Νέος ΜΠΑΜΠΑΣ Γερμανικού Ποιμενικού γένους θηλυκού.

akapellakhs

Member
24 Απριλίου 2009
10
0
38
Ηράκλειο Κρήτης
Καταρχήν καλησπέρα σας και καλός σας βρήκα στο φόρουμ…
Είμαι νέος και στο φόρουμ εδώ καθώς και νέος ‘πατέρας’ της Ρέας…
Η Ρέα είναι ένα πανέμορφο Γερμανικό Ποιμενικό 2 μηνών και μερικών ημερών…
Έχω πολλές απορίες, επειδή είμαι νέος… Να μου συγχωρήσετε τυχών λάθη που θα βρείτε στον τρόπο που παρουσιάζω το όλο post μου και τις απορίες μου….

Λοιπόν…

Από μικρός ήθελα έναν Υπ. Ρεξ τον οποίο και απέκτησα στις 24 Απριλίου 2009…
Πέρασα μία φανταστική και ήρθε το βράδυ που από την δουλειά την πήγα σπίτι και παίξαμε για 1-2-3 ώρες και μετά κουράστηκε κοιμήθηκε και πήγα και εγώ να κοιμηθώ (χαχαχαχα…ΚΑΛΟ ανέκδοτο..) ήξερα ότι θα κλαίει, αλλα αυτή έκλαιγε ΠΟΛΥ, μίλησα με τον άνθρωπο από τον οποίο την αγόρασα, και του είπα πως ήταν υπερβολικά ανήσυχη, μου απάντησε πως σε αυτό φταίει το ότι την πήραμε από τους γονείς της και πως δεν έχει συνηθίσει ακόμα το νέο περιβάλλον…
(Θα την είχα μέσα στο σπίτι, δε σιχαίνομαι αλλά φοβάμαι ότι θα μου καταστρέψει τα πάντα… διότι μένω στον 4ο όροφο διαμέρισμα τύπου στούντιο το οποίο εσωτερικά είναι 30 τ.μ. και η βεράντα είναι κάπου 50-55 τ.μ.)

ΑΠΟΡΙΑ: πόσο καιρό θα κάνει να συνηθίσει το νέο της περιβάλλον? (την βεράντα)
ΑΠΟΡΙΑ: να την δένω έξω ή όχι? Ή να την έχω λίγη ώρα δεμένη – λίγη ώρα λυτή?
ΑΠΟΡΙΑ: όταν κλαίει τι να κάνω? Ενδίδω, (γιατί μου ραγίζει την καρδιά) ή την αφήνω να κοιμηθεί? Προσπάθησα το δεύτερο αλλά από τις 5 το πρωί έως τις 6 και κάτι που απελπίστηκα και βγήκα έξω (όχι ότι αυτό την έκανε να σταματήσει να κλαίει, αντιθέτως με τσάκισε στα δαγκώματα)
ΑΠΟΡΙΑ: με δαγκώνει συνεχώς, στην αρχή της δίνω άδεια μπουκάλια από εμφιαλωμένα νερά με τα οποία ασχολείται για κανένα μισάωρο έως και 1 1μιση ώρα και μετά θέλει να δαγκώνει εμένα η την μητέρα μου. ΤΙ κάνω για αυτό το ασταμάτητο δάγκωμα? Υπάρχει λύση?
ΑΠΟΡΙΑ: επίσης παλεύω ν’ ακούσει στο όνομα Ρέα αλλά με αγνοεί παντελώς... Πόσο θα πάρει για ν’ ακούει και ΕΣΤΩ να με κοιτάει όταν λέω τ’ όνομα της?

Και κάτι βασικό που είδα κατόπιν εορτής (δυστυχώς στο YouTube)
Αν ρίξετε μία ματιά σε αυτό το Video [ame]http://www.youtube.com/watch?v=uRaCv4Njcnk[/ame] θα συναντήσετε στο 2:48 Λ:Δ την πρόταση ‘Beware of sport dogs (aka Schutzhund) being sold as protection dogs’...

ΑΠΟΡΙΑ: Εγώ πώς ξέρω αν είναι Sport Dog ή Protection Dog η Ρέα μου...????

Μπορείτε να δείτε την Ρέα στο YouTube στον λογαριασμό μου: www.youtube.com/user/akapellakis να δείτε και πως συμπεριφέρεται γενικά είναι ο χώρος που την έχω (μέσα στο χόλ και έξω στην βεράντα).

ΥΓ: Σήμερα για πρώτη φορά την πάω στον κτηνίατρο για τα του μικροτσίπ, εμβόλιο κλπ...

ΥΓ: Είμαι σχεδόν σίγουρος πως κάποια απ’ όσα σας γράφω θα ακουστούν χαζά και περίεργα απλά θέλω το καλύτερο για την Ρέα και θέλω να την έχω όσο πιο χαρούμενη γίνετε... Γι’ αυτό και ίσως είμαι λίγο υπερβολικός...

Ελπίζω να μην έγινα κουραστικός...
Απλά όλα αυτά είναι ο τρόπος που δίχνω την αγάπη μου στην Ρέα.

