Μου επιτέθηκε κ με δάγκωσε

doggy3

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
97
0
Καλησπέρα!
Οι γονείς μου έχουν ένα αρσενικό γερμανικό ποιμενικό 3,5 χρονών και εγώ το τελευταίο χρόνο έχω ένα αρσενικό μαλτέζ.

Απο την αρχή που είχα πάρει το μαλτέζ ο γερμανικός ποιμενικός του γάβγιζε σαν τρελός ΄όποτε τον έβλεπε. Δεν τους είχαμε φέρει ποτέ σε επαφή κοντά γιατί ο ένας φοβόταν πολύ (όλα τα σκυλιά, πόσο μάλλον αυτόν που ήταν κ πολύ μεγαλύτερός του κ σε μέγεθος και ηλικία) και ο άλλος ήταν πολύ "επιθετικός" απέναντί του. Απο τη μέρα που άρχισα να βγάζω συστηματικά βόλτα το μαλτέζ, ο μεγάλος γάβγιζε σαν τρελός όταν μας έβλεπε και αν ήταν και η μαμά μου μαζί ακόμα και έκλαιγε....η αλήθεια είναι οτι οι γονείς μου το γερμανικό ποιμενικό τον βγάζουν βόλτα μόνο το ΣΚ ενώ τις καθημερινές είναι μόνος του σε ένα μεγάλο χώρο στο ισόγειο του σπιτιού.

Πριν 15 μέρες περίπου ήμασταν στο εξοχικό μας και ήταν και τα 2 σκυλιά μαζί. Ενώ προσπαθήσαμε να τα φέρουμε σε επαφή δεν τα καταφέραμε γιατί ο μεγάλος ήταν πολύ "επιθετικός" και φοβηθήκαμε. Λίγη ώρα αργότερα έβαλα το μαλτέζ μέσα στην κουζίνα και φώναξα τον γερμανικό να του δώσω ένα κομμάτι κρέας και να τον χαιδέψω (είχα παααρα πολύ καιρό να ασχοληθώ μαζί του) και ενώ του έφαγε το κρέας που του έδωσε και του είχα πει "κάτσε" και τον χάιδευα, ξαφνικά χωρίς να μου γρυλίσει ή ν γαθβγίσει, μου άρπαξε το χέρι και το δάγκωσε και μου επιτέθηκε αγριεμένος (πήδηξε όλος πάνω μου). Ευτυχώς έβαα τις φωνές και η μαμά μου που ήταν ένα βήμα δίπλα,τον τράβηξε αμέσως απο πάνω μου.

Το θέμα είναι οτι εγώ πλέον φοβάμαι πολύ το σκύλο και δεν του έχω πια καμία εμπιστοσύνη...φοβάμαι οτι αν τύχη να με "πετύχει" ξανά θα έχουμε χειρότερα....
Είναι δυνατόν να το έκανε όλο αυτό απο ζήλια?? Τι κάνω απο δω και πέρα?

