Μυρωδιες απο τα χαλια

tarifakos

Member
29 Δεκεμβρίου 2010
18
0
Γεια σας ειμαι νεο μελος στο χωρο αυτο,και θα ηθελα μια βοηθεια πως μπορει να βγει η μυρωδια απο τις αναγκες του κουταβιου.Εχω στο σπιτι ενα μικρο μπιγκλακι , που προσπαθη το καημενο αλλα πρεπει να βρω μια λυση γιατι θα εχω πολλη σοβαρο προβλημα και εγω και αυτο βοηθηστε μας οποις μπορει.Χρονια πολλα με υγεια για ολους

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κυκλοφορεί σπρέι με ένζυμα που εξουδετερώνει και τις μυρωδιές και τις ακαθαρσίες. Θα πρέπει λογικά να βρεις σε πετσοπάδικο και δυστυχώς δεν ξέρω ευρωπαϊκές μάρκες.

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
ξυδι, super αποτελεσματικο!!!!
δεν ξερω ομως τι ζημια μπορει να κανει στα χαλια σου...
Για να αντιμετωπισετε τα ατυχηματα χρησιμοποιηστε παρκο (crate)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Τα βρεγμένα τα καθαρίζουμε με μηλόξιδο.
Αν τώρα έχεις τραβήξει τα "καλά" του κουταβιού, τότε σε στεγνά χαλιά και εφόσον είναι τύπου μοκέτας, δηλαδή με κοντό πέλμα (όχι "μαλλιαρά") μπορείς να κάνεις το εξής, για να "τραβήξεις" τη μυρωδιά.

Πασπάλισε το χαλί με σόδα μαγειρική. Πάρε σόδα, βάλτη μέσα σε σουρωτήρι ψιλό (σαν να πασπάλιζες ζάχαρη άχνη) και πασπάλισε το χαλί σε όλη την επιφάνεια, επιμένοντας στα σημεία που μυρίζει περισσότερο. Άσε τη σκόνη τηςσόδας επάνω για κανα δίωρο. Μετά σκούπισέ το με την ηλεκτρική σκούπα.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ξερω οτι πριν βαλεις το οτιδηποτε πανω στο χαλι,ειτε σοδα ειτε ξυδι,κτλ βαλε πρωτα ενα πανι ή απορροφητικο χαρτι να τραβηξει οση υγρασια γινεται.Ειναι σημαντικο.

pola

Active Member
13 Νοεμβρίου 2010
31
0
χιος
Μιας και αναφερεστε στα χαλια...εχω μια κουρελου στο δωματιο που περναμε πολυ χρονο με το μορφεακι μου( δεν κανει πανω του ακαθαρσιες),αλλα μυριζει πολυ σκυλιλα! καθε μερα αεριζω το δωματιο πανω απο μια ωρα την μερα και 1 φορα τι βδομαδα την απλωνω και εξω στο μπαλκονι.Εξακολουθει ομως να μυριζει...και ειναι σχετικα καινουρια την εχω 4 μηνες...πειτε καμια συμβουλη μυριζει οοολο το δωματιο σκυλιλα.

pola

Active Member
13 Νοεμβρίου 2010
31
0
χιος
δεν χωραει με τιποτα το προσπαθησα..και δυστηχως δεν εχω μπανιερα, ουτε μεγαλο μπαλκονι. ειμαι φοιτητρια και το σπιτι ειναι καπως μικρο.

pola

Active Member
13 Νοεμβρίου 2010
31
0
χιος
δε με ενοχλει απλα φοβαμαι μετα μη μυριζω και εγω, και φυσικα ενοχλει τουσ επισκεπτεσ που δεν εχουν σκυλο.ευτυχως οι περισσοτεροι στην παρεα εχουν!! ευχαριστω παντως..

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
δε με ενοχλει απλα φοβαμαι μετα μη μυριζω και εγω, και φυσικα ενοχλει τουσ επισκεπτεσ που δεν εχουν σκυλο.ευτυχως οι περισσοτεροι στην παρεα εχουν!! ευχαριστω παντως..
Έτσι-έτσι... Και εδώ μέσα μόνο σκυλόβιοι μπαίνουν πλέον :D