Νέο Μέλος-Προβλήματα Κοινωνικοποίησης

Jojoba

Member
22 Ιανουαρίου 2011
22
0
Ηράκλειο Κρήτης
Τα μυνήματα μεταφέρθηκαν από εδώ
...................................................................................................

Καλησπέρα σε όλους!Ζω με τον φίλο μου και έχουμε ένα σκύλο 2,5 ετών ο οποίος:
Ζούσε μέχρι τώρα μέσα σε σπίτι και δεν είχε ποτέ επαφή με άλλα σκυλιά.Επίσης,δεν είχε βγεί γενικά απο το σπίτι,μόνο όταν πήγαινε στον κτηνίατρο.Εδώ και 1 μήνα μετακομίσαμε και τον πήραμε στο σπίτι.Φυσικά,βγάλαμε πρόγραμμα έτσι ώστε να μάθει το σκυλί να γίνει κοινωνικό.Ξεκινήσαμε τις βόλτες,2 φορές την μέρα απο 1 ώρα.Στην αρχή είχε πρόβλημα βέβαια με τους θορύβους,αλλά το ξεπεράσαμε αρκετά.Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι τα άλλα σκυλιά.Τα φοβάται,όπως ο διάολος το λιβάνι!Και τα κουτάβια ακόμα.Πιστεύω πως δεν ξέρει τί είναι αυτό που βλέπει.Έχω την εντύπωση πως θεωρεί τον εαυτό του άνθρωπο,παρά σκύλο.Φοβάται ακόμη και τις γάτες,έστω και το νιαούρισμά τους.Εχθές τον έβγαλα παρέα με ένα πίνσερ(μπρελόκ το λέω εγώ).Οι αντιδράσεις του Φίτσου μας ήταν λες και και έβλεπε κάτι πολύ παράξενο.Του προκαλούσε μεγάλη περιέργεια.Το πλησίαζε και το αγρίευε,αλλα απο φόβο,φαινόταν αυτό.Φοβάται επίσης και συγκεκριμένους δρόμους όπου έχει σκυλιά(όχι ελεύθερα).Σήμερα μας επιτέθηκε και ένα λυκόσκυλο-γίγας...Ευτυχώς δεν τον δάγκωσε άσχημα.Αυτά είναι που μας βασανίζουν.Θέλουμε πολύ,για το δικό του καλό,αν γίνεται να διορθωθεί,γιατί είναι κρίμα.
Επίσης και κάτι άλλο.Όταν λείπουμε βάζουμε τα laptop να καταγράφουν τι κάνει όταν μένει μόνος.Ράγισε η καρδιά μας όταν ακούσαμε πρώτη φορά το γοερό ουρλιαχτό του!Κλαίει.Και όταν επιστρέφουμε,τα δάκρυα φαίνονται οτι ήταν εκεί.Αλλάζει και η φωνή του ακόμη.Είναι συνεχώς μέσα-έξω(βεράντα) και δεν κάθεται δευτερόλεπτο.Κυνηγάει και την ουρά του.Προσέξαμε επίσης,οτι όταν κλαίει κάθεται σε 3 συγκεκριμένα σημεία,2 απο τα οποία είναι μπροστά ακριβώς απο τα laptop.Τι μπορούμε να κάνουμε;;;

Last edited by a moderator:

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Τι σκυλακι εχεις?
Κοινωνικοποιηση δεν γινεται ετσι οσο μεγαλο χωρο και να εχεις,θα πρεπει να βγαινει και εκτος.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Οι βόλτες του όλες ήταν σε 1,5 στρέμμα αυλή.
:confused::confused::confused:

Aυτό δεν είναι βόλτα...

Ξεκινήστε εντατική κοινωνικοποίηση και διάβασμα του υποφόρουμ Εκπαίδευση και Συμπεριφορά

Έχετε κάνει πολλά λάθη και θα χρειαστεί υπομονή και επιμονή.
Τι ηλικία είχε το σκυλάκι όταν το πήρατε;
Τι σκύλος είναι;

Last edited:

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
βρε jojoba και εσυ... 2,5 χρονια ειχε να βγει το σκυλι απο το σπιτι και οταν εβγαινε πηγαινε μονο στον κτηνιατρο? Κατα τη γνωμη μου οχι βουρ σε οποιο σκυλι δειτε στις τωρα βολτες, αν δεν εχει ερθει κοντα σε σκυλι και ειναι 2.5 χρονων λογικα δεν θα αργησει να αρπαχτει!

Jojoba

Member
22 Ιανουαρίου 2011
22
0
Ηράκλειο Κρήτης
Κοιτάξτε να δείτε.Ήταν 1,5 μηνών όταν το πήρε το σκυλί ο φίλος μου και έμεινε μαζί του 1,5 χρόνο.Είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και δεν γινόταν να βγαίνει μαζί του.Τον εκπαίδευσε όμως στα βασικά,και ο σκύλος έχει μάθει αρκετά πράματα.Απο 1,5 ετών που ήταν ο σκύλος,μέχρι τώρα ζούσε με τους γονεις του φίλου μου.Και γενικά είναι πολύ καλομαθημένος.Είναι ημίαιμο και "γέρνει" περισσότερο προς κηνυγόσκυλο.Δεν είναι μεγάλος.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κατανοητό
σας εύχομαι καλή επιτυχία
αν και δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να γίνει χωρίς επαγγελματική βοήθεια

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Tα κυνηγόσκυλα χρειάζονται πολύ εκτόνωση.
Λυπάμαι για το πρόβλημα του φίλου σου,αλλά ο σκύλος έχει ανάγκες που με κάποιο τρόπο πρέπει να τις καλυπτετε.
Εφόσον είστε μαζί μπορείς να αναλάβεις εσύ την εκτόνωση του που είναι απαραίτητη και την εκπαίδευση-κοινωνικοποίηση.

Πόσες βόλτες βγαίνει καθημερινά και για πόση ώρα;

Πέραν αυτού, όσον αφορά την κοινωνικοποίηση, έχετε κάποιους φίλους με σκυλιά;

Το σκυλί μου είναι φοβικό, και αυτό που κατάλαβα είναι πως χρειάζονται πολύ αργά βήματα και καθόλου πίεση.
Εμείς έχουμε ξεπεράσει κάποια αλλά έχουμε δρόμο μπροστά μας.
Έχετε σκεφτεί το να συμβουλευτείτε εκπαιδευτή;

Last edited:

Jojoba

Member
22 Ιανουαρίου 2011
22
0
Ηράκλειο Κρήτης
Η κατάσταση του φίλου μου έχει καλυτερεύσει κατά πολύ,σε σημείο που μπορεί να τον βγάζει και ο ίδιος.Τον βγάζουμε 2 φορές τη μέρα απο μία ώρα.Ξέρω οτι ίσως χρειάζεται και 3 ώρες τη μέρα.Έχουμε κάποιους γνωστούς,όπως μία κυρία με πίντσερ.Τα βγάλαμε βόλτα εχθές μαζί και ο Φίτσος ήταν φοβισμένος πολύ.Μου έχουν πεί πως είναι καλό τα σκυλιά που έρχεται σε επαφή να είναι ήρεμα και φιλικά.Όσον αφορά για εκπαιδευτή,δεν έχουμε την δυνατότητα προς το παρόν.Ο φίλος μου έχει σκοπό να πάει σε σχολή εκπαιδευτών.Αλλά μέχρι τότε δεν γίνεται. :(

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Κοίτα, το σκυλί έχει στερηθεί το πιο βασικό κομμάτι της κοινωνικοποίησής του (ηλικιακά), είναι φαντάσου σαν το Μόγλη ένα πράγμα (σε σκύλο). Ανθρώπους έβλεπε, οπότε αυτούς έμαθε να δέχεται. Κι εγώ νομίζω οτι θέλει επαγγελματία η περίπτωση αλλά εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα προσπαθήστε με βολτίτσες και πολύ προσοχή να αποφεύγετε αρνητικές εμπειρίες! Μην τον βάζεις να αντιμετωπίζει ταυτόχρονα πολλά διαφορετικά πράγματα, δούλεψε ένα ένα (όσο αυτό είναι δυνατό). Κάπως σαν να του συστήνεις τον κόσμο!