Νέα ιδιοκτήτρια γαλλικού μπουλντόγκ

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Γεια σου και απο μενα Μαρία μου. Γνωρίζοντας πόσα προβλήματα έχει η δυγκεκριμένη φυλή δεν θα έπερνα ούτε απο εκτροφέα, πόσο μάλλον απο ιδιώτη, ειδικά γνωρίζοντας πως το σκυλί είναι απο πετ σοπ!!!!

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
Γεια και απο εμενα Μαρια.

εχεις πολλα να διαβασεις ακομα αλλα εισαι στον σωστο χωρο.

οσο για τον χαρακτηρα που ψαχνεις. πιστευω οτι αν παρεις οποιοδηποτε σκυλι απο κουταβακι και το μεγαλωσεις με τις γατες σου, το κοινονικοποιησεις σωστα απο κουταβι και του μαθεις να ειναι ηρεμο δεν θα εχεις κανενα προβλημα πουθενα. βεβαια ενα κουταβι θελει απειρη υπομονη και ορεξη

οσο για την αγορα. σκοπευεις να δωσεις τοσα λεφτα σε εποχες κρισης, γιατι να πας να το παραγγειλεις απο πετ σοπ ? δεν ειναι φαστ φουντ, θα ειναι το σκυλακι σου για τα επομενα 10-15 χρονια.

επιλεγεις την ρατσα, βρισκεις ΣΩΣΤΟ εκτοφεα και πας εκει. βλεπεις που μεγαλωνουν τα κουταβια, κανεις κουβεντα με τον εκτροφεα για την ρατσα κτλ, εχεις τα χαρτια του σκυλου και ξερεις οτι το σκυλι σου προερχεται απο υγειες περιβαλλον!

αρα ΕΚΤΡΟΦΕΑ και ΠΟΤΕ πετ σοπ!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.403
10.587
Athens
Τώρα το είδα το θέμα! Χαίρομαι πάρα πολύ που αποτράπηκες από την αγορά του γαλλικού μπουλντόγκ και που έμαθες για τη σωστή απόκτηση. :)

Αν επιλέξεις καθαρόαιμο, ό,τι κι αν επιλέξεις, ψάξε να μάθεις αφενός τα προβλήματα του (όπως έκανες και στο γαλλικό) και ψάξε/μάθε και πολύ καλά από ποιον εκτροφέα θα το πάρεις - διότι κι αυτοί θέλουν ψάξιμο και "ξεσκαρτάρισμα".

Προσωπική μου άποψη: Το ημίαιμο-αδέσποτο δεν θα το απέκλεια και πιθανόν οι επόμενες επιλογές μου να είναι κάτι τέτοιο, διότι στην πλειοψηφία τους οι φυλές έχουν εκφυλιστεί και καταστραφεί, άλλη λιγότερο και άλλη περισσότερο. Αλλά αυτό βέβαια είναι περί ορέξεως... εγώ έχω καεί από το χυλό και φυσάω και το γιαούρτι που λένε.

Maraki73

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2013
83
0
Γειά σε όλους και ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας .
Καταρχην να πω ότι επειδή μένω επαρχία, δεν τα κατάφερα να είμαι στην έκθεση. Δεν σας κρύβω ότι είχα ένα δυο πισογυρίσματα όσο αφορά τα γαλλικά μπουλντογκ και μίλησα με εκτροφεία του εξωτερικού για τη φυλή.

Ωστόσο, συνεχίζω να διαβάζω το φόρουμ και να ψάχνω για σκυλιά. Μάλλον, η απόφαση μου να πάρω σκύλο παραήταν αυθόρμητη και επειδή όσο διαβάζω εδώ μέσα διαπιστώνω ότι ξέρω πάρα πολύ λίγα πραγματα... καλύτερα η απόκτηση σκυλου να αναβληθεί για αρκετούς μήνες ακόμη. Τα χρήματα που είχα για το πετσοπικό σκυλάκι λοιπόν μπαίνουν στην άκρη και θα συμπληρώνονται μέχρι να βρώ την ράτσα που θα ερωτευτώ ξανα και να έχω αρκετές γνώσεις για να κάνουμε μια καλή αρχη μαζί.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.403
10.587
Athens
Γειά σε όλους και ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας .
Καταρχην να πω ότι επειδή μένω επαρχία, δεν τα κατάφερα να είμαι στην έκθεση. Δεν σας κρύβω ότι είχα ένα δυο πισογυρίσματα όσο αφορά τα γαλλικά μπουλντογκ και μίλησα με εκτροφεία του εξωτερικού για τη φυλή.
Με ποια μίλησες?
Τους ανέφερες το θέμα των προβλημάτων - και αν ναι, τι είπαν?

