Έχω ορισμένες ενστάσεις για να λέμε και του στραβού το δίκιο:ναι για τα αδεσποτα δεν μπορει να σου εγγυηθει κανενας τιποτα.. αλλα ο καθενας που εχει σκυλο ξερει και το χαρακτηρα του.. οπως εγω ξερω οτι ο δικος μου δεν ειναι επιθετικος.. και ειναι στη φυση του σκυλου να θελει να μοιριστει με αλλα σκυλια, κατι που εσυ καταστελεις.. αρα εσυ κανεις το σκυλο σου ελαφρα ρατσιστη και προκατηλημενο με τα μεγαλοσωμα αφου δεν του επιτρεπεις να συνανασταφει μαζι τους..τα σκυλια δεν βλεπουν ρατσες βλεπουν αλλα σκυλια απλως.. Δηλαδη θελεις ο σκυλος σου να συναναστρεφεται μονο με ανθρωπους? δεν το βρισκω πολυ φυσιολογικο..
1) Τα αδέσποτα είναι εγγύηση ως προς τις διαθέσεις σου, σε αντίθεση με τα δεσποζόμενα. Είναι ο τρόπος ζωής τους που τους επιβάλλει να έχουν μία πολύ καλή γλώσσα σώματος και να δείχνουν αμέσως τις διαθέσεις τους. Τα προφυλάσσει από περιττές συμπλοκές που μπορεί στις συνθήκες που ζουν να τους κοστίσει τη ζωή. Αντίθετα τα δεσποζόμενα και κυρίως από πετ σοπ ή BYB ακριβώς λόγο της πρόωρης αποχώρησης τους από την μάνα και την τοκετομάδα πολλές φορές υστερούν σε αυτόν τον τομέα.
2) Η πλειονότητα εδώ μέσα έχει να σου δώσει παραδείγματα από επιθέσεις που κάτεληξαν ή παρα λίγο να καταλήξουν σε συμπλοκές από δεσποζόμενους σκύλους για τους οποίους "εγγυήθηκαν" οι ιδιοκτήτες τους.
3) Τα σκυλιά βλέπουν, ξεχωρίζουν πάρα πολύ καλά φυλές. Και αναλόγως καμία φορά συμπαθούν ή αντιπαθούν ή αποφεύγουν ανάλογα με τις εμπειρίες. Δεν το λέω εγώ αυτό απλά το επιβεβαιώνω...π.χ. η Κλαίρη πεθαίνει για Γ.Π. κάνει σαν παλαυή γιατί είχε μόνο θετικές εμπειρίες με αυτά, αντιθέτως είναι επιφυλακτική με τα γαλλάκια.
Για την ιστορία ο tangerin δεν είπε ότι δεν θέλει να συναναστρέφονται τα σκυλιά του μόνο ανθρώπους και όχι σκύλους ή ότι δεν θέλει ο σκύλος του να έχει επαφές με μεγαλόσωμα, κάθε άλλο, απλά λέει ότι ο κάθε ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να επιλέξει αν και με πιο σκύλο θα συναναστραφεί ο σκύλος του. Πράγμα απολύτως λογικό και φυσιολογικό και από πλευράς σκυλίσια αντίληψης.