Νέα ‘κόλπα’ με το crate

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Η Αναστασία (περίπου 2 χρονών) κλείνει σύντομα 4 ευτυχισμένους μήνες κοντά μου και από την αρχή που την πήρα από το καταφύγιο είχε ‘προπονηθεί’ στο crate: κανένα πρόβλημα, έμπαινε, έμενε, κοιμόταν, κτλ. Να σημειώσω βέβαια, για όσους δε γνωρίζουν ήδη την ιστορία (!), ότι ήταν ταλαιπωρημένο και φοβικό σκυλάκι και, ειδικά τον πρώτο μήνα-ενάμιση, ήταν σε mode ‘κρύβομαι στο κλουβί μου / μένω στη γωνιά μου / περιμένω να δω τι θα γίνει και αν θα με κρατήσετε’.

Fast forward 3 μήνες μετά, έχει αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ‘ασφάλεια’ και τον τελευταίο καιρό δείχνει ξεκάθαρα σημάδια ότι έχει ‘καταλάβει’ ότι είμαι η μαμά της, εδώ θα μείνει, κτλ. Να σημειώσω ότι από την αρχή την βάλαμε στο φουλ της κοινωνικοποίησης και έχει ήδη πάει διακοπές Λουτράκι, Πάρο, Μεσολόγγι, σ/κ στους ‘παππούδες’ στο Λαγονήσι, βγαίνε μαζί μου σε αρκετά μέρη, κτλ Μετά το πρόσφατο σ/κ στο Μεσολόγγι που το καταευχαριστήθηκε έλεγα χαριτολογώντας ‘μικρή μου, έχει πάρει ο κ@λος σου αέρα, δε θα μου μαζεύεσαι στο Παγκράτι’, αλλά τώρα φοβάμαι ότι αυτό όντως ισχύει...

Την τελευταία βδομάδα με έχει προβληματίσει γιατί κάθε φορά που την αφήνω μόνη της στο crate όταν βγαίνω το βράδυ – το πρωί δεν έχει θέμα – προφανώς λυσσάει: γυρίζω και βλέπω το μπωλ του νερού βγαλμένο από το κάγκελο του κλουβιού και αναποδογυρισμένο, τον πάτο του κλουβιού σχεδόν έξω από το κλουβί (!), την πετσέτα της μασημένη και γενικά εκείνη σε κατάσταση σφυρίζω/κλαίω/λυσσάω, όλα αυτά ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ‘κόλπα’. Εννοείται ότι πάντα πριν φύγω το βράδυ για κάποια έξοδο/μάθημα κτλ – 2-3 φορές την εβδομάδα max - έχουμε περάσει χρόνο πριν μαζί, έχει πάει μεγάλη βόλτα, έχει φάει, έχει μπει μέσα οικειοθελώς και έχει παιχνίδι και kong με λιχουδιά, ενώ όταν φεύγω είναι ήσυχη. Αφήνω μικρό φωτάκι πάντα αναμμένο, μετά την πρώτη φορά που τα είδα έτσι δοκίμασα ν’ αφήνω και την τηλεόραση, αλλά είναι σαφές ότι αυτά δε βοηθάνε. Χθες μάλιστα όταν γύρισα φρίκαρα, γιατί παραδίπλα από το κλουβί έχω έναν μεγάλο επιδαπέδιο ανεμιστήρα. Η πρίζα είναι πίσω από το κλουβί και, φυσικά, το καλώδιο το βγάζω όταν λείπω. Με κάποιον τρόπο όμως, είχε πιάσει την άκρη του καλωδίου μέσα από τα κάγκελα (!), την είχε μασουλήσει, την είχε κόψει, είχε ρίξει τον ανεμιστήρα κάτω (προφανώς από το τράβηγμα) και βρήκα το ‘φις’ μέσα στο κλουβί!