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Καλησπέρα doggy. Πριν ν αρχίσω την προσπάθεια για εξήγηση,θα επισημάνω ότι είμαι αρχάρια(μα πολύ αρχάρια). Καταρχήν οι σκύλοι δε ζηλεύουν. Αυτή είναι η ανθρώπινη ερμηνεία σ ένα ανθρώπινο συναίσθημα. Οι σκύλοι έχουν συγκεκριμένη θέση μέσα στην αγέλη κ συγκεκριμένα προνόμια( όπου προνόμια βλέπε προσοχή,χάδια,ενασχόληση κτλ) όταν λοιπόν "χάσει" κάποιο προνόμιο, θ αντιδράσει. Η εκδήλωση αυτής της αντίδρασης μερικές φορές ερμηνεύεται λανθασμένα ως ζήλεια.
Ο σκυλάκος πόσο κοινωνικοποιημένος είναι με ζώα κ ανθρώπους(πόσες καταστάσεις έχει γνωρίσει δηλ)? Αν ανέκαθεν οι γονείς σου τον έβγαζαν μόνο Σ/Κ να υποθέσω καθόλου? Με άλλους ανθρώπους πως είναι? Για ένα ζώο,το να έχει στη διαθεσή του ένα μεγάλο χώρο, μπορεί να κάνει εμάς να είμαστε ψυχικά ήρεμοι,αλλά για ένα αγελαίο ζώο,όπως είναι ο σκύλος, είναι άχρηστο. Ν αρχίσει να τρέχει μόνο του πάνω κάτω είναι κομματάκι δύσκολο. Η έννοια της εκτόνωσης δεν αφορά μόνο σ ένα ανούσιο μεγάλο χώρο,αλλά σ ένα χώρο τον οποίο αξιοποιούμε μαζί με το σκύλο μας(με βόλτα,παιχνίδι κτλ)Είμαστε ΕΜΕΙΣ+ΑΥΤΟΣ.
Κάπου διάβασα το εξής ενδιαφέρον: healthylifetree - Tα επιθετικά σκυλιά πάσχουν από κατάθλιψη. Δεν ξέρω αν αφορά τη δική σου περίπτωση, όμως σίγουρα ένας σκυλί με τόση ενέργεια όπως είναι ένας ΓΠ που περιμένει να περικλείσει σ ένα Σ/Κ τις ανάγκες μιας ολόκληρης εβδομάδας, σίγουρα δεν είναι το πιο χαρούμενο σκυλί στον κόσμο. Θα σε ενημερώσουν πιο σωστά κ οι άλλοι συμφορουμίτες:)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλησπέρα doggy. Πριν ν αρχίσω την προσπάθεια για εξήγηση,θα επισημάνω ότι είμαι αρχάρια(μα πολύ αρχάρια). Καταρχήν οι σκύλοι δε ζηλεύουν. Αυτή είναι η ανθρώπινη ερμηνεία σ ένα ανθρώπινο συναίσθημα. Οι σκύλοι έχουν συγκεκριμένη θέση μέσα στην αγέλη κ συγκεκριμένα προνόμια( όπου προνόμια βλέπε προσοχή,χάδια,ενασχόληση κτλ) όταν λοιπόν "χάσει" κάποιο προνόμιο, θ αντιδράσει. Η εκδήλωση αυτής της αντίδρασης μερικές φορές ερμηνεύεται λανθασμένα ως ζήλεια.
Ο σκυλάκος πόσο κοινωνικοποιημένος είναι με ζώα κ ανθρώπους(πόσες καταστάσεις έχει γνωρίσει δηλ)? Αν ανέκαθεν οι γονείς σου τον έβγαζαν μόνο Σ/Κ να υποθέσω καθόλου? Με άλλους ανθρώπους πως είναι? Για ένα ζώο,το να έχει στη διαθεσή του ένα μεγάλο χώρο, μπορεί να κάνει εμάς να είμαστε ψυχικά ήρεμοι,αλλά για ένα αγελαίο ζώο,όπως είναι ο σκύλος, είναι άχρηστο. Ν αρχίσει να τρέχει μόνο του πάνω κάτω είναι κομματάκι δύσκολο. Η έννοια της εκτόνωσης δεν αφορά μόνο σ ένα ανούσιο μεγάλο χώρο,αλλά σ ένα χώρο τον οποίο αξιοποιούμε μαζί με το σκύλο μας(με βόλτα,παιχνίδι κτλ)Είμαστε ΕΜΕΙΣ+ΑΥΤΟΣ.
Κάπου διάβασα το εξής ενδιαφέρον: healthylifetree - Tα επιθετικά σκυλιά πάσχουν από κατάθλιψη. Δεν ξέρω αν αφορά τη δική σου περίπτωση, όμως σίγουρα ένας σκυλί με τόση ενέργεια όπως είναι ένας ΓΠ που περιμένει να περικλείσει σ ένα Σ/Κ τις ανάγκες μιας ολόκληρης εβδομάδας, σίγουρα δεν είναι το πιο χαρούμενο σκυλί στον κόσμο. Θα σε ενημερώσουν πιο σωστά κ οι άλλοι συμφορουμίτες:)
Δεν χρειάζεται, το έκανες άψογα εσύ!;)

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που αντέδρασε έτσι!
Μπορεί από λάθος χειρισμό που δεν πήρες χαμπάρι εσύ, μπορεί από ιεραρχική υποτίμηση του προσώπου σου, μπορεί επειδή δεν έχεις να ασχοληθείς πολύ καιρό με τον σκύλο, μπορεί να ήταν στρεσσαρισμένος και να μην το κατάλαβες, μπορεί μπορεί 1002 πράγματα!

