.
1. Ενας τυφλός με μπαστούνι, πρέπει καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής
να διαβάζει το δρόμο. Το μπαστούνι είναι για να διαβάζει το δρόμο
κάτω, στα πόδια του. Αυτο σημαίνει ότι δεν προστατεύετε από εμπόδια,
ύψους και πλάτους, ούτε από κινούμενα εμπόδια
2. Ο τυφλός δεν πληρώνει για τον σκυλό οδηγό, η σχολή καλύπτει όλα
τα έξοδα για όσο ο σκύλος δουλεύει μαζί του
3. Όσο για την αμφοβολία του αποτελέσματος, καταλαβαίνω τον
δισταγμό σου, είναι φυσιολογικός.
Έλα μια βόλτα από την σχολή να περπατήσεις με δεμένα μάτια,
χωρίς και με σκύλο οδηγό. Να μου πείς πώς νιώθεις
μπορούμε επίσης να σε παραπέμψουμε στην κάτοχο και πρόεδρο
της σχολής να σου μιλήσει για τις εμπειρίες τις από κοντά
.
σε εμποδια υψους και πλατους, δεν εξυπηρετει το μπαστουνι ?
η μηπως στα κινουμενα εμποδια (εκτος πεζου ανθρωπου φυσικα που προσεχει ο ιδιος) ,θα βασιστει ενας τυφλος στον σκυλο?
η μαλλον,οταν λες κινουμενα εμποδια ,τι εννοεις? αυτοκινητα? για να ειμαστε σαφεις.
σε ολη την διαρκεια της διαδρομης διαβαζει τον δρομο,ακομη κι αν εχει τον σκυλο,δεν ειναι ετσι?
τελικα, μηπως ειναι μια ενισχυση ψυχολογιας το θεμα ,χωρις τεχνικα- πρακτικα οφελη? (σκεφτομαι απλα..)
το ειχα διαβασει σε παλιοτερο θεμα σου οτι ο τυφλος δεν πληρωνει για τον σκυλο, 40000 ευρω ομως -εαν θυμαμαι καλα- ,σκεφτομαι τωρα εγω με το μικρο μου μυαλο, επι ποσα σκυλια, μηπως θα μπορουσαν να διατεθουν για το οφελος περισσοτερων τυφλων και οχι μονο οσων θελουν τον σκυλο για τις μετακινησεις τους?
βεβαια το θεμα μας εδω ειναι ο σκυλος και το θεμα σας ειναι η σχεση μεταξυ σκυλου-ανθρωπου ,εκει θελησατε να δουλεψετε και πολυ καλα κανατε,ομως οταν προβαλετε τοσο πολυ την αναγκη ενος τυφλου στο να εχει σκυλο, εγω επικεντρωνομαι στην αναγκη λογω αναπηριας ,-εσεις που επικεντρωνεστε?- και νομιζω οτι με αυτα τα χρηματα και αυτον τον κοπο, μπορουσαν να γινουν αλλου ειδους εκπαιδευσεις-σεμιναρια- στηριξη και εφοδια -αγωνες για προσβασιμους δρομους (διοτι εχει εμπλεκει απ οτι προσεξα και αγωνας "κατα" των αδεσποτων, που "ενοχλουν" το εργο σας.) και για ενισχυση της υπαρχουσας ψυχολογιας του τυφλου.
διοτι ο τυφλος,δεν καθεται κλεισμενος στο σπιτι,επειδη δεν εχει τον σκυλο-οδηγο, αλλα επειδη γνωριζει οτι οι κωλοδρομοι που κινουμαστε ολοι και οι κωλοχαρακτηρες που εχουμε ολοι, τον εμποδιζουν.
θα μου πεις οτι το πηγα μακρια το θεμα και οτι απο το ολοτελα που δεν θα εχουμε ποτε,καλη και η παναγιωταινα και περι ορεξεως κολοκυθοπιττα, απλα ειναι πολυ το χρημα αρη,ειναι πολυς ο κοπος, ειναι οντως αμφιβολο το αποτελεσμα, δεν βρισκω λογο να στειρωνουμε εναν σκυλο για να μας οδηγει γμτη μου, και κατα την ταπεινη μου αποψη -και σιγουρα θα ακουστει τοσο λαθος σε ολους- τοση ενεργεια απο μερους σας και ενθουσιασμος και δουλεια ,δεν μπορει να εκμεταλευτει αλλιως?
η τελικα μονος σκοπος ειναι ο σκυλος και μεχρι που μπορει να μας εξυπηρετησει?