Νέος στον κόσμο του Akita Inu!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Συμφωνώ ότι ΚΑΙ οι εκτροφείς θα έπρεπε να συμβάλλουν στην ενημέρωση του κόσμου, αλλά με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να το κάνουν?
Εδώ στο φόρουμ ας πούμε πολλοι εκτροφείς γράφουν και προσπαθούν να βοηθήσουν.
Πέρα απο κάτι τέτοιο όμως τι άλλο μπορούν να κάνουν? Να βγουν στην τηλεόραση? Σε ποια εκπομπή? Ποιος θα τους επιτρέψει να μιλήσουν ανοιχτά? Πόσος κόσμος θα δε θα σκεφτει ότι απλά ψάχνουν πελάτες?

Οι ερωτήσεις μου είναι προβληματισμοί και δικοί μου, δεν τις κάνω αντιπαραθετικα σε κατι.
Να γράψουν σε φόρουμ για τον σκύλο, όπως εδώ, να μιλήσουν για την δουλειά που κάνουν όπως μίλησε o gaia lykaia να μην θεωρούν αυτονόητο ότι ο μέσος μελλοντικός αγοραστής τα γνωρίζει ή θα έπρεπε να τα γνωρίζει. Από που κι ως που; Να βγουν στην τηλεόραση σε εκπομπές και να μιλήσουν και εκεί , να προάγουν την κυνοφιλία . Εγώ όταν μίλησα με τον εκτροφέα από που τελικά πήρα τον μικρό έμαθα κάποια πράγματα που ούτε καν φανταζόμουν, εχουν ανάγει σε ολόκληρη επιστήμη το ζευγάρωμα των ζώων και αυτό πρέπει να βγει στον κόσμο . Αν γίνει αυτό θα καταλάβει αυτός που είναι στην διαδικασία τώρα να αγοράσει κουτάβι την διαφορά ποιότητας και δεν θα πάει σε παπυμιλλά να ψωνίσει και να νομίζει ότι βρήκε το ίδιο ζώο σε τιμή ευκαιρίας.
Δεν είναι ελιτίστικο να πάρεις τον σκύλο σου από εκτροφείο, και μόνο οι εκτροφείς μπορούν με επιχειρηματα να προβάλλουν την δουλειά τους.

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Επιστρέφω μετά από 1 μήνα, είμαι πάρα μα πάρα πολύ απογοητευμένος με την κυρία Ξανθίππη Βεντούδη ή Βεντουδή, κάθε εβδομάδα και από μια νέα δικαιολογία.
1η εβδομάδα έγινε λάθος στην παραγγελία
2η εβδομάδα λάθος χρώμα και το ένα από τα 2 κουτάβια δεν έμοιαζε κάν με akita inu, είχε μαύρη μάσκα!!!
3η εβδομάδα μου είπε ότι κατάλαβα λάθος και θα ερχόντουσαν νέα κουτάβια την επόμενη εβδομάδα
4η εβδομάδα τα σκυλιά αφού πέρασαν τους κτηνιατρικούς ελέγχους του εξωτερικού οι δικοί μας διέγνωσαν δυσπλασία.

Του κώλου τα εννιάμερα, εδώ και 1 μήνα από αναβολή σε αναβολή πηγαίνει το θέμα και τελικά το ακύρωσα! Ας μην πάρω καθόλου! Μόνο η χαρά μου έμεινε και η μεγάλη απογοήτευση. Ποτέ ξανά από αγγελίες και μέσω ίντερνετ, μεγάλη προσοχή σε όλους τους υποψήφιους αγοραστές.

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
Ποτέ ξανά από αγγελίες και μέσω ίντερνετ, μεγάλη προσοχή σε όλους τους υποψήφιους αγοραστές.
Ξεχασες να αναφερεις και τα πετσοπ :)

Ευτυχως που καταλαβες εστω και καθυστεριμενα τι ρολο βαραει η συγκεκριμενη κυρια. Κανε υπομονη συγκεντρωσε τα χρηματα που απαιτουντε για την αγορα, ψαξε για σωστο εκτροφειο, πηγαινε σε εκθεσεις που πιθανον συμμετεχει αυτη η φυλη, μιλα μαθε ενημερωσου απο αλλους ιδιοκτητες και θα ερθει η μερα που θα αποκτησεις ενα ακιτα οπως το θες.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Τελικά όλοι πρέπει να πάθουμε για να μάθουμε.

Μπράβο σου που μπήκες και έγραψες την κατάληξη, ελπίζω να φανει χρησιμο στους επόμενους που θα διαβασουν το νήμα.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ορίστε γιατί "γκαρίζαμε" λοιπόν. Όλη αυτή η ένταση δεν είναι από κακία αλλά από άμεση ή έμμεση γνώση...

Gherudos σου εύχομαι καλή επιτυχία στην εξοικονόμιση χρημάτων για να αγοράσεις το κουτάβι των ονείρων σου από κάποιον σωστό εκτροφέα. Πίστεψέ με δεν θα σε απογοητέυσει όπως η κα Ξανθίππη (που δεν είχε και πρόβλημα να τη διαφημίσεις) ;)

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Η ψυχολογία μου είναι χάλια, το περίμενα πως και πως για πάνω από ένα μήνα, κάθε μέρα το έβλεπα στον ύπνο μου το κουτάβι, δεν μπορείτε να φανταστείτε την απογοήτευσή μου :/

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Επιστρέφω μετά από 1 μήνα, είμαι πάρα μα πάρα πολύ απογοητευμένος με την κυρία Ξανθίππη Βεντούδη ή Βεντουδή, κάθε εβδομάδα και από μια νέα δικαιολογία.
1η εβδομάδα έγινε λάθος στην παραγγελία
2η εβδομάδα λάθος χρώμα και το ένα από τα 2 κουτάβια δεν έμοιαζε κάν με akita inu, είχε μαύρη μάσκα!!!
3η εβδομάδα μου είπε ότι κατάλαβα λάθος και θα ερχόντουσαν νέα κουτάβια την επόμενη εβδομάδα
4η εβδομάδα τα σκυλιά αφού πέρασαν τους κτηνιατρικούς ελέγχους του εξωτερικού οι δικοί μας διέγνωσαν δυσπλασία.

Του κώλου τα εννιάμερα, εδώ και 1 μήνα από αναβολή σε αναβολή πηγαίνει το θέμα και τελικά το ακύρωσα! Ας μην πάρω καθόλου! Μόνο η χαρά μου έμεινε και η μεγάλη απογοήτευση. Ποτέ ξανά από αγγελίες και μέσω ίντερνετ, μεγάλη προσοχή σε όλους τους υποψήφιους αγοραστές.
Ποια ειναι αυτη ?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις. Δεν πρέπει να είσαι απογοητευμένος, ΓΛΙΤΩΣΕΣ! Ήσουν ΤΥΧΕΡΟΣ που δεν πήρες κουτάβι. Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να κάτσεις να διαβάσεις ΑΥΤΟ το topic (και τις 19 σελίδες) από την αρχή με ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ αυτή τη φορά, χωρίς την ιδέα του κουταβιού που έρχεται, της έμπιστης εκπαιδεύτριας που θα τα κάνει όλα σωστά, χωρίς πείσμα και ξερολισμό.

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Ελπίζω τώρα να βρείς Ελληνες εκτροφέίς πού κάνουν καλή δουλεία σε akita akita , και σε american akita, ειναι κρίμα να απευθυνόμαστε σε μεσάζοντες για να βρούμε ενα σκυλί όταν υπάρχουν Ελληνες εκτροφείς με παγκόσμιες διακρίσεις

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Στο quote που έκανες γράφει και το όνομά της.
To oνομα της το ειδα.. τι σχεση εχει με την αποκτηση του Ακιτα σου δεν καταλαβα.. τι ακριβως κανει αυτη η κυρια?

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Μίλησα με 1-2 και μου είπαν 1200Ε και 1500Ε αντίστοιχα. Τόσα λεφτά δεν μπορώ να διαθέσω οπότε με βλέπω χωρίς τη χνουδωτή συντροφιά...

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Μίλησα με 1-2 και μου είπαν 1200Ε και 1500Ε αντίστοιχα. Τόσα λεφτά δεν μπορώ να διαθέσω οπότε με βλέπω χωρίς τη χνουδωτή συντροφιά...
Αν βάλεις στην άκρη τα χρηματα που θα ξοδευες εναν ολοκληρο χρόνο αν είχες σκυλο,του χρονου τετοια μερα θα το έχεις στα χερια σου.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν υπάρχει "σκύλο θέλω τώρα τονε θέλω"
Όταν θέλεις αμάξι εξοικονομείς για πολύ μεγαλύτερο διάστημα, άσε που ο σκύλος είναι καλύτερος από αμάξι, κρατάει περισσότερο, κάνει περισσότερα χιλιόμετρα (λέμε τώρα) και είναι πιο χαδιάρης!
(μα τι λέω απόψε? :maria: )

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Του χρόνου τέτοια ημέρα μπορεί και να μην υπάρχουμε...

Με αυτη τη λογική δεν θα επρεπε να βάζουμε στόχους.
Μια αντιπροταση έκανα στο

με βλέπω χωρίς τη χνουδωτή συντροφιά...
Ξάσου, που λενε και στην Κρητη.