Μωρό - Σκύλος - Πρόβλημα !

Aziz

Active Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
41
16
30
Καλησπέρα στο forum κι από μένα. Έχω γράψει ξανά στο παρελθόν. Αν δεν γνωρίζετε έχω ένα pitbull 2.5 χρονών. Είναι φιλικός με ανθρώπους-ζώα τα πάντα! Το θέμα είναι πως η αδερφή μου γέννησε πριν 4.5 μήνες. Όπως καταλαβαίνετε το μωρό δεν μπουσουλάει καν ακόμα, είναι πολύ μικρός. Όταν λοιπόν το μωρό έρχεται σπίτι(εγώ μένω με τους γονείς μου), το σκυλί θέλει οπωσδήποτε να επεξεργαστεί και να έρθει σε επαφή με τον μπέμπη, αλλά φοβόμαστε να μην τον κάνει καταλάθος από την χαρά του το οτιδήποτε, γιατί όσο να ναι είναι και ένα μεγάλο και με δύναμη σκυλί. Ειδικά όταν παίρνω εγώ το μωρό μπροστά στον σκύλο αγκαλιά, ξεκινάει και χοροπηδάει για να τον φτάσει και δεν σταματάει με τίποτα. Τι να κάνω; Πώς θα εξοικειωθεί το σκυλί με την παρουσία του μωρού;

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Θα ηταν καλο να εχετε αρχισει απο πριν....να το προετοιμαζετε να δυναμωσετε την υπακοη,να μαθει σχετικές εντολες....

Δεν ειναι αργά κ τωρα...πρεπει να ερθει κοντα με το μωρο εαν δεν ειναι επιθετικός... για να μην το δει στραβα απο τα πολλα μη και μη... θα τον εχεις με οδηγο κ θα καθεστε στο ιδιο καναπε με το μωρο....μεχρι να ειναι τελειως ηρεμος...κ καθε τοσο ολο κ πιο κοντα....αν ξεφυγει πας παλι προς τα πισω... ηρεμα ποτε φωνες!!
Οταν ειναι τελειως διπλα στο μωρο ηρεμος παρουσιαζεις πατουσι!!για μυρωδια και γλυψιμο αν τα παει καλα ποδαρακι και μετα χερακι....οπως πριν αν το παρακανει προς τα πισω στο σταδιο που ειναι απολυτα ηρεμος...

Εμεις αυτα καναμε με εναν υπερενθουσιωδη αλλα ΠΡΑΟ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΦΙΛΙΚΟ σκυλο κ λειτουργησαν αψογα.μετα απο λιγο καιρό καταλαβε μονη της ποσο ευθραστο ειναι κ εγινε προσεκτικη χωρις λογια....Μέχρι τον εκτο μηνα που αρχισε η μικρη να καθεται και να παιζει στο πάτωμα ολα ηταν οπως πρεπει... παραμενει υπερενθουσιωδης και χοροπηδηκτουλα με ολους εκτός του μωρου...

Αυτο που το κάνει πιο εντονα οταν εσυ κρατας το μωρο...εξετασε το καλα...γιατι μπορεί να συμβαίνει...

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Καλησπερα, οταν ερχεται το μωρο στο σπιτι περιοριζεις το σκυλι..Δεν υπαρχει κανενας λογος να ρισκαρεις το οτιδηποτε.

• Like
Reactions: kok

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Θα μπορουσατε να παρετε ιδεες απο τον τροπο που γνωριζονται δυο σκυλοι. Πρωτα σε ουδετερο εδαφος πχ βολτα οπου το μωρο δε θα ναι το μονο σημειο ενδιαφεροντος του σκυλου. Να συνηθισει την παρουσια του μωρου χωρις να υπερενθουσιαζεται οταν το βλεπει.

Θελει πολλη προσοχη αν ο σκυλος ειναι κτητικος μαζι σου!

Να σας ζησει!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Η πρώτη γνωριμία είναι με το μωρό στο καλάθι του και τον σκύλο να μυρίζει. Εγώ επειδή ο ένας μου σκύλος έχει παρουσιάσει επιθετικότητα στο παρελθόν προς άλλους σκύλους και προς άντρες , επίσης παιδάκια που χοροπηδούν τον εκνευρίζουν, ήμουν επιφυλακτική πάρα πολύ μαζί του οπότε τον άφηνα να κάνει ένα σύντομο μύρισμα και έξω από την πόρτα. Δεν ήμουν δηλαδή από τις μητέρες που στρώνουν ένα χαλάκι κάτω έχουν το μωρό στο πάτωμα και δίπλα ο σκύλος ξαπλώνει. Φοβόμουν. Με τον καιρό και καθώς η μικρή άρχισε να μεγαλώνει και να μπουσουλάει ήμουν πάλι ιδιαίτερα επιφυλακτική, μπορώ να πω ότι συχνά τα χώριζα παιδί και σκυλιά, ιδιαίτερα τον ένα σκύλο. Και έχω φτάσει τώρα να είναι το παιδί 2 ετών και με έκπληξη να βλέπω ότι ο σκύλος που εμπιστευόμουν με κλειστά μάτια δεν παρουσιάζει μεν εννοείται καμία επιθετικότητα, αλλά και κανένα ενδιαφέρον προς το παιδί, εκτός από γλυψίματα στη μούρη ενώ ο επιθετικός ας πούμε ξέρει πολύ καλα΄ότι πρόκειται για παιδάκι, την προσέχει ιδιαίτερα, την μαλώνει με ένα ουυυ και γενικότερα την ανέχεται στο έπακρο.
Κι εμένα χοροπηδούσαν με ενθουσιασμό και οι δύο για να φτάσουν το μωρό και απλώς δεν τους άφηνα. Δεν ξέρω αν έκανα καλά ή έπρεπε να είμαι πιο τολμηρή αλλά έτσι λειτούργησα. Αφήνεις τον σκύλο να μυρίσει το παιδάκι αλλά εμποδίζεις την πρόσβαση του σκύλου προς το μωρό, αυτά ώσπου να δεις πως θα κινηθεί ο σκύλος. Και αργότερα που το μωρό δεν θα είναι πια μωράκι και θα κινείται ελεύθερα στον χώρο μεγάλη προσοχή να μην κακοποιεί τον σκύλο. Τα νήπια είναι εξαιρετικά ατσούμπαλα και επικίνδυνα όντα, έχουμε φάει εμείς οι ενήλικες άπειρες κουτουλιές εκεί που δεν το περιμέναμε, προχθές παραλίγο να σπάει η μύτη μου..και τους σκύλους τους κυνηγάει με το σουίφερ, ή τους χτυπάει και καμιά φορά για να δει πως θα αντιδράσουν και γελάει. Όλα αυτά βέβαια δεν κορυφώνονται ποτέ γιατί ήμαστε πάντοτε κοντά και εμποδίζουμε κακές συμπεριφορές εξηγώντας τα πάντα, επιπλέον αγκαλιάζουμε και φιλάμε τα σκυλιά μας κάτι που μιμείται συχνά. Γενικά παίζει πολύ ρόλο πόσο ανεκτικός και δοκιμασμένος είναι ο σκύλος που έχουμε και έπειτα επιεδή συχνά και εμείς οι ίδιο δεν γνωρίζουμε τις αντιδράσεις κάτω από οποιεσδήποτε καταστάσεις είμαστε δίπλα και προλαβαίνουμε τα πάντα.

• Like
Reactions: vek and Aziz

Aziz

Active Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
41
16
30
Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Θα ρωτήσω και έναν εκπαιδευτή να δω τι θα με πει. Ελπίζω να λυθεί σύντομα το πρόβλημα, πιο πολύ για τους γονείς μου που θέλουν το εγγόνι σπίτι :D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν