Μικροσωμες φυλες& οδοντικα προβληματα

sophia

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2008
62
0
ATHENS
Τα ποστ μεταφέρθηκαν απο εδω

δεν ειναι μονο τα yorkies,ειναι ολες οι μικροσωμες φυλες ανεξαρτητως γραμμων και καλης η κακης εκτροφης που εχουν προβλημα στο PH ΤΟΥ ΣΑΛΙΟΥ ΤΟΥΣ KAI OXI ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ,που καταστρεφει το σμαλτο των δοντιων και προκαλει και ουλιτιδα,με αποτελεσμα να χαλανε τα δοντια νωρις!!

Την κακη εκτροφη πως την κρινετε???το βλεπω συχνα αλλα δεν το καταλαβαινω απο ανθρωπους που δεν ειναι και δεν ηταν ποτε.... εκτροφεις !!!!sorry για το off topic

Last edited by a moderator:

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Όχι δεν είμαι εκτροφέας, ούτε ήμουν, ούτε έχω σκοπό να γίνω και δεν νομίζω να έθιξα ή να έκρινα προσωπικά κάποιον. Την άποψή μου κατέθεσα με βάση όλα όσα έχω διαβάσει και εξακολουθώ να διαβάζω.
Το αν προέρχεται από το σάλιο ή από τα ίδια τα δόντια δεν το έθιξα καν. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και αυτό είναι το πρόβλημα στα δόντια.

Επιλέγοντας σκύλους με πρόβλημα στα δόντια από νεαρή ηλικία κατα τη γνώμη σου δεν αυξάνει τις πιθανότητες να το μεταδώσουν στους απογόνους τους; Δεν είναι κληρονομικό δηλαδή;

sophia

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2008
62
0
ATHENS
Οταν υπαρχουν κουταβια απο την ιδια γεννα με γονεις χωρις οδοντικα προβληματα και ενα αναπτυξει τεριδονα, αυτο δεν σημαινει πως η εκτροφη δεν ειναι ....."ποιοτικη"!
Επίσης,πολλα μεταφερονται,πολλα δεν μεταφερονται ,το να διαβαζεις Μιχαλη και να συνεχιζεις να διαβαζεις,δεν σου επιτρεπει να εχεις αποψη παρα μονο γνωμη,γιατι η εκτροφη,τα γενετικά κληροδοτησιμα χαρακτηριστικα καθως και η ποιοτητα ειναι στο μυαλο του ανθρωπου που ασχολειται με την εκτροφη και οχι σε καποιον που μελεταει και κρινει!!!(μη ξεχασουμε κι αυτα που ξερουμε δηλ)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Η "άποψη" τι διαφορά έχει από την "γνώμη";
Αν και...θα προτιμούσα να μην πάρω απάντηση, για να μην αναπτυχθεί, άλλου είδους "συζήτηση", και χαλάσει το θέμα, του πολύ αγαπημένου μου Ανέστη :)
Εγώ...θα προσπαθήσω πολύ, να κρατηθώ.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Οταν υπαρχουν κουταβια απο την ιδια γεννα με γονεις χωρις οδοντικα προβληματα και ενα αναπτυξει τεριδονα, αυτο δεν σημαινει πως η εκτροφη δεν ειναι ....."ποιοτικη"!
Δεν ισχυρίστηκα το αντίθετο. Και βέβαια μπορεί να συμβεί. Πιθανότητες είναι.
Δεν εμβάθυνα τόσο πολύ, ούτε φαντάστηκα πως αυτό που έγραψα θα παρεξηγηθεί και θα χρίζει επεξήγησης.
Αναφέρθηκα σε περιπτώσεις που ο εκάστοτε εκτροφέας αδιαφορεί για τέτοια θέματα και αναπαράγει γονείς με θέματα στα δόντια που παρουσιάστηκαν σε μικρή ηλικία και δεν σχετίζονται με θέματα υγιεινής (καθαριότητας) του στόματος. Αυτό είναι κατά την γνώμη μου κακή εκτροφή.

Αντιθέτως ποιοτική θεωρώ την εκτροφή όταν γίνεται από ανθρώπους που σέβονται την φυλή που υπηρετούν και στοχεύουν πάντα στο καλύτερο από πλευράς υγείας, μορφολογίας και ταμπεραμέντου.
Μπορεί να μην τους βγει γιατί πάντα θες και πολλά κιλά τύχης δίπλα σου, αλλά τουλάχιστον η πρόθεση είναι αυτή που μετράει.

