυλί που θα αρχίσει να κουνάει την ουρίτσα του στους ΕΝΤΡΟΜΟΥΣ λουόμενους, εάν αυτοί δεν είναι πραγματικοί "σκυλάδες"...

13. Συμφωνώ απόλυτα!:cool:

14. Ελεύθερα, "παιδί μου"!:)

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061

Παραθέτω τις ερωρήσεις μου προς εσάς (και κυρίως τους κατόχους Cane Corso):

Γνωρίζω ότι από την θεωρία στην πράξη η απόσταση μπορεί να είναι τεράστια οπότε τυχών συμβουλές ή ερωτήσεις σας είναι ευπρόσδεκτες!!!!!!
:):):)
Φιλε μου καλησπερα!
Αν κ καμια απο τις φυλες που παρεθεσες θεωρητικα δεν ειναι η καταλληλοτερη για απειρο σκυλογονιο, ειμαι αισιοδοξος ανθρωπος κ θα σου πω οτι ολα γινονται, αρκει να εχεις τον χαρακτηρα να τα καταφερεις......
Στην τελικα κ μονο απο αυτα που γραφεις προετοιμασμενος μου φαινεσαι κ οχι επιπολεος, αν κ οπως ειπες η θεωρια απο την πραξη διαφερει αρκετα!

Παμε τωρα στα ερωτηματα σου:
(κατ'αρχην να σου πω οτι εχω Cane Corso απο το Valoroso Kennel- μια επιλογη που δεν θα αλλαζα με τιποτα!)
1.Ειναι κυριαρχικα σκυλια, που σημαινει οτι αν δεν μπορεσεις να τους βαλεις ορια, θα σε τυραννισουνε αρκετα! Θελουνε το "χωρο τους" κ εχουνε ισχυρη προσωπικοτητα. Να εισαι προετοιμασμενος για εξωτερικη βοηθεια δλδ εκπαιδευτη! Αυτο δεν σημαινει ομως οτι στανταρ θα εχεις προβλημα, απλα θα πρεπει να κανεις καποια πραγματα σωστα απο την αρχη για να μην μπλεξεις μετα.

2.Σου ειπα οτι πηρα την σκυλα μου απο κει. Αποψη μου ειναι να πας να δεις απο κοντα οσα περισσοτερα εκτροφεια μπορεσεις να δεις τα σκυλια τους απο κοντα κ να καταληξεις σε αυτο που αρεσει και ταιριαζει σε σενα.....

3.Θεωρητικα τα θυλικα ειναι ποιο συνεργασιμα...... Ο,τι σου κανει εσενα ομως!
(εμενα ειναι θυλικα αλλα ηταν κυριως επιλογη του εκτροφεα της να παρω θυλικο)

4.Τα ιδια ειναι πανω κατω, με την μονη βασικη διαφορα οτι για να βρεις καλο εκτροφειο presa θα πρεπει να ψαξεις λιγο παραπανω απο τα cane corso στην Ελλαδα.......
Ισως παλι τα presa να μην ειναι τοσο ανθρωποκεντρικα οσο τα cane αλλα αυτο παλι εξαρταται απο την εκτροφη κλπ κλπ

5.Περα απο τα γνωστα προβληματα που δεν σχετιζονται αμεσα με τα cane corso αλλα με ολα τα σκυλια καποιου μεγεθους (βλεπε προβλημα μετακινησης -αληθεια αμαξι εχεις?, βλεπε καραβια, βλεπε ξενοδοχεια) δεν ξερω πως φανταζεσαι τις διακοπες με το σκυλο σου, αλλα εγω κανα δυο φορες που την εχω δεσει στο αμαξι για να ριξω μια βουτια χωρις αυτην, τρεμω μηπως καποιος την πλησιασει κ της γυρισει το ματι......
Βγαζουνε μια καχυποψια κ μια επιφυλακτικοτητα, λογικη κ εντος οριων αλλα αν καποιος πλησιασει αυτοβουλα η συναντηση δεν θα εχει αισιο τελος. Μην νομιζεις οτι θα μπορεις να το αφηνεις απο δω κι απο κει κ να κανεις βολτες με το kite σου ενω η σκυλα θα περιμενει υπομονετικα στην παραλια......
Επισης μην νομιζεις οτι θα ειναι το σκυλακι της παρεας σου κ θα παιζει με ολους....

Δεν ξερω αν σε καλυψα, αλλα συζητησε τα αυτα με τους εκτροφεις των οποιων θα πας να δεις τα σκυλια.

Καλο ψαξιμο!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Bullmastiff μακράν το καλύτερο, αλλά γουστα είναι αυτά:p...
Και βέβαια, δεν απέφυγα να σχολιάσω το Bullmastiff "κατά λάθος", έτσι?
θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο το πρωί...:D

Παρέμεινα μόνο στις δυό φυλές που αναφέρεται ότι έχουν την μεγαλύτερη πιθανότητα επιλογής...

...Δεν ξερω αν σε καλυψα, αλλα συζητησε τα αυτα με τους εκτροφεις των οποιων θα πας να δεις τα σκυλια.

Καλο ψαξιμο!
Τέλος, φίλε east49,

Οταν είναι να γράψεις σε παρόμοια θέματα, να μου στέλνεις ένα pm, ώστε να μην γράφω κι εγώ τα ίδια, μιάς και με κάλυψες, για μία ακόμη φορά!:D

Last edited:

oddie13

Member
4 Σεπτεμβρίου 2013
10
0
Ν.Ηράκλειο Αττικής
1.Με το kite surfing... σκέφτομαι ότι μπορεί να σε "χάνει" ο (οποιοσδήποτε - και κυρίως οι ανθρωποκεντρικές φυλές που αναφέρεις!) σκύλος σου για ώρες... ποιός θα τον κρατάει?
Και, μάλιστα, ΟΛΟ το καλοκαίρι?

2. Αυτό είναι καλό... και για σένα και για το σκύλο!;)
Ομως, πρέπει να αναρωτηθείς τι "χαρακτήρα και ταμπεραμέντο" έχεις, πέρα από την ηρεμία:
- Είσαι κυριαρχικός ή υποτακτικός?
- Είσαι δυναμικός ή πράος?
- Διαθέτεις γερά νεύρα ή είσαι "νευρικός"? μάλλον το δεύτερο, φαντάζομαι...
κλπ...

3.Ψάξε πολύ... και, από τις περιγραφές, σε sites, σε βιβλία, ή τις δικές μας, ψάξε "between the lines", όπως λέμε κι εμείς οι Ελληνες... Ο διάβολος κρύβεται ΠΑΝΤΑ στις μικρολεπτομέρειες!!!

4.Πολύ σωστός... και θα ήσουν ακόμα πιο σωστός, αν πρόσθετες ότι θα περιμένεις, επιπλέον και την "κατάλληλη" γέννα του εκτροφείου που θα αποφασίσεις...:)

5.Και αυτό θα σε βάλει σε μερικές "μαγικές" λέξεις: Επιφυλακτικός... Καχύποπτος... "One man's Dog"... Κυριαρχικός... Εκπαίδευση... Εκπαίδευση... Εκπαίδευση... Εκπαίδευση.................

6.Εδώ σε θέλω!!! Εξαρτάται από το σκύλο, σε τελική ανάλυση...
Πάντως, κανένα από αυτά (τα δύο, τουλάχιστον) δεν είναι (μιλάμε για τυπικά δείγματα) το σκυλί που θα αρχίσει να κουνάει την ουρίτσα του στους ΕΝΤΡΟΜΟΥΣ λουόμενους, εάν αυτοί δεν είναι πραγματικοί "σκυλάδες"...
7.Σου ειπα οτι πηρα την σκυλα μου απο κει. Αποψη μου ειναι να πας να δεις απο κοντα οσα περισσοτερα εκτροφεια μπορεσεις να δεις τα σκυλια τους απο κοντα κ να καταληξεις σε αυτο που αρεσει και ταιριαζει σε σενα.....

8.Θεωρητικα τα θυλικα ειναι ποιο συνεργασιμα...... Ο,τι σου κανει εσενα ομως!
(εμενα ειναι θυλικα αλλα ηταν κυριως επιλογη του εκτροφεα της να παρω θυλικο)

9.Περα απο τα γνωστα προβληματα που δεν σχετιζονται αμεσα με τα cane corso αλλα με ολα τα σκυλια καποιου μεγεθους (βλεπε προβλημα μετακινησης -αληθεια αμαξι εχεις?, βλεπε καραβια, βλεπε ξενοδοχεια) δεν ξερω πως φανταζεσαι τις διακοπες με το σκυλο σου, αλλα εγω κανα δυο φορες που την εχω δεσει στο αμαξι για να ριξω μια βουτια χωρις αυτην, τρεμω μηπως καποιος την πλησιασει κ της γυρισει το ματι......
Σας ευχαριστώ καταρχάς για τη τόσο γρήγορη απάντησή σας και τα καλά σας λόγια:cool:!Και επειδή μου αρέσουν ιδιαίτερα αυτές οι συζητήσεις εξοπλίστηκα με καφέ και σπεύδω να απαντήσω στις απορίες σας:

1.Εδώ μου φαίνεται έπρεπε να δώσω περισσότερες πληροφορίες( ο φόβους του μεγάλου ποστ). Έχω ένα πατρικό στην αντίπαρο και κυρίως εκει είναι που κάνω το kite οπότε σκοπεύω είτε να αφήνω το σκυλί μόνο του για κάποιες ώρες είτε να το παίρνω μαζί μου και να το αφήνω με τους φίλους μου αφού πρώτα έχω αντιληφθεί ότι ο σκύλος-α είναι άνετα μαζί τους και αυτοί μπορούν να το σεβαστούν και να ανταπεξέλθουν!Τον σκύλο τέλος δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήνω σε γονείς κτλ διότι είμαι σίγουρος ότι θα το αγαπήσω πάρα πολύ και δεν θα μπορώ να το αποχωριστώ για μεγάλο διάστημα.

2.Θέλω να πιστεύω ότι βρίσκομαι κάπου στη μέση στα πρώτα δύο και σίγουρα καθόλου νευρικός(12 χρόνια ημιεπαγγελματικής ασχολίας με την πυγμαχία και με πρώτο χόμπι την ψηχολογία είμαι αρκετά ισσοροπημένος σαν άνθρωπος και ξεδίνω εκεί που πρέπει :)

3.έχω διαβάσει όλα τα θέματα στο φόρουμ όσων αφορά τα cane corso και τα περισσότερα από την εκπαίδευση και σκοπεύω να το ξεκοκαλίσω μέχρι την στιγμή της άφιξης :)

4.Σε αυτό δυστηχώς οι γνώσεις μου δεν είναι επαρκείς ώστε να μπορέσω να τα καταφέρω.Αν μπορούσες ωστόσο να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις θα σου είμουν ευγνώμον.

5.Στόχος μου είναι να ακολουθήσω όλες τις εκπαιδεύσεις που θα μου συστήνει ο εκτροφέας καθώς και την εκπαίδευση φύλαξης κυρίως για την ικανοποίηση του σκύλου και των εστίκτων του(defence-prey-fight drive) καθώς δεν έχω καποια ιδιαίτερη απαίτηση φύλαξης από τον σκύλο μου ούτα βασίζομαι αποκλειστηκά σε αυτόν για την οποιαδήποτε φύλαξη.

6.Το καταλαβαίνω απόλυτα και είμαι διατεθημένος να κάνω τις όποιες παραχωρήσεις χρειάζεται

7.Έχω ήδη κλείσει ραντεβού για επίσκεψη με το valοroso και το canecorsoitaliano καθώς κατέληξα σε αυτά ύστερα από μελέτη και αφού μου αρέσει η μορφολογία των σκύλων τους.

8.Το έχω διαβάσει παντού αυτό για τα θηλυκά ωστόσο με δυσκολεύει λίγο η έννοια και η περίοδος του οίστρου .Σε αυτό το θέμα μου φαίνεται θα το αφήσω να το αποφασίσει ο εκτροφέας αφου του εξηγήσω την κατάσταση και τις επιθυμίες μου :)

9. Ναι για αυτοκίνητο δεν υπάρχεο θέμα (διαθέτω ένα Land Rover Discovery)ωστόσο το σκηνικό που μου περιγράφεις με τρομάζει λίγο

Υ.Γ. Μου φαίνεται αυτό με τα μακροσκελή ποστ έχει αρχίσει και γίνεται συνήθεια :eek::eek: Plz Keep the Questions Coming !:)

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Φιλε μου δυο πραγματα θα σου πω:
Το πρωτο αφορα το σκυλο ΜΟΥ (κ οσα ξερω εκτροφης του Νικου).
Δεν θα την αφηνα απο τα ματια μου εξω απο το χωρο της (η απο καποιο συγκεκριμενο χωρο) ΠΟΤΕ και για ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ. Δεν θα αφηνα να κρατησει καποιος τον οδηγο της ουτε να παω για κατουρημα που λεει ο λογος........
Οποτε το να εμπιστευτω το σκυλο μου σε αλλον την ωρα που θα εκανα αμεριμνα kite (ασχετα οτι δεν ξερω kite!!!) ειναι σεναριο ανυπαρκτο!
Απλα λοιπον αυτο ξεχασε το.........

Το επομενο που θα σου πω, αφορα το εκτροφειο κ ειναι οτι τα σκυλια του valoroso με το αλλο εκτροφειο που αναφερεις δεν εχουνε καμια σχεση ουτε εμφανισιακα ουτε σε χαρακτηρα.
Δεν ξερω πως το καταφερες αλλα ισως εχεις βρει τα δυο ακρα εκτροφης cane corso στην Ελλαδα......
Δεν θα σου πω ποιο ειναι καλυτερο/χειροτερο η οτι αλλη ταμπελα περιμενεις, μιας κ το καλυτερο σκυλι ειναι αυτο που ταιριαζει ΣΕ ΕΣΕΝΑ!
Δες ομως κ ψαξε πολυ καλα να διαλεξεις σε ποιο απο τα δυο ακρα τεινεις εσυ......

Τελος να σου πω οτι το σωστο cane corso θα βγαλει φυλαξη κ θα αυτοδιοριστει φυλακας του οτιδηποτε θεωρει δικο ΤΟΥ. Ναι καλα καταλαβες, για το cane corso "εισαι το αφεντικο ΤΟΥ" δεν ειναι "ο σκυλος σου" αν καταλαβαινεις τι σου λεω.
Την εχω συλλαβει να "φυλαει" το αμαξι, την πετσετα στην παραλια, κ διαφορα αλλα...... δεν θα μου εκανε εντυπωση αν την ωρα που δεν εκανες kite καθοτανε πανω στο πανι κ φυλαγε τον αετο!
Οποτε αν δεν θες ο σκυλος να εχει επιθετικες/κυριαρχικες τασεις φυλαξης ΣΟΥ και αντικεμενων ΤΟΥ (σου ξαναλεω οτι κι αν θεωρει ΤΟΥ) αναθεωρησε την φυλη, αλλιως αναθεωρησε πως νομιζεις οτι θα διαχειριζεσαι αυτη την κατασταση σε ανοικτο χωρο.......

Υ.Γ. Ναι johnK ξερω οτι χαμογελας διαβαζοντας κ λες "πες τα, πες τα"......

jmrkvr

Active Member
17 Οκτωβρίου 2010
31
0
https://www.facebook.com/photo.php?...549.1073741827.100001549577040&type=1&theater απο κατι τετοιο ξεκινησα κι εγω.......μικρος αρχαριος......αλλα ο "καλος" σκυλος σε μαθαινει ο ιδιος....μην το σκεφτεσαι οι αλλοι πηγαν στο φεγγαρι δε μπορεις εσυ να συγκατοικησεις μ ενα κουταβι.....αντε να σου ζησει!

oddie13

Member
4 Σεπτεμβρίου 2013
10
0
Ν.Ηράκλειο Αττικής
Φιλε μου δυο πραγματα θα σου πω:
Το πρωτο αφορα το σκυλο ΜΟΥ (κ οσα ξερω εκτροφης του Νικου).
Δεν θα την αφηνα απο τα ματια μου εξω απο το χωρο της (η απο καποιο συγκεκριμενο χωρο) ΠΟΤΕ και για ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ. Δεν θα αφηνα να κρατησει καποιος τον οδηγο της ουτε να παω για κατουρημα που λεει ο λογος........
Οποτε το να εμπιστευτω το σκυλο μου σε αλλον την ωρα που θα εκανα αμεριμνα kite (ασχετα οτι δεν ξερω kite!!!) ειναι σεναριο ανυπαρκτο!
Απλα λοιπον αυτο ξεχασε το.........

Το επομενο που θα σου πω, αφορα το εκτροφειο κ ειναι οτι τα σκυλια του valoroso με το αλλο εκτροφειο που αναφερεις δεν εχουνε καμια σχεση ουτε εμφανισιακα ουτε σε χαρακτηρα.
Δεν ξερω πως το καταφερες αλλα ισως εχεις βρει τα δυο ακρα εκτροφης cane corso στην Ελλαδα......
Δεν θα σου πω ποιο ειναι καλυτερο/χειροτερο η οτι αλλη ταμπελα περιμενεις, μιας κ το καλυτερο σκυλι ειναι αυτο που ταιριαζει ΣΕ ΕΣΕΝΑ!
Δες ομως κ ψαξε πολυ καλα να διαλεξεις σε ποιο απο τα δυο ακρα τεινεις εσυ......

Τελος να σου πω οτι το σωστο cane corso θα βγαλει φυλαξη κ θα αυτοδιοριστει φυλακας του οτιδηποτε θεωρει δικο ΤΟΥ. Ναι καλα καταλαβες, για το cane corso "εισαι το αφεντικο ΤΟΥ" δεν ειναι "ο σκυλος σου" αν καταλαβαινεις τι σου λεω.
Την εχω συλλαβει να "φυλαει" το αμαξι, την πετσετα στην παραλια, κ διαφορα αλλα...... δεν θα μου εκανε εντυπωση αν την ωρα που δεν εκανες kite καθοτανε πανω στο πανι κ φυλαγε τον αετο!
Οποτε αν δεν θες ο σκυλος να εχει επιθετικες/κυριαρχικες τασεις φυλαξης ΣΟΥ και αντικεμενων ΤΟΥ (σου ξαναλεω οτι κι αν θεωρει ΤΟΥ) αναθεωρησε την φυλη, αλλιως αναθεωρησε πως νομιζεις οτι θα διαχειριζεσαι αυτη την κατασταση σε ανοικτο χωρο.......

Υ.Γ. Ναι johnK ξερω οτι χαμογελας διαβαζοντας κ λες "πες τα, πες τα"......
Σε ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις αυτές με βάζεις πολύ περισσότερο στο κλίμα από οποιοδήποτε κείμενο,βιβλίο ή άρθρο!:rolleyes:Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μου προτείνεται εσείς κάποια άλλα εκτροφεία που απο την πείρα σας είναι αξιόλογα και αξίζει να τα επισκευτώ και να τα λάβω υπόψη μου!

11 Οκτωβρίου 2012
22
0
Θεσσαλονίκη
Σε ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις αυτές με βάζεις πολύ περισσότερο στο κλίμα από οποιοδήποτε κείμενο,βιβλίο ή άρθρο!:rolleyes:Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μου προτείνεται εσείς κάποια άλλα εκτροφεία που απο την πείρα σας είναι αξιόλογα και αξίζει να τα επισκευτώ και να τα λάβω υπόψη μου!
Sangue magnifica, Σερβία!!! αξίζει να το googlάρεις!

oddie13

Member
4 Σεπτεμβρίου 2013
10
0
Ν.Ηράκλειο Αττικής
Sangue magnifica, Σερβία!!! αξίζει να το googlάρεις!
Ναι το είχα δει,μάλιστα είχα επικοινωνήσει κιόλας με τους ιδιοκτήτες ωστόσο στον πρώτο σκύλο προτιμώ έλληνα εκτροφέα για να μπορώ να επικοινωνώ μαζί του και να μου λύνει όποιες τυχών απορείες έχω! Ευχαριστώ πάντως, ωστόσο να αναφέρω ότι το εκτροφείο canecorsoitaliano(passione per cane carso) του κυρίου Γιάννη μου έκανε μεγάλη εντύπωση από την ποιότητα των σκύλων του και της δουλειάς του οπότε έκλεισα κουτάβι από εκεί και σύντομα θα επιλέξω και γέννα!

