Μυρωδιά Γ.Π....

pmike

Member
18 Δεκεμβρίου 2011
22
2
Ήθελα να ρωτήσω εάν ισχύει αυτό που μου έχουν πει 1-2 γνωστοί,ότι ο ΓΠ έχει ποιο έντονη μυρωδιά σε σχέση με άλλες ρατσες..

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
το ιδιο...
απλα θα σου πω κατι που παρατηρησα...
οταν ξεκινησε η ωτίτιδα του. πριν καταλαβω τι συμβαινει ενιωθα οτι ειχα τον σκυλο κολλημενο κατω απο την μυτη μου... πολυ σκυλιλα...
αλλα μυριζαν τα αυτια του!

AchiTG

Well-Known Member
15 Σεπτεμβρίου 2012
238
1
το ιδιο...
απλα θα σου πω κατι που παρατηρησα...
οταν ξεκινησε η ωτίτιδα του. πριν καταλαβω τι συμβαινει ενιωθα οτι ειχα τον σκυλο κολλημενο κατω απο την μυτη μου... πολυ σκυλιλα...
αλλα μυριζαν τα αυτια του!
Ναι, ουτε εγω εχω παρατηρησει κατι σε μυρωδια, παρόλο που την έχω πολλες ωρες στον κήπο που έχει και χωμα..

Οι ωτίτιδες ειναι συχνες;

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
ε οχι και πολυ συχνες... αλλα εαν αδιφορησεις σχετικα με την καθαριοτητα του αυτιου του την π0*τσισες...
μια φορα καθε 10 μερες του τα κανω με επιοτικ

AchiTG

Well-Known Member
15 Σεπτεμβρίου 2012
238
1
ε οχι και πολυ συχνες... αλλα εαν αδιφορησεις σχετικα με την καθαριοτητα του αυτιου του την π0*τσισες...
μια φορα καθε 10 μερες του τα κανω με επιοτικ
Για δωσε περισσοτερα στοιχεια ρε αδερφε... τι ειναι αυτο και πως το κανεις;

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
ειναι λιγο περιεργο και θελει προσοχη. πες στον κτηνιατρο σου να στο δειξει. δεν βαζεις τιποτα μεσα. επιοτικ και βαμβακι μονο... βαμβακι προτιμησε ποιοτικο για να μην αφηνει κομματια μεσα

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
H "σκυλίλα" πάντως έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό και με την τροφή.
Εκτός εάν φυσικά υπάρχει ιατρική αιτία όπως κάποιο δερματικό.

pmike

Member
18 Δεκεμβρίου 2011
22
2
παιδιά ευχαριστώ πολύ..και εμένα μου φάνηκε περίεργο και όπως έιπε και ο vrmode μεγαλο ρόλο παίζει και η διατροφή.

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Η μυρουδια ειναι κατι που θεωρειται απο πολλους "ταμπου"
ΝΑΙ υπαρχουν φυλες σκυλων που μυριζουν πολυ ,
υπαρχουν φυλες που μυριζουν λιγοτερο
και ΥΠΑΡΧΟΥΝ και μερικες ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ .
ΠΟΣΟΙ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ και "λατρεις" εχουν το σθενος και την ειλικρινεια να σας πουν την αληθεια.
Ναι ο Γ.Π. ειναι απο την φυση αρκετα "ευωδιαστος" .

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Μπορεί να είναι και η ηλικία. Όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους.

Ή το τρίχωμα. Ή και το μέγεθος.

Ε και τι να τον κάνεις το σκύλο αν δε μυρίζει και λίγο βρε αδερφέ;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Η μυρουδια ειναι κατι που θεωρειται απο πολλους "ταμπου"
ΝΑΙ υπαρχουν φυλες σκυλων που μυριζουν πολυ ,
υπαρχουν φυλες που μυριζουν λιγοτερο
και ΥΠΑΡΧΟΥΝ και μερικες ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ .
ΠΟΣΟΙ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ και "λατρεις" εχουν το σθενος και την ειλικρινεια να σας πουν την αληθεια.
Ναι ο Γ.Π. ειναι απο την φυση αρκετα "ευωδιαστος" .
Αν είναι έτσι, τότε πολύ κακώς δεν το λένε. Διότι πάει ο σύζυγος, παίρνει τον ΓΠ και μετά η σύζυγος ορύεται ότι το σκυλί βρωμάει. Και κάποια στιγμή αποφασίζουν ότι "παραβρωμάει" για το σπίτι τους και το βγάζουν στο δρόμο...

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αν είναι έτσι, τότε πολύ κακώς δεν το λένε. Διότι πάει ο σύζυγος, παίρνει τον ΓΠ και μετά η σύζυγος ορύεται ότι το σκυλί βρωμάει. Και κάποια στιγμή αποφασίζουν ότι "παραβρωμάει" για το σπίτι τους και το βγάζουν στο δρόμο...
Δυστυχως ετσι ειναι ....
( η αποδειξη ...
Collie Page

....Despite the Rough Collie’s immense coat, they only need to be brushed about once a week, although the need for brushing may increase in shedding season. Collies are also a very clean breed and are noted for not having a doggie odor.)

pmike

Member
18 Δεκεμβρίου 2011
22
2
Εχω ρωτήσει εκτροφέα (απο τους πολύ γνωστούς στην Ελλάδα) ο οποίος μου είπε οτι οι ΓΠ δεν εχουν πιο έντονη μυρωδιά....

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Κι εγω απο παιδι αυτη την ιδεα ειχα. Μεγαλωσαμε με ενα ΓΠ στη διπλανη αυλη το οποιο πιαναμε και παιζαμε συνεχεια και μου ειχε μεινει απο τοτε στο μυαλο μου οτι μυριζε διαφορετικα απο τα αλλα σκυλια. Πιο εντονα.

Θα συμφωνησω ομως οτι ειναι ισως θεμα τροφης και συνθηκων διαβιωσης. Οταν μαζεψαμε τον Λανς πριν ενα εξαμηνο με το που ηρθε στο σπιτι θυμηθηκα παλι εκεινη την μυρωδια απο τα παιδικα μου χρονια. Τωρα πια δεν μυριζει τιποτα και πρεπει να χωσεις τη μυτη σου μεσα στο τριχωμα για να καταλαβεις μια απαλη σκυλιλα. Ή εχει φυγει αυτη πλεον λογω καλης τροφης και καθαριοτητας ή εγω την συνηθισα.... :rolleyes:

AchiTG

Well-Known Member
15 Σεπτεμβρίου 2012
238
1
Ποιον εκτροφεα να ρωτησω ρε παιδια; Μπροστα μου τον εχω τον σκυλο, Γ.Π. 4 μηνων και δεν μυριζει!

(και ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ κρυωμενος) Μια χαρα δουλευει η μυταρα μου!

Και εστω, εγω εχω θεμα με την μυτη, η γυναικα μου ομως δεν εχει... αν μυριζε δεν θα πάταγε ουτε το κατώφλι του σπιτιου... ;)

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Ο δικός μου πριν του αλλάξω τη τροφή παρατηρούσα ότι είχε πιο έντονη μυρωδιά,ακόμα και η ανάσα του!
Με τη καινουρια τροφή,καμμία σχέση,ούτε το σώμα του ούτε και η ανάσα του μυρίζουν οπως παληά...
Παίζει ρόλο πιστεύω και η διατροφή!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog