Μούτρο

DIMIRI

New Member
19 Μαρτίου 2012
3
0
Καλησπέρα σας,

Εδώ και δέκα ημέρες έχω πάρει ένα ημίαιμο ροντβάιλερ 2,5 μηνών. Το έχω μέσα στο σπίτι και μένει μαζί μου. Είναι πολύ φοβισμένο και έχει την ουρά μονίμως κάτω από τα πόδια του.Τρέμει και με το παραμικρό θόρυβο που ακούει πετάγεται και τρέχει.Μπαίνει μονίμως κάτω από το κρεββάτι και θέλει να κρύβεται και για να βγει περνάει πολύ ώρα. Τον βάζω να κάτσει σε ένα μαξιλάρι σε καρέκλα και όταν ξαπλώνω δίπλα του στο κρεββάτι για να ηρεμήσει και να κοιμηθεί πρέπει να έχω το χέρι μου όλη νύχτα πάνω του για να με νιώθει. Όταν δε φεύγω αυτό μονίμως πάει πάνω στο κρεββάτι κ κουλουριάζεται. Δεν σηκώνεται για να περπατήσει από μόνο του και όταν πάω να το πάρω για να το βάλω να κάνει την ανάγκη του τρέμει και από μόνο του δεν περπατάει και μονίμως είναι ξαπλωμένος. Κάναμε την πρώτη προσπάθεια για να τον βγάλω βόλτα αλλά δεν περπατούσε. Κάποια στιγμή αποφάσισε να περπατήσει και το σκεφτόταν πολύ ώρα.Περπατούσε και σταματούσε και αυτό για 20μέτρα και την ώρα της επιστροφής δεν περπατούσε και αναγκάστηκα να το πάρω αγκαλιά για να επιστρέψουμε.Θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος για το τι να κάνω και αν είχε παρόμοιο πρόβλημα????

Ευχαριστώ

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Θα μας πεις το ιστορικό του πριν το πάρεις; Το πήρες από κάποιον; Το βρήκες στο δρόμο; Το πήρες από καταφύγιο; Ξέρεις αν πέρασε κάποιες άσχημες καταστάσεις ή κακοποιήθηκε; Σε τι κατάσταση το πήρες;

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
εχει φαει πολλες κλοτσιες μαλλον
για μενα εκπαιδευση με group για να κοινονικοποιηθει και να παρει θαρρος με αλλα σκυλια
που ειναι και πιο φτηνη λυση
αλλα και παρεα με ενηλικο σκυλο για παρεα στην βολτα του
αλλα με ενηλικο σκυλο αποδεδειγμενο οτι ειναι ενταξει

taxudromos

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2011
86
2
μην τρελενεσαι ομως , 10 μερες το εχεις μονο ... προσαρμοζεται ακομα....

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
προσαρμοζεται αλλα μονο νορμαλ συμπεριφορα δεν μας περιγραφει ο φιλος
υπαρχει προβλημα 100%

και εχω ειχα ροτ που προσαρμοζοτανε αλλα δεν ηταν ετσι και δεν εχει σημασια που ειναι ημιαιμο
ειναι φοβικο,βεβαια θα καλυτερεψει ως ενα βαθμο απο μονο του αλλα μαλλον μικρο
θελει βοηθεια!!!

taxudromos

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2011
86
2
ναι αλλα μηπως ειναι πολυ μικρο ακομα για να κανει αυτα που ειπες? ισως να περιμενει λιγο καιρο ακομα να δει πως 8α παει?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
ένα κουτάβι σε αυτή την ηλικία θα πρέπει να είναι περίεργο για το γύρω περιβάλλον, να διερευνά και να θέλει να γνωρίζει καινούργια πράγματα, να είναι χαρούμενο και βέβαια να είναι θαρραλέο.
η μικρή του ηλικία δεν δικαιολογεί την συμπεριφορά που περιγράφει ο φίλος....

οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που έκανε η madOOlini πιθανά να δώσουν την πλήρη εικόνα του προβλήματος...

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Σωστα ,το ιστορικο του σκυλου θα βοηθησει εμας για να βοηθησουμε εσενα.
Παντως δεν ειναι και η πιο φυσιολογικη συμπεριφορα απο ενα κουταβι ροτ αυτη....

DIMIRI

New Member
19 Μαρτίου 2012
3
0
Λοιπόν,

Το σκυλί αυτό το πήρα από κάποια μάντρα εταιρείας μέσω ενός γνωστού η οποία είχε εκεί και τη μάνα και τα αδέρφια. Η μάνα του ήταν πολύ άγρια. Για να τον πιάσουν χρειάστηκε να το κυνηγήσουν 3-4 άτομα και όταν κλείστηκε στο σκυλόσπιτό του το σκυλί ο ένας από αυτούς που το κυνηγούσαν για να το πιάσουν μπήκε ολόκληρος μέσα για να το πάρει. Εκεί δεν γνωρίζω αν το χτύπησε ή όχι. Όταν το πήρα πάντως παρατήρησα πληγή στο ένα του πόδι στο οποίο το ανακάλυψα όταν πήγα να τον χαιδέψω και το μάζεψε και με δάγκωσε, την οποία όμως πληγή την γιάτρεψα και είναι καλά τώρα το πόδι. Επίσης παρατήρησα ότι το βράδυ όταν κοιμάται κλαίει στον ύπνο και δεν ξέρω κατά πόσο είναι από εφιάλτες κακοποίησης ή επειδή είναι μακριά από τη μάνα και τα αδέρφια του. Το πήγα χτες στον κτηνίατρο και μου είπε ότι στην υγεία του είναι καλά και δεν έχει τίποτα και ότι είναι ροτβάιλερ με πιτμπουλ. Μάλιστα χτες όταν ήρθε σε επαφή με ένα ροτβάιλερ 5 μηνών και ένα λυκόσκυλο 1 χρονών τα άρπαξε από τα μούτρα και στο ροτβάιλερ όρμηξε να του δαγκώσει το πόδι.

