Μικρόσωμα σκυλιά και αγκαλιά

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
ναι για τα αδεσποτα δεν μπορει να σου εγγυηθει κανενας τιποτα.. αλλα ο καθενας που εχει σκυλο ξερει και το χαρακτηρα του.. οπως εγω ξερω οτι ο δικος μου δεν ειναι επιθετικος.. και ειναι στη φυση του σκυλου να θελει να μοιριστει με αλλα σκυλια, κατι που εσυ καταστελεις.. αρα εσυ κανεις το σκυλο σου ελαφρα ρατσιστη και προκατηλημενο με τα μεγαλοσωμα αφου δεν του επιτρεπεις να συνανασταφει μαζι τους..τα σκυλια δεν βλεπουν ρατσες βλεπουν αλλα σκυλια απλως.. Δηλαδη θελεις ο σκυλος σου να συναναστρεφεται μονο με ανθρωπους? δεν το βρισκω πολυ φυσιολογικο..
Έχω ορισμένες ενστάσεις για να λέμε και του στραβού το δίκιο:

1) Τα αδέσποτα είναι εγγύηση ως προς τις διαθέσεις σου, σε αντίθεση με τα δεσποζόμενα. Είναι ο τρόπος ζωής τους που τους επιβάλλει να έχουν μία πολύ καλή γλώσσα σώματος και να δείχνουν αμέσως τις διαθέσεις τους. Τα προφυλάσσει από περιττές συμπλοκές που μπορεί στις συνθήκες που ζουν να τους κοστίσει τη ζωή. Αντίθετα τα δεσποζόμενα και κυρίως από πετ σοπ ή BYB ακριβώς λόγο της πρόωρης αποχώρησης τους από την μάνα και την τοκετομάδα πολλές φορές υστερούν σε αυτόν τον τομέα.

2) Η πλειονότητα εδώ μέσα έχει να σου δώσει παραδείγματα από επιθέσεις που κάτεληξαν ή παρα λίγο να καταλήξουν σε συμπλοκές από δεσποζόμενους σκύλους για τους οποίους "εγγυήθηκαν" οι ιδιοκτήτες τους.

3) Τα σκυλιά βλέπουν, ξεχωρίζουν πάρα πολύ καλά φυλές. Και αναλόγως καμία φορά συμπαθούν ή αντιπαθούν ή αποφεύγουν ανάλογα με τις εμπειρίες. Δεν το λέω εγώ αυτό απλά το επιβεβαιώνω...π.χ. η Κλαίρη πεθαίνει για Γ.Π. κάνει σαν παλαυή γιατί είχε μόνο θετικές εμπειρίες με αυτά, αντιθέτως είναι επιφυλακτική με τα γαλλάκια.

Για την ιστορία ο tangerin δεν είπε ότι δεν θέλει να συναναστρέφονται τα σκυλιά του μόνο ανθρώπους και όχι σκύλους ή ότι δεν θέλει ο σκύλος του να έχει επαφές με μεγαλόσωμα, κάθε άλλο, απλά λέει ότι ο κάθε ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα να επιλέξει αν και με πιο σκύλο θα συναναστραφεί ο σκύλος του. Πράγμα απολύτως λογικό και φυσιολογικό και από πλευράς σκυλίσια αντίληψης.

souzi

Active Member
29 Αυγούστου 2011
29
0
thessaloniki
εμενα παλι οσες φορες εχουν επιτεθει στο σκυλο μου ηταν αδεσποτα.. και πιστεψε με οτι εκτος απο πολυ κοινωνικος ειναι και απιστευτα φλωρος για να προκαλεσει οποιονδηποτε καβγα..
τωρα αμα οι ιδιοκτητες δεν μπορουν να ελεγχουν τα σκυλια τους δε 8α απλογηθω γιαυτους..
και αυτο για τις ρατσες το λεω γιατι εμενα σε σπιτι με 4 τελειως διαφορετικα σκυλια και δεν ειχαμε κανενα προβλημα μεσα στην αγελη που ειχανε φτιαξει..αλλα ισως ηταν εξαιρεση..
αλλες εμπειριες! παντως δεν ειναι ολα ασπρο μαυρο. :)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Πάντως κι εγω θα συμφωνήσω με την άποψη του tangerin σε μεγάλο βαθμό.
Στις πρώτες βόλτες μας με το καινούριο μας κουτάβι όλοι ήθελαν να τον ζουπηξουν, να τον χαιδεψουν να του κάνουν γουτσου γουτσου και ολα αυτά τα Ωραία..στο τέλος έγινα αγενης , σταμάτησα να μιλάω και να χαμογελαω στο κάθε περαστικό που ήθελε να εκφράσει την τρυφερότητα του σε ένα κουτάβι ήδηπολυ κοινωνικο γιατί η εκπαίδευση για βόλτα πήγαινε πίσω όταν ο ελβις ήθελε να χαιρετήσει και να κάνει χαρές σε όλο το κόσμο..τώρα που μεγάλωσε και είναι ήδη 30 κιλά αν δεν το είχα σταματήσει αυτο τότε θα πηδαγε με χαρα πάνω σε κάθε άνθρωπο που βολταρει με -όπως καταλαβαίνετε όλοι- αρνητικές συνέπειες.
Οπότε δεν είναι και απαραίτητο να έχει ο καθένας όρεξη ο σκύλος του να γίνεται Θύμα κάθε περαστικού που θέλει να του εκφράσει την τρυφερότητα του! Οποίος έχει ανάγκη κάτι τέτοιο να πάρει δικό του σκύλο!!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
οποτε θα τον πάρω αγκαλιά και θα συνεχίσω το δρόμο μου.
Σε αυτό θα διαφωνήσω μόνο..

Βασικά είναι κάπως ουτοπικό να πιστεύουμε πως μπορούν να παίξουν ανόμοια μεγέθη.., τα σκυλιά ξεχωρίζουν μεγέθη πολύ καλά και στάση σώματος..
Δεν μπορεί να παίξει ένα γιόρκι π.χ. με ένα σαρ πέι δεν γίνεται..και όχι τόσο λόγο μεγέθους αλλά και λόγο κίνησης γενικός..
Κάθε φυλή παίζει με διαφορετικό τρόπο, κάποιες πολύ άγαρμπα, κάποιες πιο ντελικάτα..Μία άγαρμπη κίνηση σε ένα λεπτοκαμωμένο σώμα μπορεί να αποβεί μοιραίο..
Περισσότερο είναι πρακτικό το θέμα και όχι θέμα θέλησης αν τα σκυλιά είναι σωστά κοινωνικοποιημένα από μικρά.. αλλιώς μπορεί να διαβάσουν λάθος ένα π.χ. αγγλικό μπουλτογκ την ώρα που θέλει απλά να "γνωρίσει" ένα άλλο σκυλί.

Ένας χαζοχαρούμενος σκύλος που θέλει πολύ να παίξει δεν είναι πάντα ευπρόσδεκτος όταν υπάρχουν και άλλα πολύ πιο ευπαθή σκυλιά εκεί ελεύθερα..όσο καλόγαθος και να είναι..
Θέλει πάντα προσοχή και πρόβλεψη κινήσεων και από τις δύο μεριές, ένα ψευτοδάγκωμα στο παιχνίδι..είναι πολλά για ένα μαλτεζάκι..
Όποτε όχι πανικό αλλά με επίβλεψη πάντα..αν θέλουμε να τα αφήσουν να παίξουν..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97