Καλώς σας βρήκα και πάλι και ελπίζω κάποια μέρα να μπορώ να βοηθάω και εγώ άλλους νέους ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ/ΜΑΜΑΔΕΣ στα πρώτα τους βήματα με τα κουταβάκια τους...!

apache

Well-Known Member
14 Απριλίου 2009
54
0
αθηνα
να σου ζησει ,κουκλα ειναι!!!:)
και γω εχω ενα πιτσιρικο γερμανικο σα τη δικια σου:p

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Καλως ηρθες!! Να χαιρεσαι τη μικρη σου! Στα ερωτηματα σου θα σου απαντησουν φανταζομαι πιο εμπειρα μελη παντως για τις ζημιες πιστευω οτι μπορεις το βραδυ να την εχεις μεσα. Ο δικος μου που ειναι πολυ ζημιαρης τα βραδια κοιμαται (νωριτερα απο μενα) στο δωματιο μου με κλειστη την πορτα και ουτε κλαιει ουτε αρχιζει τις τρελες του μεχρι να με δει να σηκωνομαι! Ασε που τα μωρα αν τα παιζεις αρκετα μετα τεζαρουν και δεν εχουν κουραγιο για ζημιες!:p:D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Καλά η Ρέα είναι ΚΟΥΚΛΑΑΑ!!!!!!! Κόλλησα!!! Τέλειο κουτάβι, να σου ζήσει :)
(Θα την είχα μέσα στο σπίτι, δε σιχαίνομαι αλλά φοβάμαι ότι θα μου καταστρέψει τα πάντα… διότι μένω στον 4ο όροφο διαμέρισμα τύπου στούντιο το οποίο εσωτερικά είναι 30 τ.μ. και η βεράντα είναι κάπου 50-55 τ.μ.)
'Η πήγαινε να ζήσεις κι εσύ στη βεράντα ή βάλε το κουτάβι μέσα. ΚΑΙ είναι πολύ μωρό ακόμα, αλλά (κυρίως) χρειάζεται την παρέα σου. Τώρα και σε όλη τη ζωή της. Επειδή ο χώρος σου είναι τόσο ανοιχτός και το διαμέρισμα τόσο μικρό μπορείς να της έχεις κάποια πράγματά της έξω και τη μπαλκονόπορτα ανοιχτή να μπαινοβγαίνει όποτε θέλει. Το βράδυ να κοιμάται ΜΕΣΑ. Γνώμη μου...
Λύσε το κουτάβι. Λάβε τα μέτρα σου για να μην πέσει.
ΑΠΟΡΙΑ: όταν κλαίει τι να κάνω? Ενδίδω, (γιατί μου ραγίζει την καρδιά) ή την αφήνω να κοιμηθεί? Προσπάθησα το δεύτερο αλλά από τις 5 το πρωί έως τις 6 και κάτι που απελπίστηκα και βγήκα έξω (όχι ότι αυτό την έκανε να σταματήσει να κλαίει, αντιθέτως με τσάκισε στα δαγκώματα)
Ήρθες κοντά της ΑΡΑ πέτυχε το σκοπό της, ΑΡΑ θα το ξανακάνει. Αγνόησέ τη μέχρι τελικής πτώσεως.
ΑΠΟΡΙΑ: με δαγκώνει συνεχώς, στην αρχή της δίνω άδεια μπουκάλια από εμφιαλωμένα νερά με τα οποία ασχολείται για κανένα μισάωρο έως και 1 1μιση ώρα και μετά θέλει να δαγκώνει εμένα η την μητέρα μου. ΤΙ κάνω για αυτό το ασταμάτητο δάγκωμα? Υπάρχει λύση?
Έτσι κάνουν τα μωρά κι επειδή έχω μπλέξει κι εγώ με κάτι κουτάβια τελευταία και με έχουν κυριολεκτικά τσακίσει, καταλαβαίνω τι τραβάς. Κοφτό και δυνατό ΟΧΙ όταν δαγκώνει και σταματάς αμέσως να ασχολείσαι μαζί της. Όταν είναι καλό κορίτσι παίζετε.

ΑΠΟΡΙΑ: επίσης παλεύω ν’ ακούσει στο όνομα Ρέα αλλά με αγνοεί παντελώς... Πόσο θα πάρει για ν’ ακούει και ΕΣΤΩ να με κοιτάει όταν λέω τ’ όνομα της?
Θα το μάθει γρήγορα αρκεί να μην το διανθίζεις. Δηλαδή θα λες ΡΕΑ σκέτο κι όχι "που είσαι ΡΕΑ κοριτσάρα μου, έλα μου, άχου το μπλα μπλα μπλα". Θα το μάθει πολύ γρήγορα και κατόπιν θα το χρησιμοποιείς πριν δώσεις την επόμενη εντολή.
Η Ρέα σου είναι κουτάβι :D
Γερμανικό ποιμενικό :)

ΥΓ: Είμαι σχεδόν σίγουρος πως κάποια απ’ όσα σας γράφω θα ακουστούν χαζά και περίεργα απλά θέλω το καλύτερο για την Ρέα και θέλω να την έχω όσο πιο χαρούμενη γίνετε... Γι’ αυτό και ίσως είμαι λίγο υπερβολικός...
ΤΟ καλύτερο για τη μικρή είναι να είναι μαζί σου. Όχι μόνη της δεμένη στη βεράντα.

Dinosd

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2008
188
0
51
TIRNAVOS (LARISSA)
Καλωσόρισες στο forum, να χαίρεσαι και την Ρέα.
Λοιπόν…

Αν επιτρέπεται, πόσο χρονών είσαι ? (δεν είναι και τόσο καλό επιχείρημα η επιλογή φυλής)

Πέρασα μία φανταστική και ήρθε το βράδυ που από την δουλειά την πήγα σπίτι και παίξαμε για 1-2-3 ώρες και μετά κουράστηκε κοιμήθηκε και πήγα και εγώ να κοιμηθώ (χαχαχαχα…ΚΑΛΟ ανέκδοτο..) ήξερα ότι θα κλαίει, αλλα αυτή έκλαιγε ΠΟΛΥ, μίλησα με τον άνθρωπο από τον οποίο την αγόρασα,
Από πού την αγόρασες ?
και του είπα πως ήταν υπερβολικά ανήσυχη, μου απάντησε πως σε αυτό φταίει το ότι την πήραμε από τους γονείς της και πως δεν έχει συνηθίσει ακόμα το νέο περιβάλλον…
Τί ηλικία έχει ακριβώς το κουτάβι?
Καλό θα είναι να την έχεις μέσα στο σπίτι

Η Ρεα σου είναι απλά ένα κουτάβι Γερμανικό Ποιμενικό.
Μπορείτε να δείτε την Ρέα στο YouTube στον λογαριασμό μου: www.youtube.com/user/akapellakis να δείτε και πως συμπεριφέρεται γενικά είναι ο χώρος που την έχω (μέσα στο χόλ και έξω στην βεράντα).

ΥΓ: Σήμερα για πρώτη φορά την πάω στον κτηνίατρο για τα του μικροτσίπ, εμβόλιο κλπ...

Τίποτα από αυτά που θα ρωτάς δεν θα ακούγονται χαζά. Όσο για υπομονή, θα διαπιστώσεις ότι υπάρχει άπλετη στο forum.

Καλώς σας βρήκα και πάλι και ελπίζω κάποια μέρα να μπορώ να βοηθάω και εγώ άλλους νέους ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ/ΜΑΜΑΔΕΣ στα πρώτα τους βήματα με τα κουταβάκια τους...!
Μην "ψαρώνεις" από την μίνι ανάκριση, θα το συναντήσεις συχνά στην παρέα μας.

EDIT: Λίζα, μαζί γράφαμε

Last edited:

Dinosd

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2008
188
0
51
TIRNAVOS (LARISSA)
Επίσης, θα ήθελα να προσθέσω, προσοχή στα πλακάκια, ειδικά μετά από πότισμα (τις γλάστρες) ή σφουγγάρισμα γιατί γλυστράει το κουτάβι, και δεν είναι ότι καλύτερο ειδικά σε αυτή την ηλικία.

Και πάλι, να σου ζήσει η κουκλίτσα:)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Επίσης, θα ήθελα να προσθέσω, προσοχή στα πλακάκια, ειδικά μετά από πότισμα (τις γλάστρες) ή σφουγγάρισμα γιατί γλυστράει το κουτάβι, και δεν είναι ότι καλύτερο ειδικά σε αυτή την ηλικία.

Και πάλι, να σου ζήσει η κουκλίτσα:)
Και τα στεγνά πλακάκια δεν είναι ότι καλύτερο. Μην την αφηνεις να τρέχει σε πλακάκια/μάρμαρα και γενικά επιφάνειες που γλυστράνε.

Και εννοείται αγγαλιά στις σκάλες και τώρα και για όσο κρατάει η μέση σου.

Να σου ζήσει. Είναι μια κούκλα :)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Welcome! :)

Έναν Υπ.Ρεξ σίγουρα δεν πήρες, με την έννοια πως για να φτάσει σε αυτή τη βαθμίδα ο σκύλος θέλει προσεκτική επιλογή κουταβιού, προσεκτική επιλογή εκπαιδευτών και γνώση και όρεξη για δουλειά από τον ιδιοκτήτη.

Σίγουρα πήρες ένα όμορφο κουταβάκι που έχει όλα τα προσόντα να γίνει ένας καταπληκτικός σύντροφος (μπορεί και Ρεξ).

Τα περί καταστροφών, αϋπνιών, φασαρίας, καθαριότητας και παααρα πολλά άλλα καλό θα ήταν να τα είχες λάβει υπόψη σου πριν.Ποτέ δεν είναι αργά βέβαια να προσαρμοστείς και εσύ και ο σκύλος και να "τα βρείτε" κάπου στην μέση...ή όχι.

Αρκετό και χρειάζετε ειδική αγωγή από μέρους σου.Θα έλεγα πως δεν είναι και ο κατάλληλος χώρος (η βεράντα) να περνά τον χρόνο του ένας σύντροφος, αλλά όλα γίνονται.

Εξαρτάται από πολλά και από το τι θες εσύ.
Είναι πάντως πολύ νωρίς για μεγάλους χρόνους δεσίματος, crate ή μοναξιάς.

Όπως είπα και πιο πάνω είναι μικρή η ηλικία, το κουτάβι έχει ανάγκες αλλά είναι και χειριστικό.Θα πρέπει να τα ξεχωρίζεις.
Όπως και να έχει είναι πολύ νωρίς για μεγάλες απαιτήσεις από μέρους σου.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό και γιατί το έχουν ανάγκη τα ούλα και τα δόντια του, αλλά και γιατί είναι ένα από τα βασικά εκφραστικά μέσα του.
Να πάρεις ειδικά παιχνίδια οδοντοφυίας.

Δε θα πάρει πολύ για να μάθει πως ο ήχος που ακούγετε είναι η προσφώνηση της.Μπορεί να πάρει για πάντα το να γυρίζει όποτε την φωνάζεις. :D

Διάβασμα, επικοινωνία με ένα καλό επαγγελματία (έστω για πληροφορίες και μια πρώτη επαφή) και πολύ, πολύ, πολύ όρεξη για δουλειά και παιχνίδι.

