[video=youtube;JJqoTN5LkDs]http://www.youtube.com/watch?v=JJqoTN5LkDs[/video] κοιταξτε τι γλυκες που ειναι!!! ειναι και rotweiler αυτο το σκυλι και δν του κανει τπτ του μωρου!!!
@ Foivos …εδώ ,επιτρεψε μου να σου πω ,ότι καπου δεν καταλαβες μια διαφορα,Επειδή δεν μπορώ να θυμηθώ κανένα πρότυπο που να αναφέρει, κατάλληλος να μείνει μόνος του με μικρά παιδιά, αλλά ακόμη κι αν υπήρχε κάποιο επειδή γνωρίζω ότι και το μεν πρότυπο περιγράφει τον τέλειο σκύλο μιας φυλής, αλλά κι ότι ο σκύλος θα παραμείνει σκύλος με πεπερασμένες δυνατότητες αντίληψης, που δεν μπορεί να γίνει άνθρωπος, καθώς επίσης κι ότι ένα παιδί μπορεί ακόμα κι άθελά του να προκαλέσει μια απρόβλεπτη ενστικτώδη αντίδραση από τον σκύλο και τέλος ειδικά αν μιλάμε για έναν σχετικά μεγαλόσωμο σκύλο ακόμα και κατα λάθος μπορεί να χτυπήσει το παιδί, όπως έγραψα και νωρίτερα προσωπικά κανέναν σκύλο δεν θα έπαιρνα με αυτό το κριτήριο!
Προυποθεση , να χρειαστει ,να αφησεις το μικρο παιδι μονο στο αυτοκινητο ειναι ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ...kango1;394387.......... Το να αφήσουμε ένα σκύλο μόνο του με ένα [U said:πολύ[/U] μικρό παιδί ...είναι το ίδιο επικίνδυνο με το να αφήσουμε ένα παιδί να παίζει με το αυτοκίνητο με λυμένο το χειρόφρενο.
- cane corso ..... AKCΑυτά που παραθέτεις είναι απλοποιημένα, όχι από εσένα, όχι ιδιαίτερης βαρύτητας κειμενάκια, κι ας είναι από το ΑKC που προσπαθούν να περιγράψουν τον σκύλο σε κάποιον που δεν γνωρίζει και πολλά πολλά και αναζητεί κατοικίδιο!
Οπότε είτε αναφέρει την εργασιακή του ικανότητα είτε όχι δεν οπότε δεν κάνει και μεγάλη διαφορά αν αναφέρουν αν το Σέτερ φερμάρει ή αν το Βέλγικο φυλάει πρόβατα, που ούτε το ένα ούτε το άλλο κατά πάσα πιθανότητα θα τον απασχολήσει τον μελλοντικό ιδιοκτήτη, αφού αν χρειαζόταν σκύλο εργασίας μάλλον δεν θα τον έψαχνε έτσι!
Aς πούμε...ως δείγμα των ελλείψεων αυτού του τύπου των γενικεύσεων, με το σκεπτικό σου, δες αυτό:Intelligent, the Cane Corso is easily trained. As a large and athletic breed, they need a lot of exercise. They are affectionate to their owner and bond closely with children and family. Cane Corsos are light shedders, which make grooming simple – all they need is an occasional brushing.
Ούτε εδώ αναφέρει ότι είναι σκύλος φύλακας, ούτε ότι είναι κυριαρχική φυλή, αλλά αναφέρει ότι δένεται με την οικογένεια και με παιδιά!
Θα σε κάλυπτε το κειμενάκι;
Θα άφηνες το παιδί μόνο του με το Cane;
Εγώ όχι....δεν έχει βέβαια μεγάλη αξία αυτό γιατί εγώ δεν θα το άφηνα με κανένα.....
Όσο για το τελευταίο απόσπασμα, το μόνο που μου λέει είναι ότι εσύ ελπίζεις ότι και αν χρειαστεί με το παιδί θα καταφέρει και τότε να αλλάξει πορεία!
Τέλος για το χειρόφρενο του άλλου post, εγώ συνεχίζοντας την παρομοίωση αυτή, θα έλεγα ότι ο σκύλος, ως ενστικτώδης ζωντανός οργανισμός πεπερασμένων νοητικών ικανοτήτων και αντίληψης, έχει μόνο φρένο και γι αυτό κάποιος που μπορεί να πρέπει να είναι παρόν για να το πατήσει όταν χρειαστεί!
Αυτό που παραθέτεις είναι από το πρότυπο κι όχι από το right breed for you!- cane corso ..... AKC
Temperament
The Cane Corso as a protector of his property and owners is unequaled. Intelligent, he is easily trained. Noble, majestic and powerful his, presence is impressive. He is docile and affectionate to his owner, loving with children and family
Από πόσα δείγματα της φυλής;- Δεν ειναι "ελπιδα" οτι θα αποφυγει την συγκρουση η συγκεκριμενη φυλη ... ειναι 99,9999% γεγονος ! (προσωπικη εμπειρια)
Ακριβώς εδώ διαφωνουμε!Συμφωνώ σε αυτό!Εσύ εμπιστεύεσαι αυτό το "χειρόφρενο" της εκπαίδευσης, εγώ θεωρώ ότι μπλέκουν τόσοι αστάθμητοι παράγοντες που αυτό το χειρόφρενο δεν είναι δεμένο με το κανονικό σιρματόσχοινο, αλλά είναι δεμένο με τόσο λεπτή πετονιά που μπορεί να σπάσει ανά πάσα στιγμή!- εδω διαφωνουμε ...
ο σκυλος , για μενα , εχει και "χειροφρενο" , αν δεν το δουλεψεις ειναι σιγουρο οτι μονο που μπορεις να κανεις ειναι να εισαι με το ποδι στο φρενο !!!
Εξαρτάται από το παιδί σίγουρα, αλλά πάνω κάτω το γυμνάσιο είναι το όριο για εμένα!
Συμφωνω.με την ιδια λογικη (του ασταθμητου παραγοντα ) τα παιδια πρεπει να συνοδευονται σε καθε βημα τους εντος και εκτος σπιτιου...
Σχολειο δεν πανε ?.... παιδικη χαρα ? ....στην "ΕΒΓΑ" της γειτονιας ?
Ο καθε σκυλος ειναι διαφορετικος και η καθε εκπαιδευση-κοινωνικοποιηση ειναι διαφορετικη
Το τι νομιζει ο σκυλος οτι ειναι ,οταν ειναι αναμεσα σε ανθρωπους ,ειναι για μενα το μυστικο
Αυτο που εχω καταλαβει τοσα χρονια ειναι οτι υπαρχει μια λανθασμενη αντιληψη περι "αγγελης"
Θεωρω αποτυχια να γινετε η ανθρωπινη οικογενεια μια "αγγελη" για τον σκυλο ....
προσπαθηστε να κανετε τον σκυλο να νοιωθει περισσοτερο σαν ΜΕΛΟΣ της ανθρωπινης οικογενειας και τοτε θα δειτε οτι ισως να εχω δικαιο...
Δεν κανω αντίλογο απλα προσπαθω να καταλαβω το σκεπτικο σου, πιστευεις δλδ οτι ενα παιδι μικροτερο δεν μπορει να εκπαιδευτεί για να βρισκετε με το σκυλο μονο του ? Γιατι το λεω αυτο, γιατι προσφατα ειδα ενα βιντεακι εδω στο φορουμ "http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?15998-7%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8E-%CF%83%CE%B5-WDC-Schutzhund" με ενα 7χρονο κοριτσακι ! Το ξερω οτι μπορει να εναι εξαίρεση αλλα δεν μπορει να ειναι κ η αρχη για οταν γίνουμε πατεραδες να μπορουμε να εκπαιδεύσουμε τα Παιδια μας να μπορουν να ανταπεξελθουν ως ενα σημειο οπως αυτο το κοριτσακι ?Ναι!Πάνω κάτω από τα 12 και πάνω πιστεύω ότι μπορούν να μείνουν μόνα τους με μεγαλύτερη ασφάλεια!
Ναι αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση και το παιδι και ο σκυλος εργαζονται. Και δεν ειναι και μονοι τους.. Υπαρχει και ενα πληθος ανθρωπων οπως υποθετω και οι γονεις του που μπορουν να επεμβουν σε περιπτωση προβληματος. Θα ηταν ενδιαφερον αν μπορουσαμε να ξερουμε αν μενουν εντελως μονοι τους χωρις επιβλεψη οταν πχ παιζουν.Δεν κανω αντίλογο απλα προσπαθω να καταλαβω το σκεπτικο σου, πιστευεις δλδ οτι ενα παιδι μικροτερο δεν μπορει να εκπαιδευτεί για να βρισκετε με το σκυλο μονο του ? Γιατι το λεω αυτο, γιατι προσφατα ειδα ενα βιντεακι εδω στο φορουμ "http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?15998-7%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8E-%CF%83%CE%B5-WDC-Schutzhund" με ενα 7χρονο κοριτσακι ! Το ξερω οτι μπορει να εναι εξαίρεση αλλα δεν μπορει να ειναι κ η αρχη για οταν γίνουμε πατεραδες να μπορουμε να εκπαιδεύσουμε τα Παιδια μας να μπορουν να ανταπεξελθουν ως ενα σημειο οπως αυτο το κοριτσακι ?
Ναι αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση και το παιδι και ο σκυλος εργαζονται. Και δεν ειναι και μονοι τους.. Υπαρχει και ενα πληθος ανθρωπων οπως υποθετω και οι γονεις του που μπορουν να επεμβουν σε περιπτωση προβληματος. Θα ηταν ενδιαφερον αν μπορουσαμε να ξερουμε αν μενουν εντελως μονοι τους χωρις επιβλεψη οταν πχ παιζουν.
Και μην ξεχνας οτι η εξαιρεση επιβεβαιωνει τον κανονα
Ναι αλλα υποθετω οτι ο 5μηνος ανηψιος δεν μενει μονος του με τον σκυλο και εσεις ειστε στην ταβερνα να τρωτε μπριζολες.Τωρινη κατασταση ...
ο σκυλος ειναι 15 μηνων τα παιδια μου ειναι 12 και 10 χρονων ......
στο σπιτι μπαινοβγαινει μια ανηψια 7 χρονων .... λειπουμε δεν λειπουμε...(εδω και ενα χρονο!!!! )
Απο κουταβι εχει μαθει και εχει μεγαλωσει με ολα τα παιδια της ( οικογενειακης ) πολυκατοικιας ... 7 τον αριθμο ..8 τωρα
Ο νεωτερος ανηψιος μου ειναι 5 μηνων και χαιρετε την παρουσια του σκυλου απο το relax ....
κανενα αγχος καμια αναστολη ....