Νέα ιδιοκτήτρια μαλτέζ σας χαιρετάει...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Διαβάζω στο ίντερνετ ότι το χαμομήλι αντίθετα κάνει καλό όταν το χρησιμοποιείς για να καθαρίσει τα μάτια/δάκρυα του σκύλου. Και στους ανθρώπους χρησιμοποιείται.

Καλωσορίσατε στο φόρουμ. :)

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Το χαμομήλι ξέρω ότι βοηθάει κι εμάς, αλλά νομίζω ότι δεν κάνει να μπει στο μάτι του σκύλου. Δεν ειμαι και σίγουρη όμως.
Ο γιατρός μου ειπε να βαζω ορο ή υγρό φακών (αυτο το ρώτησα εγω και το επιβεβαιωσε), αφου και τα δυο προϊόντα είναι καθαρά. Αμα ειναι κουρασμένα τα μάτια μου, ρίχνω ειτε φυσικά δάκρυα ειτε ορό είτε υγρό φακών, ό,τι έχω πιο ευκολο εκεινη την ώρα.:)
Διαβασα ότι μπορεί και η μόλυνση στο αυτι να προκαλέσει κοκκίνισμα. Και για αυτο πρέπει να ρωτησεις τη γιατρίνα σου όμως.
Φαντάζομαι ότι δεν την ενοχλεί κάτι. Εχετε αποκλεισει το ενδεχόμενο αλλεργίας;

Last edited:

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
:)Κοριτσια καλησπερα κι απο μενα ,αλλη μια χαζομαλτεζομαμα.
1) Το εμφιαλομενο νερο οντως κανει καλο.Το ξυδι το προτεινουν πολλοι εκτροφεις αλλα σε ποσοτητα μισο κουταλακι του γλυκου σε 1 λιτρο νερο και σταδιακη αυξηση.
2) Μεχρι το σκυλι να ξεμπερδεψει με τα δοντια του τα δακρυα θα υπαρχουν.Φροντιζε να μενει ΠΑΝΤΑ στεγνο το μουτρακι της και παρε κουνελομπουκαλα για να πινει νερο.Εγω προσωπικα σωθηκα γιατι ετσι εχουν τα μουστακια τους ατεγνα.Υπαρχει ετοιμο στο internet θα το βρω και θα το στειλω.
3) Το προιον που μπαινει στο φαγητο ειναι το angelseyes και δινεται απο 3 μηνων και πανω.Θα το παραγγειλω αυτη τη βδομαδα και θα αναφερω αποτελεσματα!
Χαμομιλι εχω δοκιμασει,καλο κανει αλλα δεν αποχρωματιζει,καταπραυνει καταστασεις και ερεθισμους.
Να ξερεις οτι τα μαλτεζ εχουν ευαισθητο στομαχι:eek: και γιαυτο προσεχε με το μαγειρευτο.Οποτε εδωσα οτιδηποτε αλλο εκτος απο την κροκετα τους ...τραβουσα τα μαλλια μου.Ο,τι αλλο θες,ρωτα.Χαρα μου!:):)

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Veronica ναι,η ωτιτιδα προκαλει εντονη δακρυροια και χρωματισμο.Με το που θα περασει αυτη,θα υπαρξει διαφορα!

glika'smum

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2011
116
0
36
thessaloniki
Βερονικα,δεν κανει να μπει στο ματι,οντως,γι αυτο και οσες φορες το εκανα επαιρνα βαμβακακια ντεμακιγιαζ και προσεχα πολυ να μην μπει στο ματι της,μονο απο κστω..λεντα,για το ευαισθητο στομαχι το διαπιστωσαμε,οταν της εδινα μαγειρευτο μου ειχαν πει μονο κοτοπουλο με ρυζι,η καημενη εκανε κακα μερα παρα μερα και υπεφερε.Προχθες η μαμα μου της εδωσε λιγο κουλουρι και τωρα την εχουμε με χαπια,χαχα..ευτυχως εμετο δεν ξανακανε κι απο αυριο παλι κροκετες(με κονσερβα μαζι ομως).Το angel's το φοβαμαι,δεν ξερω γιατι..περιμενω εντυπωσεις ομως!!Αν και να σου πω την εχω συνηθισει την πεταλουδιτσα μου πολυχρωμη κσι μου αρεσει,εχει πολλη πλακα...σημερα της φορουσα μια καλτσα για να μην κρυωνει(της εκανα τρυπες στο κεφαλι και τα χερακια)κι ειχε πολλη πλακα,σαν λουκανικακι ηταν:)