Προς το παρόν δεν είναι τίποτα από τα δύο!
Είναι η Ρέα σου και έτοιμη να γίνει ότι εσύ της δείξεις (στα πλαίσια των δυνατοτήτων της, γεννετικών κυρίως).

Να ρωτάς ελεύθερα και να πληροφορείσε ασταμάτητα, όχι μόνο από το φόρουμ.

Καλή συνέχεια! :)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Μιας και είδα καλύτερα και το album με τις φωτογραφίες της Ρέας, μια συμβουλή ακόμα.

Βγάλε την αλυσίδα και πάρε της ένα δερμάτινο λουράκι. Η αλυσίδα είναι πολύ βαριά, ιδιαίτερα για ένα κουτάβι της ηλικίας της.

Και δε θα την αφήνεις ποτέ να δαγκώνει το λουρί/αλυσίδα κτλ

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Γιατί ήθελες να πάρεις σκυλί?
Με ολα αυτα που εχεις αναφερει μου γεννιεται αυτη η απορία σορυ αν ειμαι αδιάκριτη..

Πέρασα μία φανταστική και ήρθε το βράδυ που από την δουλειά την πήγα σπίτι και παίξαμε για 1-2-3 ώρες και μετά κουράστηκε κοιμήθηκε και πήγα και εγώ να κοιμηθώ (χαχαχαχα…ΚΑΛΟ ανέκδοτο..) ήξερα ότι θα κλαίει, αλλα αυτή έκλαιγε ΠΟΛΥ, μίλησα με τον άνθρωπο από τον οποίο την αγόρασα, και του είπα πως ήταν υπερβολικά ανήσυχη, μου απάντησε πως σε αυτό φταίει το ότι την πήραμε από τους γονείς της και πως δεν έχει συνηθίσει ακόμα το νέο περιβάλλον…
καλά σου είπε
Οπως σου είπε και η chloe η πήγαινε να μείνεις στην βεράντα η βάλε το σκυλί μέσα στο σπίτι..
Tο κουτάβι για να προσαρμοστεί πρέπει να σε αισθάνεται..
Tα σκυλιά είναι αγελαια ζώα και η αγελη του τωρα είσαι εσύ..
Ποιο το νόημα να προσαρμοστεί με τα κάγκελα της βεράντας..??
Δεν παίζουν ρολο τα τετραγωνικά του σπιτιού..
Το σκυλί μπορεί κάλλιστα να εκτονώνεται στην βόλτα και να είναι στο σπίτι με την άγελη του δηλαδή με εσένα..

ΠΟΤΕ δεν το συνηθιζουν
Παντα λυτη, δεν φτανει που θελεις να ειναι στην βεραντα πρεπει να την δενεις..
Για αυτο σε ρωτησα γιατι ήθελες σκυλο..
Τι εννοείς σε τσάκισε στα δαγκώματα?
Ολα τα μωρα κλαίνε το πρώτο βραδι..
Μπορείς να βάλεις εκει που κοιμαται μια φορεμένη μπλούζα σου για να σε αισθανεται..
Μην της δινεις μπουκαλια..
παρε τα ειδικα κοκαλα απο τα πετσοπ...
Ειναι πολυ επικινδυνο να κοψει ενα κοματακι και να το καταπιει..
Οταν θα σε εμπιστευτεί..
Εχεις κανει κάτι μέχρι τώρα για να την κερδίσεις?

Αν σε ενδιαφερει πραγματικα κανεναν απομονωμενο ζωο σε ταρατσες, μπαλκονια, οικοπεδα κλπ δεν ειναι ευτυχισμενο..

Ελπιζω να ειναι ολα απο αγνοια..:)
Sorry αν ήμουν λίγο επιθετική αλλα ακόμα ακούω κλάματα από ένα δυο σκυλιά στην γειτονιά μου που κλαίνε κάθε βραδυ..
Πρέπει επιτέλους να μάθουμε πως όταν θέλουμε σκύλο είναι για γιατί θέλουμε έναν σύντροφο και όχι ένα παιχνίδι που απλά το παρκάρουμε στο μπαλκόνι..

Ειναι κουκλα να σου ζησει!:)

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
πόσο καιρό θα κάνει να συνηθίσει το νέο της περιβάλλον? (την βεράντα)
12 χρόνια περίπου ... μετά θα λυτρωθεί από το "περιβάλλον" της ;)

θα συναντήσετε στο 2:48 Λ:Δ την πρόταση ‘Beware of sport dogs (aka Schutzhund) being sold as protection dogs’...
Εννοεί ΤΡΟΠΟΥΣ εκπαίδευσης. Το σκυλί σου είναι baby dog και τίποτα άλλο.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
να σου ζησει το κουταβι!
1)λυσε το κουταβι ειναι πολυ μικρο για να ειναι δεμενο κ βγαλε κ αυτο το τεραστιο περιλαιμιο που του φορας.
2)αν δενεις απο τοση μικρη ηλικια εναν γ.π το μονο που θα καταφερεις ειναι να τον κανεις νευρικο κ δυστυχισμενο!
3)αν θες να ειναι περιορισμενη περιφραξε της καποιο χωρο αλλα προς θεου μην την δενεις.
4)απαγορευονται γυαλιστερες επιφανειες κ πλακακια γιατι ειναι πολυ ευκολο να τραυματισει τα ισχυα της,να στραβωσουν γενικα τα ποδια της κ να ανοιξουν οι πατουσες της.
4)μην της δινεις απο τωρα εντολες του στυλ κατω κ μην την πιεζεις με το χερι σου προς τα κατω για να το κανει,ειναι μωρο κ τετοιου ιδους πιεσεις ειναι λαθος!
αφενος γιατι ειναι πολυ μεγαλες απαιτησεις απο σενα,αφεταιρου μειωνεις τον σκυλο απο πολυ μικρη ηλικια κ του χαλας τον χαρακτηρα.(το ειδα σε καποιο απο τα βιντεο σου).

akapellakhs

Member
24 Απριλίου 2009
10
0
38
Ηράκλειο Κρήτης
Καλημέρα σας!

Καταρχήν να ευχαριστήσω όλους τους φίλους και φίλες για τις ευχές!
Εν συνεχεία να τονίσω πως όσα άτομα είδαν τα βίντεο θα είδαν πως πέρα από τα λάθη που κάνω λόγο απειρίας και άγνοιας κάνω και άλλα τόσα που δείχνουν ένδειξη αγάπης και έγνοιας.
Καταλαβαίνετε πως εδώ δεν μπήκα ούτε για να διαφημίσω την Ρέα ούτε επειδή πήρα σκύλο και ψωνίστηκα, αντιθέτως μπήκα για να μάθω και να μην κάνω λάθη που μπορώ να αποφύγω με την ενημέρωση από άτομα που έχουν εμπειρία πάνω στον καλύτερο φίλο του ανθρώπου...

Απαντήσεις τώρα σε αυτά που μου είπατε:

@mariettou

Τα βράδια κοιμάται στο χολ που έχω δεν την αφήνω έξω… Αν είδες τα βίντεο θα καταλάβεις που κοιμάται το βράδυ, θα ήθελα πολύ να την έχω στον κυρίως χώρο μου αλλά δεν γίνετε γιατί πχ πέρα από την δουλειά μου έχω τρέλα με τα PC και τα Home Cinema όπως καταλαβαίνεις έχω ένα Full Tower στο πάτωμα που κοστίζει 4.000e και όσο και αν αγαπάς την Ρέα δε μπορείς να το ρισκάρεις να στο ρημάξει... για ν’ αφήσω το κρεβάτι που είναι ύφασμα στην βάση του και αν πάθει τίποτα θέλω μερικά κατοστάρικα να το αλλάξω...
Κοινός δε με απασχολεί μην κάνει ακαθαρσίες εντός αλλά μην κάνει καταστροφές που πέρα από το οικονομικό προς εμένα πρόβλημα που θα δημιουργήσει μπορεί να πάθει και αυτή καμία ηλεκτροπληξία και να τραβάω με φόρα στον τοίχο να χτυπάω το κεφάλι μου για ότι έπαθε η Ρέα...
Ήμουν πολύ αναλυτικός πιστεύω στο θέμα εντός/εκτός αν και πάλι κάποιος διαφωνεί ας μου το πει και να μου πει και λύσεις που πιθανότατα εγώ δεν έχω σκεφτεί.

@Chloe

Όταν λες ότι μπορώ να της έχω κάποια πράγματα έξω τι εννοείς? Σαν τι πράγματα? Όλα τα παιχνίδια τις τα έχω έξω και κάθε βράδυ που γυρνάμε από την δουλειά (στην αγκαλιά μου την έχω στο μηχανάκι απάνω όταν γυρνάω από δουλειά) της στρώνω μέσα και της αφήνω την μπαλκονόπορτα ανοιχτή για να μπαινοβγαίνει όποτε θέλει αυτή...

Στην βεράντα το έχω πάντα λυτό, και δεν έχω κάγκελα αλλά χτιστό τοίχος για μπαλκόνι το οποίο μάλιστα είναι κοντά στο μέτρο, ίσως λίγο λιγότερο...

Αυτό για το κοφτό και δυνατό όχι το έκανα! Αλλά αυτή δε μασάει :p είναι σκληρό καρύδι! Χιχιχιχι!! Αυτό να σταματάω να την παίζω ΔΕΝ το έχω δοκιμάσει ακόμα.

Θέλω την γνώμη σου στην εναλλακτική λύση που μου πρότεινε η κτηνίατρος...
Όταν δαγκώνει λέει βάζε τα δάχτυλα σου γύρω από το στόμα της ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΕΖΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ίσα ίσα να περιορίζετε να μην μπορεί να το ανοίξει, και κράτα την από τον σβέρκο όπως το πιάνει η μάνα της όταν είναι μωρό για να την μεταφέρει ΕΠΙΣΗΣ χωρίς να την τραβάς/πονάς/πιέζεις, όλα με απαλό άγγιγμα και καθόλου δύναμη.
Τι λες για αυτό τον τρόπο? (και εσύ Chloe και φυσικά όλοι όσοι το διαβάσουν αυτό είναι ευπρόσδεκτοι να πούνε την γνώμη τους...)
Δηλαδή αυτά περί αθλητικού σκύλου και φύλακα σκύλου είναι ας πούμε, μύθος?

Και έτσι είναι, και τώρα που σας γράφω εδώ, μου έχει δαγκώσει την γάμπα χωρίς να με πονάει αυτή την φορά την γλύφει έτσι που την έχει στο στόμα της χαχαχα!!

Chloe σ’ ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές!

