Μικρό παιδί μόνο του με το σκύλο!

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
[video=youtube;JJqoTN5LkDs]http://www.youtube.com/watch?v=JJqoTN5LkDs[/video] κοιταξτε τι γλυκες που ειναι!!! ειναι και rotweiler αυτο το σκυλι και δν του κανει τπτ του μωρου!!!

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Kango1 …δεν κατάλαβαινω η παραπομπη σε ποιου το post αναφερεται !!!!
Μια και η αντιρησεις σου εχουν κα κανουν με οσα εγω εχω γραψει θα σε ενημερωσω ότι ο δικος μου σκυλος είναι 15 μηνων και όχι 5 και οσα λεω εχουν εφαρμοστει και στο παρελθον (με μεγαλοσωμο αρσενικο)

Επειδή δεν μπορώ να θυμηθώ κανένα πρότυπο που να αναφέρει, κατάλληλος να μείνει μόνος του με μικρά παιδιά, αλλά ακόμη κι αν υπήρχε κάποιο επειδή γνωρίζω ότι και το μεν πρότυπο περιγράφει τον τέλειο σκύλο μιας φυλής, αλλά κι ότι ο σκύλος θα παραμείνει σκύλος με πεπερασμένες δυνατότητες αντίληψης, που δεν μπορεί να γίνει άνθρωπος, καθώς επίσης κι ότι ένα παιδί μπορεί ακόμα κι άθελά του να προκαλέσει μια απρόβλεπτη ενστικτώδη αντίδραση από τον σκύλο και τέλος ειδικά αν μιλάμε για έναν σχετικά μεγαλόσωμο σκύλο ακόμα και κατα λάθος μπορεί να χτυπήσει το παιδί, όπως έγραψα και νωρίτερα προσωπικά κανέναν σκύλο δεν θα έπαιρνα με αυτό το κριτήριο!
@ Foivos …εδώ ,επιτρεψε μου να σου πω ,ότι καπου δεν καταλαβες μια διαφορα,
Το προτυπο οντως περιγραφει τον τελειο της φυλης όπως γραφεις …
αυτό που περεθεσα εγω είναι η ενοτητα RightBreedforYou??
το οποιο είναι κατι εντελως διαφορετικο και μιλαει για τον χαρακτηρα και την συνηθη συμπεριφορα της ολης φυλης (αυτό που περιμενεις δηλ από οποιονδηποτε σκυλο της φυλης )

Ναι, κανενα προτυπο και σε κανενα σημειο δεν θα δεις αν μπορεις να αφησεις μονα τους τα παιδια
με τον σκυλο διοτι αυτό που δεν ξερουν είναι «η διαδρομη» του σκυλου και η εκπαιδευση που θα εχει κανει

Δεν δινουν πληροφοριες και οδηγιες χρησης για «το τελικο προιον» αλλα μονο ιδιοτητες «της πρωτης υλης» …όπως σωστα ανεφερες σε προηγουμενο σου post

Για να σου αποδειξω ότι αυτό που γραφω ...…δες

A rollicking breed, the Irish Setter is high-energy and requires regular exercise. His outgoing and stable personality make him a favorite with families. Their long, glossy red coat, although beautiful, must be δενγραφειότικανειγιακυνηγι
….Να υποθεσω ότι δεν κανει για κυνηγι μια και δεν το γραφει ????

Παμε σε άλλο παραδειγμα ….για να δεις την διαφορα σε μια λεπτομερεια

The Belgian Sheepdog is happiest with an owner who can give him plenty of jobs to do. This breed gets along with gentle children, and will thrive in either country or suburban living if exercise is readily available. This is also a protective breed, and his intelligence and trainability make him an excellent watch dog. Hislongcoatshouldbebrushedweekly

( Να υποθεσω ότι δεν κανει για τσοπανοσκυλο μια και δεν το γραφει ?..πλακα κανω!)
Προσεξες την διαφορα και πως εντεχνα σε ενημερωνει για τον χαρακτηρα του και μπορεις να προλαβεις τα δυσαρεστα?
Τα παει καλα με ευγενικα παιδια ….
(εγω εχω κάθε δικαιωμα να το μεταφρασω …όχι μονο του με παιδια ..)

Οσο για τα ατυχηματα με μεγαλωσωμους σκυλους προσεξε μια λεπτομερεια σε μια φυλη και θα συμπερανεις οτι η περιπτωση ατυχηματος ειναι σχεδον μηδενικη !!!!!!

........The gait suggests effortless speed combined with the dog's herding heritage, requiring it to be capable of changing its direction of travel almost instantaneously.

κατι λεει ... εντεχνα ..... νομιζω ?

Last edited:

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
kango1;394387.......... Το να αφήσουμε ένα σκύλο μόνο του με ένα [U said:
πολύ[/U] μικρό παιδί ...είναι το ίδιο επικίνδυνο με το να αφήσουμε ένα παιδί να παίζει με το αυτοκίνητο με λυμένο το χειρόφρενο.
Προυποθεση , να χρειαστει ,να αφησεις το μικρο παιδι μονο στο αυτοκινητο ειναι ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ...
το αυτοκινητο δεν εχει καμια ευθυνη ,η ευθυνη να δουλευει το "χειροφρενο" και να ειναι "τραβηγμενο" , ειναι ανθρωπινη ...
κανε μια αντιπαραθεση και βαλε στην θεση του αυτοκινητου το σκυλι και θα δεις οτι δεν λεμε και πολυ διαφορετικα πραγματα .
(εχει και ο σκυλος "χειροφρενο" )

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αυτά που παραθέτεις είναι απλοποιημένα, όχι από εσένα, όχι ιδιαίτερης βαρύτητας κειμενάκια, κι ας είναι από το ΑKC που προσπαθούν να περιγράψουν τον σκύλο σε κάποιον που δεν γνωρίζει και πολλά πολλά και αναζητεί κατοικίδιο!
Οπότε είτε αναφέρει την εργασιακή του ικανότητα είτε όχι δεν οπότε δεν κάνει και μεγάλη διαφορά αν αναφέρουν αν το Σέτερ φερμάρει ή αν το Βέλγικο φυλάει πρόβατα, που ούτε το ένα ούτε το άλλο κατά πάσα πιθανότητα θα τον απασχολήσει τον μελλοντικό ιδιοκτήτη, αφού αν χρειαζόταν σκύλο εργασίας μάλλον δεν θα τον έψαχνε έτσι!

Aς πούμε...ως δείγμα των ελλείψεων αυτού του τύπου των γενικεύσεων, με το σκεπτικό σου, δες αυτό:Intelligent, the Cane Corso is easily trained. As a large and athletic breed, they need a lot of exercise. They are affectionate to their owner and bond closely with children and family. Cane Corsos are light shedders, which make grooming simple – all they need is an occasional brushing.
Ούτε εδώ αναφέρει ότι είναι σκύλος φύλακας, ούτε ότι είναι κυριαρχική φυλή, αλλά αναφέρει ότι δένεται με την οικογένεια και με παιδιά!
Θα σε κάλυπτε το κειμενάκι;
Θα άφηνες το παιδί μόνο του με το Cane;
Εγώ όχι....δεν έχει βέβαια μεγάλη αξία αυτό γιατί εγώ δεν θα το άφηνα με κανένα.....

Όσο για το τελευταίο απόσπασμα, το μόνο που μου λέει είναι ότι εσύ ελπίζεις ότι και αν χρειαστεί με το παιδί θα καταφέρει και τότε να αλλάξει πορεία!

Τέλος για το χειρόφρενο του άλλου post, εγώ συνεχίζοντας την παρομοίωση αυτή, θα έλεγα ότι ο σκύλος, ως ενστικτώδης ζωντανός οργανισμός πεπερασμένων νοητικών ικανοτήτων και αντίληψης, έχει μόνο φρένο και γι αυτό κάποιος που μπορεί να πρέπει να είναι παρόν για να το πατήσει όταν χρειαστεί!

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Εναν σωστα μεγαλωμενο σκυλο μπορεις να εμπιστευτεις να μεινει με τα παιδια σου.
Μπορεις ομως να εμπιστευτεις τα παιδια σου να μεινουν μονα τους με τον ιδιο σκυλο ???

Ειναι σιγουρο οτι κατα 99% σε περιπτωσεις ''ατυχου γεγονοτος'' τα παιδια ειτε προκαλεσαν ειτε υπερεβησαν τα ορια του σκυλου και εγινε οτι εγινε...

• Like
Reactions: TheBestBoi

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αυτά που παραθέτεις είναι απλοποιημένα, όχι από εσένα, όχι ιδιαίτερης βαρύτητας κειμενάκια, κι ας είναι από το ΑKC που προσπαθούν να περιγράψουν τον σκύλο σε κάποιον που δεν γνωρίζει και πολλά πολλά και αναζητεί κατοικίδιο!
Οπότε είτε αναφέρει την εργασιακή του ικανότητα είτε όχι δεν οπότε δεν κάνει και μεγάλη διαφορά αν αναφέρουν αν το Σέτερ φερμάρει ή αν το Βέλγικο φυλάει πρόβατα, που ούτε το ένα ούτε το άλλο κατά πάσα πιθανότητα θα τον απασχολήσει τον μελλοντικό ιδιοκτήτη, αφού αν χρειαζόταν σκύλο εργασίας μάλλον δεν θα τον έψαχνε έτσι!

Aς πούμε...ως δείγμα των ελλείψεων αυτού του τύπου των γενικεύσεων, με το σκεπτικό σου, δες αυτό:Intelligent, the Cane Corso is easily trained. As a large and athletic breed, they need a lot of exercise. They are affectionate to their owner and bond closely with children and family. Cane Corsos are light shedders, which make grooming simple – all they need is an occasional brushing.
Ούτε εδώ αναφέρει ότι είναι σκύλος φύλακας, ούτε ότι είναι κυριαρχική φυλή, αλλά αναφέρει ότι δένεται με την οικογένεια και με παιδιά!
Θα σε κάλυπτε το κειμενάκι;
Θα άφηνες το παιδί μόνο του με το Cane;
Εγώ όχι....δεν έχει βέβαια μεγάλη αξία αυτό γιατί εγώ δεν θα το άφηνα με κανένα.....

Όσο για το τελευταίο απόσπασμα, το μόνο που μου λέει είναι ότι εσύ ελπίζεις ότι και αν χρειαστεί με το παιδί θα καταφέρει και τότε να αλλάξει πορεία!

Τέλος για το χειρόφρενο του άλλου post, εγώ συνεχίζοντας την παρομοίωση αυτή, θα έλεγα ότι ο σκύλος, ως ενστικτώδης ζωντανός οργανισμός πεπερασμένων νοητικών ικανοτήτων και αντίληψης, έχει μόνο φρένο και γι αυτό κάποιος που μπορεί να πρέπει να είναι παρόν για να το πατήσει όταν χρειαστεί!
- cane corso ..... AKC
Temperament
The Cane Corso as a protector of his property and owners is unequaled. Intelligent, he is easily trained. Noble, majestic and powerful his, presence is impressive. He is docile and affectionate to his owner, loving with children and family

- Οχι .... ( δεν θα το διαλεγα για μικρα παιδια και δεν νομιζω οτι ειναι καταλληλη φυλη για τον ρολο νταντας ...)

- Δεν ειναι "ελπιδα" οτι θα αποφυγει την συγκρουση η συγκεκριμενη φυλη ... ειναι 99,9999% γεγονος ! (προσωπικη εμπειρια)

- εδω διαφωνουμε ...
ο σκυλος , για μενα , εχει και "χειροφρενο" , αν δεν το δουλεψεις ειναι σιγουρο οτι μονο που μπορεις να κανεις ειναι να εισαι με το ποδι στο φρενο !!!

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
- cane corso ..... AKC
Temperament
The Cane Corso as a protector of his property and owners is unequaled. Intelligent, he is easily trained. Noble, majestic and powerful his, presence is impressive. He is docile and affectionate to his owner, loving with children and family
Αυτό που παραθέτεις είναι από το πρότυπο κι όχι από το right breed for you!

- Δεν ειναι "ελπιδα" οτι θα αποφυγει την συγκρουση η συγκεκριμενη φυλη ... ειναι 99,9999% γεγονος ! (προσωπικη εμπειρια)
Από πόσα δείγματα της φυλής;
Πόσο επεισέρχεται ο παράγων τύχη σε αυτό σου το συμπέρασμα;

- εδω διαφωνουμε ...
ο σκυλος , για μενα , εχει και "χειροφρενο" , αν δεν το δουλεψεις ειναι σιγουρο οτι μονο που μπορεις να κανεις ειναι να εισαι με το ποδι στο φρενο !!!
Ακριβώς εδώ διαφωνουμε!Συμφωνώ σε αυτό!Εσύ εμπιστεύεσαι αυτό το "χειρόφρενο" της εκπαίδευσης, εγώ θεωρώ ότι μπλέκουν τόσοι αστάθμητοι παράγοντες που αυτό το χειρόφρενο δεν είναι δεμένο με το κανονικό σιρματόσχοινο, αλλά είναι δεμένο με τόσο λεπτή πετονιά που μπορεί να σπάσει ανά πάσα στιγμή!

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Να παρεμβω κ εγω λιγο στη συζητηση οχι εξειδικευμένα αλλα λιγο πιο απλα!

tomsitas @ Εσυ λες οτι θα άφηνες τα παιδια σου μονα τους με σκυλο! Θα τα αφηνες αφου εχεις εκπαιδευση τα σκυλια σου κ τα παιδια σου ?Μονο τα σκυλια σου, που θα μπορουσαν να αναγνωρίζουν καταστασεις? Απο ποια ηλικια θα αφηνες τα παιδια μονα με τα σκυλια ?

foibos @ Εσυ παλι λες οτι ΔΕΝ θα αφηνες ποτε τα παιδια σου μονα τους με σκυλο ! Δεν θα τα αφηνες ΚΑΙ ας τα ειχες εκπαιδευση ΚΑΙ τα σκυλια σου ΚΑΙ τα παιδια σου ! Γιατι δεν θα μπορουσαν να αναγνωριζουν καταστασεις ? Απο ποια ηλικια θα αφηνες τα "Παιδια" μονα με τα σκυλια?
Οπου "Παιδια" μπορει να ειναι κ "ενήλικες" ηλικια θελω ακριβης για να καταλαβω το σκεπτικο κ τον δυο σας!

Ευχαριστω!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εξαρτάται από το παιδί σίγουρα, αλλά πάνω κάτω το γυμνάσιο είναι το όριο για εμένα!

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Εξαρτάται από το παιδί σίγουρα, αλλά πάνω κάτω το γυμνάσιο είναι το όριο για εμένα!

Αρα Ο tomsitas λεει οτι θα αφηνε τα σκυλια του μονο με τα παιδια και σε πιο μικρη ηλικια ? Γιατι το γυμνασιο η ηλικια αν δεν κανω λαθος ειναι κοντα στα 10-12 χρονων!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ναι!Πάνω κάτω από τα 12 και πάνω πιστεύω ότι μπορούν να μείνουν μόνα τους με μεγαλύτερη ασφάλεια!

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
με την ιδια λογικη (του ασταθμητου παραγοντα ) τα παιδια πρεπει να συνοδευονται σε καθε βημα τους εντος και εκτος σπιτιου...
Σχολειο δεν πανε ?.... παιδικη χαρα ? ....στην "ΕΒΓΑ" της γειτονιας ?
Ο καθε σκυλος ειναι διαφορετικος και η καθε εκπαιδευση-κοινωνικοποιηση ειναι διαφορετικη
Το τι νομιζει ο σκυλος οτι ειναι ,οταν ειναι αναμεσα σε ανθρωπους ,ειναι για μενα το μυστικο
Αυτο που εχω καταλαβει τοσα χρονια ειναι οτι υπαρχει μια λανθασμενη αντιληψη περι "αγγελης"
Θεωρω αποτυχια να γινετε η ανθρωπινη οικογενεια μια "αγγελη" για τον σκυλο ....
προσπαθηστε να κανετε τον σκυλο να νοιωθει περισσοτερο σαν ΜΕΛΟΣ της ανθρωπινης οικογενειας και τοτε θα δειτε οτι ισως να εχω δικαιο...
Συμφωνω.
Οποτε προσπαθησα να επιβληθω στον σκυλο μου η υπακοη ηταν στιγμιαια και προσωρινη.
Οποτε τον καλοπιανα με γλυκολογα, χαδια και αγαπη επαιρνα αυτο που ηθελα μακροπροσθεσμα.

Τουλαχιστον αυτο διαπιστωσα οταν μεγαλωνα κατα σειρα Χασκυ, Κανις και τωρα Λαμπραντορ.

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Ναι!Πάνω κάτω από τα 12 και πάνω πιστεύω ότι μπορούν να μείνουν μόνα τους με μεγαλύτερη ασφάλεια!
Δεν κανω αντίλογο απλα προσπαθω να καταλαβω το σκεπτικο σου, πιστευεις δλδ οτι ενα παιδι μικροτερο δεν μπορει να εκπαιδευτεί για να βρισκετε με το σκυλο μονο του ? Γιατι το λεω αυτο, γιατι προσφατα ειδα ενα βιντεακι εδω στο φορουμ "http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?15998-7%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8E-%CF%83%CE%B5-WDC-Schutzhund" με ενα 7χρονο κοριτσακι ! Το ξερω οτι μπορει να εναι εξαίρεση αλλα δεν μπορει να ειναι κ η αρχη για οταν γίνουμε πατεραδες να μπορουμε να εκπαιδεύσουμε τα Παιδια μας να μπορουν να ανταπεξελθουν ως ενα σημειο οπως αυτο το κοριτσακι ?

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Μηπως τελικα μιλατε και οι 2 για παιδια που ειναι στην προεφηβεια? Γιατι τα παιδια απο τα 11-12 και μετα μπαινουν στην προεφηβεια. Αν ναι τοτε δεν διαφωνειται ουσιαστικα αν και ειναι ωραια η αντιπαραθεση σας.
Επισης οταν λεμε αφηνουμε τον σκυλο με το παιδι μονα τους (αρα και χωρις επιτηρηση απο καποιον ενηλικο) για τι καταστασεις μιλαμε?
Πχ τους αφησα μονους τους στο σαλονι και πηγα στην κουζινα να μαγειρεψω? τους αφησα μονος τους και πηγα super market? Aς υποθεσουμε οτι το παιδι για το οποιο μιλαμε ειναι ας πουμε 7 ετων. Ηλικια ικανη να μεινει μονη της για καποια ωρα αλλα και ηλικια που δεν εχει πηξει ακομα το μυαλο του οπως λεει και η γιαγια μου.
Αν μιλαμε ομως για παιδια μικροτερης ηλικιας των 11 τοτε θα συμφωνησω με τον Φοιβο. Οσο καλα και αν τα πανε μεταξυ τους, οσο καλο και ανεκτικο αν ειναι το σκυλι μου με τα παιδια δεν θα τα αφηνα εντελως μονα τους

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Δεν κανω αντίλογο απλα προσπαθω να καταλαβω το σκεπτικο σου, πιστευεις δλδ οτι ενα παιδι μικροτερο δεν μπορει να εκπαιδευτεί για να βρισκετε με το σκυλο μονο του ? Γιατι το λεω αυτο, γιατι προσφατα ειδα ενα βιντεακι εδω στο φορουμ "http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?15998-7%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8E-%CF%83%CE%B5-WDC-Schutzhund" με ενα 7χρονο κοριτσακι ! Το ξερω οτι μπορει να εναι εξαίρεση αλλα δεν μπορει να ειναι κ η αρχη για οταν γίνουμε πατεραδες να μπορουμε να εκπαιδεύσουμε τα Παιδια μας να μπορουν να ανταπεξελθουν ως ενα σημειο οπως αυτο το κοριτσακι ?
Ναι αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση και το παιδι και ο σκυλος εργαζονται. Και δεν ειναι και μονοι τους.. Υπαρχει και ενα πληθος ανθρωπων οπως υποθετω και οι γονεις του που μπορουν να επεμβουν σε περιπτωση προβληματος. Θα ηταν ενδιαφερον αν μπορουσαμε να ξερουμε αν μενουν εντελως μονοι τους χωρις επιβλεψη οταν πχ παιζουν.

Και μην ξεχνας οτι η εξαιρεση επιβεβαιωνει τον κανονα

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όχι!Πιστεύω ότι ούτε σωματικώς ούτε νοητικώς μπορείς σε ένα μικρότερο παιδί να έχεις εμπιστοσύνη!
Και πιο εύκολα μπορεί να κάνει μια μπούρδα που να προκαλέσει αντίδραση του σκύλου, και πιο εύκολα μπορεί να το τραυματίσει άθελά του ο σκύλος!
Τώρα βέβαια για όλα υπάρχουν εξαιρέσεις....
Όπως το κοριτσάκι, χωρίς βέβαια προσωπικά να ξέρω ποια είναι η σχέση τους έξω από την χωρογραφία εντός του στίβου, και φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που και 30 χρονών δεν θα τους άφηνα ποτέ μόνους με έναν σκύλο.....

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Ναι αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση και το παιδι και ο σκυλος εργαζονται. Και δεν ειναι και μονοι τους.. Υπαρχει και ενα πληθος ανθρωπων οπως υποθετω και οι γονεις του που μπορουν να επεμβουν σε περιπτωση προβληματος. Θα ηταν ενδιαφερον αν μπορουσαμε να ξερουμε αν μενουν εντελως μονοι τους χωρις επιβλεψη οταν πχ παιζουν.

Και μην ξεχνας οτι η εξαιρεση επιβεβαιωνει τον κανονα

Συγνωμη αλλα απο αυτο που ειδες να κανει το 7χρονο κοριτσακι πιστευεις οτι δεν μπορει να μεινει μονο του με το σκυλο του ? ή οτι δεν θα υπακουσει το σκυλι στο 7 χρόνο κοριτσακι εκτος στιβου ? Εγω πιστευω οτι υπακουει πολυ περισσοτερο το κοριτσακι παρα τον "πατερα,μανα" του!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Θα στο θεσω διαφορετικα για να καταλαβεις το σκεπτικο μου.
Καταρχην νομιζω οτι συμφωνουμε οτι το συγκεκριμενο κοριτσακι ειναι η εξαιρεση και οχι ο κανονας.

Η Baroque ειναι το πλεον πραο σκυλι με μηδενικη επιθετικοτητα και αρκετη ανεκτικοτητα στα παιδια (δεν λεω μεγαλη ανεκτικοτητα γιατι δεν την εχω τσεκαρει σε πολλες καταστασεις). Αν ειχα παιδι αυτη την στιγμη 7 ετων ναι μεν μπορει να το αφηνα να την παει βολτα το τετραγωνο για τσισα αλλα δεν θα τα αφηνα μονα στο σπιτι. Για μενα εχει διαφορα το να εχεις εκπαιδευσει το παιδι σου και το σκυλι σου σε κατι συγκεκριμενο πχ βολτα και εντελως διαφορετικο να τα αφηνεις εντελως μονα τους να παιζουν. Οι ασταθμητοι παραγοντες που θα μπορουσαν να δημιουργησουν προβλημα ειτε στο παιδι ειτε στο σκυλι ειναι παρα πολλοι για μενα για να μην τους υπολογισω.
Την Froggy δεν θα την αφηνα μονη της με παιδι σε καμμια περιπτωση. Αν και ουτε και αυτη δεν εχει βγαλει επιθετικοτητα παιζει πολυ αγαρμπα και παρα τα 10 κιλα της μπορει να κανει ζημια.

Last edited:

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Τωρινη κατασταση ...
ο σκυλος ειναι 15 μηνων τα παιδια μου ειναι 12 και 10 χρονων ......
στο σπιτι μπαινοβγαινει μια ανηψια 7 χρονων .... λειπουμε δεν λειπουμε...(εδω και ενα χρονο!!!! )
Απο κουταβι εχει μαθει και εχει μεγαλωσει με ολα τα παιδια της ( οικογενειακης ) πολυκατοικιας ... 7 τον αριθμο ..8 τωρα
Ο νεωτερος ανηψιος μου ειναι 5 μηνων και χαιρετε την παρουσια του σκυλου απο το relax ....
κανενα αγχος καμια αναστολη ....

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Τωρινη κατασταση ...
ο σκυλος ειναι 15 μηνων τα παιδια μου ειναι 12 και 10 χρονων ......
στο σπιτι μπαινοβγαινει μια ανηψια 7 χρονων .... λειπουμε δεν λειπουμε...(εδω και ενα χρονο!!!! )
Απο κουταβι εχει μαθει και εχει μεγαλωσει με ολα τα παιδια της ( οικογενειακης ) πολυκατοικιας ... 7 τον αριθμο ..8 τωρα
Ο νεωτερος ανηψιος μου ειναι 5 μηνων και χαιρετε την παρουσια του σκυλου απο το relax ....
κανενα αγχος καμια αναστολη ....
Ναι αλλα υποθετω οτι ο 5μηνος ανηψιος δεν μενει μονος του με τον σκυλο και εσεις ειστε στην ταβερνα να τρωτε μπριζολες.
Για αυτο ρωτησα για τι καταστασεις μιλαμε και πως εννοουμε το παιδι και σκυλος μονοι τους μαζι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97