Οταν υπαρχουν κουταβια απο την ιδια γεννα με γονεις χωρις οδοντικα προβληματα και ενα αναπτυξει τεριδονα, αυτο δεν σημαινει πως η εκτροφη δεν ειναι ....."ποιοτικη"!
Δεν ισχυρίστηκα το αντίθετο. Και βέβαια μπορεί να συμβεί. Πιθανότητες είναι.
Δεν εμβάθυνα τόσο πολύ, ούτε φαντάστηκα πως αυτό που έγραψα θα παρεξηγηθεί και θα χρίζει επεξήγησης.
Αναφέρθηκα σε περιπτώσεις που ο εκάστοτε εκτροφέας αδιαφορεί για τέτοια θέματα και αναπαράγει γονείς με θέματα στα δόντια που παρουσιάστηκαν σε μικρή ηλικία και δεν σχετίζονται με θέματα υγιεινής (καθαριότητας) του στόματος. Αυτό
είναι κατά την γνώμη μου κακή εκτροφή.
Αντιθέτως ποιοτική θεωρώ την εκτροφή όταν γίνεται από ανθρώπους που σέβονται την φυλή που υπηρετούν και στοχεύουν πάντα στο καλύτερο από πλευράς υγείας, μορφολογίας και ταμπεραμέντου.
Μπορεί να μην τους βγει γιατί πάντα θες και πολλά κιλά τύχης δίπλα σου, αλλά τουλάχιστον η πρόθεση είναι αυτή που μετράει.
Επίσης,πολλα μεταφερονται,πολλα δεν μεταφερονται
Κι επίσης πολλά μεταφέρονται χωρίς να φανούν και εμφανίζονται όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Γονίδια είναι.
το να διαβαζεις Μιχαλη και να συνεχιζεις να διαβαζεις,δεν σου επιτρεπει να εχεις αποψη παρα μονο γνωμη,γιατι η εκτροφη,τα γενετικά κληροδοτησιμα χαρακτηριστικα καθως και η ποιοτητα ειναι στο μυαλο του ανθρωπου που ασχολειται με την εκτροφη και οχι σε καποιον που μελεταει και κρινει!!!(μη ξεχασουμε κι αυτα που ξερουμε δηλ)
Θα κρατήσω λοιπόν την άποψή μου για τον εαυτό μου και θα μου επιτρέψεις να εκφέρω την γνώμη μου.
Θεωρώ πως αυτό που θα έπρεπε να έχει στο μυαλό του ο άνθρωπος που ασχολείται με την εκτροφή είναι η εικόνα του ιδεατού σκύλου της φυλής που ασχολείται, χωρίς όμως να κάνει εκπτώσεις στην υγεία ή τον χαρακτήρα. Το πως θα το πετύχει είναι δικό του αποκλειστικά θέμα, αρκεί να σεβαστεί την ίδια την φυλή και τις επόμενες γενιές που θα έχουν προγόνους τα σκυλιά του. Γιατί οφείλει αν μην τι άλλο να την παραδώσει στους επόμενους αν όχι καλύτερη τουλάχιστον το ίδιο όπως την βρήκε.
Σχετικά με το τί κληρονομείται και πως, ασχολείται η επιστήμη της γενετικής και πληροφορίες μπορούμε να αντλήσουμε από βιβλία σχετικά με το θέμα. Δεν βρίσκονται στο μυαλό μας, ούτε τα φανταζόμαστε.
Τέλος, αδυνατώ να καταλάβω αυτή την προσωπική επίθεση και με στεναχωρεί όταν προέρχεται από ανθρώπους που σέβομαι και εκτιμώ και ουδέποτε προσέβαλα την προσωπικότητά τους.