Νέος στο φόρουμ

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Tony καλημερα.Ειμαστε οικογενεια με 2 παιδια 3 και 7 ετων.Ειχαμε ροτβαιλερ για 11 χρονια και οσο την προλαβε η μεγαλη μας κορη , ειδαμε μια απιστευτη σχεση να εξελισεται μεταξυ τους.Απολυτα ικανοποιημενοι και φοβερα σκυλια.Θυμαμαι που ειχαμε φτασει στο σημειο να την κοιταω και να καταλαβαινει τι ηθελα.

Μετα μας ηρθε ενα μαστινο κοριτσακι που στα 2,5 χρονια της , την χασαμε απο πειομητρα.Παλι εξαιρετος χαρακτηρας , αλλα ειχε ενα θεμα με τον ογκο της και ειχε σαβουριασει 2-3 φορες τον μικρο μας γιοκα.

Τελος εδω και 9 μηνες αποκτησαμε Μπουλμαστιφ και δεν πιστευω να μπορουσαμε να κανουμε καλυτερη επιλογη.Πραος χαρακτηρας , διακριτικος με τα παιδια , ανεχεται τα παντα , τα παντα ομως.Απιστευτος χαρακτηρας , δειχνει να τα αγαπαει τα παιδια.Να φανταστεις εχω παρομιασει τον Φιντελ σαν ενα μεγαλο λαμπραντορ(σε θεμα χαρακτηρα και σε σχεση με τα παιδια παντα).

Απλα κοιτα να παρεις σκυλο απο πηγη που να σου ''εξασφαλισει'' χαρακτηρα.Για μενα η μορφολογια ειναι δευτερο ζητουμενο.Δες γονεις να καταλαβεις χαρακτηρα και φαντασου πως θα ειναι σε σχεση με τα παιδια σου.

Ευχομαι να βρεις αυτο που ψαχνεις.Και οι 2 φυλες που εβαλες ειναι θαυμασιες.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
τα ρότι αγαπάνε τα παιδιά, αυτό που προτείνεται πριν την απόκτηση ροτβάιλερ είναι το παιδί να είναι σε σχολική ηλικία, και το πρώτο ροτβάιλερ καλό θα ήταν να είναι θυληκό, ισσοροπημένο και προερχόμενο απο ισσοροπημένους γονείς.

tonys

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
65
0
49
ιωαννινα
NASOYK...ΝΑ ΧΕΡΕΣΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ!!!ΕΧΩ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΑ.ΜΕ ΕΚΤΡΟΦΕΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ...ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΛΟΓΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΚΟΥΤΑΒΙ....ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ,,.,ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΕΡΓΑΣΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟ ΑΘΗΝΑ,,,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΜΠΟΥΛ ΜΑΣΤΙΦ....ΧΕΡΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ολοι συμφωνουμε για τα ΡΟΤ
αγαπανε την οικογενεια και ειναι πολυ πιστα και υπακοα
στην περιπτωση του tonys ομως , ΤΙ ακριβως του λετε ναι η οχι ...τι προτεινεται ??
ο tonys εχει γραψει ....
...."!τα παιδια μου ειναι ηλικιασ 11-8-4ετων ..και ο μπομπιρασ μου 5 μηνων!!!
(- δυο απο τα τεσσερα ειναι προσχολικης ηλικιας )
και εσιεις συμφωνειται οτι ...
...τα ρότι αγαπάνε τα παιδιά, αυτό που προτείνεται πριν την απόκτηση ροτβάιλερ είναι το παιδί να είναι σε σχολική ηλικία
αρα τελικα τι λετε στον ανθρωπο για την περιπτωση του ....δεν κανει ?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
υπάρχουν εκτροφείς ροτβάιλερ που έχουν μωρά, αλλά αυτοί έχουν και την εμπειρία που χρειάζεται, για έναν άπειρο ιδιοκτήτη καλό θα ήταν να ακολουθήσει τον κανόνα.

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Φιλε Tomsitas αν ημουν στην θεση του Τονυ , θα επαιρνα ενα κουταβι ροτ η ενα κουταβι μπουλμαστιφ(θα επαιρνα θηλυκο).
Το θεμα ειναι ο χαρακτηρας του και η σχεση που θα αναπτυξει με ολη την οικογενεια.
Τα ορια που θα θεσει ο αρχηγος της αγελης και η παιδεια που θα λαβουν τα παιδακια σε σχεση με την συμβιωση με τον σκυλο.