Δεν ξέρω αν πρόκειται για νεοεμφανισθέν άγχος αποχωρισμού ή αν με ‘δοκιμάζει’ γιατί έχει συνηθίσει 7 στις 10 εξόδους να την παίρνω μαζί και άρα στέλνει μήνυμα τύπου ‘δε γουστάρω να με αφήνεις μόνη μου!’ – ή αν αυτές οι σκέψεις μου είναι ανθρωποκεντρικές και δεν 'στέκουν'. Γενικά ΔΕΝ την κακομαθαίνω πιστεύω και έχει όρια, οπότε αυτή η συμπεριφορά με έχει ξαφνιάσει και δεν ξέρω πώς να την χειριστώ.

Ιδέες;;;;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.823
20.164
Ιδέες...τι να σου πω τώρα κι εγώ...δεν είμαι για να πολυμιλάω πλέον για crate.

Την βάζεις μέσα και άλλες ώρες εκτός αυτών που φεύγεις; Με κλειστή πόρτα εννοώ.

Μπωλ, υπάρχουν ειδικά για crate, που βιδώνονται στα κάγκελα και θέλει κάπως μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να τα γκρεμίσει. Δεν μπορεί να γίνει κατά λάθος δηλαδή.

Εχεις δοκιμάσει να κουκουλώσεις το crate; Με ένα σεντονάκι ή κάτι τέτοιο. Ισα να μην έχει ορατότητα και καλώς εχόντων, να ρίξει γρηγορότερα τόνους και να πέσει για ύπνο.

Τα περί kong, φαντάζομαι τα έχεις δοκιμάσει. Αλλιώς, ίσως είναι καλή ιδέα.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Μένει γύρω στις 6 ώρες τις καθημερινές το πρωί που είμαι στη δουλειά, το βράδυ που κοιμάται και αν λείψω το απόγευμα/βράδυ 2-3 ώρες. Καταλαβαίνω ότι ίσως τις μέρες που τυχαίνει να λείψω και το βράδυ είναι αρκετές οι ώρες, όμως,μέχρι και πριν μια βδομάδα αυτό δεν ήταν πρόβλημα, καθόταν ήσυχη και ήταν μέρος της ρουτίνας της. Σκέφτηκα να μην την βάζω μέσα το βράδυ που κοιμόμαστε, πχ, για όντως δεν κάνει ζημιές όταν είναι κάποιος σπίτι, αλλά μετά σκέφτηκα ότι έτσι θα είναι χειρότερα γιατί θα συνδέσει το κλειστό crate πλέον μόνο με τις ώρες που είναι μόνη της! Επίσης, αφού στον βραδυνό ύπνο μπαίνει μόνη της μέσα και δεν έχει θέμα, γιατί να το 'χαλάσω' αυτό σα ρουτίνα...

Mareco, το ειδικό μπωλ για το crate αναποδογυρίζει - δεν έχω ΙΔΕΑ πώς το ξεβιδώνει!!! Κάλυμμα δεν έχω δοκιμάσει λόγω ζέστης... να το κάνω λες; Πάντως, όταν φεύγω και την αφήνω είναι ήσυχη, δεν κλαψουρίζει και δε δυσανασχετεί, μασουλάει το kong της (της αφήνω πάντα Kong με λιχουδιά και τον κόμπο της ή ένα Nylabone για παιχνίδι) οπότε γι' αυτό δεν είχα σκεφτεί να 'ρίξω' κι άλλο τους τόνους!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.823
20.164
Μισό...δηλαδή το θέμα της είναι μόνο αν φύγεις βράδυ; Οχι αν φύγεις μέρα;

Για βάλε φωτό, ποιό μπωλ έχεις;

Μην την κουκουλώσεις σφιχτά. Απλώς πέτα κάτι από πάνω, έτσι...αέρινα :)

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Μισό...δηλαδή το θέμα της είναι μόνο αν φύγεις βράδυ; Οχι αν φύγεις μέρα;

Ακριβώς! Δεν ξέρω πως μπορεί να το έχει φτιάξει στο μυαλό της, το μεσημέρι όταν γυρίζω είναι πάντα ήσυχη. Και επαναλαμβάνω, είναι 'νέο φρούτο' αυτό, η ρουτίνα μας πάντα έτσι ήταν, δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτό. Το μόνο που είναι διαφορετικό, είναι ότι τον τελευταίο καιρό περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί, πάμε εκδρομές κτλ όπου είναι πολύ πιο 'ελεύθερη' και ίσως γι' αυτό της 'κακοφαίνεται'; Τι να πω!

