Μου έλειψε ο μπαγάσας!!!

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Εμένα φίλε μου αυτές οι δυο εβδομάδες χωρίς να δεις καθόλου το σκυλί δε μου πολυαρέσουν .
Γιατί κάποιος εκπαιδευτής να μη θέλει τον ιδιοκτήτη εκεί ?
Γιατί να μη θέλει κάποιος να δουν τον τρόπο που δουλεύω?
Ακόμα και αν η μέθοδος του είναι τέτοια που δεν θα πρέπει ο σκύλος να βλέπει το αφεντικό του για δυο εβδομάδες , πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορείς να παραβρίσκεσαι έστω χωρίς να σε βλέπει ο σκύλος .

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Δεν καταλάβατε καλά μάλλον!!Η δεν το είπα εγώ καλά!!Δεν μου αφαιρεί το δικαίωμα να πάω να δω το σκυλί μου!!Απλώς είπε οτι καλύτερα στα πρώτα τα μαθήματα να δουλέψουν μόνοι τους!!

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Δηλαδή μπορείς να παραβρίσκεσαι στην εκπαίδευση αλλά δεν συμμετάσχεις ?
Αν είναι έτσι τότε ίσως να το κάνει αυτό για να είναι ποιο συγκεντρωμένος ο σκύλος στην αρχή της εκπαίδευση χωρίς να αποσπάτε από την παρουσία σου .

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Δηλαδή μπορείς να παραβρίσκεσαι στην εκπαίδευση αλλά δεν συμμετάσχεις ?
Αν είναι έτσι τότε ίσως να το κάνει αυτό για να είναι ποιο συγκεντρωμένος ο σκύλος στην αρχή της εκπαίδευση χωρίς να αποσπάτε από την παρουσία σου .
Με κάλυψες πλήρως!!!:D:D

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Θα σου εκφρασω την προσωπικη μου γνωμη....
Θεωρω οτι ο Ομηρος με τον εγκλεισμο του στον εκπαιδευτη εχασε πολυτιμες στιγμες κοινωνικοποιησης σε κρισιμη ηλικια(7-9 μηνων)....ετσι οταν τον πηραμε στο σπιτι και αρχισαμε παλι τις πολλες βολτες και τα πολλα ερεθισματα αρχισαν να του βγαινουν ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ και σε περιοδο που ο Ομηρος αρχιζε την δευτερη περιοδο φοβου!
Στο πισω μερος του μυαλου μου υπαρχει παντα και το ενδεχομενο της βιας.
Μετα απο τοσους μηνες με πολυ προσπαθεια και με πολυτιμες συμβουλες απο εμπειροτερα μελη που εχουν αντιμετωπισει παρομοια κατασταση εχουμε κανει προοδο αλλα δεν νομιζω οτι θα το ξεπερασουμε τελειως!
Θεωρώ ότι η εμπειρία σου είναι πολύτιμη και το γεγονός ότι την μοιράζεσαι πολύ θετικό για όλους όσους αφήνουν στον εκπαιδευτή τον σκύλο τους χωρίς να έχουν κανέναν έλεγχο του τι γίνεται εκεί πέρα. Όπως είπες και εσύ στο πισω μέρος του μυαλού σου διατηρείς αμφιβολίες για βία που ίσως του ασκήθηκε, αλλά όλο το ζήτημα είναι ακριβώς εκεί, ότι δεν μάθεις ποτέ ούτε εσύ ούτε εμείς τι εγινε.
Δηλαδή αν η δική σου εμπειρία δεν ταρακουνήσει όλους όσους σκέφτονται τέτοιου είδους εκπαίδευση τότε τι;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Πιστευω πως ειναι σημαντικο αυτο
Eμένα ο σκύλος μου εμπιστεύεται πλήρως τον εκπαιδευτή χωρίς να λείψω από την εκπαίδευση..Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει η εμπιστοσύνη σκύλου-εκπαιδευτή να κτιστεί απουσία του ιδιοκτήτη..

sakann

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2011
1.641
6
Θεσσαλονίκη
Ρε παιδιά!!Προτιμότερο δεν είναι να μείνει το σκυλί κάποιες μέρες με τον εκπαιδευτή να το πιάσει το νόημα(εφόσον ξέρουμε οτι δεν ασκεί βια)παρα να πηγαίνω εγώ το σκυλί, να κάνουμε μάθημα και όταν πηγαίνουμε στην πόλη μετα να κάνω τα χίλια λάθη και εγώ και το σκυλί???
Οσον αφορά αυτό???

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Ρε παιδιά!!Προτιμότερο δεν είναι να μείνει το σκυλί κάποιες μέρες με τον εκπαιδευτή να το πιάσει το νόημα(εφόσον ξέρουμε οτι δεν ασκεί βια)παρα να πηγαίνω εγώ το σκυλί, να κάνουμε μάθημα και όταν πηγαίνουμε στην πόλη μετα να κάνω τα χίλια λάθη και εγώ και το σκυλί???
Όχι. Δεν ξέρουμε τίποτα, πώς θεωρείς κάτι δεδομένο;
Τα λάθη θα τα κάνεις ούτως ή άλλως και μόλις τον πάρεις από την εκπαίδευση για τον απλούστοτο λόγο ότι δεν είμαστε εκπαιδευτές και λάθη κάνουμε. Άλλωστε η παρουσία σου στην εκπαίδευση έχει και αυτή την έννοια, να μάθεις όσο το δυνατόν περισσότερα για να ελαχιστοποιήσεις τα λάθη..
Κοίταξε, δεν με πείθεις ότι είναι σωστή πρακτική να αφήσεις τον σκύλο στον εκπαιδευτή, ότι και να πεις . Απλά για τον σκύλο μου που δεν μπορεί κιόλας να μιλήσει να μου πει τι έγινε παρά μόνο με άλλους τρόπους δεν τον εμπιστεύομαι ούτε σε απόφοιτο της καλύτερης σχολής εκπαίδευσης που υπάρχει για να τον αφήσω μόνο του. Δεν στα λέω αυτά δεικτικά, απλά έχω άλλη άποψη για τους τρόπους που οφείλουμε να προστατεύουμε τα σκυλιά μας.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
lkiveli δεν προσπαθω να σε πεισω σε τιποτα ,πως θα μπορουσα αλλωστε μιας και δεν εισαι νεα στον χωρο.
Ο εκπαιδευτης θελει τον σκυλο κοντα του για κανα δεκαημερο για να ζησει μαζι του να αποκτησει την εμπιστοσυνη του.
Σε αυτο το διαστημα δεν γινεται κανενος ειδους εκπαιδευση παρα μονο φαι,βολτα,παιχνιδι.
Ο εκπαιδευτης που μου το προτεινε ειναι ενθερμος υποστηρικτης της θετικης εκπαιδευσης και δεν χρησιμοποιει βια .
Σε αυτο το διαστημα μπορεις αν θες να πηγαινεις να βλεπεις τον σκυλο σου χωρις να υπαρχει προβλημα απο την πλευρα του.
Οπως σου εγραψα προτιμησα να τον πηγαινοφερνω αλλα και δεν μου φαινεται παραλογο στην τελικη ,που το ζητουν.

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Greedy απευθυνομουν στον sakann ουσιαστικά, και πραγματικά δεν χρειάζεται να πείσει κανείς κανεναν, απόψεις είναι αυτές. Δεν σου κρύβω όμως ότι το γεγονός ότι προτιμησες να τον πηγαινοφέρνεις εμένα μου λέει πολλα. ( θετικά το λέω)

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Κι εγώ κάθε δευτέρα κάνω 150Κm οδικός και δια θαλάσσης για να πηγαίνω το σκυλί μόνο και μόνο να δει επιθέσεις και να ψευτοκάνει 2- 3 φορές
Αν όμως μπορούσα να το αποφύγω θα με βόλευε αφάνταστα, αφού πέρα από το χρόνο θα γλύτωνα και τα έξοδα μετακίνησης τα οποία δεν είναι και λίγα .
Καμιά φορά πρέπει να υπολογίσουμε και πόσο κόστος έχει η μια ή άλλη μέθοδος,
Από τη στιγμή που μπορεί να το επισκέπτεται όποτε θέλει δεν υπάρχει πρόβλημα .

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Χμμ θα πω κάτι και ας χαρακτηριστώ...

Αν ο εκπαιδευτή σου είναι και εκτροφέας σου θα άφηνες τον σκύλο εκεί για εκπαίδευση?

Οκ είμαι της άποψης ότι ο σκύλος καλό είναι να μην μείνει μόνος του στο εκπαιδευτήριο αλλά αν αυτός ο άνθρωπος είναι ο εκτροφέας σου και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας τι θα κάνεις?

Εγώ πάντως στον εκτροφέα-εκπαιδευτή μου χαρίζω και τον σκύλο μου γιατί ξέρω ότι είναι ο μόνος άνθρωπος που θα του φερθεί καλύτερα και από μένα...

Με τα παραπάνω θέλω να πω ότι επειδή μας ζήτησε ο εκπαιδευτής τον σκύλο μας να τον κρατήσει εκεί στο εκπαιδευτήριο δεν συντρέχουν ανησυχητικοί λόγοι...και ούτε ότι επειδή ο εκπαιδευτής είναι κακός εφόσον μας ζητάει να παραμείνει ο σκύλος εκεί!Αν ο εκπαιδευτής είναι της απολύτου εμπιστοσύνης μας τότε δεν συντρέχει κανένας λόγος...
Θεωρώ ότι ο σκύλος μπαίνει καλύτερα σε ένα πρόγραμμα και εργάζεται με έναν άνθρωπο που ξέρει να χειρίζεται και μετά εφόσον έχει χτίσει ο εκπαιδευτής γερές βάσεις σε φωνάζει και σου διδάσκει αυτά που έκανε...

Μπορείτε τώρα να αρχίσετε να με βαράτε αλύπητα...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Τώρα κάνουμε διάλογο απλά για να γίνει ή διαφωνούμε επί της ουσίας;
Διότι βλέπω ανθρώπους που ουδέποτε άφησαν τους σκύλους τους σε εκπαιδευτές να επιχειρηματολογούν υπέρ.

Με την απάντηση που δίνεις Στέλιο καταλαβαίνω ότι δεν κατάλαβες ποτέ την ουσία της διαφωνίας μου. Τον εκτροφέα μου τον εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια για να του αφήσω τον σκύλο μου σε περίπτωση που θα λείπω, για φύλαξη δηλαδή, πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε πανσιόν ζώων. Για να μου εκπαιδεύσει τον σκύλο εν τη απουσία μου ΟΧΙ δεν τον εμπιστεύομαι. Με το που θα μου έλεγε ένας εκπαιδευτής ότι θέλω να μου τον αφήσεις όμως 10 μέρες αυτόματα το βλέπω καχύποπτα σαν διαδικασία. Τι θα κάνει όταν δεν είμαι παρούσα που δεν μπορεί να κάνει όταν είμαι; Αυτό δεν καταλαβαίνω και για αυτό η απάντηση είναι οχι σε κάθε περίπτωση.

Βαγγέλη ουδέποτε τέθηκε οικονομικό θέμα στην μέχρι τώρα συζήτηση. Άλλωστε δεν υποχρεώνει κανείς κανέναν να εκπαιδεύσει τον σκύλο του αν οικονομικά δεν μπορεί να το κάνει. Μπορεί απλά να το αναβάλει μέχρι να μπορέσει να το κάνει με τον σωστό, για αυτόν, τρόπο.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Επίσης μαζί με την ΒΥ επειδή έχει ψώρα με τα δαγκώματα μπορεί να τον κάνει και δαγκώματα τον μικρό!!Και όλα αυτά στην τιμή του ενός!!!!
Eμενα δε με ενοχλει που θα τον αφησεις 2 βδομαδες στον εκπαιδευτη... οσο εκπαιδευοταν ο δικος μου σκυλος ο εκπαιδευτης μας ειχε σκυλια και ενα μηνα κ ερχοντουσαν οι ιδιοκτητες καθε σκ... μια χαρα εκπαιδευτηκαν και ουτε ξυλο εφαγαν ουτε τιποτα...
Η παραπανω φραση σου ομως με κανει να μην ειμαι σιγουρη για τη σωστη σου κριση....

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.691
4.332
43
www.proudtobegreek.eu
Για ποιο λόγο?
Μήπως η επιλογή του εκπαιδευτη έγινε επειδή είναι οικονομικός και όχι για την δουλειά και τις μεθόδους του..αυτο φαντάζομαι αναρωτιέται και η Αμαλια..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