Νέος εδώ

vemis01

Member
12 Ιουνίου 2010
23
0
Rodos
Καλησπέρα σε όλους!Με λένε Δημήτρη είμαι 16 ετών και ζω στην Ρόδο. Ενδιαφέρομαι για ένα σκυλάκι και έτσι έγινα μέλος εδώ. Είμαι άσχετος και συνεχώς ψάχνω πληροφορίες για τις διάφορες ράτσες και την ανατροφή τον τελευταίο καιρό .Η αγαπημένη μου είναι τα siberian huskys πανέμορφα και δυνατά. Έχω πολλές απορίες για την απόκτηση ενός..Στην Ρόδο έχει πάρα πολύ ζεστό κλήμα θα είναι ένα husky ευτυχισμένο? Έχω μεγάλο και άνετο σπίτι με κήπο 500τμ άρα από στέγασή θα είναι οκ και φροντίδα γιατί και εγώ και ο πατέρας μου αγαπάμε τα σκυλιά ι μάνα μου πάλι καθόλου( με τα μεγάλα σκυλιά δεν τα πάει καλά με κάνα chiouaoua grifon κ έτσι συμβιβάζετε άλλα δεν μου αρέσουν ) άλλα δεν είναι πρόβλημα θα στρώσει. Τωρα το άλλο πρόβλημα στην ροδο υπάρχει κανείς που να εκτρέφει husky? γιατί όπως έμαθα εδώ αλά και σε άλλα sites δεν είναι καλό να εμπιστεύεσαι απόλυτα τα petshops.Και επειδή δεν ειμαι και οικονομικά ανεξάρτητος πόσο μπορεί να κοστίζει ένα σκυλάκι από εκτροφείο? Όποιος μπορεί να μου λύσει τις απορίες θα ήμουν ευγνώμον tnx:)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Kαλώς ήρθες.:)

Aν και είναι υπέρ να έχεις τόσο μεγάλο κήπο αντιλαμβάνεσαι πως δεν φτάνει.
Γιατί χρειάζεται βόλτες και πολύ προσωπική ενασχόληση.

Όσον αφορά την μητέρα σου πως είσαι σίγουρος πως θα δεχτεί το σκυλί άνετα?
Το σκυλί σε ποιον θα ανήκει και ποσο χρονών είσαι?

γιατί όπως έμαθα εδώ αλά και σε άλλα sites δεν είναι καλό να εμπιστεύεσαι απόλυτα τα petshops
Nα τα εμπιστεύεσαι για να αγοράσεις κανένα κόκαλο καμία τροφή κλπ..και μέχρι εκεί.

:)

Last edited:

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Όχι μόνο δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι απόλυτα τα petshops, αλλά να τα απορρίψεις και να απευθυνθείς απ' ευθείας σε εκτροφέα. Συνέχισε να ενημερώνεσαι απ' όπου μπορείς και σύντομα θα προσθέσουν κ άλλα (εμπειρότερα) μέλη τη γνώμη τους για να σε βοηθήσουν.

vemis01

Member
12 Ιουνίου 2010
23
0
Rodos
Το γράφω 16 είμαι. Η μαμά όπως και όλες οι μάνες θέλουν το καλύτερό του παιδιού τους και δεν μου χαλάει χατήρι όταν θέλω κάτι πάρα πολύ . Όχι πώς ειμαι κακομαθημένος θα μπορούσα να πω και καθόλου σπάνια ζητάω πράγματά. Ενασχόληση θα υπάρχει μεγάλη κυρίως το καλοκαιρι γτ δεν έχω ασχολίες ξένες γλώσσες και τέτοια έχω τελειώσει και δεν κάνω άλλη δραστηριότητά. Για τις βόλτες ειμαι έτοιμος από τώρα! ακριβοσ διπλα μου είναι ένας μεγάλης ηλικίας κύριος πρώην αθλητής της αεκ σε μέσες αποστάσεις και εχει ενα μεγαλο Lambrador καθε μερα κανει τον σκυλο βολτα οτι και να γινει.. μαζί του 7 το πρωι 5 χιλιομετρα κατα μήκος ενοσ μεγάλου δρόμου χωρίς κυκλοφορία μπροστά σε θαλασσα. Το σπίτι μ απέχει από τι θαλασσα 10 mins το ζωντανό θα κανει ανετα μπανια. Το χειμώνα θα το κάνω εγω βολτα μετα το σχολειο το απογεμα..το πρωι θα ασχολείται ο πατέρας μαζί του. Στην οικογένεια θα ανοικεί με το καλο αν το πάρουμε γιατί εγω κάποια στιγμή θα φύγω σε 2 χρόνια θα το προσέχει μετά ι αδερφή μου που είναι 10 χρονών τώρα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ενασχόληση θα υπάρχει μεγάλη κυρίως το καλοκαιρι γτ δεν έχω ασχολίες ξένες γλώσσες και τέτοια έχω τελειώσει και δεν κάνω άλλη δραστηριότητά.
Μονο πρέπει να έχεις υπόψιν σου πως το σκυλί έχει πολλές ανάγκες χειμώνα καλοκαίρι..και ακριβώς επειδή δεν είσαι ανεξάρτητος και θα αργήσεις πολύ να γίνεις θα πρέπει οι γονείς σου να θέλουν να έχουν ένα σκυλί με οποια θυσία και αν συνεπάγεται αυτό για αυτούς.

θα το προσέχει μετά ι αδερφή μου που είναι 10 χρονών τώρα.
Aυτό τώρα είσαι αρκετά μεγάλος για να καταλάβεις πως ακούγεται κάπως ουτοπικό..

Διάβασε πολύ καλά τα πάρα κάτω

ΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΣ ΦΥΛΗ

ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΩ ΖΩΟ ??

PET-SHOPS-PUPPY-MILLS

ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΩ ΕΚΤΡΟΦΕΑ ??

vemis01

Member
12 Ιουνίου 2010
23
0
Rodos
Οι γονείς μου είναι πάρα πολύ πρόθυμοι για συνεχή ενασχόληση και ναι θέλουν ένα..στην ράτσα κολαμε και στο οτι το σπιτι μπροστά δεν ειναι ακόμα κλειστο ψάχνουμε αλουμινα και σκύλο φυσικα... κ αυτό που είπα για την αδερφή μου το πρωτινέ ο κολιτος μου που έχει aggliko koker spaniel χρόνια τώρα και βόλτες το σκύλο διατροφή και πολλά άλλα έκανε η αδερφή του από τα 11 της.. γιατί είναι λίγο ανεύθυνουλης ίσως βέβαια να έχεις και δίκιο και να μην είναι καταληλη. Ευχαριστώ για την βοήθειά πάω να μελετήσω τι λένε τα links.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μονο στους γονείς σου πρέπει να βασιστείς και στην αδερφή σου μετά τα 18-20 της..
Μελέτησε τα και εδώ είμαστε!!

:)

vemis01

Member
12 Ιουνίου 2010
23
0
Rodos
Λοιπών τα μελέτησα και ήταν πραγματι άκρος κατατοπιστικά...για auta pet-shop kai puppymills τι να πω? αίσχος? θα ναι λιγο..ειδα και το video που έχεις στην signature soy. Τώρα για το αν ειμαι έτοιμος να υιοθετήσω ναι νιώθω έτοιμος και καλύπτω ας πούμε τής προϋποθέσεις..αν πάρω θα ζει στον κήπο με περίφραξή σε αρκετά μεγάλο χώρο..αυτο θα γινετε μονο οταν κάποιος λυπεί και δεν μπορεί να τον επιβλέπει όταν υπάρχει κάποιος σπίτι θα ναι ελεύθερος στον κήπο..το μόνο που με προβληματίζει είναι ι φυλή.Για αυτο και ρώτησα αν husky μπορούν να ζήσουν στιν ζέστα μην το βασανίζω το ζωντανό...αν δεν γίνετε τι να κάνω θα ψάξω για κάτι άλλο!

gkinias

Member
26 Μαϊου 2010
24
0
μια ξαδερφη μου ειχε χασκυ απο εκτροφειο κ αναγκαστηκε οχι να το πουλησει αλλα να τ χαρησει σε μια οικογενεια στ βουνα! το καλοκαιρι υπεφερε κ γαυγιζε ολη την ωρα! κ επισης το εβρεχε 5 φορες την μερα! το χειμωνα δεν εχει προβλημα συμφωνα με τις δικες μ εμπειρεις βεβαια!!