Επίσης,πολλα μεταφερονται,πολλα δεν μεταφερονται
Κι επίσης πολλά μεταφέρονται χωρίς να φανούν και εμφανίζονται όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Γονίδια είναι.

το να διαβαζεις Μιχαλη και να συνεχιζεις να διαβαζεις,δεν σου επιτρεπει να εχεις αποψη παρα μονο γνωμη,γιατι η εκτροφη,τα γενετικά κληροδοτησιμα χαρακτηριστικα καθως και η ποιοτητα ειναι στο μυαλο του ανθρωπου που ασχολειται με την εκτροφη και οχι σε καποιον που μελεταει και κρινει!!!(μη ξεχασουμε κι αυτα που ξερουμε δηλ)
Θα κρατήσω λοιπόν την άποψή μου για τον εαυτό μου και θα μου επιτρέψεις να εκφέρω την γνώμη μου.

Θεωρώ πως αυτό που θα έπρεπε να έχει στο μυαλό του ο άνθρωπος που ασχολείται με την εκτροφή είναι η εικόνα του ιδεατού σκύλου της φυλής που ασχολείται, χωρίς όμως να κάνει εκπτώσεις στην υγεία ή τον χαρακτήρα. Το πως θα το πετύχει είναι δικό του αποκλειστικά θέμα, αρκεί να σεβαστεί την ίδια την φυλή και τις επόμενες γενιές που θα έχουν προγόνους τα σκυλιά του. Γιατί οφείλει αν μην τι άλλο να την παραδώσει στους επόμενους αν όχι καλύτερη τουλάχιστον το ίδιο όπως την βρήκε.
Σχετικά με το τί κληρονομείται και πως, ασχολείται η επιστήμη της γενετικής και πληροφορίες μπορούμε να αντλήσουμε από βιβλία σχετικά με το θέμα. Δεν βρίσκονται στο μυαλό μας, ούτε τα φανταζόμαστε.

Τέλος, αδυνατώ να καταλάβω αυτή την προσωπική επίθεση και με στεναχωρεί όταν προέρχεται από ανθρώπους που σέβομαι και εκτιμώ και ουδέποτε προσέβαλα την προσωπικότητά τους.

sophia

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2008
62
0
ATHENS
Τέλος, αδυνατώ να καταλάβω αυτή την προσωπική επίθεση και με στεναχωρεί όταν προέρχεται από ανθρώπους που σέβομαι και εκτιμώ και ουδέποτε προσέβαλα την προσωπικότητά τους.
Δεν ειναι προσωπικη η επιθεση,απλα οποτε ανοιξω thread να διαβασω εδω μεσα,πεφτω σχεδον παντα σε κοσμο που απο τη σιγουρια του καναπε τους και με το πληκτρολογιο στο χερι κρινουν κι επικρινουν τους εκτροφεις που φταινε "δια πασαν νοσον και πασαν μαλακιαν"(του Ευαγγελιου ειναι η φραση οχι δικη μου μη παραξηγηθω πως γραφω αναρμοστα)...
Ενταξει,οι εκτροφεις φταινε για πολλα,μαλλον η τρελλα τους φταιει που ασχολουνται με μια σοβαροτητα,λες και θα σωσουν τον πλανητη απο ολα τα δεινα που υφισταται....αλλα.....κρινονται παιδια,στους στιβους και στο γιατρο τους !

Αν ο σκυλος που σημερα κερδισει στο Crufts εχει μητερα με λιγα δοντια και αδελφο με χαλασμενα τι εκτροφη ειναι?μη ποιοτικη???

Τελος παντων δεν θα το συνεχισω η Summer να ειναι καλα,οπως ειπε και η κοπελα πιο πανω,χαλασαμε το ποστ της και ειναι κριμα,ειναι τοσο ομορφη ,τοσο καλη και τοσο αγαπημενη απο τους δικους της!! Ε,κι αν καποιο απο τα αδελφια της η τους γονεις της κανει καποιο οδοντικο θεμα, θα δουμε πως θα το αντιμετωπισουμε..(Μιχαλη,η επιθεση δεν ηταν προσωπικη,μακαρι και οι γονεις ανθρωπομωρων να εκαναν τοσες εξετασεις προγενετικες οσες κανει ενας σκυλος εκτροφης στο 2014,απλα πρεπει να γραφτουν και αυτα,και βρηκα την ευκαιρια,δεν χαιδευω αυτακια και ματακια,σορρυ,ετσι γραφω.)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Ευτυχώς που σ'αυτό το φόρουμ, υπάρχουν μέλη, σωστοί γνώστες και ένθερμοι υποστηρικτές της καθαρόαιμης κυνοφιλίας, όπως ο φίλος Μιχάλης και ελάχιστοι ακόμη σωστοί εκτροφείς, που ξεστραβώνουν τους υπόλοιπους αδαείς. Που από την σιγουριά του καναπέ τους, με το πληκτρολόγιο ανά χείρας, υπερασπίζονται με πάθος, το μεράκι τους. Μακάρι, να υπήρχαν και περισσότεροι, γιατί το ήθος της ελληνικής εκτροφής, κρέμεται από μία τόση δα κλωστούλα, που κι αυτή, έχει αρχίσει και ξεφτίζει.

sophia

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2008
62
0
ATHENS
αν θεωρεις αυτο το φορουμ κατι αλλο εκτος απο χασομερι,πλανασαι πλανην οικτραν .....και η καλυμμενη επιθεση σου δεν με αφορα!Κανεις δεν ξεστραβωθηκε απο ενα φορουμ,που βαζεις φωτος του κουταβιου σου και ολοι σου λενε ,"ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ποσο ομορφο"....Κανεις δεν ενημερωθηκε,απο ενα ποστ!!μπερδευτηκε ,ναι,αλλα δεν ενημερωθηκε!!!Κοσμος με σκυλο 2 και 3 χρονια,δινει συμβουλες,τι γινεται τελικα???το γνωστο ελληνικο "στους στραβους βασιλευει ο μονοφθαλμος".....Καλη συνεχεια,καντε με ban!!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Πολύ θα ήθελα να σε κάνω ban. Αποδεικνύεις ότι μόνο αυτό σου αξίζει. Και αποδεικνύεις την ποιότητα των Ελλήνων εκτροφέων, ευτυχώς όχι στο σύνολό τους. Ούτε ξέρω ποιά είσαι, ούτε με ενδιαφέρει να μάθω. Καλυμμένες επιθέσεις δεν κάνω ποτέ. Τις κάνω πάντα, κατά πρόσωπο. Και αν δεν υπήρχε αυτό εδώ το "χασομέρι", θα τα είχατε κλείσει τα μαγαζάκια σας, κάτι τέτοιοι, πολύ καιρό τώρα, γιατί έτσι πρέπει άλλωστε. Να βρείτε τίποτα άλλο να κάνετε και ν'αφήσετε τις ψυχές, στην ησυχία τους. Και αν δεν μπορείς να αρθρώσεις άλλη κουβέντα, παρά μόνο για να διαφημιστείς από αυτό εδώ το βήμα και να καταραστείς όλους εμάς τους υπόλοιπους, ώρα καλή στην πρύμνη σου...

Ανέστη μου, χίλια συγγνώμη...

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Αν ο σκυλος που σημερα κερδισει στο Crufts εχει μητερα με λιγα δοντια και αδελφο με χαλασμενα τι εκτροφη ειναι?μη ποιοτικη???
Οι νίκες ξέρεις πολύ καλά πως δεν κληρονομούνται.
Αν ο συγκεκριμένος σκύλος έχει καλά δόντια και ο εκτροφέας του έχει υπόψη του την προδιάθεση των προγόνων του (που την μετέδωσαν στον αδελφό του) και ενδιαφερθεί στις επόμενες γενιές να το βελτιώσει, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διατηρήσει και τα υπόλοιπα καλά - επιθυμητά χαρακτηριστικά, ναι, θεωρώ πως είναι ποιοτική εκτροφή. Νομίζω ήμουν σαφής όταν έγραψα τη {γνώμη} μου περί ποιοτικής εκτροφής, έχοντας πάντα υπόψιν πως τέλειος σκύλος δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει.

Και παρεμπιπτόντως δεν αναφέρθηκα επουδενί στο σκυλάκι του Ανέστη. Η απάντηση μου ήταν σε ένα μέλος που ρώτησε ΓΕΝΙΚΩΣ για το αν αυτό ισχύει μόνο στα γιόρκι ή και σε άλλες φυλές.