@Dinosd

22 ετών είμαι και όταν λέω «έναν Υπ. Ρεξ» το λέω τιμητικά για την ράτσα.
Δεν το εννοούσα όπως το εκλάβατε μερικοί που το διαβάσατε.
(αυτά είναι τα μειονεκτήματα του γραπτού λόγου...)

Από ένα pet shop την αγόρασα εδώ στο Ηράκλειο Κρήτης, αν και η Ρέα ήρθε από Ουγγαρία όπως βλέπω τώρα στα χαρτιά της και την έλεγαν Jolie...
Επίσης για την ηλικία έχω και εγώ την ίδια ακριβός απορία διότι τα χαρτιά της γράφουν Feb 2009 αλλά πουθενά δεν γράφουν την ακριβή ημέρα γεννήσεως της αυτό φαντάζομαι πως είναι ανώφελο να σας ρωτήσω πως μπορώ να το μάθω ε? (την ακριβή ημέρα γέννησης εννοώ).

Όταν λες μέσα στο σπίτι, εννοείς στο χολ στα βίντεο που έχω δήξει ή στον κυρίως χώρο?

Μύθος και από πλευράς σου τα αθλητικά/φύλακες σκυλιά δηλαδή... ε?

Όσο αναφορά για τα πλακάκια, είναι άγρια η επιφάνια τους οπότε με το θέμα «δυσπλασία του ισχίου» δε νομίζω να έχω πρόβλημα, διότι δε γλιστράει, παρά μόνο τρώει κάτι σούπες όταν παίζουμε με καμιά μπαλίτσα η κανένα αρκουδάκι (το οποίο της το παίρνω όταν τελειώνει το παιχνίδι για να μην καταπιεί τίποτα από το αρκούδι και μου πνιγεί.

Σας ευχαριστώ και τους δύο (Ντίνος / Λίζα)
Δεν το βλέπω σαν ανάκριση αλλά σαν γνωριμία μεταξύ των μελών, νέων και παλιών!
Επίσης χαίρομαι ιδικά για το τελευταίο που διάβασα, περί υπομονής, γιατί θέλω το καλύτερο για την μικρή και γι’ αυτό θα σας τρελάνω μία μία φορά που θα έχω κάποια ερώτηση για βοήθεια!!!

@djdoctor

Να τονίσω ξανά πως δεν ονειρεύομαι αλλά πατάω τα πόδια μου στην Γη.
Είναι ένας καθημερινός άνθρωπος, ο οποίος πέρα από αγάπη και με πολύ προσπάθεια την βασική εκπαίδευση δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω την Ρέα, ΡΕΞ... Ούτε την πήρα για να την κάνω Ρεξ... Την πήρα για να δώσω αγάπη κάπου που ξέρω πως δε θα την προδώσει ποτέ. Κάπου που η αγάπη μου και οι πράξεις μου θα πιάσουν τόπο...

Πρώτα πρώτα θα προσαρμοστώ εγώ και μετά θα φέρω την Ρέα στα νερά μου, πιστεύω πως είναι πάρα πολύ μικρή για να προσαρμοστεί στο οτιδήποτε, έτσι δεν είναι?

Αν μπορούσα να ζω σε σκηνή και να την έχω εκεί όλη μέρα θα το έκανα, αλλά μην κοροϊδευόμαστε, σε πόλη ζω, στο Ηράκλειο Κρήτης, πώς να την έχω στις πολυκατοικίες? Η Ρέα σίγουρα είναι βασίλισσα μπροστά σε άλλα κουτάβια-σκυλιά που ζουν μέσα σε ένα 10 χ 10 χώρο και «λένε και ευχαριστώ».

//Εξαρτάται από πολλά και από το τι θες εσύ.
Είναι πάντως πολύ νωρίς για μεγάλους χρόνους δεσίματος, crate ή μοναξιάς.//

ΑΠΟΡΙΑ: Τι εννοείς? Τι μπορεί να θέλω δένοντάς την? (έχω ακούσει βέβαια πως αν την δένεις λίγο και την αφήνεις μετά πάλι λυτή κάπως ωφελεί στο να μαθαίνει να πηγαίνει βόλτα (και μάλιστα σε κάποιο post εδώ μέσα ΜΠΟΡΕΙ να το διάβασα)
ΑΠΟΡΙΑ: crate? Τι είναι αυτό????

//Όπως είπα και πιο πάνω είναι μικρή η ηλικία, το κουτάβι έχει ανάγκες αλλά είναι και χειριστικό.Θα πρέπει να τα ξεχωρίζεις.
Όπως και να έχει είναι πολύ νωρίς για μεγάλες απαιτήσεις από μέρους σου.//

Εντάξει δε διαφωνώ με αυτά, ίσως να έχω όντως απαιτήσεις που δεν πρέπει από τόσο νωρίς, αλλά συγνώμη κιόλας μα το διάβασα 3 φορές και δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει αυτό που ρωτάω με αυτό που μου λες...

Α μάλιστα ιδικά παιχνίδια οδοντοφυΐας, για παράδειγμα? Ρωτάω γιατί μου έδωσε από το pet shop ο άνθρωπος κάτι σαν μπισκότα μπάρες που όσο το γλύφει η Ρέα μαλακώνει και στο τέλος μπορεί και να το καταβροχθίσει αλλά το έκανε εμετό, δεν είμαι σίγουρος αλλά αυτό μπορεί και να την πείραξε. Τι άλλα παιχνίδια του στυλ αυτού υπάρχουν? (κατά προτίμηση παιχνίδια που ΔΕΝ τα τρώνε...)

