Νέας γης

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
δεν έχω δει ποτέ μου newfoundland παρόλα αυτά από μικρή τους έχω μια τρελή αδυναμία και ο λόγος είναι η Νάνα!
Αν μενεις Αθηνα στειλε pm να κανονισουμε να δεις την Berry. Δεν ειναι ασπρομαυρη σαν την Νανα αλλα μια ιδεα οσο να πεις θα την παρεις!

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022

Χρειάζονται συχνά grooming?
Πόσες ώρες εξάσκησης καθημερινά για να εκτονώνονται ?
Αν οχι καθε μερα, μερα παρα μερα χρειαζονται ενα καλο χτενισμα. Αν δεν εχει ταλαιπωρηθει το τριχωμα (αγκαθακια, στροβιλακια, ξυλαρακια) ξεμπερδευεις σε 15-20 λεπτα. Διαφορετικα αναλογα την ζημια που εχει γινει....

Απο εξασκηση δεν ειναι και πρωταθλητες αντοχης... Προτιμω το περπατημα για να μην καταπονουνται τα ποδια της δικης μου. Με 30 λεπτα περπατημα ανα βολτα ειναι οκ. Βεβαια η Μπερυ ειναι 6-8 χρονων και τα ποδια της δεν ειναι στην καλυτερη κατασταση.

Γενικα παντως δεν ειναι αθλητικα σκυλια. Και αυτο ειναι θεμα γιατι πρεπει να βρεις τροπους να τα γυμναζεις χωρις να καταπονεις τον σκελετο τους.

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Είναι απο τις ράτσες που λατρεύω !!!
όσο και αν ντρέπομαι που το λεω θα ήθελα κάποια στιγμή να αποκτήσω ...
Είναι σαν αρκουδάκια :) :)
( καλα δεν θα ήθελα ενα νιουφι μόνο και μόνο επειδή είναι όμορφο )

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
μάλλον επειδή προδίδει τα κυβικά της Louna :p :D
Εβίνα, μου φαίνεται στο τέλος να έχεις ένα μπόξερ, ένα νέας γης και ότι άλλο θέλεις και την Louna να στέκεται στο εικόνισμα και να προσεύχεται μην την πατήσει κατά λάθος κανένα από αυτά! :p

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Μεγαλη παραλειψη να μην αναφερω το βιβλιο του Νικολαι Ντουμπωφ "Διακοπες στο δασος". Μεσα απο τις σελιδες του γνωρισα και αγαπησα την φυλη. Τα σκιτσα του βιβλιου αποτελουσαν για πολλα χρονια την μονη εικονα που ειχα απο τον σκυλο. Τον ειδα αρκετα χρονια μετα σε ενα ταξιδι στην Ελβετια. Παγωσα...ξερετε πως ειναι να βλεπεις τον πρωτο σου ερωτα, ενα τετοιο πραγμα. Δεν πλησιασα καν τον σκυλο. Εμεινα στην θεση μου και τον χαζευα.
Ξαναειδα Νεας Γης χρονια μετα σε εκθεσεις, βεβαια υπηρχε και το internet. Και οταν το timing ηταν οχι ακριβως σωστο απλα ειχα αρχισει να σκεφτομαι ή τωρα ή ποτε εσκασε η Berry. Τυχαιο...........

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δε νομιζω! :)

Ποτε θα τη δουμε αυτη την μαυρη μεγαλοκοπελα? Αντε ντε! Κανονιστε το και με τη φωτομοντελα να βολταρουμε :D

Σορυ για το οφ, δε μπορεσα να συγκρατηθω!

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
τα λατρεψα τα νιουφια!!!!
θυμαμαι αυτο που ειχε ερθει στη σκυλοσυναντηση στην παρνηθα ποσο εντυπωση μου ειχε κανει.
τωρα που εκατσα και 3-4 πραγματα για το χαρακτηρα τους μπορω να παω οτι αν εμενα σε νησι και ειχα προσβαση στη θαλασσα ολο το χρονο θα χαιρομουν πολυ να ζουσα με ενα newfie. Εντυπωση μου εχει κανει και ποσο ανεκτικα ειναι με τα παιδια!!!!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Γιατί είμαι τις άποψης να μην αγοράσω σκύλο όσο υπάρχουν αδέσποτα ,...
χαχα αν μπορούσα 13 θα είχα όχι 1 :p
Αν μπορέσω να πάρω κάποια στιγμή δεύτερο σκύλο όσο έχω τ Λούνα σίγουρα θα πρέπει να είναι στα ίδια περίπου κυβικά γιατί όσα μεγαλόσωμα έχω φιλοξενήσει υπήρχε πρόβλημα την πάταγαν:D:D:p
Το δεύτερο πρόβλημα είναι το οικονομικό !!
Θα θέλει πολλά γραμμάρια τροφής την ημέρα :)

Πόσα είναι τα μηνιαία έξοδα για ένα σκύλο Νέας Γης ?
Κάνουν εύκολα ταξίδια ?

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Το πρωτο εξοδο που πρεπει να σε απασχολησει ειναι αυτο της αποκτησης. Ενα σωστο εκτροφικο newfie κοστιζει....αρκετα.
Απο την αλλη υποπτευομαι οτι σε λιγο καιρο θα μπορεις να βρεις newfie ή newfie mix και σε καταφυγια (δυστυχως). Αλλωστε ετσι ηρθε η Μπερυ κοντα μας.

Κοστος τροφης φανταζομαι οχι μεγαλυτερο απο αυτο που εχει οποιοσδηποτε αλλος μεγαλοσωμος σκυλος.

Στα ταξιδια πρεπει να εχεις δικο σου μεσο. Ισως να μπαινει σε τρενο (δεν εχω ρωτησει) στα υπολοιπα συμφωνα με την νομοθεσια τσου!
Στα πλοια ειναι ενας αγγελος, στο αυτοκινητο επισης (απλα δεν εχουμε πια πορτ μπαγκαζ).

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Πιο πολύ πληροφοριακά ρωτάω ... πολύ δύσκολα να αποκτήσω μεγαλόσωμο σκύλο ειδικά σε αυτη την ηλικία στα 40 ίσως :p
Ενα εκτροφικο newfie πόσο κοστίζει ?

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
εξαρταται τι ψαχνεις. πιστευω με 1200 μπορεις να βρεις ενα σωστο σκυλι απο σωστο εκτροφεα, αλλα πρεπει να υπολογισεις και τα εξοδα της μεταφορας αν μιλαμε για εξωτερικο.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
1500 - 2000 (υπολογιζω και τα εξοδα μεταφορας μιας και δεν υπαρχουν αυτη την στιγμη κουταβια στην Ελλαδα). Και φυσικα πρεπει να πεισεις τον εκτροφεα να σου εμπιστευθει το αγγελουδι του.