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
υπάρχουν εκτροφείς ροτβάιλερ που έχουν μωρά, αλλά αυτοί έχουν και την εμπειρία που χρειάζεται, για έναν άπειρο ιδιοκτήτη καλό θα ήταν να ακολουθήσει τον κανόνα.
Αρα λοιπον φιλε GeorgeA οι επυφειλαξεις υπαρχουν ετσι δεν ειναι ? Εγω επισης θα ηθελα να μαθω την αποψη της μαμας και την σχεση της με τα σκυλια

stamatina

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2011
363
0
Αιγαλεω city
Εγω θα ηθελα τελικα να πω ζωντας καποτε με τρια ροτβαιλερ φιλε tonys εαν αποφασισεις να παρεις ροτβαιλερ παρε τουλαχιστον θηλυκο απο καποιο εκτροφειο ηπιας εκτροφης Στο ειπα και πιο πανω να προσεξεις τους γονεις .

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
κανεις δεν ειπε οτι υπαρχει προβλημα συμβιωσης ενος ΡΟΤ με μια οποιαδηποτε οικογενεια ...
Το σκυλι σε μια οικογενεια ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ και δεν συνυπαρχει απλως
Η απορια μου εχει να κανει με τα πολλα "πρεπει" που ακουγονται και γραφονται ...
(και οχι απο μενα)
- πρεπει τα παιδια να ειναι σχολικης οικογενειας ...(!)
- καλο θα ηταν να ειναι θυληκο ....(!)
πολλα "πρεπει" , κατά την ταπεινη μου γνωμη , για να θεωρειται κατι ετσι ευκολα αποδεκτο ...

tonys

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
65
0
49
ιωαννινα
τομσιτα....προφανοσ αναφερονται οι φιλοι στο γεγονοσ πωσ τα παιδια χρειαζονται και την δικη τουσ εκπαιδευση....εχω ειδη κανει μια τετια στα παιδια μου....τουλαχιστον ΘΕΟΡΙΤΙΚΙ.....

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Δηλαδη φιλε Τομσιτας οταν λεμε να προτιμησει θηλυκο αντι για αρσενικο κανουμε λαθος?
Θα ηταν καλυτερα ενα κυριαρχικο αρσενικο?Δεν νομιζω να διαφωνουμε.
Οπως και η συνυπαρξη , συνεπαγεται οτι εχεις γραψει με κεφαλαια , εσυ λες να το εχουν η εχουμε στην αποθηκη κλειδωμενο?

Τονυ , εγω οταν πηρα σκυλο δεν κοιταξα τι ηλικια εχουν τα παιδια μου και δεν ειχαμε προβλημα.
Θα ηταν ομως πιο ευκολο για εμας εαν τα παιδια μας ηταν σε μια ηλικια που θα μπορουσαν να καταλαβουν καλυτερα.

Το ευκολα αποδεκτο δεν το καταλαβαινω , συγχωρεσε με.Δεν θελουμε ουτε να πουλησουμε ουτε να πεισουμε κανεναν.
Λεμε την εμπειρια μας και τι θεωρουμε καλυτερο βαση της καταστασης.

tonys

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
65
0
49
ιωαννινα
nasouk.εχεισ δικιο ειναι συμαντικο τα παιδια να σεβονται το κουταβι ωστε και αυτο να εχει καλεσ εμπειριεσ απο τα παιδια....ειναι κατι που πιστευω πωσ μπορω να το χειριστω....

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
tonys προχωρα στην επιλογη σου, οποια και αν ειναι , χωρις κανεναν ενδοιασμο...ξερεις καλυτερα απο ολους τι θελεις και τι περιμενεις απο το σκυλο σου.
οι συζητησεις στο forum ειναι καθαρα θεωρητικες και περιεχουν , επι τω πλειστον, προσωπικες εμπειριες και βιωματα των μελων και εχουν σαν σκοπο την αναπτυξη ολων των πιθανων περιπτωσεων,
στο χερι σου ειναι να αποφυγεις τα δυσαρεστα και να επιδιωξεις τα ευχαριστα.
εγω , μια συμβουλη θα σου δωσω , σαν πατερας 2 παιδιων ...
ΟΤΙ και να ΠΑΡΕΙΣ να το παρεις απο κουταβι ...ολα τα υπολοιπα ειναι καθαρα προσωπικη επιλογη σου

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Καθολου εντονη.Οταν ο σκυλος ειναι σε cool mode , δεν σταζει τιποτα , ουτε λερωνει , ειναι σαν σκυλος χωρις σαλια.

Αν παιξει , κουραστει κλπ κλπ τοτε θα σταξουν τα μακαρονια.Δεν μας εχει προβληματισει εως τωρα.

tonys

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
65
0
49
ιωαννινα
καλημερα σασ...εχθεσ επικοινωνισα με 5 εκπεδευτεσ να ζητησω πληροφοριεσ....ολοι μου ειπαν ακριβοσ το ιδιο πραγμα.....σχετικα με τα ροτβαιλερ.....φιλε μου δεν εχεισ να φοβηθεισ απολυτοσ τιποτα....σε σχεση με τα παιδια σου....ειμαι πολλυ χαρουμενοσ ...οποτε ελπιζω τον σεπτεμβριο να εχω το κουταβο μου....!!!!καλημερα .¨)))))))))))))