Πως σε δάγκωσε?

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Δεν χρειάζεται, το έκανες άψογα εσύ!;)

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που αντέδρασε έτσι!
Μπορεί από λάθος χειρισμό που δεν πήρες χαμπάρι εσύ, μπορεί από ιεραρχική υποτίμηση του προσώπου σου, μπορεί επειδή δεν έχεις να ασχοληθείς πολύ καιρό με τον σκύλο, μπορεί να ήταν στρεσσαρισμένος και να μην το κατάλαβες, μπορεί μπορεί 1002 πράγματα!

Πως σε δάγκωσε?
Να δω σκιτσάκι με αναπαράσταση...Όπως είπα είμαι αρχάρια, βρίσκομαι στο στάδιο εκμάθησης κ μ ενδιαφέρει κ μένα το θέμα:)

doggy3

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
97
0
Να δω σκιτσάκι με αναπαράσταση...Όπως είπα είμαι αρχάρια, βρίσκομαι στο στάδιο εκμάθησης κ μ ενδιαφέρει κ μένα το θέμα:)
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντησεις σας....θα προσπαθήσω να σασ δώσω περισσότερες πληροφορίες.
1)Ο σκύλος αν και δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνικοποιημένος (δεν έχει εκτεθεί σε πολλά ερεθίσματα) δεν ήταν ποτέ επιθετικός σε άλλους ανθρώπους...ακόμα και όταν μπήκαν κλέφτεσ στο σπίτι αυτός δεν τους πέιραξε..πιθανόν να μη τους γάβγισε καν ενώ ήταν δίπλα τους....anyway! Γενικά πάντως δεν έχει πειράξει κανέναν απο ό΄σους έχουν μπει στο σπίτι μασ....πηδάει πάνω τους και προσπαθεί να τους εμποδίσει να περάσουν για να κάτσουν μαζί του αλλά ως εκεί.
2) Το ξέρω πως το να έχει ένα μεγάλο χώρο ο σκύλος δεν λέει κάτι εφόσον δεν ασχολέιται κάποιοσ συστηματικά μαζί του, όπως θα έπρεπε....δυστυχώς εγώ δεν είμαι αρκετά στο σπίτι ώστε να ασχολούμαι μαζί του, συν οτι είναι ιδιαιτερα δυνατος σκύλος και μου είανι πολύ δύσκολο να τον κάνω καλά (δεν είανι εκπαιδευμένος, ακούει μόνο τον πατέρα μου και λίγο τον αδερφό μου).

3)Το όλο συμβάν με εμένα έγινε ως εξής: ο σκύλος ήταν με το μπαμπά μου στον κήπο και τον φώναξα να έρθει έξω απο την κουζίνα. Μεσα στην κουζίνα ήταν ο δικός μου σκύλος με κλειστό το τ΄ζαμι. Του έδωσα ένα κομμάτι κρέας, το έφαγε και άρχισα να τον χαιδεύω ανλω του είπα να κάτσει και έκατσε. Ενω τον χάιδευα, ξαφνικά και χωρίσ προειδοποίηση, αγρίεψε και γύρισε και μου δάγκωσε την παλάμη. Μετά μου την άφησε και πήδηξε πάνω μου, αγριεμένος (έκανε τον ήχο που κλλανουν τα σκυλιά όταν τσακώνονται μεταξύ τους). Είχα βάλει ήδη τις φωνές και έτσι η μητέρα μου που ήταν 2 βήματα δίπλα τον άρπαξε απο πάνω μου και τον περιόρισε σε ένα χώρο εκτόσ σπιτιού.

Αυτό που μου έκανε πάντως πιο πολύ εντύπωση είναι οτι δεν γάβγισε πριν μου επιτεθεί ούτε έδειξε κάτι..εκεί που καθόταν κ τον χάιδευα...απλα μου επιτέθηκε....

4)΄Δεν ζηλέουν τα σκυλιά? απο την όλη συμπεριφορά του απο όταν εφερα το νεο σκύλο φαινλοταν σαν να ζήλευε...δηλαδή απλά δεν τον θέλει (ειναι κ τα 2 αρσενικά βέβαια)? Εγώ πιστεύω πως αν τους έφερνα σε επαφή, θα του έκανε σίγουρα επίθεση.

Γενικα εγώ δεν είχα ποτέ πολλα πολλα μαζί του αλλά όταν έβγαζα τον άλλο βόλτα έκανε σαν τρελός και γαβγιζε ασταμάτητα. Μία φορά που ήταν και η μητέρα μου μαζί, εκλαιγε κιόλας....αυτό δεν σημαίνει οτι ζηλεύει επειδη δεν ασχολούμαστε τόσο μαζί του??

Last edited:

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Κι ομως τα σκυλια ζηλευουν!!! Εγω εχω πολλα ζωντανα παραδειγματα απο εκει που παμε την μικρη μου και παιζει. Πχ μια ποιντερινα αμα παει το αφεντικο της να χαιδεψει αλλο σκυλι μπαινει αναμεσα για να χαιδεψει αυτη αλλα το κανει και γενικα δηλαδη και εγω να χαιδεψω ενα σκυλι ερχεται και μπαινει αναμεσα, αλλα πιο εντονα στο αφεντικο της. Επισης ενας πιτνμπουλακος οποτε η αφεντικινα του χαιδεψει αλλο σκυλι αρχιζει και γαυγιζει αλλα πιο τσιριχτα και καλα "απελπισμενα" σαν να λεει εγω ειμαι εδω και αρκετα ακομα παραδειγματα. Μια κοπελα δεν μπορει να μπει μεσα εκει που παιζουν τα σκυλια γιατι αν την πλησιασει αλλο σκυλι και παει να το χαιδεψει του ορμαει η δικια της. Οποτε ναι τα σκυλια ζηλευουν κι αυτα :p Το ειχα γραψει κι αλλου σαν απαντηση και το εκανα copy-paste γιατι βαριομουνα να το ξαναγραψω.

doggy3

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
97
0
Επίσης ξέχασα να αναφέρω οτι λίγο πριν την επίθεση, είχα βγάλει έξω το μικρό για την ανάγκη του και μασ πλησίασε τόσο αθόρυβα που απλά τον είδα μπροστά μου. Επειδή δεν ηξερα πως θα αντιδράσει με το μικρό, πήρα τον μικρό αγκαλια κ μπήκα στο σπίτι αφού απομάκρυνε τον μεγάλο η μαμά μου που ηταν δίπλα μου.
δεν ξέρω αν εχει καμια σχ'εση αυτό αλλά σκέφτηκα να παραθέσω όλα τα γεγονότα μηπως συνδεόνται....

@ilektra_akis: κι εγώ εχω πολλά παραδείγματα συμπεριφοράσ σκύλων που φαίνεται να ζηλέουν....ειδικα οταν το αφεντικό χαιδεύει άλλο σκύλο....ακόμα και όταν μπάινει νέο μέλος στην "αγέλη" όπως παιδί, άλλος σκύλοσ κτλ

ippotis

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
320
0
Λάρισα
πρέπει το ποιμενικό σας να έχει γίνει νευρικό γιατί δεν εκτονώνεται όσο θα έπρεπε.
αυτές οι ράτσες θέλουν το λιγότερο 2 φορές βόλτα την μέρα και πάλι δεν πολυ συμβιβάζονται.. φαντάσου με την μια φορά κάθε σ/κ.
δεν ξέρω αν θα είσαι για καιρό ακόμη στο εξοχικό, αλλα αν είσαι άρπαξε την ευκαιρία και προσπάθησε να επικοινωνήσεις με το γερμανικό ποιμενικό και να ανακτήσεις τις σχέσεις σας (βόλτα κτλ). και επειδή μετά απο όλα αυτά, ίσως να φοβάσαι λιγάκι όπως είπες, δοκίμασε με φίμωτρο.
μετά απο 2-3 μερούλες με βόλτες, λιχουδιές, χάδια και περνώντας μερικές ώρες παραπάνω με το γερμανικό ποιμενικό, μετά προσπάθησε να φέρεις σε επαφή τα 2 σκυλάκια. με κάθε επιφύλαξη εννοείται.
καλή επιτυχία
Επίσης ξέχασα να ρωτήσω, ο γερμανικός ποιμενικός σε γνωρίζει καλά εσένα;
σε θεωρεί μέλος της αγέλης του ή έχει γνωρίσει καλά μόνο τους γονείς σου;

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Κι ομως τα σκυλια ζηλευουν!!! Εγω εχω πολλα ζωντανα παραδειγματα απο εκει που παμε την μικρη μου και παιζει. Πχ μια ποιντερινα αμα παει το αφεντικο της να χαιδεψει αλλο σκυλι μπαινει αναμεσα για να χαιδεψει αυτη αλλα το κανει και γενικα δηλαδη και εγω να χαιδεψω ενα σκυλι ερχεται και μπαινει αναμεσα, αλλα πιο εντονα στο αφεντικο της. Επισης ενας πιτνμπουλακος οποτε η αφεντικινα του χαιδεψει αλλο σκυλι αρχιζει και γαυγιζει αλλα πιο τσιριχτα και καλα "απελπισμενα" σαν να λεει εγω ειμαι εδω και αρκετα ακομα παραδειγματα. Μια κοπελα δεν μπορει να μπει μεσα εκει που παιζουν τα σκυλια γιατι αν την πλησιασει αλλο σκυλι και παει να το χαιδεψει του ορμαει η δικια της. Οποτε ναι τα σκυλια ζηλευουν κι αυτα :p Το ειχα γραψει κι αλλου σαν απαντηση και το εκανα copy-paste γιατι βαριομουνα να το ξαναγραψω.
Τα παραδείγματα σου δεν δείχνουν ζήλεια αλλά κτητικότητα προς τον άνθρωπο. Ο σκύλος θεωρεί τον άνθρωπο δικό του και όποιος προσπαθεί να του τον πάρει αμύνεται. 

JKate Art

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
97
0
Συγνωμη αλλά.....μηπως να ασχοληθουμε με τις συνθηκες διαβιωσης του ζωου?? Τι εννοεις μονο το Σ/Κ και γενικοτερα...ασχολειστε καθολου μαζι του?? Πηρατε ξαφνικα το μαλτεζ και τον γερμανικο πομενικο τον παρατησατε και το μονο που κανετε ειναι να κρυβετε το μικρο μην το φαει??? Οι λογοι που σε δαγκωσε ειναι παρα πολλοι και δυστυχως αντικατοπριζουν και την ζωη που εχει κανει μεχρι τωρα το σκυλακι σας...

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Τα παραδείγματα σου δεν δείχνουν ζήλεια αλλά κτητικότητα προς τον άνθρωπο. Ο σκύλος θεωρεί τον άνθρωπο δικό του και όποιος προσπαθεί να του τον πάρει αμύνεται.
Ναι αλλα το ενα σκυλι δεν το κανει μονο στο αφεντικο της αλλα σε ολους οσους παμε να χαιδεψουμε ενα αλλο σκυλι. Δεν νομιζω να μας θεωρει ολους δικους της... Ξερω και αλλα παραδειγματα αλλα δεν τα θυμαμαι καλα για να τα εξηγησω και μπορει να πω καμια βλακεια. :p Καταλαβαινω τι εννοεις για την κτητικοτητα απλα δεν το κανει μονο στο αφεντικο της. Προσωπικα πιστευω οτι ζηλευουν :D

doggy3

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
97
0
Οχι δε έτρωγε όταν τον χάιδευα, είχε φάει ήδη το κρέας που του είχα δώσει. Αυτό που με τρόμαξε είναι οτι δεν προειδοποίησε καθόλου πριν με δαγκώσει....απλά γύρισε και το έκανε ξαφνικά ενώ φαινόταν ήρεμος.....για αυτό αισθάνομαι μεγάλη ανασφάλεια να τον πλησιάσω τώρα....έχω μιλήσει ήδη με εκπαιδευτή και θα τον΄πάω για να τον δει και να μας πει τι μπορεί να φταίει κτλ

@JKate Art: Δεν πήραμε το μαλτέζ και ξεχάσαμε το λυκόσκυλο όπως λες. Όπως είδες προσπαθώ να γράψω τα ΄πράγματα ως έχουν και όχι να τα ωραιοποιήσω...το ξέρω πως θα πρέπει να ασχολείται καποιος περισσότερο μαζί του και προσπαθώ να το εξηγήσω στους δικούς μου κ τον αδερφό μου καιρό τώρα...εγώ δυστυχώσ δεν έχω τον απαραίτητο χρόνο για μεγάλες βόλτεσ κτλ συν οτι όπως είπα είναι πολύ δυνατός σκύλοσ και δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα μαζί του...αν π.χ τον βγάλω έξω βόλτα..το πιθανότερο είναι απο τη χαρά του να αρχίσει να τρέχει κι εγώ να τον κυνηγάω γιατί σίγουρα θα μου φύγει έτσι όπως κάνει...
Anyway, εμένα ήταν συνηδειτή επιλογή να πάρω ένα σκύλο που θα ασχολούμαι αποκλειστικά εγώ μαζί του, θα μπορώ να τον βγάζω τις βόλτες που χρειάζεται και να πάιζω μαζί του όσο χρειάζεται ...για αύτο πήρα μαλτεζ και όχι jack russel ή κάποιο άλλο ενεργητικό ή μεγαλόσωμο σκύλο...ξέρω τις δυνατότητες μου...το λυκόσκυλο είναι των γονιών μου όπως είπα...ο πατέρας μου είναι το αφεντικό του και ο αδερφόσ μου σε δεύτερη φάση....την επιθετική συμπεριφορά προσ το παρόν την έχει βγάλει μόνο σε ε΄μενα...΄΄ισως επειδή με βλέπει να βγάζω βόλτα τον άλλο ή επειδη μύρισε τον άλλο σκύλο όταν τον χάιδευα...και αντέδρασε?? Τι να πώ??
Μετα απο αυτο που έγινε το καλό είναι οτι μίλησα με τον αδερφό μου και του είπα οτι αν ο σκύλοσ δε βγαίνει 1-2 βόλτες τη μέρα για αρκετή ώρα ώστε να εκτονώνεται, θα βρω κάποιον που θα ασχολείται μαζί του και θα τον δώσω...έτσι ο αδερφός μου άρχισε να τον βγάζει βόλτα πιο συστηματικά πια....ελπίζω να αρχίσουμε και εκπαίδευση αλλά αυτό δεν είναι στο ΄χερι μου καθώς δε μπορώ να την καλύψω οικονομικά ούτε να πηγαίνω όσο συχνά θα χρειάζεται...οπότε θα δείξει...

JKate Art

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
97
0
Οχι δε έτρωγε όταν τον χάιδευα, είχε φάει ήδη το κρέας που του είχα δώσει. Αυτό που με τρόμαξε είναι οτι δεν προειδοποίησε καθόλου πριν με δαγκώσει....απλά γύρισε και το έκανε ξαφνικά ενώ φαινόταν ήρεμος.....για αυτό αισθάνομαι μεγάλη ανασφάλεια να τον πλησιάσω τώρα....έχω μιλήσει ήδη με εκπαιδευτή και θα τον΄πάω για να τον δει και να μας πει τι μπορεί να φταίει κτλ

@JKate Art: Δεν πήραμε το μαλτέζ και ξεχάσαμε το λυκόσκυλο όπως λες. Όπως είδες προσπαθώ να γράψω τα ΄πράγματα ως έχουν και όχι να τα ωραιοποιήσω...το ξέρω πως θα πρέπει να ασχολείται καποιος περισσότερο μαζί του και προσπαθώ να το εξηγήσω στους δικούς μου κ τον αδερφό μου καιρό τώρα...εγώ δυστυχώσ δεν έχω τον απαραίτητο χρόνο για μεγάλες βόλτεσ κτλ συν οτι όπως είπα είναι πολύ δυνατός σκύλοσ και δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα μαζί του...αν π.χ τον βγάλω έξω βόλτα..το πιθανότερο είναι απο τη χαρά του να αρχίσει να τρέχει κι εγώ να τον κυνηγάω γιατί σίγουρα θα μου φύγει έτσι όπως κάνει...
Anyway, εμένα ήταν συνηδειτή επιλογή να πάρω ένα σκύλο που θα ασχολούμαι αποκλειστικά εγώ μαζί του, θα μπορώ να τον βγάζω τις βόλτες που χρειάζεται και να πάιζω μαζί του όσο χρειάζεται ...για αύτο πήρα μαλτεζ και όχι jack russel ή κάποιο άλλο ενεργητικό ή μεγαλόσωμο σκύλο...ξέρω τις δυνατότητες μου...το λυκόσκυλο είναι των γονιών μου όπως είπα...ο πατέρας μου είναι το αφεντικό του και ο αδερφόσ μου σε δεύτερη φάση....την επιθετική συμπεριφορά προσ το παρόν την έχει βγάλει μόνο σε ε΄μενα...΄΄ισως επειδή με βλέπει να βγάζω βόλτα τον άλλο ή επειδη μύρισε τον άλλο σκύλο όταν τον χάιδευα...και αντέδρασε?? Τι να πώ??
Μετα απο αυτο που έγινε το καλό είναι οτι μίλησα με τον αδερφό μου και του είπα οτι αν ο σκύλοσ δε βγαίνει 1-2 βόλτες τη μέρα για αρκετή ώρα ώστε να εκτονώνεται, θα βρω κάποιον που θα ασχολείται μαζί του και θα τον δώσω...έτσι ο αδερφός μου άρχισε να τον βγάζει βόλτα πιο συστηματικά πια....ελπίζω να αρχίσουμε και εκπαίδευση αλλά αυτό δεν είναι στο ΄χερι μου καθώς δε μπορώ να την καλύψω οικονομικά ούτε να πηγαίνω όσο συχνά θα χρειάζεται...οπότε θα δείξει...
Δεν μένετε μαζί??Εννοω εσύ γιατι δεν εμπλέκεσαι καθολου με τον Γ.Π. Τελος πάντων, εάν δεν μπορειτε να τον φροντισετε δωστε τον ειναι κριμα. Οσο για το δάγκωμα, σου ξαναλέω...ενα σκυλι μη κοινωνικοποιημενο με τιποτα, ενα σκυλι που δεν εκτονωνεται, δεν εχει την απαραιτητη προσοχη και φροντιδα, και ισως ενα σκυλι που το βαρανε(συγχωρεσε με αν δεν ισχυει..ειπα ΟΣΩΣ) τοτε εγω το θεωρω πολυ λογικο να δαγκωσει. Προσπαθηστε αν θελετε να τον κρατησετε να κανετε τα ΠΑΝΤΑ απο την αρχη..να χτισετε και παλι την σχεση σας.

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα

Εγώ μένω σ αυτά τα 2 πάντως. Ανέλαβες δυναμική κ υπεύθυνη στάση. Εύγε!:)

doggy3

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
97
0
Δεν μένετε μαζί??Εννοω εσύ γιατι δεν εμπλέκεσαι καθολου με τον Γ.Π. Τελος πάντων, εάν δεν μπορειτε να τον φροντισετε δωστε τον ειναι κριμα. Οσο για το δάγκωμα, σου ξαναλέω...ενα σκυλι μη κοινωνικοποιημενο με τιποτα, ενα σκυλι που δεν εκτονωνεται, δεν εχει την απαραιτητη προσοχη και φροντιδα, και ισως ενα σκυλι που το βαρανε(συγχωρεσε με αν δεν ισχυει..ειπα ΟΣΩΣ) τοτε εγω το θεωρω πολυ λογικο να δαγκωσει. Προσπαθηστε αν θελετε να τον κρατησετε να κανετε τα ΠΑΝΤΑ απο την αρχη..να χτισετε και παλι την σχεση σας.
Εγω μένω δίπλα στουσ γονείς μου και όπως είπα εκτοσ ΣΚ δεν έχω το χρόνο να ασχοληθώ μαζί του αλλά και μου είναι και δύσκολο να τα βγάλω πέρα μαζί του. Αυτά που μου λες λίγο πολύ έλεγα και εγώ στο δικό μου post.Τα γνωρίζω...απλά δεν περίμενα να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς να τον προκαλέσει κάτι. Δεν ήταν ποτε επιθετικός.

giorgio0

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2011
65
0
Ξανθη-Καβαλα
παντως οσο αναφορα την ζηλια και εγω δεν συμφονω. παραδειγμα ο δικος μου. εχει 3 φιλαρακια 1 αδεσποτο 1 θυλικο ροττι ενος φιλου και ενα χασκυ ενος αλλου φιλου. οταν πεζω με το αδεσποτο η την θυλικια ορμαει να τους δανγωσει και φευγουν. με το χασκυ καθετε παναγιτσα... ειναι θεμα κυριαρχιας πιστευω

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97