Δεν θα ανέφερα πρόβλημα στον χαρακτήρα των μικρότερων Γίορκι αν πίστευα πως ευθυνόντουσαν οι ιδιοκτήτες. Επίσης, το πρόβλημα είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με τα Γιόρκι (σοβαρά). Υπάρχει ΛΟΓΟΣ που στις εκθέσεις απαγορεύονται τα πολύ μικρά Γίορκι τελικά. Μάλλον ΛΟΓΟΙ πολλοί.
Στην περίπτωση του πολύ άγριου Γιόρκι (μην γελάτε, σας ακούω!) σίγουρα αν ήταν μεγαλωμένο από κάποιν εκπαιδευτή θα είχε μάθε να συγκρατεί την επιθετικότητά του καλύτερα. Και σίγουρα ο σκύλος πέρνει μεγάλη βελτίωση αν εκπαιδευτεί.
Το γεγονός όμως παραμένει πως δεν μεγάλωσε άσκημα. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια πολύ αγαπημένη που έκανε ότι μπορούσε να τον φροντίσει σωστά. Οι "φυσιολογικές" αυτές συνθήκες δεν ήταν αρκετές γι' αυτόν τον σκύλο. Ο σωστός εκτροφέας Γιόρκι εκτρέφει με ΠΡΩΤΟ μέλημα ο σκύλοι του να γίνονται καλά κατοικίδια αν μεγαλώσουν σε φυσικολογικές συνθήκες.
Έχω γνωρίσει κακομαθημένους σκύλους όλων των ειδών. Αυτός ο σκύλος δεν ήταν απλά κακομαθημένος. Το να επιτίθεται έτσι στην "ψύχρα" σε ότι κινείται, να θέλει να δαγκώσει ΣΥΝΕΧΩΣ χωρίς λόγο και αιτία -αυτό ΔΕΝ είναι φυσιολογικό. Δεν μεγάλωσε σε σπιλιά, σε πόλη μεγάλωσε. Άλλά και σε σπιλιά να μεγάλωνε, θα δάγκωνε από φόβο. Δεν θα είχε τέτοια μανία + θάρρος μαζί. Ο σκύλος είναι ΠΟΛΥ μπερδεμένος ψυχικά, και αυτό πηγάζει από κάποιου πολύ βαθιά. Από την κληρονομιά του, ή ίσως από βιολογικό πρόβλημα (λόγο μικρού μεγέθους, ενδέχεται να πιέζεται κι ο εγκέφαλος ή να μην μεγαλώνει σωστά).
Μου έχει τύχει κι ένα δείγμα που είχα χαρακτήρα πέτρας. Πράγματι συμπεριφερόταν ακριβώς όπως μία πέτρα, πάντα (όταν δεν έτρωγε δηλαδή). Κι αυτή η περίπτωση ήταν φανερή "βλάβη" εγκεφαλική.
Ξέρω πως τα έχω "θάψει" τα σκυλάκια αυτά πολύ άσχημα. Το θεωρώ χρέως μου όμως, από την στιγμή που υπάρχουν τόσες πολλές οικογένειες που πραγματικά υποφέρουν πλάι στο νέο δημιούργημα τον ανήθικων εκτροφέων.
Και τα ζώα αυτά; Δεν υποφέρουν νομίζετε;
Η γνώμη μου είναι : Αν θέλει ΤΟΣΟ μικρό σκύλο, να πάρεις χάμστερ. Θα είναι καλύτερος σκύλος από το μινιατούρα γιορκσάιρ.