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Καλα κανεις και το βαζεις με βαμβακι ντεμακιγιαζ,και γω το ιδιο κανω.Μεινε σε μια κροκετα ΚΑΛΗΣ ποιοτητας (εγω δινω ACANA) που δεν εχει χρωστικες μεσα.Επιμενω να μην της δινετε τιποτα αλλο για φαγητο,θα σου κανει διαρροιες,εμετους και θα καταλειξετε με προβληματα και φαρμακα.Τα μαλτεζ υποφερουν εννοιοτε με κολιτιδες οταν δεν τρεφονται σωστα.
Αν καπνιζετε στο σπιτι,κοψτε το!!! Ο καπνος ερεθιζει πολυ!!!
Οταν μεγαλωσει κανενα μηνα ακομα θα σου πω και μια συνταγη που ειναι δοκιμασμενη απο πολλους εκροφεις εξωτερικου και απο μενα προσωπικα που ξεβαφει το μαλλι.
Μην αφησεις κανενα να της ξανακοψει τα μαλλακια! Εκανα το λαθος σε αρκετα μου σκυλια και τωρα το μετανιωνω πικρα! Μαθε την απο τωρα με λαστιχακια σε κοτσιδακι πανω απο τα ματια για να συνηθεισει κι ολας.

glika'smum

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2011
116
0
36
thessaloniki
Τα μαλλακια της τα κανει μονο στα ματακια γιατι μεγαλωνουν και την ενοχλουν,αν της βαζω βαζελινη δεν θα τη βοηθησει?Και στις πατουσες τα κοβει και λιγο στον ποπο για να μην λερωνεται(εχει πολλη πλακα).Αλλα ηθελε να της τα κοψει και στο κεφαλι λιγο και δεν την αφησα,θελω να μακρυνουν.Η τροφη που της δινω ειναι η royal canin,σε σαιτ την εχει με 3*,για την ακανα δεν εχω δει πουθενα,σε 3 πετ σοπ που πηγα δεν την εχουν.Δεν καπνιζουμε και δεν αφηνουμε κανεναν να καπνισει στο σπιτι μας!Και γενικα,δεν της δινουμε πλεον μαγειρευτο(βασικα εκανα βλακεια που δεν ειπα στη μαμα μου να μην της δωσει τιποτα,οταν τρωμε καθεται και ζητιανευει αλλα εμεις δεν της δινουμε,στην πεθερα μου το ειπα,η μανουλα μου δεν το ηξερε και μας την εκανε).Στο λαστιχακι δεν καθεται,θα προσπαθησω με τον αντρα μου να δω!

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Ξερω οτι ειναι πειρασμος να κοβεις τις λερωμενες τριχουλες απο τα ματακια αλλα...πιστεψε με θα το μετανιωσεις!!!
Και σε εκροφεα εξωτερικου που ειχα την τυχη να γνωρισω,μου το ξεκοψε κατηγορηματικα! Δεν πειραζουμε το προσωπο αν θελουμε να μακρινουμε τα μαλλια και να τα πιανουμε με κοτσιδακι.Οσο γι αυτο,κανενα δεν καθεται στην αρχη αλλα επιμενοντας και επιβραβευοντας το μαθαινει οτι ειναι κι αυτο στην ολη διαδικασια και θα καθησει.
Βαζελινη βαλε,σαν να εβαζες τζελ οκ,το εκανα κι αυτο,απλα βρωμιζαν τα μαλλια και δεν καθαριζαν καλα με 2 χερια λουσιμο.Βεβαια,απειδι τα δικα μου βγαινουν εξω,λερωνοντουσαν πιο ευκολα.Κανε τη δοκιμη,δεν θα παθει τιποτα.Ναι,στον ποπο ωποσδηποτε καθαρισμα την περιοχη με μηχανη για να μην κολλαν ακαθαρσιες στις τριχες.Και στην κοιλιτσα επεισης. Και πατουσες,σωστα.Αυτα θα τα μαθεις να τα κανεις και μονη σου,δεν ειναι τιποτα.Οπως,θα την χτενιζεις παντα αφου την ψεκασεις με μαλακτικο σπρευ,ποτε σε στεγνο μαλλι.Παρε καλες συρματινες χτενες και βουρτσες και ...ξεκινα απο τωρα ! Εχεις πολυ δουλεια μπροστα σου!

glika'smum

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2011
116
0
36
thessaloniki
Βουρτσισμα της κανω απο 2 μηνων,καθεται σχεδον παντα,της λεμε και μπραβο μετα κι ολα καλα...εχω παρει μια βουρτσα που απο τη μια μερια ειναι συρματινη κι απο την αλλη εχει μαλακες τριχες και την κανω μ'αυτο,καμπους δεν εχει κανει..Απο τον αλλο μηνα που θα ολοκληρωσει τα εμβολια θα τη βγαζουμε κι εμεις,γι αυτο ηθελα την εκπαιδευτρια,να μαθει καποιες εντολες πριν τη βγαλω εξω ωστε να με ακουει..

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Αν κάνει κόμπους, να θυμάσαι να χτενίσεις από την άκρη προς τη ρίζα, όπως κανουμε και στα δικά μας μαλλιά, για να μη σπανε. Και πάντα βούρτσισμα πριν και μετα το μπάνιο σε στεγνό μαλλί.

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Kαλησπερα.
αν εχεις facebook μπες στην αναζητηση maltese και χτυπα 'πλαισια'.Εχει ιδιοκτητες μαλτεζ που συζητανε το θεμα δακρυα και το προιον angelseyes που σου ελεγα.Θα μαθεις αρκετα.
Η φυλη που εχουμε ειναι απο τις εξυπνοτερες και πιο δεκτικες στην εκμαθυνση καινουριων πραγματων.Δεν θα τον χρειαστεις τον εκπαιδευτη γιατι ειναι σιγουρο οτι θα τα καταφερεις μονη σου,αρκετα να εχεις συστημα,επιμονη και σταθερη φωνη.Το ενα αρσενικο τον εκπαιδευει μεχρι και η κορη μου που ηταν τοτε 10 χρονων.Μαθαινουν εξαιρετικα γρηγορα γιατι θελουν να ευχαριστουν το αφεντικο τους.
Για μενα ,για τα συγκεκριμενα σκυλακια,ειναι το μεγαλυτερο χασιμο χρηματων,να παρω αλλον ανθρωπο να μαθει απλα πραγματα που θα του μαθεις εσυ και θα το ευχαριστηθειτε κι ολας και θα δεθητε.

glika'smum

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2011
116
0
36
thessaloniki
Οτι ειναι πανεξυπνη το βλεπω κι εγω,εμαθε γρηγορα την τουαλετα και ηδη ακουει το ονομα της και οταν προκειτε για λιχουδια και το "κατσε"!Ευχαριστω πολυ,θα το ψαξω στο φ/β λοιπον!!Καληνυχτα(τα λεμε αυριο,χεχε)

glika'smum

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2011
116
0
36
thessaloniki
Οντως μπηκα στο φ/β και το ειδα,σ'ευχαριστω πολυ,κι εγω εψαχνα αλλα πατουσα στα ελληνικα και δεν βρηκα τιποτα σχεδον.Για το angel's λεει μια κοπελα απο τον 6ο μηνα και μαλλον θα την ακουσω,προς το παρον την ξεκινησα εμφιαλωμενο νερο και θα της παρω και φυσιολογικο ορο για καθε βαδυ και βλεπουμε..υπομονη 3 μηνες..Σε καμια ωρα περιμενω την εκπαιδευτρια να δω τι θα μας πει και αποφασιζουμε!!Ειναι για θετικη εκπαιδευση παντως,το προτιμω χιλιες φορες!

Leda

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
123
0
55
Εννοειται παντα θετικη,ουτως ή αλλως σε τοσο μικροσωμο σκυλακι τι αλλο θα μπορουσαμε αλλωστε!
Δες καποια βιντεακια της Victoria Stillwell.Κατα την γνωμη μου τα χρηματα αυτα θα μπορουσες να τα κανεις κατι αλλο.Συγνωμη που επεμβαινω,αλλα το εχω δει στην πραξη.
Εχω 6 και απλα ...ειμαι ο αρχηγος της αγελης!Με ακουνε και δεν κοπιασα ιδιαιτερα γι αυτο,ισα ισα το διασκεδαζουμε κι ολας!

glika'smum

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2011
116
0
36
thessaloniki
Λοιπον,μολις εφυγε η εκπαιδευτρια.Καταρχας,απο την πρωτη στιγμη μου ενεπνευσε εμπιστοσυνη.Ηρεμη,πολυ φιλικη και το κυριοτερο ΦΙΛΟΖΩΗ!Εχει 2 σκυλια τα οποια εχει εκπαιδευσει με τον ιδιο τροπο,ειναι αντιθετη στους πνιχτες κλπ(κατι που δεν ηθελα με τιποτα για το μικρακι μου εννοειται),μου ειπε το χαρακτηρα της θα τον διατηρησει,δεν θα γινει φοβικο και θα μαθαινει με ανταμοιβες και παιχνιδια μονο,περισσοτερο εμενα θα εκπαιδευσει βασικα για το πως να της φερομαι και να μην κανω κατι λαθος.Ζητησε να μαθει τα παντα για το χαρακτηρα της,ειπε οτι εκτος απο τα βασικα θα στοχευσουμε και σε διορθωμα καποιων αρνητικων(και μονο)οπως πχ να μην δαγκωνει.Γενικα μπηκα στο τοπικ για το πως πρεπει να ειναι ενας εκπαιδευτης και νομιζω ειναι καταλληλη.Το ποσο που μου ειπε για 1μισι μηνα ειναι 170€(πολυ λιγα δεν ειναι??)και θα συναντιομαστε 1φορα την εβδομαδα,θα μου δειχνει πραγματα(1ωρα το μαθημα)και θα τα εφαρμοζω στο σπιτι.Οποτε βρηκαμε και δασκαλα για τη γλυκα μας!!!

glika'smum

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2011
116
0
36
thessaloniki
Εννοειται παντα θετικη,ουτως ή αλλως σε τοσο μικροσωμο σκυλακι τι αλλο θα μπορουσαμε αλλωστε!
Δες καποια βιντεακια της Victoria Stillwell.Κατα την γνωμη μου τα χρηματα αυτα θα μπορουσες να τα κανεις κατι αλλο.Συγνωμη που επεμβαινω,αλλα το εχω δει στην πραξη.
Εχω 6 και απλα ...ειμαι ο αρχηγος της αγελης!Με ακουνε και δεν κοπιασα ιδιαιτερα γι αυτο,ισα ισα το διασκεδαζουμε κι ολας!
Επισης leda μου,καλα κανεις κι επεμβαινεις,να βοηθησεις προσπαθεις και λες την αποψη σου!(σ'ευχαριστω γι αυτο παρεπιπτοντως,ειμαι απειρη κι εχω μαθει ηδη τοσα πραγματα).Αν δεν μου ενεπνεε εμπιστοσυνη η κοπελα ουτε θα την επαιρνα αλλα μαλλον θα προσπαθουσα και μονη μου..Αν και τη χρειαζομαι λιγη βοηθεια,γι αυτο και τη ζητησα.Θελω να πιστευω οτι η πριγκηπισσα μας θα ειναι καλα μαζι μας,και δεν θα κακοπερναει επειδη απλα δεν εχουμε εμπειρια:))

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Αντε και στο ντοκτορά! :D:D
Κάτι άλλο, ηθελα να σου πω να της πλένεις τα ματάκια και το πρωί αν μπορείς ή όταν βλέπεις ότι έχει τσιμπλιτσες, για να μην προλαβαίνει να σχηματίζεται σκληράδι.:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi