Νέος στην παρέα και στην υιοθέτηση!

~mitsakos~

Member
4 Ιουνίου 2012
9
0
Καλημέρα παιδιά!
Ονομάζομαι Δημήτρης και είμαι από την Πάρο :)

Καιρό τώρα ήθελα έναν σκύλο μα δεν είχα καταλήξει ποιος είναι ο σκύλος που μου ταιριάζει! Την μια έλεγα για jackrussel την άλλη για beagle! Τελευταία είδα την ταινία hachiko και όπως ήταν αναμενόμενο με πήρε πολύ από κάτω. Αυτό που μου έκανε όμως τρομερή εντύπωση ήταν ότι η ιστορία ήταν αληθινή!
Τα ακιτα τα ειχα ξαναδεί άλλα μου άρεσαν μόνο σαν ομορφιά και δεν είχα κάτσει να δώ ούτε την ιστορία τους ούτε τον χαρακτήρα τους! Μετά την ταινία απλά χάζευα διάφορα χωρίς να ψάχνω κάτι συγκεκριμένο, αλλά ανακάλυψα τον χαρακτήρα των ακίτα, την ιστορία τους και το τι είναι για την Ιαπωνία. Εντυπωσιάστηκα το ομολογώ αλλά δεν φτάνει μόνο να διαβάζεις, πρέπει να δεις κι όλας. Και έτσι έψαξα να δώ διάφορα βίντεο και τι λένε αυτοί που έχουν ακίτα! Είδα έναν τελείως διαφορετικό τρόπο αγάπης που ενώνει τα ακιτα και το αφεντικό τους και ομολογώ πως ζήλεψα αυτή την αγάπη... Έπειτα απο σκέψη και συζήτηση με την μητέρα μου αποφάσισα πως θα μου έκανε καλό αυτή την αγάπη που θέλω τόσο να δώσω και δυστυχώς την δίνω σε λάθος γυναίκες να την έδινα σε ενα πλάσμα που αν του προσφέρεις αγάπη θα σου χαρίσει την ζωή του!

Έκανα μια έρευνα μέσα στο φόρουμ σας, είδα και απο αλλού δυο εκτροφεία ενα του κυρίου Νίκου Βαζάκα και ενα του κυρίου Γιάννη Τραϊκα. Τους βρήκα στο facebook τους έστειλα ένα μήνυμα οτι ενδιαφέρομαι να μάθω τι και πως για τα ακιτα και περιμένω να μου στείλουν τα τηλεφωνά τους για να μιλήσω!

Θα χρειαστώ την βοήθεια σας όμως γιαυτό σας γράφω... Κάθε απάντηση θα την σεβαστώ και θα φροντίσω να την κάνω πράξη για να πάρω ένα υγιές καθαρόαιμο κουτάβι!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Last edited by a moderator:

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
να σε καλωσορίσω εγώ με την σειρά μου.
έχεις σκεφτεί καθόλου να υιοθετήσεις κάποιο αδέσποτο ή έχεις ψάξει τα πάντα για τα ακίτα και κατέληξες πως είναι ακριβώς η ράτσα που σου ταιριάζει; αν το δεύτερο τότε πάμε για το καθαρόαιμο ακίτα.
καλά έκανες και επικοινώνησες με τους εκτροφείς. αυτό πάει να πει ότι το έψαξες το θέμα και να υποθέσω έχεις ενημερωθεί σχετικά με τους λεγόμενους εκτροφείς της πίσω αυλής κτλ.
ωστόσο στα οικονομικά σου είσαι καλά γενικά; γιατί μεγαλόσωμη ράτσα σημαίνει και "μεγαλόσωμα" έξοδα.
επίσης πες μας πόσο χρόνο διαθέτεις περίπου την μέρα για τον σκύλο (βόλτες, παιχνίδι κτλ), τι χώρους θα έχει ο σκύλος, σκέφτεσαι να μένει μέσα στο σπίτι μαζί σου??
για να μπορέσουμε να σου πούμε πάνω κάτω ποια ράτσα κάνει περισσότερο για σένα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Δημήτρη καλώς ήρθες στην παρέα μας :)

Αν οι σχέσεις σου με το άλλο φύλλο, επηρεαζόντουσαν επίσης από ταινίες, δεν μου κάνει εντύπωση που δεν πήγαιναν και τόσο καλά :D

This is real life, φίλε Δημήτρη...

Την ίδια σχέση, ή και ακόμη καλύτερη / ιδιαίτερη, μπορείς να την έχεις με οποιονδήποτε σκύλο ;-)

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Welcome, σωστή η Mareco :p

Επίσης, μη μετανιώσεις αργότερα δίνοντας την αγάπη σου σε "λάθος" σκύλο, όταν αυτός τα κάνει σε κάθε γωνιά του σπιτιού σου και τρώει τους καναπέδες σου λόγω δικής σου ευθύνης.

Μην τον βλέπεις σαν υποκατάστατο κι όταν βρεθεί η "σωστή" γυναίκα, βαρεθείς το σκύλο ή δε χρειάζεται να του δίνεις πλέον την αγάπη σου. Το σκύλο τον παίρνουμε γιατί έχουμε σκεφτεί κάποια πράγματα που συνεπάγονται με την απόκτησή του, είτε αρνητικά είτε θετικά. Είναι πραγματικά ο σκύλος αυτό που θα γεμίσει το κενό σου ή απλά ψάχνεις κάτι εναλλακτικό να ξεφύγεις προσωρινά;

Να μη σε πάρουμε από τα μούτρα όμως. Διάβασε εδώ στο φόρουμ τα sticky θέματα και τα άρθρα κάποιων μελών που θα σε βοθήσουν πολύ στην απόφασή σου και την επιλογή του κατάλληλου σκύλου. Γι' αυτό, καθαρό μυαλό, ενημέρωση και καλή τύχη!

giorgio0

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2011
65
0
Ξανθη-Καβαλα
αποφάσισα πως θα μου έκανε καλό αυτή την αγάπη που θέλω τόσο να δώσω και δυστυχώς την δίνω σε λάθος γυναίκες να την έδινα σε ενα πλάσμα που αν του προσφέρεις αγάπη θα σου χαρίσει την ζωή του!

αν καταλαβα καλα θελεις να καλυψεις την απολια γυνεκας με σκυλο???
αυτο Δεν γινετε ειναι διαφορετικη αγαπη...
ο σκυλος ειναι ο κολητο σου.

Last edited:

~mitsakos~

Member
4 Ιουνίου 2012
9
0
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,
θα προσπαθήσω να σας δώσω ακριβώς το συναίσθημα μου γιατί σωστά βγάζετε λάθος εντυπώσεις! Δεν το έχω και πολυ με τον γραπτό λόγο.

έχεις σκεφτεί καθόλου να υιοθετήσεις κάποιο αδέσποτο ή έχεις ψάξει τα πάντα για τα ακίτα και κατέληξες πως είναι ακριβώς η ράτσα που σου ταιριάζει; αν το δεύτερο τότε πάμε για το καθαρόαιμο ακίτα.
καλά έκανες και επικοινώνησες με τους εκτροφείς. αυτό πάει να πει ότι το έψαξες το θέμα και να υποθέσω έχεις ενημερωθεί σχετικά με τους λεγόμενους εκτροφείς της πίσω αυλής κτλ.
ωστόσο στα οικονομικά σου είσαι καλά γενικά; γιατί μεγαλόσωμη ράτσα σημαίνει και "μεγαλόσωμα" έξοδα.
επίσης πες μας πόσο χρόνο διαθέτεις περίπου την μέρα για τον σκύλο (βόλτες, παιχνίδι κτλ), τι χώρους θα έχει ο σκύλος, σκέφτεσαι να μένει μέσα στο σπίτι μαζί σου??
για να μπορέσουμε να σου πούμε πάνω κάτω ποια ράτσα κάνει περισσότερο για σένα.
Όχι δεν έχω σκεφτεί για κάποιο αδέσποτο! Τα πάντα δεν τα έχω ψάξει για τα ακίτα αλλα με τον καιρό θα γίνει και αυτο! Έψαξα εκτροφείς γιατι διάβασα εδώ τους λεγόμενους εκτροφείς της πίσω αυλής!
Και ενημερώθηκα για πολλά πράγματα που δεν ήξερα όπως πχ για το οτι τα σκυλιά μας δεν πρέπει να ζευγαρώνονται! Έχετε κάνει πολυ καλη δουλειά όλοι σας και αυτοί που πραγματικά θέλουν να μάθουν μπορούν εύκολα να το κάνουν σε αυτό το forum!

Σχετικά καλά είναι τα οικονομικά μου, δεν θα έλεγα οτι μου τρέχουν και από τα μπατζάκια αλλα έχω την άνεση να το φροντίσω. Έχω αρκετό χρόνο στην διάθεση μου να αφιερώσω στον σκύλο και ιδιαίτερα τον χειμώνα! Μένω μόνος μου σε μια δικιά μου γκαρσονιέρα και σκοπεύω να τον έχω μέσα στο σπίτι ναι.

Αν οι σχέσεις σου με το άλλο φύλλο, επηρεαζόντουσαν επίσης από ταινίες, δεν μου κάνει εντύπωση που δεν πήγαιναν και τόσο καλά :D

This is real life, φίλε Δημήτρη...

Την ίδια σχέση, ή και ακόμη καλύτερη / ιδιαίτερη, μπορείς να την έχεις με οποιονδήποτε σκύλο ;-)
Δεν επηρεαζόντουσαν από ταινίες απλά πληγώθηκα από την πρώτη μου αγάπη! 25 χρονών είμαι ακόμα και επηδει η real life ειναι ζόρικη πήρα την απόφαση να την περάσω ΚΑΙ με έναν πιστό τετράποδο φίλο και στα καλά και στα δύσκολα!
Όσο για τον οποιοδήποτε σκύλο αυτό εννοείται. Δεν παίζει ρόλο η σκούφια του σκύλου αλλά πόσο δεμένος είσαι με έναν σκύλο!

Επίσης, μη μετανιώσεις αργότερα δίνοντας την αγάπη σου σε "λάθος" σκύλο, όταν αυτός τα κάνει σε κάθε γωνιά του σπιτιού σου και τρώει τους καναπέδες σου λόγω δικής σου ευθύνης.

Μην τον βλέπεις σαν υποκατάστατο κι όταν βρεθεί η "σωστή" γυναίκα, βαρεθείς το σκύλο ή δε χρειάζεται να του δίνεις πλέον την αγάπη σου. Το σκύλο τον παίρνουμε γιατί έχουμε σκεφτεί κάποια πράγματα που συνεπάγονται με την απόκτησή του, είτε αρνητικά είτε θετικά. Είναι πραγματικά ο σκύλος αυτό που θα γεμίσει το κενό σου ή απλά ψάχνεις κάτι εναλλακτικό να ξεφύγεις προσωρινά;
Το να τα κάνει σε κάθε γωνιά του σπιτιού ξέρω οτι θα μου πάρει αρκετό καιρό για να το μάθω όμως πρέπει να το εκπαιδεύσω σωστά και με υπομονή! Το να μου τρώει τους καναπέδες τότε ναι σίγουρα θα ειμαι εγώ αυτός που φταίει γιατι δεν θα του έχω δείξει πιο ειναι το σωστό και πιο το λάθος.
Δεν τον βλέπω σας κατι προσωρινό τον σκύλο και για αυτό τον λόγο έγραψα την λέξη "υιοθέτηση"
Για την ακρίβεια τα κενά δεν θα μου τα κάλυψη ο σκύλος αλλά εγώ μέσω της αγάπης που θέλω να δώσω στον σκύλο!

αποφάσισα πως θα μου έκανε καλό αυτή την αγάπη που θέλω τόσο να δώσω και δυστυχώς την δίνω σε λάθος γυναίκες να την έδινα σε ενα πλάσμα που αν του προσφέρεις αγάπη θα σου χαρίσει την ζωή του!

αν καταλαβα καλα θελεις να καλυψεις την απολια γυνεκας με σκυλο???
αυτο Δεν γινετε ειναι διαφορετικη αγαπη...
ο σκυλος ειναι ο κολητο σου.
Λάθος κατάλαβες ή λάθος το έγραψα συγχώρεσε με! Οχι δεν θα καλύψει απόλια γυναίκας και ούτε πιστεύω οτι μπορεί να γίνει κατι τέτοιο! Μέσω αυτής της διαφορετικής αγαπης θα με κάνει να αιστανθώ καλύτερα πιστεύω! Και αυτο το "ο σκύλος ειναι ο κολλητός σου" ειναι αυτό που με κάνει να θέλω περισσότερο να υιοθετήσω εναν σκύλο! :)

Last edited:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ε, υιοθέτησε τότε..άντε τι περιμένεις?
Επίσης...συμβουλή...μην αποκτήσεις σκύλο επειδή τον είδες σε μια ταινία....
Αυτές οι ταινίες είναι που μας έχουν καταστρέψει....βλέπε Τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας, Λάσσυ...Χατσίκο κλπ!!!

~mitsakos~

Member
4 Ιουνίου 2012
9
0
Ε, υιοθέτησε τότε..άντε τι περιμένεις?
Επίσης...συμβουλή...μην αποκτήσεις σκύλο επειδή τον είδες σε μια ταινία....
Αυτές οι ταινίες είναι που μας έχουν καταστρέψει....βλέπε Τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας, Λάσσυ...Χατσίκο κλπ!!!
Δεν υιοθετώ επειδή τον είδα στην ταινια! Απλα η ταινια που ειδα με εκανε να ψάξω περισσότερα για τα Ακιτα! Παρεμπιπτόντως το Χατσικο είδα!

Θα μιλήσω σήμερα το απόγευμα με έναν απο τους 2 εκτροφείς γιατί σιγουρα θα έχει πολλα να μου πει για τα ακιτα!

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
ωραία:) εύχομαι τότε να σου πάνε όλα έτσι όπως τα χεις στο μυαλό σου.
περιμένουμε νέα απο την συζήτηση σου με τον εκτροφέα και εντυπώσεις.

~mitsakos~

Member
4 Ιουνίου 2012
9
0
Σας ευχαριστώ πολυ!

Μίλησα με τον κύριο Γιάννη και πλέον είμαι σίγουρος ότι θέλω ένα ακιτα! Μου είπε λίγα λόγια για τα ακιτα και τον χαρακτήρα τους! Οτι πρέπει να κάνω την καρδιά μου πέτρα τους πρώτους 18 μήνες μέχρι να ενηλικιωθεί ο σκύλος γιατί τα ακιτα είναι πολυ κυρίαρχα πλάσματα και άν είμαι μαλακός και χαδιάρης απέναντι του πριν ενηλικιωθεί τότε θα έχω μεγάλο πρόβλημα όταν μεγαλώσει και σίγουρα δεν θα με ακούει! Από εκεί και έπειτα μου είπε ότι θέλει περίπου κάνα 80ρι ευρώ για παν ενδεχόμενο το μήνα ιδιαίτερα στην αρχή με τα εμβόλια! Ότι είναι πάρα πολύ έξυπνα και την εκπαίδευση θα πρέπει να την κάνω μόνος μου! Ακόμα και αν χρειαστώ εκπαιδευτή, ο εκπαιδευτής θα μάθει εμένα και εγώ με την συνέχεια μου το ακιτα μου. Έμεινα ευχαριστημένος απο αυτη την μικρή κουβέντα που είχαμε και μου ειπε ότι θέλω μπορώ να τον καλώ στο τηλέφωνο του. Εκεί που έμεινα ήταν όταν μου είπε αν τελικά το πάρω τον πρώτο μήνα θα μιλάμε κάθε μέρα, τον δεύτερο μηνα μέρα παρά μέρα και πάει λέγοντας! Θα πρέπει να έχουμε συναντήσεις είτε να κατεβαίνει είτε να ανεβαίνω! Το επόμενο ζευγάρωμα μου είπε θα γίνει μέσα στον Αύγουστο! Οπότε μερικούς μήνες μπροστά μου να μαζέψω ένα άλφα χρηματικό ποσό για την αρχή που θα είναι λίγο ζόρικη.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Άντε καλορίζικο....με το καλό!!! Έτσι είναι οι σωστοί εκτροφείς...ενδιαφέρονται για το που θα πάνε τα "μωρά" τους!!!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Για μένα έχεις κάνει μια πολύ αρχή ψάχνοντας. Έχεις χρόνο μέχρι να πάρεις το κουτάβι σου να ψάξεις και να μάθεις πολλά περισσότερα!! Ο σκύλος είναι συντροφιά και πολλά άλλα και φυσικά δεν είναι υποκατάστατο!! Σου εύχομαι ότι καλύτερο. Μην ξεχάσεις να βάλεις φωτο όταν το πάρεις!!:)

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
πολύ σωστός εκτροφέας φαίνεται ο κυρ Γιάννης!! οπότε η αρχή έγινε
αντε και καλώς να τα δεχτείς;)

~mitsakos~

Member
4 Ιουνίου 2012
9
0
Δεν καταλαβαίνω ρε παιδιά γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο κατά του να αγοράσεις έναν σκύλο 1000+ ευρώ απο εκτροφέα αντί με τα μισά απο τον εκτροφέα της πίσω αυλής όπως λετε ή απο ένα pet shop! Ειμαι κολλημένος μου είπαν γιατι θέλω καθαρόαιμο με pedigree!"Και που θα έχει λέει τι θα το κάνεις?" Εξηγώ από τα λίγα που έχω διαβάσει οτι καθαρόαιμο ειναι μόνο αν έχει pedigree και αυτό σου εξασφαλίζει το σκυλί θα είναι άριστης μορφολογίας και ένας σωστός εκτροφέας σου εξασφαλίζει οτι το σκυλί είναι υγιέστατο! Εξηγώ γιατί όχι από pet shops αφού διάβασα το άρθρο puppy mills και γιατί όχι από εκτροφέα της πίσω αυλής (που εκεί το έχασα λίγο γιατί δεν είχα αρκετές γνώσεις). Και παρόλα αυτά όπως καταλάβατε βγήκα ότι θέλω να πετάξω τα λεφτά μου... :/

Last edited:

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
μην τους ακούς. ο καθένας προσπαθεί να περάσει την γνώμη του είτε αυτή είναι λάθος είτε σωστή.
εσύ θα κάνεις αυτό που πιστεύεις και θεωρείς σωστό.
"ότι δίνεις, παίρνεις" είναι στην ουσία.
αν πάρεις σκύλο απο έναν απλό ιδιώτη με 100, 200€, ναι μεν θα πάρεις έναν σκύλο που να μοιάζει σαν αυτόν που πραγματικά ήθελες, αλλα ωστόσο παίζεις με την υγεία του ζώου στο μέλλον και δεν ξέρεις αν είναι όντως καθαρόαιμο. εντάξει δεν συμβαίνει πάντα αυτό.. δηλαδή δεν σημαίνει ότι όταν πάρεις σκύλο απο byb, θα σου αρρωστήσει σίγουρα ενώ απο ιδιώτη θα χαίρει άκρως υγείας, αλλα γιατί να παίζεις με τις πιθανότητες και να ρισκάρεις για ένα πλάσμα που θα σε συντροφεύει για τα επόμενα 10-15 χρόνια; δεν βρίσκω τον λόγο. καλά οικονομικός είναι ο λόγος, αλλα για να μιλήσουμε και την γλώσσα του χρήματος, ο σκύλος σου κάνει απόσβεση και με το παραπάνω:)

απλό είναι, αν σε ενδιαφέρει πραγματικά μια ράτσα για το όλο σύνολο της απευθύνεσαι σε εκτροφέα.
αν σε ενδιαφέρει μόνο η εμφάνιση, βολεύεσαι και με τους εκτροφείς της πίσω αυλής.
και να σου πω και το σημαντικότερο για μένα.
Σχέση με εσένα και Ιδιώτη (byb) = πελάτης και έμπορος. τίποτα παραπάνω
Σχέση με εσένα και εκτροφέα = σχέση στην οποία μπορείς να απευθυνθείς ανα πάσα στιγμή για τον σκύλο σου.

~mitsakos~

Member
4 Ιουνίου 2012
9
0
Ο σκύλος είναι συντροφιά και πολλά άλλα και φυσικά δεν είναι υποκατάστατο!!
Φυσικά και δεν είναι υποκατάστατο και ούτε θεωρώ ότι μπορεί να γίνει!

Άντε καλορίζικο....με το καλό!!!
Σου εύχομαι ότι καλύτερο.
οπότε η αρχή έγινε
αντε και καλώς να τα δεχτείς;)
Σας ευχαριστώ πολύ!

~mitsakos~

Member
4 Ιουνίου 2012
9
0
Σχέση με εσένα και εκτροφέα = σχέση στην οποία μπορείς να απευθυνθείς ανα πάσα στιγμή για τον σκύλο σου.
Αυτό το κατάλαβα πολύ καλά όταν μίλησα με τον εκτροφέα! Βέβαια στα λόγια ολοι καλοί ειναι.. αλλα έχω διαβάσει και απο άλλους πολύ καλά λόγια για τον κύριο Γιάννη!

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Ευτυχως που μπαινει και κανενας ανθρωπος που πραγματικα ενδιαφερεται να μαθει και να ψαχτει σωστα στο θεμα σκυλος και γελαει κι εμας λιγο το χειλακι μας οτι υπαρχει ελπιδα!!!

Καλως ηρθες κι απο μενα εχεις κανει μια υπεροχη αρχη και σου ευχομαι ετσι να τα πας και στη συνεχεια και να αποκτησεις κι εσυ το φιλαρακι σου συντομα!!!

Οσο για αυτους που δεν καταλαβαινουν δυστυχως ειναι παααρα πολλοι καποιους θα τους πεισεις καποιους αλλους οχι... Αυοτυς που δεν καταλαβαινουν απλα μην τους δεινεις σημασια, εσυ κοιτα να κανεις το σωστο για σενα και για το φιλαρακι που θα εχεις διπλα σου για τα επομενα χρονια!!! Εγω οταν δεν καταλαβαινουν η τελευταια μου κουβεντα ειναι παντα: ''εγω αν θελησω να παρω καθαροαιμο δεν θα διακινδυνευσω ουτε προβληματα υγειας ουτε εναν λαθος χαρακτηρα και στην τελικη ουτε και μια αλλη εμφανιση απο αυτη που εγω ξερω και βλεπω οτι εχει το καθαροαιμο που θελω''. . . Απο κει και περα εσυ την προσπαθεια να τους ενημερωσεις την εκανες καποιοι κατι θα κρατησουν καποιοι τιποτα δυστυχως!

Καλες συζητησεις:)

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Καλώς ήρθες και με το καλό να το αποκτήσεις από τον κυρ. Γιάννη... ;-)
Αρσενικό ή θηλυκό? Έχεις προτίμηση σε χρώμα???