Για βάλε φωτό, ποιό μπωλ έχεις;

Θα σε βάλω το απόγευμα από το σπίτι!

Πιο μεγάλη βόλτα πριν την έξοδο σου και χωρίς φως.
Χωρίς καν το φωτάκι των μωρών (ξέρεις, το μικρό λαμπάκι) που της αφήνω λες; Να το δοκιμάσω...
Κοίτα, χθες ας πούμε έφυγα 8μμ και πήγαμε 45' από τις 630 ως τις 715, είχε βγει βεβαίως 20 λεπτά και το πρωί και ξαναβγήκε όταν γύρισα... ΠΟΣΟ πιο μεγάλη και μέσα στη ζέστη; Εδώ στο εικοσάλεπτο κρεμάει γλώσσα... Καταλαβαίνω βέβαια το σκεπτικό σου και αυτό προσπαθώ να κάνω, να την κουράζω πριν φύγω.

Αν την αφήσεις ελεύθερη θα κάνει ζημιές;
Alexia, στην αρχή της ζωής της ζούσε δεμένη σε δέντρο και μετά στο κλουβί στο καταφύγιο. Όταν την πήρα, ήταν με την προϋπόθεση/οδηγία ότι ξέρει το crate και θα μένει εκεί όταν είναι μόνη της, για λόγους ασφάλειάς της, ηρεμίας, 'μαθημένου' προγράμματος κτλ αλλά και, φυσικά, για να μη διαλύσει το σπίτι. Μέχρι στιγμής, είχε λειτουργήσει άψογα.
Όταν είμαστε σπίτι δεν κάνει ζημιές, αλλά δεν ξέρω πως θα είναι αν μείνει μόνη της και με αυτά που είδα αυτές τις μέρες δε θα ήθελα να το ρισκάρω και δεν ξέρω αν θα ήταν καλό και για την ίδια, καθώς παραμένει αρκετά φοβική. Λόγω διαρρύθμισης διαμερίσματος, είναι δύσκολο να την περιορίσω σε ασφαλή χώρο, αλλά αν πιστεύεις ότι αυτό πρέπει να γίνει, να το δω. Είμαι διστακτική πάντως ν' αλλάξω το πρόγραμμα που μέχρι στιγμής λειτουργούσε και ένας εκπαιδευτής μου είχε πει στις αρχές ότι για τόσο φοβικά σκυλιά το crate είναι η πιο ασφαλής λύση για όλους. Τι λέτε;

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Εγώ θα δοκίμαζα σιγά σιγά και τον περιορισμό σε ένα ασφαλές δωμάτιο, αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Συχνά το ασφαλέστερο είναι η κουζίνα, που δεν έχει πολλά καλώδια και μικροπράγματα χαμηλά. Μπορείς να βάλεις ένα baby gate, και να δεις πώς θα πάει.

Έτσι κι αλλιώς, θα γίνει κι αυτό κάποια στιγμή. Εξαιρετικό εργαλείο το crate, αλλά προορισμός του είναι να γίνει μεταβατικό στάδιο. Το πότε είναι έτοιμος ο σκύλος για το επόμενο βήμα, θα το δεις στην πορεία. Αλλά αν δεν δοκιμάσεις, δεν θα μάθεις :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.769
7.965
Tις ημέρες που λείπεις και τα απογεύματα οι συνολικές ώρες που μένει στο κρέιτ είναι πολλές. Δεν διαμαρτυρόταν πριν γιατί έτσι είχε μάθει. Όταν όμως είδε την γλύκα του διαφορετικούς, στις διακοπές σας, και γνώρισε την ελευθερία για πολλές ώρες άλλαξε ρότα. Λογικό είναι. Εγώ θα δοκίμαζα αυτό που πρότεινε το xotikouli και η Αλέξια, ένα ασφαλές δωμάτιο ή αν δεν υπάρχει έναν χώρο με babygate για να δω πως συμπεριφέρεται ελεύθερη.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
μια αποψη θα πω, δεν ξερω αν ειναι σωστη βεβαια...
εμενα μου φαινεται οτι η Τασουλα εχει συνδεσει το crate μονο με το οτι φευγεις εσυ και το αγχος αποχωρισμου της, με το οτι θα μενει μονη της και εχει ξεπερασει καπως το σταδιο του ειναι "φωλια".
Τουλαχιστον η "φωλια" της δεν την παρηγορει οσο παλιοτερα.