Maraki73

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2013
83
0
Με ποια μίλησες?
Τους ανέφερες το θέμα των προβλημάτων - και αν ναι, τι είπαν?

:D τί να πούνε, ότι υπάρχουν προβλήματα στη φυλή αλλά τα δικά τους σκυλιά είναι οκ.

Μίλησα με έναν από βουλγαρία (που όπως μου φάνηκε είχε καλά σκυλιά- μορφολογικά τουλάχιστον) και 2 γερμανούς. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να πώ ονόματα αλλά μπορώ να σου στειλω πμ

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.403
10.587
Athens
:D τί να πούνε, ότι υπάρχουν προβλήματα στη φυλή αλλά τα δικά τους σκυλιά είναι οκ.
Ε τι θα έλεγαν! :D

Μπορείς να αναφέρεις τα εκτροφεία.

Για να σου δώσω μια ιδέα πάντως αντοχών μιας και το χω φρέσκο, από σήμερα ξεκινήσαμε να λαχανιάζουμε πάλι με 1 ώρα περπάτημα κατά τις 10 το πρωί γιατί ο καιρός ζέστανε. Όταν άλλοι σκυλοιδοκτήτες έκαναν τζόγκιγκ παραδίπλα με τα δικά τους "κανονικά" σκυλιά, εμείς κάθε 50 μέτρα βγάζαμε τα νερά και τα μπωλάκια μας. :(

Maraki73

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2013
83
0
Πάντως όπως και να χει, θα κρατησω μακρια τα χέρια από τα γαλλικα μπουλντογκ. Αλλά τα βραχυκέφαλα σκυλιά είναι λατρεία, παρά τα όποια προβλήματα τους. Εχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά και τα μποξερ, αν και ο ενθουσιασμός τους μπορεί να γίνει προβλημα με τα άλλα ζώα μου

Maraki73

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2013
83
0
Για να σου δώσω μια ιδέα πάντως αντοχών μιας και το χω φρέσκο, από σήμερα ξεκινήσαμε να λαχανιάζουμε πάλι με 1 ώρα περπάτημα κατά τις 10 το πρωί γιατί ο καιρός ζέστανε. Όταν άλλοι σκυλοιδοκτήτες έκαναν τζόγκιγκ παραδίπλα με τα δικά τους "κανονικά" σκυλιά, εμείς κάθε 50 μέτρα βγάζαμε τα νερά και τα μπωλάκια μας. :(
Δυστυχώς, αν οι εκτροφείς καθότανε να λένε "τα σκυλιά μας είναι άρρωστα απλά δεν τους φαίνεται" θα έμεναν χωρίς δουλειά. Γι αυτό καλύτερα να ρωτήσω ιδιοκτήτες πιστεύω που είναι πιο αντικειμενικοί για τη ράτσα τους....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Αν οι ιδιοκτήτες, δεν είναι τόσο ψαγμένοι, όσο τα κορίτσια μας εδώ, δυστυχώς δεν θα έχουν ιδέα, του τι ίσως μπορεί να τους περιμένει.

Maraki73

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2013
83
0
@vrmode, σου εστειλα πμ, είναι καλύτερα αφού με τους ανθρώπους μίλησα με μειλ και δεν θέλω να φανει σαν δυσφήμιση.

@Mareco, δίκιο έχεις, απλά θα προσπαθήσω να συνδυάσω πληροφορίες...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω χτες ειχα μια συζητηση με εκτροφεα της φυλης.
Μου ελεγε, οτι τα δικα του σκυλια ειναι υγιεστατα και ζωηροτατα και οτι εγω τα παραβλεπω μαυρα!!
Αλλα ποσα μπορει να παθει ενα γαλλικο που ζει 22/24 σε κλουβι?

Και τα δικα μου φαινονται ζωηροτατα και υγειες, οπος ειχα ξαναπει- και εαν δεν ειχαν παθει αυτο που επαθαν και εχουν γινει και οι σχετικες εξετασεις που το αποδεικνυουν-δεν θα το πιστευε κανεις, ποσο ευαλωτα και "σακατεμενα" ειναι πραγματικα!

Και τα Boxer αγαπημενη φυλη- αλλα και αυτα πολλα προβληματα!

Maraki73

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2013
83
0
:rolleyes: Ολα τα (αγαπημένα μου) βραχυκέφαλα έχουν τα προβλήματα τους....

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Δυστυχος ετσι ειναι!

Για αυτο ειμαι και εγω τοσο απελπισμενη- επειδη ειναι και δικα μου αγαπημενα και δεν ξερω πια πως να βρω υγιες σκυλο!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Γιατι δεν σκεφτεσαι για staffordshire bull terrier ή staffordshire terrier??
Ισως επειδη δεν εχει καμια μα καμια σχεση το ταμπεραμεντο, ο χαρακτηρας αλλα και οι αναγκες για εκτονοση με ενα απο τα βραχυκεφαλα μολοσσοειδη ( εστω και μικρου μεγεθος).

Για μενα δεν θα ηταν εναλακτηκη και για αλλους λογους. Στην πατριδα μου ειναι και οι δυο φυλες "φυλες λιστας" - που συνεπαγεται με αρκετους περιορισμους και υποχρεωσεις που κανουν την ζωη με τετοια σκυλια αρκετα δυσκολη.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Ισως επειδη δεν εχει καμια μα καμια σχεση το ταμπεραμεντο, ο χαρακτηρας αλλα και οι αναγκες για εκτονοση με ενα απο τα βραχυκεφαλα μολοσσοειδη ( εστω και μικρου μεγεθος).

Για μενα δεν θα ηταν εναλακτηκη και για αλλους λογους. Στην πατριδα μου ειναι και οι δυο φυλες "φυλες λιστας" - που συνεπαγεται με αρκετους περιορισμους και υποχρεωσεις που κανουν την ζωη με τετοια σκυλια αρκετα δυσκολη.
Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που λες. Νομιζα απλα οτι εχουν το "κατι" που τα κανει παρομοια. Αλλα οι αναγκες για εκτονωση ειναι τελειως διαφορετικες.

Οχι μονο στην Γερμανια αλλα και σε αλλες χωρες εχουν αρκετους περιορισμους και ειναι ισως ενας λογος που δεν θα επερνα τετοιο σκυλι γιατι ισως καποια στιγμη να παω Γερμανια.

Υγ. Μπορει να φταιει οτι τελευταια εχω αγαπησει αυτες τις ρατσες ειδικα τα SBT που παλια δεν μου αρεσαν καθολου :p

Maraki73

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2013
83
0
Εγώ δεν θα εμπιστευόμουν ένα τέτοιο σκυλί με γάτα, δεν ξέρω γιατί αλλά γενικά θέλω να αποφυγω τα τερριέ και τα κυνηγόσκυλα. Επίσης, δεν είναι μόνο οι δικές μου γάτες μέσα στο σπίτι, συχνά έρχονται και άλλες για να αναρρωσουν από στείρωση και τότε είναι που πραγματικά ο σκυλος πρέπει να έχει ήρεμο χαρακτηρα....:(

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.403
10.587
Athens
Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που λες. Νομιζα απλα οτι εχουν το "κατι" που τα κανει παρομοια. Αλλα οι αναγκες για εκτονωση ειναι τελειως διαφορετικες.

Οχι μονο στην Γερμανια αλλα και σε αλλες χωρες εχουν αρκετους περιορισμους και ειναι ισως ενας λογος που δεν θα επερνα τετοιο σκυλι γιατι ισως καποια στιγμη να παω Γερμανια.

Υγ. Μπορει να φταιει οτι τελευταια εχω αγαπησει αυτες τις ρατσες ειδικα τα SBT που παλια δεν μου αρεσαν καθολου :p
Όντως έχουν κάτι - ίσως επειδή είναι χαμηλά, compact και συνήθως μαύρα και έχουν αυτό το σκατένιο :D βλέμμα που σε κοιτάζουν στα μάτια με τις επίσης ύπουλες ζάρες στο κούτελο. Και επίσης καλύπτουν το απωθημένο (στους "καμμένους") για ένα σκύλο πολύ πιο υγιή.

Από την άλλη πλευρά δεν έχουν καμία σχέση σε επίπεδα ενέργειας με τα μπουλντογκοειδή. Επίσης με τις γάτες δεν θα το ρίσκαρα. Τέλος, έτσι όπως έχουμε γίνει και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, το γεγονός ότι δεν μπορούν να ξενιτευτούν σε οποιαδήποτε χώρα είναι πρόβλημα και πρέπει πλέον να αποτελεί και αυτό κριτήριο.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Μηπως να δεις και το boston terrier? Δεν ξερω βεβαια πως ειναι η φυλη απο θεμα υγειας.