Νέος στην πόλη!

Dami

New Member
20 Νοεμβρίου 2016
4
7
28
Καλησπέρα! Είμαι μαμά ενός αρσενικού λαμπραντορ ( θα συστηθω και στην κατάλληλη ενότητα το συντομότερο ). Ο μικρός μου είναι τεσσάρων και έχει μεγαλώσει στο πατρικό μου σε περιοχή με δυο τρία σπίτια. Δύο χρόνια πριν έφυγα για σπουδές χωρίς την δυνατότητα να τον πάρω μαζί μου και έτσι έμεινε με τους γονείς μου. Σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο είμαι εκεί όμως. Φέτος έχω τη δυνατότητα να τον πάρω μαζί μου αλλά υπάρχει το εξής πρόβλημα: μέσα στο σπίτι είναι άψογος αλλα στην ερημιά που μεγάλωσε πέρα από δύο γείτονες και δύο τρία σκυλιά δεν έχει γνωρίσει άλλους. Έχει γίνει και φύλακας (έμαθε από τα άλλα) και όποτε προσπάθησα να το πάρω μαζί μου γαυγιζει τους πάντες και κυρίως τα σκυλιά. Ή γειτονιά εδώ έχει αδέσποτα και έχουμε και σοβαρο πρόβλημα με φολες στην περιοχή (βόλος). Ο μικρός τρώει τα πάντα και από κάτω. Θέλω πολύ να τον έχω μαζί μού αλλά φοβάμαι γιατί έχει μάθει αλλιώς... Οι γονεις μου τον έχουν σαν παιδί τους πλέον και δεν θέλουν να τον πάρω. Μου προτείνουν να πάρω ένα αδέσποτο. Επίσης η τσοπανα που έχουμε κλαίει και πέφτει σε βαριά κατάθλιψη όταν παίρνω τον μικρό αλλά και αυτός το ίδιο. Δέκα χρονών δε θέλω να την ταλαιπωρησω. όσο για το αδέσποτο νομιζω είναι μία καλή λύση μιας και τον μικρό τον βλέπω κάθε σαββατοκύριακο. Χίλια συγγνώμη για το σεντόνι αλλά νομίζω ήταν απαραίτητο. Κάθε γνώμη δεκτή. Ευχαριστω

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Καλώς ήρθες. Όσο και ν αγαπάς τ σκυλάκο σου άφησε τν κοντά στους γονείς σου που έχει μάθει κ μεγαλώσει κοντά. Αν & ήδη γνωρίζεις ότι είναι αυτό που πρέπει ν κάνεις. Επέλεξε όπως ανάφερες ν υιοθετήσεις ένα ημιαιμάκι εφόσον πλέον έχεις τ χρόνο ;);)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Καλώς ήρθες στο φόρουμ @Dami !

Δεν θα βρεθεί κανείς, μέσα απ'αυτό το φόρουμ, που να μην σε ενθαρρύνει για την υιοθεσία αδέσποτου και μπράβο στους γονείς σου, που το σκέφτηκαν.

Θα 'βρισκες τις άκρες σου, αν ήθελες οπωσδήποτε να τον πάρει μαζί σου τον σκυλάκο σου. Αλλά από την στιγμή που τον βλέπεις έτσι κι αλλιώς, και πίσω στο πατρικό σου, τον προσέχουν και τον φροντίζουν και τα περνάει καλά, προσανατολίσου πράγματι, προς έναν νέο σκυλάκο. Υποθέτω, δεν θα έχεις πρόβλημα να το πηγαίνεις στο πατρικό σου ή ακόμη και να το κρατήσουν, αν κάποια φορά χρειαστεί;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Ούτε συζήτηση για εμένα. Ο σκυλάκος σου μάλλον είναι τελικά σκυλάκος τους και θα στρεσαριζόταν με την αλλαγή. Το ίδιο και η μεγαλοκοπέλα σας η τσοπάνα. Κι εγώ ψηφίζω νέα υιοθεσία.

Dami

New Member
20 Νοεμβρίου 2016
4
7
28
Ευχαριστω παιδιά για τις απαντήσεις σας και την ενθάρρυνση...

Mareco καλώς σας βρήκα!
Φυσικά και θα παίρνω μαζί μου τον νέο ,με το καλό, σύντροφο και θα είναι καλοδεχούμενος στο πατρικό. Ο Μάκρος (Labrador) θα ξετρελαθει. Τώρα όσον αφορά την υιοθεσία δεν θέλω να βιαστω. Θέλω να προετοιμαστω καλά.

Dami

New Member
20 Νοεμβρίου 2016
4
7
28
παντα οταν καποιος (ανθρωπος, σκυλος, γατα, κτλ) πλησιάζει την περιοχή μας, η κοπέλα μας προειδοποιεί. Δίπλα της λοιπόν έμαθε και ο μικρός. Έμαθε να μας προειδοποιεί όταν κάποιος έρχεται. Από τη στιγμή που ξέρει αυτό το κάτι, που έρχεται, σταματάει. Καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να σας φαίνεται παράξενο μιας και μιλάμε για Labrador αλλά έχω μεγαλώσει κυρίως με ποιμενικά ελληνικά και βουλγάρικα και γνωρίζω αυτήν του την αντίδραση.