Μια λυση που μου ερχεται, ειναι να την βάζεις και ασχετες ωρες μεσα, που εισαι και εσυ στο σπιτι...Επίσης θα μπορούσες να την περιορίζεις σε δωματιο αντί για κρεητ.

Last edited:

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Ευχαριστώ Xotikouli και I. Kyveli - λογικά αυτά που λέτε! Θα το συζητήσω και με τη Μαριάνθη και θα δούμε - φοβάμαι ότι είναι ακόμα αρκετά νωρίς για τέτοιο πείραμα, αλλά βεβαίως θα το δω και αυτό το ενδεχόμενο. Εννοείται ότι το extended crating είναι μεταβατική λύση, απλά δε θέλω να βιαστώ ή να χαλάσω τη ρότα που είχαμε, ούτε να 'υποκύψω' σε αταξίες για να γίνει το δικό της. Οι απόψεις για το crating και τις 'επιτρεπτές' ώρες διίστανται, οπότε θα το ψάξω και άλλο.
Πάντως, και πριν την πάρω αλλά και μετά, μου έχουν πει αρκετοί - μεταξύ των οποίων και εκπαιδευτής και φίλη στην Αμερική με τεράστια εμπειρία - ότι όταν λείπω από το σπίτι, αυτό που πρέπει να κάνει ο σκύλος είναι να ξεκουράζεται, άντε και ν' ασχολείται με κάποιο δικό της παιχνίδι/κόκκαλο/κτλ και αυτό το κάνει κάλλιστα στο crate, όπου μπορεί και να σηκωθεί, να γυρίσει, να τεντωθεί και ότι το να έχει μεγαλύτερο χώρο στο σπίτι δεν προσφέρει πρακτικά σε εκείνη κάτι παραπάνω, πέρα από πιθανά ερεθίσματα που μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά (να την φοβίσουν, να τη στρεσάρουν, κτλ).

Επειδή προφανώς όμως θέλω το καλύτερο και για τις δύο μας ώστε να συνεχίσει να είναι αρμονική η συμβίωση, φυσικά και είμαι ανοιχτή σε άλλες γνώμες και θα το ψάξω επισταμένα!

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Συλβόσκυλο και εγώ κάπως έτσι το βλέπω! - plus αυτό που λέει η I. Kyveli, ότι 'γλυκάθηκε' με το πολύ έξω, την παρεούλα κτλ και της αρέσει, φυσικά, περισσότερο από τη 'μοναξιά στο crate'! Επίσης, στην αρχή ίσως δεν υπήρχε τόσο άγχος αποχωρισμού γιατί δεν είχαμε ακόμη αρχίσει να 'δενόμαστε', πράγμα που με τον καιρό, φυσικά, αλλάζει.
Νομίζω η πρότασή σου να την βάζω λίγο μέσα και όταν είμαι εκεί δεν είναι καθόλου κακή. Καλώς ή κακώς, από Σεπτέμβρη οι πολλές εκδρομούλες, καφέδες, τσάρκες πέραν των αποκλειστικά 'δικών' της κτλ θα μειωθούν αρκετά, θα έχω και κάποια μαθήματα κάποια βράδια, οπότε θα πρέπει, με κάποιο τρόπο, να ξαναμπούμε σε κάποια σειρά.

Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Προσωπικά είμαι fan του crate. Όλα τα σκυλιά μου κοιμούνται σε crate με κλειστή την πόρτα.
Την ημερα είναι ανοιχτά και συχνά μπαίνουν από μόνες του.

Όταν λείπω κλείνω μόνο κουτάβια σε πάρκο. Από τη στιγμή που σταματάν να κάνουν ανοησίες τα αφήνω ελεύθερα. Η Μίνα είναι τώρα 7 μηνών και όσες φορές την άφησα ελεύθερη δεν έκανε ζημιές. Έχει βέβαια παρέα και παράδειγμα τις μεγάλες.

Last edited:

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Δημητρα εχουμε ακριβως το ιδιο προβλημα, μονο που εμεις το εχουμε στον βραδυνο υπνο.
Τι θελω να πω, πηραμε το crate 2 μηνες αφοτου βρηκαμε τη Μοκα, η οποια κοιμοταν μεσα στο κλουβι της χωρις παραπονα ή γκρινιες. Το crate της ομως σε καποια φαση εγινε σπιτι των μωρων γατιων που ειχαμε οποτε η Μοκα εμαθε να κοιμαται ειτε στο πλαι μας ειτε μαζι μας στο κρεβατι(το τελευταιο το θελαμε εμεις). Επισης η Μοκα για οσους μηνες(3-4) ηταν τα γατια εδω δεν μπηκε ουτε μια φορα στο κλουβι της. Οταν φυγαν τα γατια και η Μοκα πλεον θα μπορουσε να μενει μεσα στο κλουβι της, ενω την μερα ή οταν φευγαμε καθοταν και κοιμοταν μια χαρα μεσα, το βραδυ δεν καθοταν με τιποτα! Γκρινιαζε, γαυγιζε, λαχανιαζε, στριφογυρναγε ολη την ωρα και χτυπαγε με το ποδι της το κλουβι. Δοκιμασαμε για κανα 10μερο να μη της δωσουμε καμια σημασια, φυσικα δεν κλειναμε ματι ολο το βραδυ εμεις. Ετσι πλεον, μπαινει στο κλουβι της οσο ειμαστε κι εμεις στο σπιτι και η Μοκα κοιμαται, οταν λειπουμε και το βραδυ μενει ελευθερη να κοιμηθει οπου θελει.
Αυτο που σου λενε πιο πανω, οτι γλυκαθηκε, ισχυει. Οπως και η Μοκα δεν ηξερε τι παει να πει κρεβατι και βρηκε ενα κλουβι με μαλακο μαξιλαρι μεσα να κοιμαται και καθοταν ανετοτατα, οταν ειδε τι ωραια ειναι και στο κρεβατι με τη μαμα και το μπαμπα σιγα μη καθοταν μονη της μεσα στο κλουβι. Επισης κι εγω πιστευω οτι μενει αρκετες ωρες μεσα στο κλουβι η Αναστασια, εφοσων δεν κανει ζημιες γιατι δεν την αφηνεις το βραδυ να κοιμαται εξω? Να εχει συνδεσει το κλουβι με την αποχωρηση σου προσωπικα δεν το πιστευω γιατι θα εκανε τον χαμο που κανει και το πρωι(πιστευω).

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Σε αλλο ποστ εγραψα οτι ο δικος μου δραπετευσε απο το κλουβι. Το στραβωσε και βγηκε.
Αυτο γιατι τον αφησα μια μερα παραπανω μεσα εκτος ρουτινας. Του την εδωσε ασχημα δηλαδη.
Οι γειτονες μου ειπαν οτι μεχρι να δραπετευσει λυσαξε. Ρωτησες γειτονες να δεις αν κλαιει?
Βαλτην καμια φορα μεσα και βγες απο το σπιτι αλλα κατσε λιγο εξω και περιμενε να ακουσεις. Μη αφησεις κονγκ και τετοια μεσα.
Εγω ετσι εκανα και μολις ακουσα κλαμα μπηκα μεσα και του ειπα να ξαπλωσει. Ξαναβγηκα , περιμενα και δεν ακουσα τιποτα.
Α σταματησα να αφηνω την τηλεοραση και του βαζω αυτα Relaxation Music For Dogs - Help your dog sleep! Improve behaviour, separation, barking with this! - YouTube.
Αν ηρεμησει ο δαιμονας μου με αυτα , θα σας πω.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.769
7.965
Δηλαδή afg πόση ώρα αφήνεις τον μικρό σου μέσα;
Συγνώμη για το οφφ τόπικ, κι εγώ βρίσκω το κρέιτ ένα καλό μέσο για εκμάθηση της τουαλέτας και για προστασία του σκύλου και του σπιτιού στα πρώτα του βήματα αλλά κάποιοι το παρακάνουν. Γνώρισα άνθρωπο σε σκυλόπαρκο με γ.π. που μου είπε ότι βγάζει τον σκύλο τεράστιες βόλτες και τον υπόλοιπο χρόνο τον έχει μέσα στο κρέιτ. Μόνιμα!!!!
Επειδή λοιπόν ακούγεται πολύ στο φόρουμ η λύση κρέιτ, και είναι πράγματι κοντά στην φύση του σκύλου η φωλιά, αν γίνεται με σύνεση, να τονίσουμε εδώ ότι δεν είναι για χόρταση..Και σίγουρα δεν είναι για να ζει μόνιμα ο σκύλος εκεί μέσα.