Jp.Ak.Elias

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
217
11
Πριν παρω τον μικρο αρκουδο μου ειχα επισκευφτει αρκετα εκτροφεια αρκετων φυλων.Και πηγα και σε 3 cane.Το εκτροφειο που διαλεξες θα το εβαζα 3ο στην σειρα για μενα! Ισως δεν επερνα απο το Valoroso λογω των πολυ εργασιακων γραμμων που ειχε αλλα το Legend Corso ηταν για μενα η επιλογη αν πηγαινα σε cane corso.
Yποκειμενικα μιλαω παντα ο καθενας κρινει με το τα δικα του ματια και θελω.
Παντως υπεροχη φυλη!

oddie13

Member
4 Σεπτεμβρίου 2013
10
0
Ν.Ηράκλειο Αττικής
Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις για ποιο λόγο θα έβαζες το εκτροφείο που προτίμησα τρίτο(όχι τίποτα άλλο μην κάνω κανα μεγάλο λάθος λόγω απειρίας) διότι επισκεύτηκα τα περισσότερα εκτροφεία cane corso της Αθήνας και ο κ.Ιωάννης μου φάνηκε ο πιο επαγγελματίας με διαφορά. Έχεις δίκιο για το Valoroso γιατί και εμένα μου φάνηκαν πολύ εργασικές οι γραμμές των σκύλων του.Να αναφέρω τέλος ότι επικοινώνησα και με κάτι γνωστούς και με φέραν σε επαφή με έναν πολύ αξιόλογο εκπαιδευτή και εκτροφέα doberman(δεν θέλω να αναφέρω όνομα καθώς δεν έχω πάρει την εγγρισή του) και ο ίδιος με παρότρεινε για το canecorsoitaliano εκτροφείο.

vel

Member
30 Σεπτεμβρίου 2013
20
23
Αγρίνιο
Καλησπέρα και από μένα .Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum μιας και σκέφτομαι σοβαρά να αποκτήσω πρώτη φορά σκυλάκι (είχα πρώτα μια γάτούλα σιάμ) για το σπίτι.Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα και εγώ στο canecorso.Οι όποιοι ενδοιασμοί μου αφορούν 1. oτι μένω σε διαμέρισμα 2. ότι έχω δυο κοριτσάκια 2,5 και 4 χρονών αντίστοιχα.Έχω χρόνο για βόλτες και εννοείται ότι ο σκύλος θα μεγαλώσει με πολύ αγάπη και πολύ χάδι (ότι συνεπάγεται αυτό).Απλά θα ήθελα και την γνώμη κάποιου πιο έμπειρου για τη συγκεκριμένη φυλή σε συνάρτηση με τα παιδιά και το διαμέρισμά, και επειδή σκέφτομαι μόνο για αγορά από εκτροφείο , πιο εκτροφείο θα μου προτείνατε .Ευχαριστώ εκ των προτέρω για το χρόνο και τις απαντήσεις σας.

oddie13

Member
4 Σεπτεμβρίου 2013
10
0
Ν.Ηράκλειο Αττικής
Καλησπέρα και από μένα .Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum μιας και σκέφτομαι σοβαρά να αποκτήσω πρώτη φορά σκυλάκι (είχα πρώτα μια γάτούλα σιάμ) για το σπίτι.Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα και εγώ στο canecorso.Οι όποιοι ενδοιασμοί μου αφορούν 1. oτι μένω σε διαμέρισμα 2. ότι έχω δυο κοριτσάκια 2,5 και 4 χρονών αντίστοιχα.Έχω χρόνο για βόλτες και εννοείται ότι ο σκύλος θα μεγαλώσει με πολύ αγάπη και πολύ χάδι (ότι συνεπάγεται αυτό).Απλά θα ήθελα και την γνώμη κάποιου πιο έμπειρου για τη συγκεκριμένη φυλή σε συνάρτηση με τα παιδιά και το διαμέρισμά, και επειδή σκέφτομαι μόνο για αγορά από εκτροφείο , πιο εκτροφείο θα μου προτείνατε .Ευχαριστώ εκ των προτέρω για το χρόνο και τις απαντήσεις σας.
Φίλε μου αν και αρκετά άπειρος θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω όσο μπορώ ωστόσο καλό είναι να ανοίξεις ένα νέο threat γιατί εδώ δεν θα το δουν αρκετοί έτσι ώστε να σου απαντήσουν ανάλογα.