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Το σκυλάκι σου θα συνέλθει οπως συνήλθε και ο δικος μου που έχει γινει μέγα κουτσαβάκι!!! Θέλει πολυ πολυ αγάπη και μεγάλη φαντασία!! Πχ για να μη δαγκώνει τα χέρια μου και για να μην το μαλώνω συνέχεια έβαζα κάουντερπειν στο χέρι μου που το έκαιγε και έτσι δεν μας δάγκωνε.Για να μην καταστρέφει τα έπιπλα πολτοποιουσα τσιλι και ράντιζα οπου του άρεσε να δαγκώνει. Για να του αποσπάσω το μυαλο απο την σκανταλιά του άλλαζα τη φωνή μου ή του έκανα τη γάτα ή το πουλι και έτσι ξεχνιοταν εντελώς. Αυτά στα λέω για αργοτερα που θα ξεμυτίσει τι να κάνεις προκειμένου και τα νευρα σου να μην σπάσουν και να μην καταφύγεις στη βια. Μέχρι τοτε μειωσέ του λιγο την τροφή και να τον δωροδοκεις με φαγητό ωστε να καταλάβει οτι τον αγαπάς, να παιζετε γιατι το παιχνίδι δένει την "αγέλη", δινε του ερεθισματα για να σηκώνεται πχ ένα κουκλάκι, ένα μπαλακι, ένα μεζεδάκι στην άκρη του δωματίου και μετά όλο και πιο περα, υπερβολικος ενθουσιασμος απο σένα για το παραμικρο του κατόρθωμα πχ αν περπατήσει λιγο παραπάνω και λιγο λιγο επαφή με άλλα σκυλάκια.Το ιδανικο ειναι αν έχεις κάποιον γνωστο με σκυλι ήρεμο να τα φέρετε σε επαφή.Σιγουρα ομως η κοινωνικοποιήση με ζωά και ανθρωπους ειναι πολυ σημαντικη για να μην σου γινει βίαιο το ήδη φοβικο σου σκυλι και εχεις θέμα οταν γινει γομαρακι. Και ολα ένα βήμα τη φορά. Για τους εφιάλτες μην ανησυχεις και τα πιο ευτυχισμένα σκυλιά βλέπουν ονειρα άσχημα . Επισης διαβασε πάρα πολυ στο ιντερνετ, δες βιντεο και συμβουλέψου και εκπαιδευτη. Σου ευχομαι πολλά χρονια και ευτυχισμένα με τον σκυλο σου.

Last edited:

DIMIRI

New Member
19 Μαρτίου 2012
3
0
Eλπιζω να μας μας κανεις πλακα...
Καλως ηρθες.
Amaliaz αν εννοείς αυτό το πρόβλημα που έχω με το σκυλί μου, όχι δεν κάνω πλάκα. Είναι η συμπεριφορά που αντιμετωπίζω από την ώρα που το πήρα.

twinky

New Member
10 Μαϊου 2010
4
0
Καλησπέρα και από μένα. Και μένα ο δικός μου έτσι ήταν αλλά σιγά σιγά τα ξεπερνάει. Ότι είπαν τα παιδιά και πιο πάνω και πιστέυω θα σε βοηθήσει και ένας εκπαιδευτής. Βασικό είναι η κοινωνικοποίηση.. Βρες και άλλα σκυλάκια και θα δεις σιγά σιγά διαφορά. Όλα θα φτιάξουν, θα δείς.

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Ο δικός μου σκύλος ήταν 1 χρόνου όταν τον πήραμε από τη φιλοζωική και τον παρακαλούσαμε να μας πλησιάσει για να τον χαϊδέψουμε... έμενε κάτω από το τραπέζι και μας κοιτούσε! Του πήρε 2-3 εβδομάδες να πάρει θάρρος και από ότι έχουμε καταλάβει κάποια στιγμή σαν κουτάβι πρέπει να είχε φάει λίγο ξύλο.
Όσο για το δικό σου, είναι πολύ μωρό ακόμα, δε γεννήθηκε και στις πιο ιδανικές συνθήκες... θέλει πολλή υπομονή αλλά μη το λυπάσαι πολύ. Όταν δείχνει επιθετικότητα προς άλλα σκυλιά πρέπει να μη το αφήνεις. Πρέπει ταυτόχρονα και να το υποστηρίζεις και να το εκπαιδεύεις.
Όπως πρότειναν και άλλοι, καλό θα ήταν να μιλήσεις με κάποιον εκπαιδευτή που μπορεί να σε συμβουλέψει και πρακτικά για το πως θα αντιμετωπίσεις το μέλλον με το μικρό.