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Ειχα χασκυ φιλε vemis01 13 χρονια.
Με την ζεστη ειχαμε θεμα. Το καλοκαιρι κλιματιστικο στο φουλ αρκετα υγρα και μπανακια δροσιστικα κτλ.
Ετσι την εβγαζε.

vemis01

Member
12 Ιουνίου 2010
23
0
Rodos
Ναι μωρέ το σκεφτόμουν το θεματακι τισ ζέστης επισεισ θα ειναι και δυσκολο να βρω husky στιν ροδο τωρα σε κανα 15ημερο παω Αθήνα ίσως βρω κάναν καλό εκτροφεα... Άλλες ράτσες που μου αρέσουν είναι το dogo argentino k to boxer είναι αξιόπιστα σκυλιά?

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
τι εννοεις αξιοπιστα??
εγω βρε συ δεν καταλαβαινω γιατι επιμενεις να παρεις τωρα σκυλο αφου λες και μονος σου οτι σε 2 χρονια θα φυγεις....δεν νομιζω να ειναι οτι καλυτερο να παρεις ενα σκυλι να εισαι εσυ ουσιαστικα το αφεντικο του να δεθειτε και μετα να το αφησεις και να φυγεις...

vemis01

Member
12 Ιουνίου 2010
23
0
Rodos
Πως να το εξηγήσω... ας το πούμε είναι καλή ράτσα?( ολλα τα σκυλιά είναι καλά) απλά ενωο αν έχει καλά χαρακτηριστικά.. εξωτερικά μου αρέσουν πολύ και ξέρω ότι είναι κάλοι φύλακες φιλικά είναι? Τώρα για το οτι θα φύγω έχεις ενα point αλλά το σκυλί δεν θα το χο μόνο εγώ..

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
πρεπει να σκεφτεις λιγο πιο σοβαρα..
η αδερφη σου ειναι μικρη ακομα για να φροντισει εξ'ολοκληρου το σκυλι και για να παρει μια συνειδητοποιημενη αποφαση ως προς το αν θελει αργοτερα στην εφηβεια της να εχει την "ευθυνη"του σκυλου ,η μητερα σου δεν το θελει καθολου και εσυ εχεις "δυσκολα"χρονια μπροστα σου με διαβασματα,πανελληνιες,φοιτητικα χρονια στρατο κλπ...οποτε οπως το βλεπω εγω το βαρος ολο πεφτει στον πατερα σου..συζητησε διεξοδικα με τους γονεις σου πριν παρετε καποια βιαστικη αποφαση που ΙΣΩΣ αποβει εις βαρος του σκυλου..

τωρα οσο για την ρατσα πρεπει να μελετησεις αρκετα τις ρατσες και τα χαρακτηριστικα τους,περα απο την εμφανιση,τον χαρακτηρα,ποση ασκηση χρειαζεται,ποσο 'ευκολο' ειναι κλπ και να δεις αν μπορειτε να αντεπεξελθετε στην οποια ρατσα αποφασισετε..

vemis01

Member
12 Ιουνίου 2010
23
0
Rodos
Ok φίλε ευχαριστώ που βοήθησες στο θέμα.. να τελειωνόσουν οι εξετάσεις την παρασκευή και μετά θα ασχοληθώ αρκετά με αυτό το ζήτημα!

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Εγω ενα εχω να πω, η σκυλιτσα μου που ειναι Ακιτα (ειναι της ιδιας συνομοταξιας με τα μαλαμουτ και τα χασκυ, οσον αφορα το τριχωμα) λογω ζεστης και προσφατης λοχειας, εχει αδυνατισει και εχει πεταξει ολο της το τριχωμα, στρωματα, υποστρωματα, τα παντα. Φαλακρο βουνο. Εχω ανησυχησει φοβερα τις δινω βιταμινες αλλα δεν εχει πλεον ουτε να χτενισω τιποτα. Οποιος θελει να παιρνει σπιτς και σκυλια βορειων και ψυχρων κλιματων θα πρεπει να το ξανασκεφτει για τη χωρα που βρισκομαστε. Και να σκεφτεις οτι ζω Β. Ελλαδα.

avgoustakis

Member
15 Ιουνίου 2010
9
0
Παραδείσι-Ρόδου
για να ξέρεις βέμη είμαι πολύ υπεύθυνο άτομο ένταξη ha

sσχεδόν μονο εγώ περνώ τον σκύλο βόλτα

ένταξη πηγαίνει και η αδερφή μου την meli βόλτα όταν τις πούμε η όταν δεν είναι κανεις σπίτι και πρέπει να την πάει βόλτα