Μπορεί να πάρει και για πάντα? Δηλαδή να μην μάθει ποτέ στο όνομα Ρέα??????
Διάβασμα... Υπάρχει κάποιο βιβλίο που μου προτείνεις?
Ειδικός, εδώ στο Ηράκλειο δεν έχω ιδέα από ειδικούς... Ούτε πού είναι αυτοί...

Ελπίζω να την κάνω ένα καλό σκυλί που να με σέβεται και να με αγαπάει όπως την λατρεύω... Ελπίζω να το καταφέρω...

Χάρηκα πολύ και σ’ ευχαριστώ για τον χρόνο σου!!!!!

@kkranis

Η αλυσίδα είναι υπερβολικά ελαφριά μη σου πω πιο ελαφριά ΚΑΙ από μερικά λουράκια που είδα στο μαγαζί του ανθρώπου που την αγόρασα...

ΑΠΟΡΙΑ: Γιατί να μην την δαγκώνει? (ξέρω χαζή ερώτηση αλλά θέλω να ξέρω και τον λόγο...
ΑΠΟΡΙΑ: Δεν ξέρω επίσης πώς να την αποτρέψω από το να δαγκώνει την αλυσίδα... ΠΩΣ θα το καταφέρω αυτό?

@kango1

Την Ρέα όπως είπα και σε απάντηση που έδωσα παραπάνω, την πήρα πρώτων για να δώσω αγάπη κάπου που ξέρω πως δεν θα την εκμεταλλευθεί αλλά αντιθέτως θα την εκτιμήσει και δεύτερων γιατί ήθελα από μικρός να πάρω σκύλο και ποτέ δεν είχα την ευκαιρία.

ΠΟΤΕ δεν το συνηθίζουν? Συγνώμη αλλά εδώ πιστεύω πως είσαι λάθος.
Δεν μπορώ να πιστέψω πως η Ρέα δε μπορεί να μάθει να ζει στην βεράντα πχ ή να μην μπορεί να συνηθίσει κάποιον χώρο.

Εννοώ πως έχω 3 μικρές αλλά εμφανέστατες γραμμές στα χέρια κ στα πόδια μου που με έκοψε κανονικά και αμέτρητες κοκκινίλες από γρατζουνιές.
Πριν με κρίνεις για αυτό που λέω τώρα για τα κοψίματα και τις γρατζουνιές να σου ΤΟΝΙΣΩ πως ΔΕΝ παραπονιέμαι απλά ρωτάω για να μάθω. Το ήξερα εξ’ αρχής πως θα είμαι στολισμένος με γρατζουνιές τον πρώτο καιρό.

Θα το προσέξω αυτό με τα μπουκάλια...

Αν έχω κάνει κάτι για να την κερδίσω?
4 μέρες έχω βρε κοπελιά την Ρέα, πώς να ξέρω τι θα την κέρδιζε?
Τις δίνω καθημερινά και την ψυχή μου! Δεν είναι άνθρωπος να τον ψυχολογήσω και να τον κερδίσω με κάποια πράξη μου.
Για να την κερδίσω με κάτι που θα κάνω θα πρέπει να την μάθω πρώτα!
Μου μιλάς σαν να έχω σκύλο ήδη 2-3 χρόνια και κάνω λάθη ανεπίτρεπτα για «παλιό» κάτοχο σκύλου και με κρίνεις πολύ αυστηρά για τις μέρες που έβαλα (και φυσικά μπήκα) στη ζωή μας εγώ σε αυτήν και αυτή σ’ εμένα...

Αν με ενδιαφέρει . . . . . . . . . . . . . . . . ?
Δεν θα το απαντήσω ευθέως αυτό αλλά θα σου πω κάτι άλλο...
Γιατί για να έχεις φτάσει να διαβάζεις έως εδώ θα έχεις καταλάβει από τις απαντήσεις που δίνω παραπάνω σε όλους τους φίλους και φίλες μας εδώ μέσα (που με καλωσόρισαν και μετά από ερώτηση δική μου, μου είπαν τις απόψεις τους και τους απάντησα στο μήνυμα που διάβασες έως εδώ) πως την Ρέα την λατρεύω και την νοιάζομαι όπως την μητέρα μου και τον πατέρα μου...
Ελπίζω να σε κάλυψα στην «ερώτηση» σου...

Είναι από άγνοια και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση από αδιαφορία.
Sorry? Μπα... Σε καταλαβαίνω γιατί όταν αγαπάς «κάτι» και βλέπεις λάθη ή γενικός πράγματα που μπορεί να του κάνουν κακό, τσιτώνεις.
Και εγώ έτσι είμαι...
Αλλά μου είπες όσα μου είπες επειδή δεν ήξερες εμένα και τα κίνητρα μου.
Τώρα όμως ελπίζω να σε έκανα να αναθεωρήσεις με όλα όσα προανέφερα.
Όσο αναφορά αυτό για τον «σκύλο σύντροφο» που λες, το έχω αναφέρει λίγο παραπάνω... Σίγουρα το διάβασες.

Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ!

(συνεχίζεται...)

akapellakhs

Member
24 Απριλίου 2009
10
0
38
Ηράκλειο Κρήτης
(...συνέχεια)

@denis

Όπως είπα και στην φίλη μας από πάνω δεν το πιστεύω πως ΠΟΤΕ δεν συνηθίζουν τον χώρο που ζουν...
Ελπίζω να κάνετε λάθος...!

Χαίρομαι που το ότι είναι ακόμα ΑΠΛΑ ένα Γερμανικό Ποιμενικό κουταβάκι είναι ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση!

@despina

Το 70% της ημέρας της το περνάει λυτή.

Δε μπορώ να την περιορίσω όταν είμαι δουλειά. Έχω ένα πρακτορείο του ΟΠΑΠ. Και την παίρνω μαζί μου για να μην την αφήνω μόνη της. Πώς να την περιορίσω εκεί στην δουλειά? Έχεις κάποια ιδέα???

Το προσέχω αυτό με τις επιφάνειες και τα πλακάκια/μάρμαρα, αν δεις και παραπάνω έχω απαντήσει πως στην βεράντα έχω πλάκες με άγρια επιφάνια στην οποία και δεν γλιστράει.

Μα αφού από μικρά μαθαίνουν. Τι εννοείς να μην της δίνω εντολές???
Αν πάει 6-7 μηνών δε θα είναι πιο δύσκολο να μάθει?

Στο αρχικό μου μήνυμα εδώ στο φόρουμ έχω παραθέσει και ένα βίντεο από το YouTube με ένα Γερμανικό Ποιμενικό ονόματι Matrix το οποίο είναι 7 μηνών και δες το πώς φέρεται/αντιδρά.
Πότε θα το μάθω κάποια πράγματα?

ΑΣΧΕΤΟ: Στην φωτογραφία σου είναι Βέλγικος Ποιμενικός????

-- -- --
-- -- --

Αυτά για την ώρα!
Να ξανα-ευχαριστήσω όλους και όλες που έδειξαν ενδιαφέρον για την μικρή μου Ρέα και την καλύτερη ανατροφή της βοηθώντας εμένα να την μεγαλώσω σωστά!!!

:)

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Καλημερα συντοπιτη,να σου ζησει !
Εγω δοκιμασα αυτο που σου ειπε η κτηνιατρος βεβαια καταλαθος αλλα πιανει...ισως και λιγο πιο αγαρμπα απο οτι το περιγραφεις ,μετα μονο να γλυφει θελει οχι να δαγκωσει!
Αλλα ειναι τις στιγμης οχι κατι μονιμο,τουλαχιστον σε μενα ...
...την Ρεα την πηρες απο πετ σοπ δλδ,επρεπε να αφιερωσεις λιγο χρονο για να δεις γιατι ΟΧΙ απο Πετ .

Μηπως ειναι αυτο ψηλα ψηλα...απεναντι απο τον Χαλκιαδακη γιατι εαν ναι ,τοτε την εχω γνωρισει την αρκουδιτσα σου..

Να την χαιρεσαι και καλη συγκατοικηση!!! Α! και τις ζημιες δεν τις γλυτωνεις...
Αντε μαζευομαστε σιγα σιγα απο Κρητη:D:D:D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δυστυχώς δεν έχω το χρόνο, προς το παρόν, να σου πω όλα όσα θέλω (άλλωστε άλλοι είναι πολύ πιο έμπειροι από μένα) παρά μόνο αυτό:
Το μπαλκόνι είδα ότι έχει τοίχο, αλλά ΔΕΝ είναι πολύ ψηλός. Μπορεί να σκαρφαλώσει και τα πέσει, ειδικά αν πατήσει στις γλάστρες.
Δεύτερον, τον Αύγουστο με τους 40 βαθμούς τι θα κάνει το κουτάβι έξω? Κινδυνεύει! Το χειμώνα με τα κρύα? Τα έχεις σκεφτεί καθόλου αυτά?
Θέλω την γνώμη σου στην εναλλακτική λύση που μου πρότεινε η κτηνίατρος...
Όταν δαγκώνει λέει βάζε τα δάχτυλα σου γύρω από το στόμα της ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΕΖΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ίσα ίσα να περιορίζετε να μην μπορεί να το ανοίξει, και κράτα την από τον σβέρκο όπως το πιάνει η μάνα της όταν είναι μωρό για να την μεταφέρει ΕΠΙΣΗΣ χωρίς να την τραβάς/πονάς/πιέζεις, όλα με απαλό άγγιγμα και καθόλου δύναμη.
Τι λες για αυτό τον τρόπο?
Δεν είμαι εκπαιδεύτρια, ούτε όμως και η κτηνίατρός σου είναι :) Σου είπα απλά τι έπιασε σε μένα :)

akapellakhs

Member
24 Απριλίου 2009
10
0
38
Ηράκλειο Κρήτης
Gizmo said:
...την Ρεα την πηρες απο πετ σοπ δλδ,επρεπε να αφιερωσεις λιγο χρονο για να δεις γιατι ΟΧΙ απο Πετ .
Τι εννοείς εδώ? Δεν καταλαβαίνω...

Gizmo said:
Μηπως ειναι αυτο ψηλα ψηλα...απεναντι απο τον Χαλκιαδακη γιατι εαν ναι ,τοτε την εχω γνωρισει την αρκουδιτσα σου..
Από τον Φώτη στην Θέρισσο την αγόρασα... από Χανιόπορτα στα 300-400 μέτρα από τα φανάρια καθώς ανεβαίνεις την Θέρισσο...

Σ’ ευχαριστώ πολύ φίλε μου!! Έχεις και εσύ Γερμανικό Ποιμενικό??????

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul