Μοιραίος αποχωρισμός έπειτα απο 10 μήνες

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
Δυστυχώς μετα απο 10 μήνες είμαι στην δυσάρεστη θέση να "δώσω" τον μικρό Όμπερον σε μια οικογένεια που θα τον αγαπάει και θα τον σέβεται. Δεν γράφω αυτο το μήνυμα για να αναζητήσω τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες του ή για να γράψω μια ακόμη αγγελία, αλλά γιατί δεν ξέρω πως να εξωτερικεύσω τα συναισθηματά μου, τα τωρινά και αυτά που θα με πλυμμηρίσουν την ημέρα του αποχωρισμού. Όταν μετά απο ώριμη σκέψη, αναζήτηση και διάβασμα για την συγκεκριμένη ράτσα, βρήκα τον Όμπερον, οι συνθήκες ήταν οι πλέον κατάλληλες. Σπίτι, βόλτες, άπλετος χρόνος και ενα σταθερό επαγγελματικό μέλλον στην Ελλάδα για μένα. Οι καιροί άλλαξαν, μια ευκαιρία παρουσιάστηκε στο εξωτερικό και δυστυχώς λόγω έλλειψης χρόνου (συχνά ταξίδια, κτλ), καθώς και η δυσκολία εύρεσης ενος κατάλληλου σπιτιού για εμένα και τον Όμπερον με αναγκάζει στο να τον παραδόσω σε μια άλλη οικογένεια. Εναλλακτικές δεν υπάρχουν. Ζω μόνος μου και κανένας κοντινός μου άνθρωπος δεν είναι διατεθειμένος να τον αναλάβει. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ αυτη την στιγμή είναι πως η κάθε στιγμή που παιρνώ μαζί του θα είναι και η τελευταία. Μέρα και νύχτα σκέφτομαι πως θα το δεχτεί ο ίδιος. Δεν θα το δεχτεί. Μια φίλη μου είπε κάποτε, πως οσοι δίνουν τα σκυλιά τους σε άλλη οικογένεια, αυτά μελαγχωλούν και στο τέλος πεθαίνουν. Και τι να κάνω; Να τον κάνω δυστηχημένο και εμένα εξαρτημένο απ' αυτον μη μπορώντας να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις που με περιμένουν; Απο τις οποίες θα ζήσει και αυτός και εγώ. Και αν πω οχι σε αυτη την ευκαιρία, θα υπάρξουν μελλοντικά άλλες; Μπορώ να το ρισκάρω; Δεν μπορώ, γιατί δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας μου. Έγινε ένα λάθος, που αποκαλύφθηκε πολύ αργά και το πληρώνουν άλλοι. Συγνώμη Όμπερον. Ήμουν ανάξιος για σένα, συγνώμη.

Last edited:

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Δυστυχώς μετα απο 10 μήνες είμαι στην δυσάρεστη θέση να "δώσω" τον μικρό Όμπερον σε μια οικογένεια που θα τον αγαπάει και θα τον σέβεται.
εαν ισχύει αυτό τότε μην φοβάσαι όλα θα πάνε καλά.

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
Σε ευχαριστώ George για την απάντηση σου. Οικογένεια δεν εχω βρει, όμως θα περάσουν ολοι οσοι ενδιαφέρονται απο κόσκινο. Κάθομαι και αναπολώ και λεω μέσα μου, οσο αστείο και αν ακούγεται. "Θα του δίνουν την ίδια τροφή με εμένα;", "Θα του μιλάνε όπως εγω", "Δεν θα τον χτυπάνε", "Δεν θα του φωνάζουν". Κατα ποσο είναι ολα αυτα εφικτά; Μακάρι.. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κανω πλεον για τον Όμπερον. Να του βρώ τους κατάλληλους και χωρίς απερισκεψίες και επιπολεότητες.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν είναι δύσκολο για τον σκύλο να μετακομίσει μαζί σου.
Το σενάριο αυτό το αποκλείεις?

Ίσα ίσα θα χαρέι να φύγει απο την Ελλάδα :D

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
Δυστυχώς BiggBilly δεν είναι εφικτό. Το σπίτι είναι πληρωμένο και προκαθορισμένο απο τους εργοδότες και τα κατοικίδια δεν επιτρέπονται. Επιπλέον, θα υποχρεώνομαι να ταξιδεύω αυθημερόν ή ολιγοήμερα σε διάφορες πόλεις και ενας σκύλος δεν μπορεί να ζήσει έτσι και φυσικά ούτε και εγω μιας και δεν είναι διακοπές αλλά εργασία.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Δύσκολη κατάσταση. Εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω αλλά καταλαβαίνω τους ανθρώπους που απλά δεν έχουν άλλη επιλογή. Και στο εξωτερικό που ενδέχεται να μετακομίσω θα πάρω μαζί μου και τους σκύλους μου, αλλά δεν είναι ίδια περίπτωση διότι το σπίτι θα το επιλέξω εγώ και θα επιτρέπονται οι σκύλοι.
Ο σκύλος θα συνηθίσει σε άλλη οικογένεια αν τον αγαπάνε πολύ. Το ξέρω γιατί και ο δικός μου σκύλος συνήθισε μαζί μου παρόλο που δεν νομίζω να υπήρχε πιο χαιδεμένη και πιο αγαπημένη σκύλα από αυτήν και την προηγούμενη ιδιοκτήτρια της..Λέω συνήθισε γιατί την βλέπω ευτυχισμένη , και όσο για το φαί, δεν έτρωγε μια βδομάδα αλλά μετά προσαρμόστηκε.. Περισσότερες θα είναι οι δικές σου τύψεις και σκέψεις παρά το πρόβλημα με τον σκύλο. Αυτό όμως αφορά μόνο την περίπτωση που όντως θα βρεις ένα εξαιρετικό σπίτι να τον πάρουν, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς..Το εύχομαι.

Πάντως να κάνω μια παρένθεση και να πω, αν το θελεις πολύ να τον πάρεις υπάρχει τρόπος, θα πεις στον εργοδότη σου το πρόβλημα και θα φροντίσουν για σπίτι που να επιτρέπονται σκύλοι. Οι άγγλοι είναι εξαιρετικά φιλόζωος λαος , δεν θα σε κοιτάξουν σα γραφικό τρελάρα όπως πιθανότατα να συνέβαινε στην ελλάδα. Αρκεί να το θέλεις πολύ να το παλέψεις.

Last edited:

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
I.Kyveli, υποθέτικα μιλώντας. Πιστεύεις οτι τα σκυλιά θυμούνται; Θα με σκέφτεται άραγε; Αν τύχει και τον δω μετά απο καιρό θα θυμάται; (Αυτά σκέφτομαι και με παίρνουν τα κλάμματα)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
I.Kyveli, υποθέτικα μιλώντας. Πιστεύεις οτι τα σκυλιά θυμούνται; Θα με σκέφτεται άραγε; Αν τύχει και τον δω μετά απο καιρό θα θυμάται; (Αυτά σκέφτομαι και με παίρνουν τα κλάμματα)
Πιστεύω ότι δεν έχουν αναμνήσεις όπως εμείς, π.χ. δεν θυμούνται εκείνο το όμορφο απόγευμα που πήγατε μαζί μια βόλτα στο βουνό και περάσατε τέλεια. Δεν θα σε σκέφτεται ένα μήνα μετά τον αποχωρισμό αν όμως τον ξαναδείς θα σε θυμηθεί αμέσως από την μυρωδιά. Έτσι νομίζω υποθετικά μιλώντας.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
αχ στεναχωρεθηκα!!! :((

θελω να πιστευω.. οτι δεν εχεις αλλη επιλογη και οτι εξαντλησες ολα τα περιθωρια... αυτο καταλαβαινω απο τις τελευταιες σου φρασεις..

Ποσο χρονικο περιθωριο υπαρχει? την περιπτωση φιλοξενειας την εχεις σκεφτει? ειναι μονιμη η αλλαγη?...

Αλλα οπως και να χει ο george K εχει δικο... αν παιρνει αγαπη ο σκυλακος θα ειναι μια χαρα!!

edit. εννοειται οτι θυμουνται!!! εχω δωσει σκυλια και σκυλια.. τα οποια ουτε καν μεγαλωσα.. (μαζεψα) και μερικα πηγα να τα δω μετα απο μηνες ενα μαλιστα περασε 1.5 χρονος.. ολα μας θυμοντουσαν! και χαρηκαμε πολυ οταν ξαναβρεθηκαμε..

Εχω δωσει και δικο μου σκυλο (αχχ!! :'( ) και οταν ξαναβρεθθηκαμε μετα απο πολυ καιρο κλαιγαμε ο ενας στην αγκαλια του αλλου απο την συγκινηση!

Last edited:

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
Kasi, εχει χρονικό περιθώριο μέχρι και τον Σεπτέμβριο για να είμαστε μαζί. Η αλλαγή θα είναι μόνιμη οπότε η φιλοξενεια είναι ανούσια στην περίπτωση μου. Δεν ξέρω εαν είναι ιδέα μου, αλλα ο σκύλος είναι σκεπτικός τελευταία, σαν κάτι να τον απασχολεί σαν να γνωρίζει την κατάσταση. Ίσως να τον επηρεάζω και εγω ψυχολογικά βέβαια. Πιστεύω οτι την ίδια κιολας μέρα, θα χαρίσω ολα του τα πράγματα, παιχνίδια, ρούχα, κτλ. Δεν θέλω να μου τον θυμίζουν γτ πληγώνομαι. Απο την άλλη πλευρά αντιφάσκω και λεω οτι δεν πρόκειται να τον ξεχάσω ποτέ. Δεν ορίζω τα συναισθήματα μου :S

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ο σκύλος καταλαβαίνει όταν κάτι δεν πάει καλά. Σε νιώθει ότι είσαι στεναχωρημένος. Εύχομαι να βρεις τους τέλειους ιδιοκτήτες για τον Oberon και να περάσετε ευτυχισμένοι τους τελευταίους μήνες μαζί.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Εάν πράγματι έχεις εξαντλήσει όλα τα περιθώρια αντικειμενικά μιλώντας τότε διοχέτευσε την συγκινηση και την ενέργεια που έχεις στο να του βρεις ένα πολύ καλό σπίτι. Δεν έχεις πολύ καιρό μπροστά σου, δεν είναι εύκολο να βρεις ένα πραγματικά καλό σπίτι για τον φίλο σου.

manos glf

Well-Known Member
9 Απριλίου 2011
165
0
Aθήνα
Συμφωνώ με Berna, ο σκύλος καταλαβαίνει την ψυχολογία μας και εισπράττει τα συναισθήματά μας.

Αν η κατάσταση όπως λες είναι μη αναστρέψιμη και δεν υπάρχει εναλλακτική, προσπάθησε να περάσετε το επόμενο διάστημα όσο γίνεται καλύτερα και πιο ευχάριστα.

Πολύ με στεναχωρούν αυτές οι καταστάσεις..

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Μάλλον τείνω να είμαι πιο σκληροπυρηνικός, δε θα άφηνα το σκύλο αλλού κι εγώ πλέον δεν έχω καθόλου δουλειά

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Βρες την κατάλληλη οικογένεια και όλα θα πάνε καλά.

Την περασμένη παρασκευή ήρθε η Μίνα από Ελλάδα να πάρει ένα κουτάβι και έφερε το westie της για ζευγάρωμα. Την Δευτέρα έφυγε η Μίνα με το κουτάβι και η Βοο έμεινε μαζί μου. Δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Όσο ήταν η Μίνα εδώ την ακολουθούσε συνεχεία. Μόλις εξαφανίστηκε ακολουθεί εμένα, παίζει, τρώει, ανεβαίνει στο καναπέ και κοιτάζει μαζί μας τηλεόραση λες και το έκανε μια ζωή.

Η Μίνα από την μια το χαίρεται που μαθαίνει ότι δεν έχει στρεσαριστεί, από την άλλη στεναχωριέται που την "ξέχασε" τόσο γρήγορα.

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
Grifos Νομίζω οτι πολλοί θα σκεφτόντουσαν οπως και εσύ. Όμως χωρίς δουλειά, δεν υπάρχουν πόροι και χωρίς πόρους δεν μπορείς να ζήσεις ούτε εσύ, ούτε ο σκύλος. Και δεν μιλάω μονο για την καθημερινοτητα αλλα σκέψου για παράδειγμα, να χρειασθεi να υποβληθεί σε μια εγχείρηση;

Alexia, μακάρι να εχει και εμένα την ίδια τύχη και να μην καταλάβει την αλλαγή.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Αν πρέπει με πτυχίο, μεταπτυχιακό και σχεδόν εφτά χρόνια προϋπηρεσία σε διάφορους κλάδους να δουλέψω σε σουβλατζίδικο για να μείνουν μαζί μου τα σκυλιά μου αυτό θα κάνω. Άλλο όμως εγώ κι άλλο εσύ. Εύχομαι να βρεις αυτό που ψάχνεις.

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
μπραβο γιατι πιστευω οτι κανεις το σωστο.

οι ανατροπες στην ελληνικη ζωη μας ειναι τρομακτικες!

η δουλεια που βρηκες δεν ειναι για σκυλο,τα πραγματα στην ζωη εχουν καποια ιεραρχια και συμφωνω με την ιεραρχια που τους εχεις δωσει, δεν θα θελα να βρεθω ΠΟΤΕ στη θεση σου.

καλη τυχη !

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
Alexia, σωστά θυμάσαι. Ο σκύλος είναι απο ενα απο τα γνωστότερα εκτροφεία στην Ευρώπη. Τους Sobers sτην Ιταλία. Μάλιστα, είχα ταξιδέψει αυθημερόν στη Ρώμη για να τον φέρω Αθήνα. Έχω στείλει ηδη μήνυμα και περιμένω απάντηση τους. Ήταν οι πρώτοι που μου πέρασαν απο το μυαλό.

Grifos, σε ευχαριστώ.

Pouf, εύχομαι να μην βρεθείς ποτέ στην θέση μου. Οι αποφάσεις είναι καταλυτικές και στεναχωρες.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.028
Νεότερο μέλος
panagiotopk