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Εγω τον αφηνω στο κλουβι μικρα χρονικα διαστηματα.
1-3 ωρες αν τυχει. Μπορει να μην τον αφησω και καθολου. Οσες ωρες ειμαι και εγω στο σπιτι , ακομα και το βραδυ , τον εχω ελευθερο να παει οπου θελει.
Το κλουβι το πηρα προσφατα και ο σκυλος ειναι 8 μηνων. Το πηρα γιατι δεν εβρισκα αλλη λυση για το που θα τον αφηνω στο εξοχικο μου.
Εκει δεν μπορουσα να τον βαζω στο σπιτι μεσα και ετσι τον εβαζα στο κλουβι μεσα στο γκαραζ. Και ολο το βραδυ αλλα και οποτε τον αφηνα μονο στο σπιτι.
Ε μια μερα τον αφησα μεσα παραπανω και τα πηρε στο κρανιο. Ισως επρεπε να τον εκτονωσω παραπανω πριν τον ξαναβαλω στο κλουβι.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Σας ευχαριστώ όλους για τις σκέψεις και τις προτάσεις σας!
AFG θα το δω το cd-ακι άμεσα γιατί ακούγεται καλή περίπτωση γενικότερα :)

Βεβαίως και δεν έχω σκοπό να είναι πάντα η Αναστασία στο crate όταν λείπω, αλλά δεδομένου ότι είναι ένα σκυλάκι που δεν έχει ξαναζήσει σε διαμέρισμα και φοβόταν (/ακόμα φοβάται, εν μέρει) και τη σκιά της, η επιλογή του crate τον πρώτο καιρό ήταν η πλέον κατάλληλη. Δεν ξέρω αν είμαστε ακόμη έτοιμες να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο – πρωτίστως για την δική της ασφάλεια αλλά και για να μη γίνει χαμός στο σπίτι – αλλά σίγουρα και αυτό το ενδεχόμενο είναι υπό σκέψη. Η γνώμη πάντως και της Μαριάνθης από το fazoo που το συζήτησα είναι ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς. Αυτό που με ανησυχεί εμένα είναι ότι αν η ‘λύσσα’ μέσα στο crate οφείλεται σε άγχος αποχωρισμού – γιατί μάλλον τώρα αρχίζει σιγά-σιγά να την πειράζει να με αποχωρίζεται, ενώ στην αρχή νομίζω ότι προτιμούσε που την άφηνα στην ‘ησυχία’ της – δεν βλέπω πώς αυτό θα ‘λυθεί’ και δε θα γίνει χειρότερο αν την αφήνω ελεύθερη όταν λείπω! Δηλαδή, το ερώτημα πλέον για μένα εντοπίζεται στο αν την ενοχλεί ο περιορισμός, αυτός καθαυτός, στο crate τελικά ή το ότι πρέπει να λείπει η μαμά και να μη της δίνει όλη την προσοχή και το χρόνο που της έδινε στις διακοπές το τελευταίο διάστημα. Θα δείξει!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.264
Μέλη
20.041
Νεότερο μέλος
Tarotzouro