Τώρα όσον αφορα τις ερωτήσεις σου πρέπει (στο νέο θρεντ που λέγαμε) να δώσεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς όπως :προηγούμενη εμπειρία, χρόνος για να ασχοληθείς και άλλα συναφή που αν δεις αντίστοιχα ποστ θα μπορέσεις να κάνεις μία καλή παρουσίαση της κατάστασής σου. Αυτά για εισαγωγή πάμε τώρα στις ερωτήσεις σου να δω αν μπορώ να σε κατατοπίσω με όσα έχω διαβάσει για την συγκεκριμμένη φυλή.

1. Ο σκύλος δεν έχει κανένα πρόβλημα σε διαμέρισμα αρκεί να του παρέχετε η απαραίτητη άσκηση ανάλογα τις ηλικίας του(εδώ πρέπει και να αναλογιστείς τον παράγοντα σάλια που όπως όλα τα μαστίφ έτσι και το cane corso έχουν

2.Η συγκεκριμένη φυλή έχει χαρακτηριστικά που δηλώνουν ότι είναι πολύ καλά με τα παιδιά ωστόσο δεν έχω παιδιά οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω απο δική μου πείρα .Μπορώ όμως να σου αναφέρω ότι στο εκτροφείο που επισκεύτηκα εγώ πολλά απο τα σκυλιά τα κουμαντάρουν παιδιά χωρίς κανένα πρόβλημα όμως εδώ χρειάζετε καλή εκπέδευση απο εκπεδευτή καθώς μιλάμε για ένα σκύλο 40 κιλών

Τώρα για τα εκτροφεία που έλεγες είναι τι αρέσει στον καθένα γιατι κάθε ένα απο αυτά που επισκεύτηκα δεν είχε σχέση στην ''γραμμή'' των σκύλων του με το άλλο.Ψάξε στο ιντερνετ βρες τα εκτροφεία και επισκπεψου τα γιατί μόνο έτσι θα καταλάβεις τι σου τεριάζει

xristakis

Well-Known Member
27 Μαϊου 2012
47
1
Σαλαμίνα
Αυτό που θα σου έλεγα είναι να κοιτάξεις τις ασχολίες σου και αν ταιριάζουν με την συμπεριφορά του σκύλου κ με τα εραιπίσματα του σκύλου(π.χ δεν θα έπαιρνα cane corso ήθελα μόνο φύλακα γιατί τα κάνε κορσο δεν είμαι μόνο φύλακες) , πιο χαρακτηριστικό παραδείγμα(τα περισσότερα κυνηγόσκυλα κάνουν για σκύλοι συντοφίας αλλά φαντάσου ένα σκύλο φέρμας που δεν κυνηγάει).Δηλαδή διάβασε για τα σκύλια ποιοες είναι οι ασχολίες τους κ επέλεξε συμπεριλαμβάνοντας κ άλλους παράγοντες.Προσωπικά θα διάλεγα bullmastiff είναι καλακάγαθα σκύλια με μεγάλη αίσθηση καθήκοντος κ φυσικοί φύλακες που πραγματικά δεν κανουν πίσω.(Εαν τα κυναγωγήσεις λάθος τότε οι υπόλοιπες φυλές μοιάζουν με αρνια).Τα πρέσα είναι πιο εντυπωσιακά αλλά για τις δικές σου ασχολίες μπορεί να φανούν κ ακατάλληλα μπόρει με τα αφεντικά τους να είναι πολύ εύκολα αλλά με τους ξένουν συχνα υπάρχει πρόβλημα,δεν θα μπορούσες να τον πάρεις στην παραλία.Τα κάνε κόρσο είναι τα πιο κυραχικά από τις τέσσερις πρώτες κ μερικές φορές δύστροπα πολύ εργατικά κ προτιμούν να δουλεύουν συνεχώς.Τα ddb πολύ καλα σκυλιά με τα αφεντικά τους αλλά συχνα δύστροπα με τους ξένους κ πολύ μνησίκακα.Σου παράθεσα κάποιες που μπορεί να μην ήξερες.Αλλά επιμένω δεν είναι κρίμα να πάρεις μια φυλή κ συμβίωση σας να ταιριάζει σε άλλη.(όχι ότι κάποια από τις φυλές είναι απαγαρεύτικες σε σχέση με αυτά που παραθέτεις)